2. Afyon Frig Vadisi Bisiklet Turu

Kayıt
17 Ağustos 2013
Mesaj
50
Tepki
104
Yaş
38
Şehir
Devrek / Zonguldak
Bisiklet
Mosso
Aylar öncesinden üç kişi olarak hevesle planlamış olduğumuz bir etkinlikti bu festival. Çantalarımızı hazırlamış ve otobüs firmasından bilet ayırttırmıştık. Fakat asil tarih olan 11 -12 Nisan yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edilip bir hafta sonrasına yani18-19 Nisan tarihine ertelenmişti. Bu tarihte açık öğretim sınavı olması sebebiyle birçok kişi mağdur olmuş ve sınav sebebiyle etkinliğe katılamamıştı. Bu durum bedimde etkinliğe yalnız gitmeme sebep olmuş ve yalnız bırakmıştı. Hâlbuki bizim için ilk bu yıl için ilk kamp ilk festival ve beraber zaman geçirebilmek için güzel bir fırsattı. Ama olmadı kısmet.

Yalnız kalınca bende 17 Nisan 19.30 a Afyon biletimi aldım zaten hazır olan çantam ve âlinmiş bir iznim varken tekte olsa gitmek istedim.

Sağ olsun otobüs firması bisikleti sorun etmedi ve aldı. Bilmem bilirimsiniz Zonguldak yolunu yolda kırk dakika kadar rötar verdi otobüs. Yolda yapım olması sebebiyle dinamitle yol genişletmesi yapılıyordu. Bu da bana bu yazıyı bu raya kadar yazma fırsatı verdi. :)

Yârim saat rotorla beraber saat 03.15 de Afyon şehir terminaline vardım. Bisiklet i indirip kurdum.

Saat 05.00 da konaklama alanına ancak varabildim. Yanlış yol tarifi ve gecenin o saatinde yollarda kimsenin olmayışı beni farklı bir kültür merkezi ne götürdü. Bir şekilde hedef e ulaştım ama sabah rüzgârını ve soğuk hava yi yedik.
Mat ve tulumu alıp bisikletimi yerleştirip yatacak bir köşe bulup yattım. Şimdi sabah i bekliyorum. Ve bu arada gerçekten açım. :)

18 Nisan sabah Saat 06.30 civarında uyandım zaten bir horultu bir gurultu dinlenemedim. Tulum ve matımı topladım bina içerisindeki bisikletimin yanına gittim bisiklet kıyafetlerimi alıp giyindim millette tatlı bir hazırlık çabası vardı.

Saat 08.30 civarında kayıt masasına geldik kaydımı yaptırıp en yakin pastaneden bohça alıp sıcacık demli bir çayla götürdüm. Sanırım 09.00 da hareket vakti.

Saat 12.15 civarı ikinci molamızı verdik. Alan yurt köyü meydanlık kavurma ekmek ayran 7 lira:) şu ana kadar kültür Merkezinden 43 km mesafe kat etmişiz.

68 km yol kat ettikten ve 4 saat 15 dakika sürüş sonrası kam alanına vardık. Çadır kurmak için uygun bir yer bulup çadırımı kurdum. Fakat çok rüzgar vardı ve biraz zorladı neyse sonuca vardım. Sonra koy halkı tarafından seyyar gözleme cay yiyebileceğimiz bir yer yapmışlar orada sıcak bir cay içtik.

Afyonun yerlisi olan arkadaşlarla tanıştım. Ve onlarda organizasyon a destekleyici olan firmaların sahiplerini tanıyorlar onlarda mükellef bir sofra hazırlamışlar ki sormayın alp sucukları ve bir temiz karnimizi doyurduk.

Ve gecenin ilerleyen saatlerinde Gitarıyla bizim gurubu coşturan sevgili Emre abı başladı çalmaya çaldık söyledik. Organizasyonun hiç bir nimetinden faydalanmadık ve kendi kendimize coştuk bugün için en eğlenceli vakit bu anlardı.
Gece saat 01.30 02.00 sularında uyumaya gittim.

2. Gün 19 Nisan sabahı saat 07.00 da uyandım ve malzemelerimi topladım saat sekizde kahvaltı için cay gözleme alıp kahvaltımı yaptım.

Saat 09.15 dolaylarında turu başlatıldı
Kayadan kaleler süper manzaralı bir yolculukla Frig vadisini gezdik. Üçler köyüne gelmeden bir kasabada 600yillik bir kervan saray i gezme fırsatı bulduk. Üçler köyünde öğle ye yemeği molası verilecek. Üçler köyünde yerli halk Kuru fasulye bulgur pilavı ve komposto hazırlamış yemek 7lira karşılığında isteyen arkadaşlar yedi. Ben yaklaşık 25 - 30km sonraki yerleşim yeri olan Gazligöl de pideciye girerek 9lira karşılığında karışık pide yedim gerçekten nefisti :). Ayrıca bu yerleşim yeri kaplicalariylada meşhurmuş. Sonra Afyon merkeze pedallamaya başladım saat 16 sularında toplanma noktası olan Kültür Merkezi ne varıp araçla giden eşyalarımı aldım üzerimi değişip cay kahve içtim edindiğim dostlarla biraz sohbet edip saat 18 sularında terminale yol adlim yalnız olduğum için tek başıma şehir merkezinde gezmek istemedim çok da vaktim vardı aslında.

Otobüs saatine kadar benden önce yola çıkanlar olduğu için onların bisikletlerini sökmeye yardım ettim. Bol bol cay içtim. Hareket saatim gelince de düştüm yollara. 01:50 de Ankarada’ydik . Saat 05.00 memlekete varmıştım.

