size bi hikaye anlatayim. bundan 3 sene once okula yeni basladigimda(university of california) merakla kampuste geziyordum, ilk once okulun duvarlarinda ki resimler dikkatimi cekti. hepsinde pala biyikli adamlar masum gorunen kadinlari cocuklari kesiyorlardi. dikkatimi cekti resimlerin altindaki yazilari okudum. resimlerin konusu turkiyede yapildigi iddia edilen ermeni soykirimiydi. bayaa sasiirdim, amerikanin en iyi arastirma okullarindan birinin (dunya uzerinde en cok patent sahibi okul) nasi boyle bir iddia yi dikakte alip hukuk fakultesi gibi adaletin simgesi sayilabilicek bi mekanda sergilemesine izin verilmisler diye dusunmeye basladim. daha 10 dakika bile gecmeden kampusun merkezinde bir kalabalik gordum. ne oluyo diye bakarken biri benim elime bi brosur tutusturdu. brosur ermeni soykirimi uzerineydi.kampusun orta yerinde ermeni soykirimi propagandasi yapiliyordu.(bu arada benim simdiye kadar konustugum butun amerikali arkadaslarim soykirimin varligina inaniyor.) ayrica defalarca sokakta turkce konusurken ermeniler tarafindan sozlu hakarete ugradim.(ozellikle california erminelerin ikinci memleketi gibi, dunyada ermenistandan sonra en fazla ermeni nufusu californiadadir+dunyanin en zengin ermenileride burda oldugu icin -mgm gazino ve film sirketinin sahibi gibi-burda saglam lobileride var)
gelmek istedigim konu ise simdiye kadar hic adam gibi bir konusmacinin gelipte amerikada yada bu sekilde insanlarin kafasi saglam sekilde yikanmis baska bi yerde, kardesim biz boyle bi sey yapmadik olayin asli aslinda budur ve iste bu da belgeleri diyen birini duymadim. biz hakkimizi bu adamlar boyle muzik yapiyo, dinlemeyelim muziklerini diyerek savunamayiz. esas yapilmasi gereken olay, insanlarin kafalarindan bu sacmaliklari silmeye yonelik elimizden gelen girisimleri yapmak. ben bireysel olarak cevreme elimden geldigi kadar durumu anlatmaya calisiyorum. kendi uzerime dusuneni de yaptigimi dusnuyorum....