2005 deore aynakol ve orta göbek

SerkanEriş

Bisiklet Meraklısı :)
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
321
Tepki
170
Yaş
45
Şehir
Ankara
İsim
Serkan Eriş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
selamlar,
bu aynakol ve göbek kombinasyonu nasıl? test edenler tavsiye ederlermi? hakkaten bir avantaj sağlıyormu.. birde 44 veya 46 dış aynakol dişli versiyonu bulunabilirmi? tur için kullanmayı düşünüyorum.
 
Scudo

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Selam alpinist..
Sistemin nedir? 8'li, 9'lu? Bundan önceki aynakol, zincir ne?Kaset (arka dişlin). Vites kolların ne? Bunda amacın ne? Upgrade mi yapacan? Zincirin, kasetin kaç km.de?Bunların hepsi birbirine bağlı..
Şimdi uzun uzun Deore ayna dişliyi anlatıp sonra da "aaa seninkine uymuyor zaten" diye yazmak istemiyorum..

Gürsel

Selkamlar
 

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
2.790
Tepki
789
Yaş
36
Şehir
İstanbul / Eyüp
Bisiklet
Sedona
yaa bu vitesin 24 yada 27 olması arasındaki fark nedir?
 

SerkanEriş

Bisiklet Meraklısı :)
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
321
Tepki
170
Yaş
45
Şehir
Ankara
İsim
Serkan Eriş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti


selam sistemim lx 99 (2000 de olabilir) 9'lu fakat aynakolum lx 96 sanırım. zorunluluktan takmıştım. aslında iyide işimi görüyor. zincir kmc z serisi bişey 9lu ya uygun eminim. (yeşil bisikletten almıştım.) kaset dişlim dokuzlu lx99, vites kollarım dokuzlu lx99 . amacım zincir ömrünü uzatmak. yeni bir görüntü ,bisiklete yeni bir soluk getirmek. zincirim 800km de ama 1200 de değiştiriyorum. kaset dişlide 4. zincirde şu an gördü. 1500 den hesaplasak 5300 km eder. birde ben deore lx düşünüyorum.

simdiden sagol gursel abi,
serkan
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Selam..
Zincirin Z9000 olmalı.. 9'lu için.. Ama LX 96 ayna kol kafamı karıştırdı biraz.. Bunun 9'lu olma durumu yok.Neyse sonuç olarak değişecek zaten. Sık sık zincir değiştirmen çok akıllıca..
44 neyse de 46 bulman çok zor..Sanırım yapılmıyor..Tur için bile olsa bence 44 bile yeter.. hem dizlerinin sağlığı açısından iyidir..


Deore Ayna kol bence hem ucuz (nispeten)hem de sistemine tam uyar. Benim 9'lu sistemim olsaydı kullanacağım ayna kol o olurdu.. Ya da yine 9'lu ama dişleri baba gibi demir olan bir ayna kol takardım..3-5 ayda bir peynir gibi eriyen alüminyum ayna dişlileri sevmiyorum ben.. (O kadar zengin değilim)Yıllardır STX-RC denen artık müzelik olan bir model kullanıyorum.. (Gerçi müzelerde de yok artık..:)Eskiyince bakalım artık alivio'dan başka seçenek yok gibi..

