Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

20 Mart 2011 Pazar Gelibolu Yarımadası, Şehitlik Turu

Hakan Eşme

Forum Bağımlısı
Tepki
5.753
İsim
Hakan EŞME
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamlar Arkadaşlar,

20 Mart 2011 Pazar günü "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin Kutlama Yıldönümü" nedeniyle Gelibolu Yarımadası'na "Trakya Bisikletçileri" olarak bir tur düzenlemiş bulunmaktayız.

Keşan Bisiklet Grubu (DOÇEK), Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS), Lüleburgaz Bisiklet Kulübü, Tekirdağ Bisiklet Grubu ve Çorlu Bisiklet Grubu olarak 20 Mart Pazar günü Gelibolu Yarımadasına farklı güzergahlardan girecek ve akşamüstü Çanakkale Şehitler Abidesinde şehitlerimize saygı duruşunda bulunacağız.

Scudo
Tekirdağ ve Çorlu'dan 3 kişi ile katılıyoruz.
Güzel ve anlamlı bir etkinlik temennisiyle.Selamlar

Çorlu'dan gelenler Çorlu Bisiklet Grubu olarak mı katılıyor?
Onu da belirtelim, eğer öyleyse...

@Hakan Eşme

Hakan abi, lütfen mümkünse bol resimli, bol açılı, kapsamlı bir tur (sırf abide, 57. alay ve conkbayırından ibaret olmayan, yollar, geçitler, hendekler, tepeler, siperler gibi bisikletin geçebileceği olanca yerlerin detayları, vb). Gerçi iklim koşullarına göre değişebilir, ona bir şey diyemeyiz. Ancak Mayıs'ta da ben niyetliyim, şiddetle, gezmiş görmüşlerin tecrübesine ihtiyaç var. Yolunuz açık olsun.

@mtsemiz

Bol fotoğraflı olacağı kesin olmakla birlikte ayrıntılı çekim yapamayabiliriz :mad:
Niye?
Çünkü yol uzun ve zaman konusu sıkıntılı :rolleyes:
Gezilecek,görülecek çok yer var tarihi yarımadada :in:
4 farklı il-ilçeden katılım olacağını ve her gruptan en az 1 kişinin fotoğraf makinası ile geleceğini düşünürsek epey renkli olacak turumuz.
Hadi hayırlısı diyelim.

@mtsemiz

Elimden geldiğince fotoğraf çekeceğim ama İslam'ın da belirttiği gibi yarımada içinde sadece şehitliklere ayrılmış bir gezi olmadığı için bu bölümdeki ayrıntılar eksik kalabilir.

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Acizane, kendi çapımda, geçen yaz tek başıma yaptığım, ve sadece Anzak cephesiyle sınırlı kalan turumun amatör videolarını paylaşmak istiyorum. Burada yer alanlar, Hakan abinin dediği üzere dolaşılacak o kadar yerin çok küçük bir yüzdesi. Malesef biz Türkler (çoğunluğumuz) oralara gittiğimizde, motorlu taşıtların izin verdiği noktalara, yani asfaltın bittiği yere kadar gidiyoruz. Elin oğlu geliyor, dere yataklarına, bâkir tepelerin sırtlarına, doruklarına çıkıyor, sonra kendi forumlarına nokta atışı yirmi sayfa detay yazıyor, kaybolmuş siperlerinin yerini tespit ediyor, tarif ediyor, "kendinizi koruyacak giyecekler giyin, bot giyin, telefonunuzu şarjda tutun, sağda solda yılanlar oluyor, dikkatli olun" falan diye. Onlardan öğreniyoruz. Adam çalıların, ormanın arasına dalıyor, bir parça mermi, paslanmış künye veya kemik bulurum diye... Benim amacım, hâlâ savaştan kalan kalıntılar mevcutsa (bir Avustralyalı'nın yazdığı kitapta Zığındere'de hâlâ yüzeyde bir sürü kemik görebilirsiniz diyordu örneğin) onları koruma altına almak için biraz çaba göstermek. 5 yıl evvel Kireçtepe'ye gitmiştim. Orada jandarma şehitliğimiz var, hemen duvarın dibinde orta boy bir şarapnel parçası vardı, oralara çok az ziyaret olduğundan dokunulmuyor anlaşılan. Ben de kabristanın içine köşeye koymuştum. Hala orada mıdır merak ederim.

Biraz fazla detaya giriyorum biliyorum. Çanakkale ve bisiklet, hayattaki takıntılarımdan sadece ikisi. :rolleyes:

Video linkleri (bende çalışıyordu inşallah burada da çalışır):

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

hakan hocam ben burda pazar günü için tüm organizasyonu yaptım sizin geleceğiniz saat bizlerde yarımadada olacağız sizlerin veya bizlerin belirlediği yerde sizleri bekleyeceğiz sizin ve gelecek grupların haberi olsun

@mtsemiz

Abicim videoları izledim.Kısa ama öz olmuşlar.Ama anlatımınız güzel.Sanırım bu konu üzerine epey araştırma yaptınız.
Biz de tur boyunca video ve fotoğrafla inşallah güzel yerler,bilgiler öğreniriz.
En güzeli de silinmez bir hatıra olur.

@varol bisiklet

Teşekkürler.İnşallah güzel,anlamlı bir etkinlik olacak.
Aslında bu tur bizim için Trakya buluşmasıdır bir anlamda.Ve bu buluşmanın Atalarımızın kanlarını döktüğü(Şehit ve gazi olduğu) bu güzide yerde olması daha da anlamlı.

Basın olayı da işe renk katar.Sessiz bir tur değil de ayrı iller ve ilçelerden gelen bisikletlilerin buluşması ve turu olur.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Eşme
Arkadaşlar merhaba..
Hakan bey bu turla ilgili detayları açarsanız kendimize bi program yaparız.Buluşma noktası hareket saatı varsa konaklama gibi.Çünkü İstanbuldan gelmeyi düşünüyorum
Sevgilerimle,sağlıklı ve bol pedallı günler dilerim.

Geri