Scudo Sports

2000-3000 lira arası MTB

FFAKO

Üye
Tepki
22
Arkadaşlar aklımda Sedona 781 almak gibi fikir geldi ama siz daha iyi bilirsiniz,3000 lira limitim var sağlam bi mtb ne önerirsiniz ?

Scudo
Corratec S-02
Cannondale F4
Gt Zaskar.

Bu 3 bisikleti incelemenizi tavsiye ederim.

@Halil Uygun

Corratec hoşuma gitti, yardımız için teşekkür ederim :)

Erdoğanlar bisiklette bazı 2008-9 modellerde ciddi indirim sözkonusu. Hatta çok uygun rakamlara karbon kadrolu bisikletler bile var. Bakmanı kesinlikle öneririm.

Forumda satılık durumda 1-2 tane az kullanılmış bisiklet var onları inceleyebilirsiniz.

Yine erdoğanlarda fox maşalı scottlar var.2500tl civarında. Arkadaşların tavsiye ettiği 3bin tllik tora maşalı gt zaskardan, corratec xvert 0.2 den boy boy üstündür.

Erdoğanlardan nakit 3400 civarına Giant Xtc Advanced Karbon 3 alabilirsin,bütçeni arttırabilirsen tabi. Sanırım şu an bu bisikletten iyi fiyat/performans oranına sahip bisiklet yok.

(link)

• Beğen
Tepkiler: atakibrahim
@Samet Şenel

Güzel bisiklet ama 2009 model unutmayalım ki 2011 yılına giriyoruz. 2011 yılında üst donanımlar 10 vites oldu. 2009 da ise arka kasetler 9 lu.

@competetion

Çok ciddi bir +'sı olduğunu sanmıyorum 10'lu sistemin :) Gerçekten faydasını biliyorsanız da öğrenmek isterim tüm samimiyetimle. Bu bisikleti donanımı dışında,kadro+maşa+jant seti olarak incelediğinizde bu fiyata daha iyisi yok maalesef. Tercih arkadaşımızındır tabi ki,hayırlı olsun şimdiden.

giant xtc 1 ve sitede yazdığına göre sadece xs boyu var ellerindeki o yüzden bu kadar indirimde...
* SIZE:XS(14.5")
* KADRO:Alux X SL aluminium Fluid Formed
* MAŞA:Rock Shox Reba SL Dual Air 100 mm travel Motion Control Lock wıth Poploc
* FURÇ:
* ARKA AKTARICI:Shımano XT Shadow
* ORTA AKTARICI:Shımano SLX
* VİTES KOLU:Shımano SLX 27 Vites
* FREN KOLU:Avid Juısy 5 Hidrolik Disk
* FREN:Avid Juısy 5
* AYNA KOL:Shımano SLX Hollowtec II
* ORTA GÖBEK:Shımano SLX Hollowtec II
* DIDON :Giant A5 aluminium OS
* DİDON BOĞAZI:Giant A5 aluminium OS
* PEDAL:Shımano M505 SPD
* SELE BORUSU:Giant A5 aluminium
* SELE:WTB Silverado Race
* ARKA GÖBEK:Shımano DEORE
* ÖN GÖBEK:Shımano DEORE
* ZİNCİR:Shımano HG 73
* RUBLE:Shımano HG 50 11-34
* JANT TELLERİ:Sapim Race
* JANT:Mavıc XM 117 Disc 26"
* DIŞ LASTİK:Kenda Small Block Eight 26x2.1 DTC

corratec s 02
KADRO : Ultra Light Tubing Powershape Technology Alloy 7046
ÖN AMORTİSÖR : RockShox Tora SL Solo Air, 100mm, Turnkey Lockout
ARKA AKTARICI : Shimano XT Shadow
ÖN AKTARICI : Shimano XT Topswing
VİTES KOLLARI : Shimano XT
RUBLE : Shimano CSHG50
ZİNCİR : Shimano CSHG53
ORTA GÖBEK : Shimano 542
FREN ÖN / ARKA : Avid Elixir 5
FREN KOLLARI : Avid Elixir 5
ARKA GÖBEK : Mavic Cross Ride Disc
ÖN GÖBEK : Mavic Cross Ride Disc
GİDON : zzyzx 021 Riser, 31.8, 620, 6°
BOYUN : zzyzx D364 31.8, 7°
FURÇ TAKIMI : Tange Seite ZS2Q
SELE : Selle Italia XR
SELE BORUSU : zzyzx 220, 30.8
JANT : Mavic Cross Ride Disc
JANT TELLERİ : Mavic Cross Ride Disc
LASTİK : Continental Race King 26*2.2 black

şimdi bu listeyi alıp karşılaştırma yaparsak daha güzel olmazmı
mesela en alttan başlayalım
lastik kendamı daha iyidir continental mi?
jant seti deore göbekli taiwan telli mavicmi daha iyidir yoksa mavic crossride jant setimi?
sele wtb mi daha iyi bir marka yoksa selle italia mı?

vites kolları ve vites sistemi lx mi daha iyi yoksa xt mi?

maşa rebamı daha iyi toramı?

kadro corratecmi daha iyi giantmı :)

bir de arkadaşın boyu 1.60 ın üzerinde ise biraz zor olabilir

mesela böyle bir karşılaştırma yapsak daha güzel olmazmı

2009 model xtc1 kimin elinde kalmış mesela L kadro xtc1 varmı erdoğanlarda veya kaçkarda..
Gidip gördünüzmü yoksa internet sitesinden bakıp mantıklı mantıksız oynu oynuyorsunuz?

