2007-Öğrenci Seçme Sınavı.

Derya AKYILDIZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ocak 2006
Mesaj
1.532
Tepki
1.666
Şehir
Ataşehir
2007-Öğrenci Seçme Sınavı 17 Haziran 2007 Pazar günü yapılacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan,
yaptığı açıklamada, ÖSS takvimine ilişkin taslağı belirlediklerini söyledi.

Yarımağan, ÖSS'nin 17 Haziran, Yabancı Dil Sınavı'nın da (YDS) 24 Haziran
2007 Pazar günü yapılmasını öngördüklerini belirtti.

Başvuru tarihlerinin henüz kesinleşmediğini kaydeden Yarımağan, başvuruların
şubat-mart aylarında alınmasının planlandığını ifade etti.
Yarımağan, ÖSS kılavuzunun YÖK Genel Kurulunda onaylandıktan sonra
basılmaya başlanacağını kaydetti.

MEB'İN ÇALIŞMA TAKVİMİ
Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) çalışma takvimine göre, 2006-2007
eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 26 Ocak 2007 tarihinde sona erecek. İkinci
dönem 12 Şubatta başlayacak ve 19 Haziran Salı günü sona erecek.

Yarımağan, okulların 19 Haziranda tatile girmesinin ÖSS takvimini
etkilemeyeceğini, sınav tarihinde değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını
söyledi.

Yarımağan, “Bizim, Anadolu Üniversitesinin ve Milli Eğitim Bakanlığının sınavları
var. Bunların da belli bir takvime göre olması lazım. Bu nedenle haftaları da
paylaşıyoruz” diye konuştu.

hürriyet
 
Scudo

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
1.691
Tepki
833
Şehir
Ürgüp, Kapadokya
allah tüm ögrencilere yarım etsin işleri her giden gün zorlaşıyor çok çalışmak lazım çokkkkk :)
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
İlk önce LGS (Bizim zamanımızda Anadolu ve Fen Liseleri Sınavı'ydı adı :))
Daha sonra ÖSS...
Eğer ki kendinize güveniyorsanız, (abartmanıza gerek yok) çalıştıysanız kazanamayacağınız bir sınav değil ;). Kendinize güvenin yeter arkadaşlar...
 

Bulunmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Kasım 2006
Mesaj
1.022
Tepki
675
Şehir
Ankara
eveeet bu illet sınava bende giricem..maalesef..:) yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum hepimize kolay gelsin;)
 

t-genc

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Haziran 2006
Mesaj
705
Tepki
430
Şehir
etiler/istanbul
bende bu sene oksye giricem.bu siteye çok giriorum çalışmam gerektiği halde ama napıyım bisiklet sevdası bu!
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

Erkut Yiğit

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2004
Mesaj
937
Tepki
822
Şehir
Ankara
Sınava gireceklere küçük bir tavsiye,

İnsanda hedef varsa başarı da kaçınılmazdır. Her zaman en yükseği hedefleyin ve onun için çalışın. hedefinizi araştırın ve ona aşık olun. Ama öyle olsun ki, o hedefe ulaşamasanız da üzülmeyin, çünkü elinizden geleni yapmış olacaksınız. Dersanede iseniz denemelerde vs. sürekli rekabet içinde olun, hep en iyi olmaya bakın...

Sınava gireceklere şimdiden başarılar...
 

bisiklet_tutkunu

Daimi Üye
Kayıt
22 Temmuz 2006
Mesaj
258
Tepki
99
bende bu sene oks ye girecem şimdiden çok heycan var.Tüm oks ve öss ye girecek arkadaşlara başarılar diliyorum...
 

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
bende ÖSS ye girecem bu sene 3.kez :(
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Sınav gecesi heyecanlanıp hiç uyuyamayacağımı anladığımda, "Madem öyle bari bütün gece yatıyım da öyle dinleniyim" diye geçirmiştim aklımdan. Sanırım 1-2 saat kadar anca uyumuşumdur.
Babamla atlayıp sınava gireceğim İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi binasına gittik. Ortalıkta "Ah bir tanıdık görsem" diye aranırken dershaneden bir arkadaşımla karşılaştım. Biraz muhabbet ettik ki kesinlikle sakinleşmem için iyi geldi. Gerçi zaten çok da heyecanlı değildim ama o kadar da sakin olduğum söylenemezdi :D.
Neyse sınav salonuna gittik. Hayatımda ilk kez bir üniversite anfisine girmiştim. Solda ,sıranın ortasında (sıra 7-8 kişilikti :D) ve en önde oturuyordum. Süper bi konumdu benim için. Dikkatimi dağılmayacak, kimseye gözüm takılmayacaktı ki öyle de oldu. Sınavı turlama usulü ile bitirdim. Fen öğrencisi olduğu için sözel kısımdan sadece Türkçe yapmıştım. Yorum yeteneğime güvendiğim için kalan son 20 dk.mda (sınavı bitirmiş ve kontrol etmiştim) 27 tane Sözel soru yaptım (Tarih ve Coğrafya) oradan 25 doğru çıktı.
Matematik'ten de 45'te 2 boş 3 yanlışım vardı. Çok güvendiğim Fen'im hiç umduğum gibi geçmemişti ama onun yerine beklemediğim kadar Türkçe yapmıştım.
Neyse yine dayanamayıp uzattım hikayeyi :D. Sonuç olarak yanlış hatırlamıyorsam EA'da %3,36 yüzdelik dilimdeydim. Bu sonuç ile Marmara Ü. İşletme'yi kazandım. İlk 5 tercihimden biri değildi ama, sanırım benim için daha iyi bir seçim de olamazdı :). Gayet memnunum... Darısı tüm ÖSS'ye girecek olan arkadaşların başına ;).
 

