Scudo Sports

2000-2500 tl şehir bisiklet önerisi

J0ker

Üye
Tepki
1
İsim
Nuri
Arkadaşlar Merhaba,
2000-2500 TL civarı bisiklet arıyorum.Bisikleti kullanım amacım pazar günleri kafa dağıtmak ve İstanbulu bol bol gezmek.Yani günlük ulaşım amaçlı olarak kullanmayı düşünmüyorum.Belki arada hafta içi de kısa süreli olarak kullanabilirim.Ancak pazar günleri 8-12 saat bisiklet sürmek gibi bir planım var.Uzun saatler kullanıma uygun olması ve konforlu olması çok önemli zaten şu anda 4-5 saatlik uzun yürüyüşler yapıyorum. Bana bu doğrultuda ne önerirsiniz.Bir hafta içinde almayı düşünüyorum.Yol bisikleti düşünmüyorum sebebi ise genelde konforsuz oldukları yazılmış.Şehir-Tur tarzı bisiklet var şu an aklımda.Arnavut kaldırımları,bozuk yollar ve belki arada bir bulabilirsem ormanlık toprak yolda sürmek gibi sebeplerle sanırım gidondan kilitli amortisörlü bir bisiklet bana daha uygun olur.Model olarak carraro sportive 227 yada 230 düşünüyorum.Tercih sebebim sadece forumda carraro sportive bisikletlerin popüler olduğunu ve kullanıcıların memnun olduğunu görmem.Onun dışında bisiklet konusunda bilgim yok.Bilgili ve tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.İstanbul semt Fatih.

Scudo
@J0ker

Nuri Bey,

İlk olarak hoşgeldiniz. Buraya yazmadan zaten doğru kararları vermişsiniz, düşündüğünüz tarz bisikletler tam söylediğiniz şeyler için üretilmiş bisikletler.
Ek olarak şunu söyleyebilirim, eğer yağmurda da sürerim diyorsanız v-fren yerine disk fren tercih edebilirsiniz, daha güvenli olacaktır.

Donanım konusuna (çekiş sistemi, jant seti vs.) çok takılmayın, her türlü donanım sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Karşılamadığı zamanlarda yavaş yavaş değiştirebilirsiniz. Bu nedenle tipini beğendiğiniz bir bisikleti almanızı öneririm, binerken keyif alacağınız bir bisiklet... Sırf donanımı yüksek diye beğenmediğiniz bir bisiklete binmek sizi çok keyiflendirmeyecektir ;).

Şimdiden yeni bisikletinizi güle güle kullanın.

Alternatif olarak merida nin da o fiyatlarda bisikletleri var
Speder ve crossway modelleri

Merhaba 2000,2500tl aralığında carraro dan çok daha iyi bisikletler var
sedona 350,merida crossway 300, specialized Crosstrail Sport Disc 2015,
CANNONDALE QUICK CX 4 gibi özellikle crossway 300 sele borusundaki amortisörüyle konfor açısın dan diğerlerinden ayrılır.

Fuji touring tam sizin ihtiyacına göre bence.

@osman öksüz yol tarzı dropbar agresif oturuş istemiyo nuri bey ... Riser bi bisiklet iyi olur flatbarıda beğenmiyolar genelde

@J0ker alternatif bir fikir olarak katlanır düşünür müsünüz?
Mesela;
images.jpg

• Beğen
Tepkiler: Otto_man
O zaman katlanır tercih edilebilir @ Ulaş Çavuşoğlu

Hocam yaklaşık 10 gün önce merida crossway 300 aldım.nerdeyse hergün sürüyorum(işten arta kalan vakitlerde)hem düz yolda hem arazi koşullarında denedim.donanımları yeterli seviyede ve sürüşü oldukça keyifli.bi bakım isterseniz.

Geri