2. Kaçkar Bisiklet Dağ bisikleti Yarışı - Yorumlar

ExtremeBiker

Aktif Üye
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
188
Tepki
26
Şehir
istanbul
Organizasyon güzeldi.Giderek gelişip büyüyor.Yemek olayı çok güzeldi.Yarış sonrasına ilaç gibi geliyor.Redbull yarışlara katılarak renk katıyor.Gerek müziği ile gerek hediyeleri ile.Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ancak bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim.Nedense bu kış yarışlarında yetkililer sporcuları hiç umursamıyor.İsmi antrenman yarışı bile olsa herkes orda yarışmak ve birbirini geçmek heyecanında.Nedense kaçkar bisiklet bu konuda çok duyarsız.

Yarışı bitirmiş olmama rağmen bana son tur dediler 9 tur atmış oldum.Üstelik 8.turun sonunda starttan geçerken "bitti mi?" diye ısrarla sordum.Genelde önceki yarışlarda başka sporculara olurdu (Genelde Aram'ın başına gelirdi.) bu sefer bana denk geldi.

Hadi bu kadar olsa yine iyi. Tamam 9 tur attık gözden kaçmıştır, olabilir diyelim (gerçi her yarışta aynı şeyin birilerinin başına gelmesi artık olabilir kelimesini haksız kılıyor ama olsun).

Bununla birlikte tabii ki 8 tur atanların süresi kağıtta benim süremden daha kısa olduğu için benim 3. olmam gerekirken Duygun arkadaşımız ( yanlış anlaşılmasın kendisini severim sayarım) benim yerime 3. olmuş oldu.

Ayrıca yarış sonrasında sürelerin tutulduğu kağıtlara baktığımda benim hemen ardımda bitiren gökhan arkadaşımın son iki turunun hiç yazılmadığını gördük, ayrıca bir çok kişinin tur sürelerinin karşılığıda boştu.

Niye böyle bilmiyorum ama bence artık buna bir dur denilmesi lazım.Tüm bunları organizasyonu kötülemek için değil yapıcı olabilmek adına söylüyorum.Eksikleri söylemek gerek ki düzeltilebilsin.Umarım bundan sonra bu teknik stil artık değiştirilir.Ya bilgisayarlı ortam yada başka bir çözüm bulunur.Yani o kadar emek sarfediyoruz hiç değilse hakettiğimiz neyse onu alalım.

Herneyse, yinede zorlu şartlarda güzel bir yarış oldu. Bu kadarına da şükür.Ama bundan sonra artık kendi tur sayılarımı ve süremi kendim tutacağım.Bu da benim eksiğimdi.Umarım 3. yarışta bir başkasının başına gelmez.

Bu da benim polar nabız saatinin grafiği
8.tur sonu süre 1 saat 44 dk.

 
  • Beğen
Tepkiler: Fatih Buzgan
Scudo

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Mustafa'cığım geçmiş olsun kardeşim.
Evet dediğin gibi, sadece Kaçkar antreman yarışlarında değil, her yarışta dikkat edilmesi gereken bir konu, yarışçıların takibi.
Senin yerinde başkası olsaydı ne kadar demotive olurdu tahmin edebiliyorum.
Yılların verdiği tecrübe ve örnek sporcu/yarışçı kişiliğinle ne güzel yapıcı şekilde eleştirmişsin konuyu.
Ayrıca tebrik ederim, havalar yüzünden aranızda olamadım, ilk fırsatta geleceğim.
Grafik paylaşımı da faydalı olmuş, teşekkürler.
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Mustafa talihsiz bir olay gerçekten. Sanırım tek hakem konusunda ısrar edildikçe bu hatalar devam edecek. Çünkü Yusuf Abi bir yandan numaraları okurken bir yandan zaman söylüyor. Bir diğer kişi zamanları not alıyor vs... Gerçekten katılım yoğunlaştıkça işler daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak gibi. Birden fazla hakem, parkurun çeşitli yerlerinde bulunsa bu hatanın önüne geçilebilir.

Onun dışında organizasyon gerçekten gün geçtikçe görsel anlamda daha da renkleniyor.

Hasan Abi yine ustalığını konuşturduğuna eminim, resimleri merakla bekliyoruz. Eline sağlık şimdiden :).
 

ExtremeBiker

Aktif Üye
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
188
Tepki
26
Şehir
istanbul
Hasan abi bu ne hız fotoğrafları eklemişsin bile bravo vallahi :)
 

yasin cb

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Haziran 2005
Mesaj
1.144
Tepki
1.568
Şehir
üsküdar
Tabela konusunda bende geçen yarış sıkıntılıydım. U23 olmama rağmen junior kategorisine yazılmıştım 7 tur atmama rağmen sadece 4 tur sürem tutulmuş ve U23 de 4. olmama rağmen kayıtlara geçmemişti. Üstelik son 3 tur numaram start-finishten geçerken okunmasına rağmen, yani bi numara okunuyor ama kise bi yere yazmıyor?

