Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2. el bisiklet hakkında fikir

Murtega

Daimi Üye
Tepki
485
İsim
Murat B.
Bisiklet
b'Twin
Forumdaslar,

Ardi arkasi gelmeyen tavsiye isteklerine bir tane de ben eklemek istemezdim ama bu tarz bisikletler hakkinda pek bir fikrim yok. O sebepten tavsiyeye ihtiyac duydum. Sehirici kullanim icin ikinci el bisiklet bakinirken fotograftaki bisiklete denk geldim. Sorunsuz oldugunu varsayarsak asagi yukari 300/350 TL bandinda bir ücrete deger mi sizce? Görüntüsü cok cezbetti ama kadro ve donanim bu ücret icin uygun mu bilemiyorum. Tavsiyeler icin simdiden tesekkürler.

Dark royal blue road bike with a light lugged frame.
size is 55cm
new schwalbe Blizard tires
shimano RX100 brakes
Mavic riveted rims
shimano 600 derailleur
15 speed

Capture1.JPG Capture2.JPG

Scudo
Ben olsam (sorunsuz olduğunu varsayarsak) alırdım. 300 Lira verilir bu bisiklete.

Vintage seviyorsan neden olmasın.

merhaba bencede bu fiyata alınır şimdiden hayırlı olsun

Tipine verilir 300 tl :) o değil de nerede denk geldiniz bu bisiklete :)

@Olgun Zengin
Facebook'ta ikinci el bisiklet satisi yapilan bir grupta rast geldim.

grubun linki atarmısınız ikinciel bisiklet bakıyorum

Herhalde bunlardır

(link)

@ebayusuff@amor19

(link)

bu bisikletin agırlıgı, cıkabileceği hız olarak güncel yol bisikletlerine göre nasıl acaba? muhtemelen celik kadrodur ama londra'da yasayan bir tanıdıgım özellikle orada celik kadro yol bisikleti aradıgını hatırlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@amor19
Grup, Budapeste'de ikinci el bisiklet satisi icin ne yazik ki.

Konu fazlaligi olmasin diye buradan devam edeyim. Evde bir tane de yol bisikleti olsun diyerek sunu aldim 2. el. Ufak tefek sorunlari var ama sehirde kullanmaya bir "low profile" bisiklet de sartti. Simdiki soruma gelirsek... Disli oranlari pek insan sürecek sekilde yapilmamis. 52/42 aynakol, 13/23 kaset. Kaset disleri zaten asindigindan 12/28 ile degistirmeyi planliyorum. Bir sorun cikar mi? Kaset - zincir vs. de yol/mtb ayrimi var mi 7-speed icin? Bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim.

Tesekkürler.

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    54,8 KB · Okunma: 58
  • 2.jpg
    2.jpg
    79,2 KB · Okunma: 47
  • 3.jpg
    3.jpg
    86,4 KB · Okunma: 47
  • 4.jpg
    4.jpg
    56 KB · Okunma: 49
  • 5.jpg
    5.jpg
    72,9 KB · Okunma: 50
  • 6.jpg
    6.jpg
    33 KB · Okunma: 48
birader bende de klasik eski bir bisklet var yükselttim ama sen yapma bu resimde ki nasilsa birak öyle kalsin ha ama illa ki bilgi istersen evet var yol serisi ve dağ serisi birbirinden farklıdır ve yol serisi daha atik ve agresif yapıdadir ve nisbeten daha pahalıdır dağ ise daha dayanıklı ve yokuş çıkmak için daha ideal ve biraz daha yavastir. ve yükseltme yapmak için arka jantin veya gobeginin yükselteceğin ruble ye uygun olması gerekir. zincir ve aynakol değişmesi ise muhtemelen değişmesi gerekecektir ben sadece jant seti ve ruble değiştirdim şimdilik idare eder oldu sizin ki bilemem.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Bisikletsurenadam
Hocam, sen yanlis anladin sanirim. Yükseltme filan yapmayacagim. Bisikleti gündelik kullanim icin aldim zaten, üzerinde ne varsa bozulana kadar gidecek. Benim sorum su... Bisiklette zaten 13/23'lük 7'li bir ruble var ve disleri yendigi icin zincir atlama yapiyor. Ben simdi buna yeni bir ruble alacagim 12/28 ve zinciri de degistirecegim. Rubleyi 23'ten 28 disliye cikarmam mekanik bir probleme yol acar mi? Arka attirici bacaginin kisa kalmasi, vs gibi.

Bisikletiniz oldukça canlı ve şık görünüyor, buralarda arayıp da bulamadığımız türden. İmrenmedim dersem yalan olur. :)

Sorunuza kesin cevap verebilmek için aktarıcınızın kapasitesini bilmek gerekiyor. Model kodu gibi bir bilgi mevcutsa incelemek gerekir. Bunun haricinde deneme yanılma yöntemi çalışır.

Kadronuzun çatal açıklığı gereği 7'li kaset yerine güncel 9'lu tip bir yol sınıfı kaset sığdırmanız pek mümkün değil. Ancak mtb grubunda 7'li sistem kasetler halen mevcut ve aynı marka olduğu müddetçe yol tipi aktarıcınız ile uyumlu çalışır.

• Beğen
Tepkiler: Murtega
@Sadettin Z. , sagolun cevap icin. Vites donaniminin tamami Shimano 105. Arka attirici da bir de 6s-7s Sis yaziyor. Baska da bir sey göremedim.
Almayi düsündügüm ruble su:
(link)
Eski ruble gibi bu da 7-speed. Sanirim uyumlu olacaktir?

dişli kasetse sram pg730(12-32) ya da shimano hg41(11-28) alabilirsiniz. 12-32 oran aktarıcıyı zorlar muhtelemen hg41 daha mantıklı. dişli vidalı tipse zaten tek seçenek mf-tz21 14-28 vidalı ruble.

@Murtega

Resimlerden görebildiğim kadarıyla arka aktarıcınız 105-1050 modeline benziyor. Bu durumda en yüksek dişli ölçüsü 28 olacağı için seçtiğiniz kaset uygun gibi görünüyor.

Lakin @Sinan A. Bey'in de bahsettiği gibi 7'li sistemlerde kaset ve vidalı tip olarak iki ayrı ruble seçeneği mevcut. Bisikletinizin arka jantını sökerek ruble tipinizi belirledikten sonra siparişinizi geçebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Murtega
Eski rubleyi söktüm zaten. Ruble vidali degil, kaset ruble. Bugün yeni rubleyi alip deneyecegim.

Tesekkürler yardimlar icin @Sadettin Z. , @Sinan A.

@Murtega
Eğer sorunu yoksa bu fiyata değer görünüyor.

Geri