Yaw şimdi bu kadar XT, XTR hayranı varken ne demek oluyor bu STX ler falan diyenler vardır tabi..Üstelik ben de hesapta bu işin "ticaretinden" hayatımı kazanıyorum, çocuğumu okutuyorum. Ama beni tanıyanlar bilir.. Hiç bir şeyi abartmaya gerek yoktur bence..Büyük firmaların "üst grup satalım" diye pompalamalarını hep kulak arkası yapmışımdır..XT- XTR kullananlara da saygım sonsuzdur.. Seviyorlarsa kullansınlar tabi..Benim bisiklette bazen üst model parçalar görebilirsiniz.. Ama onlar da inanın çöpe gitmek yerine benim bisiklette ömürlerini doldurmaktalardır..
Ama benim bisikleti tanıyanlar "yaw bırak şimdi bu ayakları o Mavic jant seti ne öyle, Cross Max Ceramic falan? diyeceklerdir.. O nu yazayım.. Birileri onu sipariş etmişti yıllar önce.. Sonra da almadı.. Yılllar yılı satılmadı o set.. Yarı fiyatına, (tabii ki zarar ziyan bir fiyata) satalım dedik yine alan olmadı. Yani o kadar pahalıydı.. Sonunda ne yapayım; tam da benim jantlar erimişti,mal ortada kaldı, taktım kendime..Mecburiyetten yani.. Ama allah için iyi teker setiymiş.. Normalde Mavic çemberleri hiç sevmem.. 1 yılda tellerin bağlı olduğu yerler çatlar.. Bazen tel başlarının jantı yırtıp çıktığını gördüm bile..Adamlar hafif yapacaz diye malzemeden çalıyor.. Taş gibi ZAC jantlar varken Mavic hikaye..Üstelik en az 3 katı fiyatlı.. Ama Mavic teker setlerine diyecek laf yok..
Geçenlerde bisikletimi verdiğim arkadaş sağolsun 3. veya 4. kez kaynaklanan arka vites kulağımı sizlere ömür yaptı. Şu anda içinde helicoil olan yarım daire şeklinde bir aluminyum parçası kadroya kelepçe ile bağlı bekliyor.. Sıkı bir kaynakçı usta arıyorum anlayacağınız..Kadrom 97 model Trek 8000. kaynaksız (yapıştırma) borularla yapılmış. Şimdi böyle bir kadro yok..Derdim o..

Cevap "kel alaka" oldu galiba ama neyse..Haa bu arada "kel alaka" lafı da gençlik yıllarımda bizim liseden (GS yani) çıkmıştı.. (iddia etmiyorum ama)"Quelle" veya duruma göre "quel" kel okunuyor ve "ne?" anlamında soru ekidir.. "Kel alaka" yani "ne alaka?" demektir.. Bilmeyenler olabilir diye yazıvereyim dedim..

Selamlar..
Gürsel

Selamlar..
Gürsel
 

SerkanEriş

Bisiklet Meraklısı :)
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
321
Tepki
170
Yaş
45
Şehir
Ankara
İsim
Serkan Eriş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
olsun gursel abi kel alaka olsada bir sürü şey öğreniyoruz. türküyede yoktur ama madem kulakçık bu kadar çektiririyor ve kadroda bu kadar iyi.... hone arka göbek ve arka attırıcı dersem ama onlarda yeni çıktı ne oldugu belirsiz gibi birde ammada pahalıdır tahminim..
serkan
 

phoebus

Üye
Kayıt
26 Haziran 2005
Mesaj
21
Tepki
3
Valla kel alaka falan güzel de asıl bomba benden çıkmıştı geçen sene ODTÜ'deyken
Biz şimdi yurtta 4 kişi odada kalıyoruz üstümde yatan arkadaş da 2000 dolara bi laptop aldı ben de arkadaşa onu alacağına çift işlemcili bilmem ne ekran kartlı masa üstü bilgisayar alırsın dedim aylar boyunca "onu alıcağına" lafım odadaki arkadaşların arkadaşlarının arasına da karıştı bi 20 kişi arasında falan kullanılmaya başlandı. Ne alakası var konuyla diceksiniz sorum şu olacaktı: salcano ng 600üm var ve onda da tourney kullanılıyo. Şimdi ben 21 vites bisikletimi en ucuz nasıl 27 vitese çıkarırım? Onu alıcağına şunu al falan demeyin de... :)
Selamlar
 

alphanjr

Üye
Kayıt
13 Aralık 2005
Mesaj
2
Tepki
0
Merhaba benim çinden aynakol siparişi vermem gerekiyor ama bir türlü ingilizcesini bulamıyorum bana yardımcı olabilirmisiniz?
 

duyguny

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Mart 2005
Mesaj
595
Tepki
120
Şehir
Bostancı
walla tourneyi 9lu sisteme çewirmek mi?
bunun için ucuz lafını kullanma bence...
ben 2000 ytl ye yakın masraf yapmıştım... ha bunun için de jant seti falanda wardı ama...
neler değişecek sana söliyimde ...
aynakol+ruble+ön aktarıcı+arka aktarıcı+shifters(vites değiştiriciler)+zincir+arka göbek...
başka 1 şey kaldımı?
onun için değiştireceksen toptan değiştir..
ben değiştirdiğimde zincir 5000 de set 8000 deydi...
ama ben üst 1 sisteme geçmek iiçin bu işlemi yapmıştım..
yani 21i 27 ye geçirmek için değil yoksa tourney-megarange ın dişli oranı xt-sramıma göre daha yüksek...