Neyse ama yinede bu organizasyonlar için çok teşekkürler, giderek güzelleşiyorlar.
 

Findik67

Üye
Kayıt
16 Kasım 2006
Mesaj
1
Tepki
0
Şehir
Üsküdar
Mustafacım gerçekten hadiseye birebir Sen Gökhan ve Duygun Arasında 7. turda tur yerken tanık olmamdan, ayrıca ne kadar scott takımında da olsan özünde bir Kocaeli Üniversite'li Bisikletçi olmandan dolayı gerçekten çok üzüldüm inş. son yarışta ikinci yarışta olduğu gibi kürsüde olursun.. Sevgilerimle...
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Duygun Sonuç düzeltilirse bi dahaki yarışta ben takarım Mustafaya madalyasını dedi sen merak etme :D:D:D
 

ogun cavus

Üye
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
7
Tepki
0
Şehir
istanbul
herkese merhaba katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ufak tefek sıkıntıların oldugu dogru, inanın bunların düzeltilmesi ve olmaması için gercekten caba harcıyoruz fakat elimizdeki kısıtlı imkanlardan dolayı (organizasyonda olan insan sayısının az olması, olan insanlarında tecrübelerinin az olmasından dolayı)bu tarz sıkıntılarla karşılasıyoruz yanlız arkadaşlarımı burdan bende eleştirmek istiyorum (aklıma gelmişken hakem masasında çalışan bu arada 5 kişi vardı yusuf süreleri söyledi diğerleri not aldı) 1 bizi dinlememekte ısrarlılar örnegin o kadar uyarmamıza ragmen yarısı bitiren bitirmeyen yarışta yakını olan, masaya koşup sonuç ögrenmeye çalışıyordu. uyardıgım birkaç arkasım oldu sanırım bana kırıldılar burdan kendilerinden özür dilerim fakat orda o kadar sıkışıklıgın arasında onlara cevap vermeye calışırken gercekten süreleri kaçırma olasılıgı oluyor. ayrıca hakem masının yanında çokca insan oluyor ve masada görevli arkadaşların yarışcıları görme olasılıgı kalmıyor.ayrıca temizlik olayına değinmeden gecemiyecegim!!!!
uzunca bir süre aranızda olamayacagım hepinize kazasız belasız bol pedallı güzel günler diliyorum. görüşmek üzere
 

ExtremeBiker

Aktif Üye
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
188
Tepki
26
Şehir
istanbul
Çağrı madalya falan önemli değil yaw.Olmasada olur. O an yaşadığım moral bozukluğunu yaşamamaktı olay. Bundan sonra sağlıklı sonuç tutulursa benim için ödül o olur.
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
@ogun cavus

Ogün merhaba
Yukarıda alıntı yaptığım kısımda kesinlikle haklısın. Ben kendimi yanlış ifade etmişim. Ben yarış parkurunun içerisinde bir hakem daha olmasından yanayım sadece. Süre tutmayan ancak yarışçıların turlarını, geçişlerini kontrol eden bir hakemden. Yani asıl demek istediğim bir hakem değil, bir hakem noktasının bulunması konusuydu. Umarım yanlış anlamadın, eleştirilerimiz hep daha iyisini de ortaya çıkartabilelim diye biliyorsun ;).

Diğer yandan hakem noktasındaki kalabalık konusunda çok haklısın, oradaki izdiham, görevlilerin çalışmasını ciddi anlamda zorlaştırıyor. Bir sonraki yarışta, parkur işaretlemede kullanılan şeritlerden hakem masasının da etrafına çekilmesi belki iyi bir çözüm olabilir.

Bu keyifli atmosferi bize yaşattığınız için tekrar teşekkürler.
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
yani mesela starta 150-200 metre mesafede mir telsizli haken starta kinin geldiğini önceden haber verirse strttan geçerken zaman tutmak daha kolay olur UCI yarışlarında hep böle olmuyo mu? hani sadece 1 kişinin starttan önce yer tutması bile yeter baya bi düzeltir durumu... Sanırım Halil bunu sölemek istemiş...
 

ExtremE

Aktif Üye
Kayıt
19 Eylül 2004
Mesaj
104
Tepki
26
Şehir
Vancouver BC-Kanada
Sen git 9tur at, olacak işmi bu :D
Mustafa ile 9tur atan diğer elemanda benim. Normalde nabız saatimde tur sayıları yazıyor ama çamurdan görünmez hale gelmişdi o yüzden mustafa 8.tur devam edince bende arkasından bastım. (Yani hep mustafanın yüzünden :D )

Neyse 9tur attık ama iyi antreman olmuş oldu. Tek teselli bu benim için. Ha bu arada CESUR Mtb takımınada girmiş oldum.Artık cesur yarışcaz :) , birdahaki yarışda görüşmek üzere..
 
