Scudo Sports

2. yeni seçimi Cyclocross vs Cross vs Fitness

r.ezk

Forum Bağımlısı
Tepki
415
Bisiklet
Cube
Kafamda deli sorular, çözümü için zamanım var ama bisiklet işte sonuçta akıldan atmak zor :)

Yaza doğru almanyaya gideceğim bilenler var elbette
Cube agree gtc pro carbon(8.3kg) yine almanyadan almıştım onun yanına kardeş bisikletim ile yola devam edicem, sorun yeni gelecek olan 2. yeni de ; o da haziranda

2. yeni için
allround heryerde her şekilde (düz yol asfalt performansı hariç) konforlu keyifli, disk frenli ve mümkünse süspansiyonlu düşünüyorum.

toprak stabilize ile de çukurlu asfalttada narin ve keyifli konforlu sürüşler aradığım şeylerin başında geliyor, 700x35 den kalın lastik zaten düşünmem

MTB;
benim için başlı başına hantallık max 12.5 kg psikolojik sınırım

FITNESS(hibrit);
akıcılık keyif önplanda konfor düz gidon olması en yakın acabam,
(link)

CYCLOCROSS;
??? handikların başında
Süspansiyonsuz yol gidonlu Cross, eklemlerime yazık değil mi? !!!
Cyclocross hafifliği arazide bisikleti taşıma, disk fren ve lastik ebatları avantajı ile toz toprak hatta çamurda performansı ile öne çıkıyor, yinede arazide taş çakıl ve engebe için bir miktar ağırlaıktan fedakarlık gösterilip 12 kg civarı bir düz gidon cross daha iyi olmaz mı...
örn.
(link)

Keza disk frenli ve hafif dişli fitness bisikletlerden tek farkı yol gidonu olması cyclocross un.. Fitnessda alınabilir sonuç olarak

CROSS;
yol bisikletimin yanımda diğer tüm ihtiyaçlarımı karşılar mı?
en sevdiğim cross benim olan cross olabilir mi?
ülkemin bozuk asfalt sahil ve dağ yollarında düz gidonu süspansiyon disk frenli üst donanımı ile mutlu edermi?
örn.
(link)

siz olsanız ne alırsınız ne yaparsınız kime sorarsanız.

Scudo
T2 Verelim sana temiz :)

Erdem ben seni ilacını biliyorum; Zaten eğik gidonlu efsane yol bisikletin var, süspansiyonla bir işin olacağını da sanmıyorum Speeder 300-D al bak keyfine, zaten tanıdığın bildiğin sevdiğin seri speeder

yol bisikletiniz varsa fitness bir bisiklet almanız bence çok anlamsız olur,fitness i zaten yol gidonundan hoşlanmayanlar tercih ediyor, eğer gerçek anlamda bir yenilik arıyorsanız mtb alıp dağa taşa vurun derim ben,yada amortisorlü hybrid bir bisiklet de olabilir

Eski bir Merida Crossway 300 kullanıcısı olarak konfor ihtiyacınıza en iyi cevabı bir cross hibritin verebileceğini düşünüyorum.
Bütçeniz müsaitse CW100-300 modellerini inceleyin.

T2 en güzeliydi yaw vermeseydik keşke :) şimdi kafalar karışcak devamlı, işin içinden çıkamazsam alır geçerim arkama bakmam..

İşte yol bisikletimin yanına fitness ve cyclocross almak çok mantıklı gelmemeye başladı..

Fırat bey mtb lerde çok hantal gliyor, kamyon gibi kalın lastikler gitmezmiş gibi :)
Amortisörlü hibrit derken crossu mu kastettiniz.
Crossway xt edition olabilir buarada.

şöyle bir batımda cube acid ltd gibi modellerde 12-12.5 kg arasında lastikleri biraz inceltip seçenekler arasına eklenebilir.

Madem almanya ya gidiyorsunuz; sunlardan birini kapip getirseniz ya!

(link)

Hem cok sik, hem original bir geometrisi ve haliyle de goruntusu olan; hem de muhtemelen sadece sizde olacak bir bisiklet? ;)

http://i.imgur.com/Gur1ioB.jpg
http://i.imgur.com/mFovgo1.jpg

Elcik ve selesi bile o kadar şık ki!...

(link)

Ben de bunu almayı düşünüyorum bu yaz :)

Güzel modeller dökülüyor, incelemedeyim, :)
Lombardo, salona konup tablo gibi izlemelikmiş 1500euro bütçesi ve tarzı 2. Bisiklet için fazla maalesef bana.

Vatoc i de ilk defa duydum, Felt Ve Radon bike hakkında düşüncesi olan varmı?

Ben bir süre Felt kullandım. Hatta ilk yol bisikletimdi. Ben çok memnun kalmıştım (F95), oldukça rahat bir kadro yapısına sahip.
Hatta bisikleti şu anda @verisakeet kullanıyor.

Yol bisikleti dışındaki modelleri konusunda bir fikrim yok ama nedense marka olarak çok beğendiğim bir marka. Öyle cafcaflı kadrolar, süslü püslü şeyler yapmıyor.
İmkanım olsaydı, şu anda kullanmakta olduğum Cannondale SuperSix yerine, hiç düşünmeden, Felt F4 ve üzeri kadroları tercih ederdim...

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
@Edip Dinçer, feltleri de inceledim ama 1-2 model dışında pek hoşuma gitmedi,
sanki biraz özensiz gibi kadroları ya da rakipleri çok güçlü
Canyon fp kadrolarını inceliyorum da gerçekten hafif kadroları uygun fiyata satabilen bir firma,
hafif mtb lerde ilgimi çekmeye başladı ama süspansiyondan anlamıyorum pek, Canyon mtb ler nasıl bilmiyorum ama yakın donanım ve kilodaki cubeler 150-200 Euro daha fazla

(link)

(link)

@r.ezk evet crossway serisi olabilir, o türden çok seçenek mevcut, ben olsam yol bisikletinin yanına böyle bir şey tercih ederdim

merida da rakiplere göre donanımları biraz düşük geldi özelikle crossway serisinde.

Haibike da inceleyebilirsiniz.Ayrıca bu sitede Felt de mevcut

(link)

Teşekkürler baya bir marka inceledim, ama yine Cube ve Canyona döndüm, bu firmalar hem daha kaliteli üretim yapıyor ve daha donanımlı setler kurabiliyorlar..

Hafif mtb düşüncemle gezerken fiyatına göre çok iyi gelen bir ürün Canyon grand canyon al 5.9. 670 euro

Mtb de deore üstü aktaraıcı üstü benim için yeterli, önem verdiğim nokta süspansiyon ve ağırlık,
12.1 kg ve rock shox gold 40 süspansiyon..
(link)

Yorumlarınızı rica ederim, rakip cubeler de süspansiyon ve ağırlık bukadar iyi değil sanki, avantajlı kadro içinden kablolar ve kadro tasarımları

Yorumlarınızı rica ederim,

Lastiklri incelterek bir miktar konforlu bir allround halede gelebilir sanki,
Arnavut kaldırmlı taş sokaklar ve çukurlu engebeli günlük geziler içinde

Geri