Genel olarak manzara bakımından inanılmaz keyifliydi köylerde konakladığımız için yemek seçeneği olmadi. Çok güzel dostluklar kazandım. Organizasyon için adamalar da bunu düşünmüş helal olsun diyeceğim bir nokta yok. Yılın ilk Kampı ilk festivali oldu bana bir kere daha gelmem sanırım. Ama dediğim gibi inanılmaz hayret e düşürücü manzaralar taslara oyulmuş kaleler bu yapılara zarar veren define avcıları tarihe iyi zarar vermişler. Yazacaklarım bu kadar. Dostlukları için Emre, Elif, Erdi üçlüsüne çok teşekkür ederim. Yine bir suru dost edindim bu da bana yeter.

Tur için harcadığım para
Karilim bedeli: 50 tl
Ulaşım: 130 tl
Yeme içme: 110 tl
 
Scudo

Sebahattin Gerceker

Daimi Üye
Kayıt
4 Ekim 2012
Mesaj
316
Tepki
1.732
Yaş
60
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Tamam, bekliyorum.. Ben de ilk fırsatta toparlayacam tur resimlerini.. O kadar çok çekmişim ki cep telefonuyla..
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
Hadi başaracaksın.. :D Ben de çok merak ediyorum.. :)
 

fadıl pala

Daimi Üye
Kayıt
29 Ocak 2014
Mesaj
205
Tepki
399
Şehir
Afyon
İsim
karahindiba2
Bisiklet
Diğer
namık kardeşim dökturmuş buda bende :)

(link)

(link) Afyonkarahisar-Eskişehir ve Kütahya sınırları içinde bulunan kaya yerleşim yeri ve açık hava müzesi.
bahar aylarında bisiklet yarışları,fotoğraf yarışmaları,vadi yürüyüşleri,dağ bisiklet yarışları yanı sıra çevre illerden turistik turlar düzenlenmektedir.(link) her yıl düzenlediği frig vadileri bisiklet turu Türkiyenin yer yerinden gelen yediden-yetmişe doğa severleri tarih ile buluşturmakta.
(link) cumartesi sabahı zafer müzesinin önünden başlayıp,şehir turundan sonra asıl rotaya girilmekte.bisiklet festivali olması nedeni ile bir çok turcu yarışçı ve diğer doğa sporlarında isim yapmış şahsiyet ile pedallama şansı sunmakta,bu yıl(link) geçmiş yıllarda(link) (link) de olacaktı ertelendiğinden dolayı gelemediler, ama kitap geldi :) bisiklet üzerinde yeni tanıştığımız güzel insanlar ile sohbet ederek öğle yemeğine kadar bisiklet sürdük,yaklaşık 35 km sonra bir saatlik moladan sonra akşam kamp kuracağımız ayazini köyüne bisikletliler birer birer yola düştüler,yolda patlayan tekerleri teknik ekipte görevli sefa çakmak kardeşim hiç üşenmeden defalarca tamir etti.yol orta derece zorluydu ve manzaranın güzelliğinden bisiklete konsantre olup tırmanışa geçene kadar yol yarılanmış
(link)
oluyordu.yolda karşılaştığımız güzel yürekli insanların sıcak sohbetleri,bayan sürücülerin özellikle durup kız çocuklarına bisikletlerini verip tur attırmaları,köy bakkalında çikolata alıp yolda çocuklara dağıtanlar,köyün sürüsüne eşlik eden eşek ile fotoğraf çekenler,yol boyunca güzel manzaralar oluşturdular.kamp yerine 10 km kala yokuşun olması,biraz zorladıysa da bisikletten inmeden vitesi küçülterek çıktım.kamp alanına varıp vadiyi gören mağaranın birine çadırı kurduktan sonra Şefikanın yerinde akşam yemeği yedik.fotoğraf sunumu,meydan da müzik eşliğinde ateş ve gece boyunca katmer pişiren teyzeler geceye renk kattılar.
(link)
(link)
ilerde yollar ikiye ayrıldı biz mtb parkuruna girdik,grupla Gazlıgöl de bir araya geldim.yol o kadar güzeldi ki üçler kayasında durup öğlen yemeği bile yemedim. Acıktığımı fark ettiğimde İhsaniye de esnaf lokantasında kuru fasulyeye ekmek banıyordum.öğleden sonra afyona kadar rüzgar yoldan savurmak için uğraştı durdu,kelebek gidonun üzerine uzanarak kurufasulyenın gücü ile hattat ahmet karahisari kültür merkezinde kazasız bir şekilde ve mutlu son ile yolda tanıştığım güzel insanlar ile vedalaşıp ayrıldım.
 

fadıl pala

Daimi Üye
Kayıt
29 Ocak 2014
Mesaj
205
Tepki
399
Şehir
Afyon
İsim
karahindiba2
Bisiklet
Diğer
evet aslında yazacak çok şey var,örneğin organizasyonun vaddettikleri ama gerçekleşmeyen bir sürü şey oldu,teyzelerin katmeri olmayacak fiyatlara satması,aceleye getirdim biraz :)
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
@fadıl pala

Yok o katmer olayı işin bahanesi. Memleketin her yerinde bu olay var. Yeter ki yabancı birisini görmesinler.. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Namık incekara

fadıl pala

Daimi Üye
Kayıt
29 Ocak 2014
Mesaj
205
Tepki
399
Şehir
Afyon
İsim
karahindiba2
Bisiklet
Diğer
@SerkanH doğru aslında diğer üzücü yanı
(link) nin bizi yem olarak sunması,ama işin orasında değiliz tabi biz güzel vakit geçirdik,bir dahakine alırız ton balıkları :)