  • Beğen
Tepkiler: nebileyimulan

esbike_gokay

Daimi Üye
Kayıt
8 Haziran 2005
Mesaj
271
Tepki
180
Yaş
38
Şehir
Eskişehir
Yarışma parkuru çok güzeldi haada biraz ılık olsaydı demeden edemiyeceğim gerçi yarıştan sonra ısındı ama genel olarak bakınca çok güzeldi.Hakem arkadaşlar biraz daha dikkatli olursa dahada gelişeceğinden eminim.Eskişehir'den katılım yaptık diğer illerinde bu tarz organizasyonlara katılım yapmasını bekliyoruz.Amaç Mtb sporunun gelişimi ise herkeseten bu duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.Bu arada fotograflar (link) adresinde yayına başladı videoda ufak bir hazırlamadan sonra karşınızda olacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: nebileyimulan

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.443
Şehir
Alanya/İstanbul
Bu zamanlama hataları, tur hataları ne yazıkki çok sıklıkla oluyor bu yarışlarda, Çağrının söylediği telsiz ile önceden haber verme ve kontrol olayını ben de defalarca söyledim Ogüne, hatta bu yarış için evden kendi telsizlerimi getirdim kullanmaları için sanırım ama başka bir amaçla kullanıldı galiba...

Start finish noktasında en az iki adet finish hakemi bulunmalı, biri zamanları alırken diğeri de yarışçıların geliş sıralarını kayıt etmeli, böylece alınan zamanlarda hata olsa bile, bilgiler kaybolsa bile (elektronik ortamda bu mümkün) sıralamada hata olmayacaktır. Ve yine 3. bir hakem de yarışçılara kalan turları (her yarışçı için) numara plakasıyla göstermeli, tabii bunu yapabilmek için telsiz sistemiyle önceden haber verilmeli, günümüzde bir telsiz 30-40 ytl büyük bir para olmasa gerek organizatörler için, bir kere alınır bütün yarışlarda kullanılır veya ödünç alınır.

Yine uygulanması gereken ön ve arka plaka uygulaması, sadece tek ön plaka olarak uygulandığı için de bir çok sorun yaşanıyor kimi yarışçının plakaları düştü veya kırıldı, bazı yarışçılar plakayı ellerinde taşıyor geçerken gösteriyorlardı galiba (bu yarışta daha çok plaka koptu sanki, cırt bantlarda ucuza kaçan ince olanlar mı kullanıldı acaba ? ) ön plakayı da görmeyipte de kaçırıldı mı yine sorun.

Son söz olarak yarışçılar çok fazla efor harcıyorlar, canlarını dişlerine takıyorlar, bazen malzemeleri kırılıyor, ceplerinden belki sadece yarışmak için bir çok parça masrafı yapıyorlar, ne olursa olsun derecelendirme, zamanların alınması çok ciddi bir şekilde uygulanmalıdır, yoksa ne yarışın bir ciddiyeti olur ne de ne organizatörler ne de yarışmacılar hedeflerine ulaşamaz, yapılan harcamalar ve emekler boşa gider... Ve yine belirtmek istiyorum bir yarışı hazırlayacak organizatörler, lütfen bu işden anlıyan insanlardan yardım almalılar ve tabii (eğer gerekiyorsa) bunun da bedeli ne ise ödemeliler, yoksa sadece eş dostla, hafta sonu yardıma gelebilecek herhangi arkadaşlarla yapılan organisyon (bu yarış öyle yapıldı demiyorum sorunların olmaması için gerekenleri söylüyorum) bir noktadan daha ileri bir gelişim gösteremez...
 

duyguny

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Mart 2005
Mesaj
595
Tepki
120
Şehir
Bostancı
arkadaşlar bunlar tabiiki yapıcı yorumlar ama onlarda ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar bu ortamı hazırlıyorlar, çok fazla maddi manevi şey ortaya koyuyorlar..
bu problemler hep oluyor demekki onlar yetemiyor, kaçınız yarış bittikten sonra serkana şeritleri toplamada yardım etti, kaç kişi ben gönüllü hakem olurum dedi, tek yapılan masanın başında durularak 1şey yapmaya çalışan insanlar rahatsız edildi...
bence problemi kendimizde aramamız lazım..
teşekkürler serkan,yusuf,aydın,ogün ve diğerleri...
her yarış daha da güzel oluyor tekrardan teşekkürler..
 

duyguny

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Mart 2005
Mesaj
595
Tepki
120
Şehir
Bostancı
unutmadan söliim ben kaçkara söliyecektim yanlış düzeltilirse madalyayı geri veririm diye kimsenin hakkını yiyemem diye... o arada serkan arayıp durumu bildirdi, yanlışlık düzeltilecekmiş...
bende 1 sonraki yarışta kıvırcığıma takarım madalyasını..
 

kaan

Forum Demirbaşı
Kayıt
3 Ekim 2006
Mesaj
561
Tepki
50
yarış sonuçlarının burada tekrar açıklanması mümkünmü?mesela ben kaçıncı olduğumu bilmiyorum:(