@Sungur Çağırgan

Lx artık mtb komponenti değil... ayrıca bahsi geçen bisiklette slx komponentler kullanılmış.yanlış yazdınız büyük ihtimalle,

reba maşa ile tora maşa arasında birde recon adında bir model mevcutkii bu durumda kıyaslama yapılamayacak seviyede rebanın ezici üstünlüğü mevcut...

kadro ve komponentlerde ise bu büyük fark mevcut değil ;
xt ve slx arasında çok büyük bir fark yok,
keza kadrolardada tamam canondale gianttan üstün kadro ama muazzam bir fark olduğu söylenemez.kaldıki corratec ile giantı karşılaştırırsak bu fark dahada az olacaktır.

Aynakoldan bahsetmemişsiniz fakat aynakolda da giantın üstünlüğü mevcut.
Toplamda alacak arkadaşa bir bisiklette fiyata etki eden yegane 4 bileşene dikkat etmesini öneririm;
Kadro,maşa,jantseti,aynakol...

@Sungur Çağırgan
Erdoğanları söylememin sebebi fiyat olarak orayı takip etmem, kimseye bir yaklaşımım söz konusu değil, yanlış anlaşılmasın. Benim için erdoğanlar neyse deltabisiklet de odur.
Peki deltabisikletten toplayacağın bir bisiklet kaça mal olacak? Madem öyle bir imkanın var neden yapmıyorsun? Hatta madem öyle uygun toplayabiliyorsun ben de alayım bir tane

@uğur yılmaz

Sanırım bir birimizi yanlış anlamışız :) Gecenin bu vakti oluyor herhalde

Ben bisiklet firmalarını çok iyi bilmem yıllar önce İstanbul ve Ankara'daki mağazaları dolaşmıştım. Bana en çok ilgi gösteren ve de kahve ikram eden Delta Bisiklet olduğu için 2006 yılıydı sanırım bisikletimi oradan aldım. ben memnun oldum tercihimi Cannondale'den yana kıldım. hatta neredeyse corratec revolution alıyordum. Yıllar önce Foruma ilk kayıt olurken de revolution nikini kullandım. Bu arada halen aklım bir corratec revolutionda. İnsanın gözü doymuyor işte.

Samimi olarak karşılaştırılan modelleri tekrar inceledim. İnanın corratec 02 modeli çok daha mantıklı hatta GT zaskar da. GT zaskara ufak bir değişiklik yaparak 10 kg ın da altına indirirsiniz.

@reha genç

sağolun lx slx farkı için ancak ben aradaki farklı donanımları dürüstçe karşılaştırmak için rebamı daha iyi toramı daha iyi diye yazdım ancak herhalde burdaki herkez marka firma yanlısı ki
kusura bakmayın ama tora ile reba arasında ezici fark var diyorsanız xt ile slx arasındada o fark mevcut
neyse

@uğur yılmaz

o zaman 2300 tl yi hazırla sana o giantın üzerindeki donanımlar ile birlikte bir tane corratec kadrosuna toplanmış bisiklet göndereyim?

yanlız unutmaki donanımlar 2009 olucak
ki 2009 komponentlerin e bay gibi sitelerde ne kadar ucuza gittiğini bütün forum ailesi olarak biliyoruzdur...

GT zaskar için verilen agırlık bana dusuk gıbı geldı.Benım scott scale 50 bısıkletım su parcalarla 12 kg gelıyo:
KADRO : GT 6061 TRIPLE TRIANGLE DESIGN

ÖN AMORTİSÖR : ROCK SHOX TORA 302 100 MM

ARKA AKTARICI : SHIMANO xt

ÖN AKTARICI : SHIMANO DEORE

VİTES KOLLARI : SHIMANO DEORE

RUBLE : HG50

ZİNCİR : SHIMANO CNHG53

AYNAKOL : SHIMANO FCM 542

FREN ÖN / ARKA : AVID JUICY 5 HİDROLİK 185ön 160 arka MM ROTOR

FREN KOLLARI : AVID JUICY 5 HİDROLİK

SHIMANO XT JANT SETI

GİDON : RITCHEY WCS CARBON

BOYUN : KCNC FLY RIDE 80mm

FURÇ TAKIMI : RITCHEY

SELE :SCOTT

SELE BORUSU : TRUVATIV TEAM CARBON

SELE KELEPÇESİ : SCOTT

LASTİK :MAXXIS IGNITOR UST

EGGBEATER C PEDAL

SULUK+SULUK KAFESI

Yukarda yazılan bisiklerde GIANT XTC ADVANCED CARBON 3 fiyat performansda ezici üstünşüğe sahip.Daha sonra da XTC 1 gelir.

• Beğen
Tepkiler: Sungur Çağırgan
GT Zaskarın mevcut ağırlığı 10.5 kg çok titiz bir arkadaşım aldı oradan biliyorum. S kadro ama diğerlerinde 100 gr 200 gr farketsin. Ayrıca üzerindeki seleyi ve lastikleri değiştirerek daha da hafifletebilirsiniz.

varsa alan satıyorum s02 2500 tl :D
hadi bakalım şimdi fiyat performansa ne diyeceksiniz

@competetion

Delta bisiklet 10.9 vermiş sitesinde ağırlığını ama arkadaşınız değişiklik yaptıysa bilemem.Bence 10.9 bile düşük kendi bisikletimin hemen hemen bütün parçaları o bisiklettekinden daha hafif ama benim bisikletim 12kg.

Geri