t-genc

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Haziran 2006
Mesaj
705
Tepki
430
Şehir
etiler/istanbul
öncelikle tesekkürler.yine de iyi bir üniversite Marmara.gidenlerin neredeyse hepsi memnun.bu İİBF nedir?üniversitedeki bölümlerden biri mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
İİBF = İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme, İktisat, Ekonometri, Maliye gibi bölümleri bünyesinden barındıran fakülte yani.
Bu arada Marmara Türkiye'de ki kapasite olarak en büyük 3. üniversite. İİBF dahilindeki bölümler açısından da en çok tercih edilen 4. üniversite ;).
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
Ben de anlatayım bari ÖSS anılarımı. :D

ÖSS'ye gireceğimden önceki cuma günü ayağımı kırdım. Liseden arkadaşlarımla son bir defa mahallede turlayalım demiştik. Şaka olsun diye kafamdan aşağı bir şişe buzlu su boşaltan ¨arkadaşıma¨ uçan tekme atmaya kalkıştım. Adam ben tekmeyi vurmadan hemen önce yana kaçınca ayağımın üstüne düştüm. Çot etti kırıldı. :D Ayağımda alçıyla pazar günü sınava gittim. Alçının içinden geçebileceği pantolon bulamadığım için pijamamsı bir eşofmanla o kadar milletin arasında Eyüp Lisesi'nde sınava girdim. :D ayağım kırıldığı için vücudumun bütün dengesi değişmişti. (bunun hem psikolojik hem de fizyolojik dayanakları var. İsteyen detaylı anlatayım. Burda sıkmasın diye yazmadım ama şimdi açıklama da epey uzadı.) Sınava girdim. hiç de beklediğim gibi ciddi bir ortam değildi. bundan çok daha sıkı güvenlikli falan denemeler yapmıştım. Normalde 180 soruyu 2 saatte bitiriyordum ama bu sefer nedense yapamadım. 90 sayısal yaptıktan sonra sözele geçtim. Türkçeyi bitirdim ki Sözel yapmak için 13-14 dakikam kaldığını anladım. Tarih-coğrafya birşeyler işaretledim onlardan da. Hayatımda ilk defa br sınavda sürem yetmemişti. Sonuçlar da ona göre geldi tabii. Türkçe'den normalde 43-44 doğru yaparken şimdi sadece 39 doğru yapmıştım. Matematikten 43 doğrum vardı. Fen kısmı da her zamankinden kötüydü. Sonuçta Burslu Sabancı Üniversitesi ya da Cerrahpaşa İngilizce yerine Marmara Tıp kazandım.

Herkese tavsiyem: Sınavdan önceki haftasonu kudurmayın, biryerlerinizi kırmayın! :D:D
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

t-genc

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Haziran 2006
Mesaj
705
Tepki
430
Şehir
etiler/istanbul
tüh be!şanssızlık olmuş valla.başarının yanında bir de şansın faktörü var sınavlarda.benim OKS deneme sınavlarım da öyle bi bakmışım 470 almışım.üstelik o sınavım kötü geçmişti.bir bakmışım umutlu olduğum sınavdan 430 almışım.ama şöyle söyliyim tayfur abi başarılı olan her zaman ve her yerde kendini gösteriyor.marmara da çok iyi bir üniversite.hacettepe tıp mezunlarından işsiz olanlar var.önemli olan hayatta her alanda başarıyı tutturmak ve devamını getirmek.tabi ki başımıza büyük sorunlar gelecek.büyük problemlerle karşılaşacağız.önemli olan bunları en az hasarlarla atlatabilmek.işte asıl başarı budur bence.anlatmak istediğim anlık başarı,genel başarıdan daha değersiz benim için.
 

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
bu sınav yazısı beni hep korkutur.Allah kolaylık versin.ben aşamadım o engeli.ya sistem yanlış sorun bende deil:]
 
  • Beğen
Tepkiler: sare

Erkut Yiğit

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2004
Mesaj
937
Tepki
822
Şehir
Ankara
Madem öyle ben de anlatayım :)

Dersaneye ilk başladığımda, meslek lisesi olmamın verdiği 3 senelik "unutmuşluk"la birlikte, sınavlarda sonlarda yer alma, işe yaramamazlık hissetme sendromları vs. vardı. Sınavlarda sürekli %80'lerde falan olurdum. Hocalar beni sallamazdı, malum dersaneciler sadece kendilerine çıkar sağlayacak, iyi üniye gidecek öğrencilere önem verirler.

Neyse, benim lise öncesi matematiğim süperdir, ama Türkiye'deki lise sisteminin ezikliğinden olsa gerek, lisede bu konuda sadece lise 1 ve sonda haftada 2 saat olmak üzere eğitim alabildim, bunlarda da dersi ben anlatırdım zaten, hoca birşey bilmezdi çünkü. İlköğretim matematiğimin çok iyi olması sebebi ile biraz çalışırsam arayı kapatabileceğimi biliyordum.

Sonra girebileceğim üniversiteler listesi hazırladım. Meslek lisesi olduğum için bu çok kolaydı, seçenekler limitliydi. En başta Bilkent, sonra Boğaziçi turizm işl. vardı. Ama İstanbul olması, manzarasının süper oluşu vs.'nin bana daha fazla gaz vereceğini düşünerek kendime hedef olarak boğaziçi'ni seçtim.

İlk 4 ay 17 kişilik dersane sınıfında sürekli 14-15. çıkardım sınavlarda. Lakin sürekli çalıştım bu süre içinde. Gelgelelim sınavların birinde birinci çıktım, ve o süreden sonra üçüncülükten aşağı inmedim. Aklımda sürekli Boğaziçi vardı. Hergün yatmadan 15 dakika boğaziçinde gezeceğimi falan düşünür, hayaller kurar, öyle uyurdum. Masamın her yerinde "bekle beni boğaziçi", "aşık olma" gibi şeyler yazardı. Bi hatuna aşık olmamam gerekirdi, beni derslerden tamamen alıkoyacağını biliyordum. Nitekim olmadım ve sadece sınava odaklandım.

Sınava girdik, neyse, eşit ağrlıktım, 40,25 Türkçe, 37,50 Sosyal, 34,75 Mat yaptım (2003). Tercih döneminde Boğaziçi ve Bilkenti gezdim ve gördüm ki Boğaziçi Bilkentin yanında pek de parlak kalmıyor. Ankaralı oluşum, Bilkent'in burs, ücretsiz yurt vs. olayları çok dikkatimi ve ilgimi çekti. Eğitiminin de Boğaziçi'nden kaliteli olduğunu düşündüm (hala da düşünürüm). İlki Bilkent'i seçtim, ikiye boğaziçini yazdım, Bilkent Turizm İşl. (Burslu) öğrencisi olarak 3. sınıfta devam ediyorum işte şu an. Meslek lisesinin ek puanının etkisi de oldu tabiki üniye girmemde.

Şimdi Finlandiya'da Erasmus değişim öğrencisiyim. Büyük ihtimalle eylülde Amerika'da 6 aylığına staja gideceğim. Bunlar kaliteli bir üniversitenin getirdiği "lüks"ler.

Tekrar söyleyeyim benim taktiğimi, hedef belirledim ve kendimi o hedefe aşık ettim. Sonra bu aşk sayesinde sürekli bir şekilde çalışıp, son iki ay günlük çözdüğüm soru sayısını 500 civarında tuttum, sınavda da yeterli puanı alıp hedefe ulaştım.

Kendinize üniversite ve bölüm bazında hedefler koyun. "Ben maliye işletme falan istiyorum" değil de, "Boğaziçi İşletme istiyorum" diyin, atıyorum.
Umarım herkes sınavda istediği başarıyı elde edip hedefine ulaşır. Kendiğini beğenmişlik gibi bir imaj vermemişimdir inşallah, verdiğim bilgiler yararlı olabilirse ne mutlu bana.

Saygılar,
 
  • Beğen
Tepkiler: sare ve d.berkay

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
@erkuty:
Stratejin gerçekten tam olması gibiymiş herkesin tavsiye ettiğide senin yaptığın gibi...
Ama benim sorunum nedenini bilmediğim şekilde kendimi boşlukta hissetmem yani tam olarak hangi üniversiteyi hangi bölümü istediğimi hala bilmiyorum aslında bir sene öncesine kadar bilgisayar veya elektrik&elektronik müh. Okumayı çok istiyodum ama nedense bu sene ondanda soğudum Hırs yok bende bunu bir türlü oluşturamadım...
Açıkcası bu konuda profesyonel destek(psikolojik) almayı bile düşünüyorum...Ama faydası olur mu olmaz mı onuda bilemiyorum...
Birde bu aralar bisikletle fazla haşrı neşir oldum galiba yine bıraktım dersleri herşeyin farkındayım ama galiba işime gelmiyo zordan kaçıyorum gibi...
Umarım en yakın zamanda toplarım kendimi...
 
  • Beğen
Tepkiler: sare