1lt su ile 140km, 4.5saatte İzmir-Didim turum

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
29 Mart’ta Didim’deki dayımı ziyaret etmek için yola çıktım.Pedal çevirmeye saat 12:30’da başladığım için yolun ilk dakikalarında kafamda turun planını yaptım.
3 yıl önce aynı yolu tersinden 6.5 saatte gitmiştim.Mesafe 140km idi.
Bu sefer süreyi biraz daha azaltayım dedim.
Yanımda birkaç bisküvi ve mataramda 1litreye yakın su vardı.Sırtımdaki çantada kıyafetler, fotoğraf makinesi, pil şarj aleti, gözlük, alet takım çakısı ve diğer eşyalarım vardı.Kısaca sırt çantam doluydu.
Mp3 çalarımı açtım, koyuldum yola.
Hava biraz kapalıydı, rotayı biliyordum fakat Selçuk’ta yol 2’ye ayrılıyordu ve her 2 yolun da Didim’e çıktığını öğrendim.
Geçen sefer Kuşadası üzerinden gitmiştim.Yol bozuk ama manzaralıydı.
Bu sefer de diğer yolu kullanayım dedim ve o yoldan giderken meşhur Maçka rampasıyla tanıştım, o ne bitmez rampadır öyle? :)

Sanıyorum 6-7km tırmandım.
Rampanın sonlarında bana uyan türde bir kamyon bulup tutunarak yokuşu bitirdim.Rampa bitince tabi her rampanın sonunda olduğu gibi uzun bir iniş beni bekliyordu.Ters rüzgara rağmen ortahalli bir hızda inişi bitirdim.

Selçuk’u geçip de Söke’ye vardığımda berbat zemine sahip asfaltı olan uzun bir yolda hızla gitmeye çalıştım.Yetkililer o kadar kalitesiz bir asfalt yapmış ve yüksek tonajlı kamyonlara izin veren Trafik polisleri yüzünden yol araziden farksız hale gelmişti.

İnsan bu tip yollarda sırt çantasıyla fazla uzun mesafe gitmek istemiyor.Hele ki seleniz, turculara uygun olmayan bir akrobasi bisikleti selesi ise, vay halinize :)

Söke yolu hep düz devam ediyor.Neredeyse hiç viraj bile yok.Söke’yi geçtikten sonra bir kamyon ile deneme yapmak istedim.Deryer (büyük araçların arkalarındaki çekim alanını kendi lehine kullanma yöntemi) sayesinde 15km boyunca sabit 60km hızda gidip teker setimi ve lastiklerimi denedim.
15km sonunda ön lastiğimin orta yüzeyi koyuya doğru renk değiştirmeye başlamıştı.
Bu tip bir olayı eski lastikler ile sakın denemeyin.Her ne kadar ısınma düzeyi fazla olmasa da, yine de yoğun sürtünme sonucu beklenmedik problemlerle karşılaşabilirsiniz.
Ön lastiğim çok yeni olduğu için, içim rahattı.Kamyon benzinciye çekince ben de yoluma devam ettim.
Akbük, Bodrum, Didim yol ayrımına geldiğimde ilk ve son molamı verdim
Al-pet benzincisinde yüzümü yıkayıp hemen yola devam ettim.
Bu arada kamyonun arkasında ilerlerken bir ara, yolun karşısındaki bir benzincide 2 adet tur bisikletçisi gördüm.Renkli fosforlu kıyafetleri vardı.Islık çalamıyorum fakat çalmaya çalışarak onları selamlamak istedim, tabi 60la giden bir kamyonun ardından yolun karşısındaki benzinciye ıslığımı duyuramadım.

Didim tabelasının önünde dayımın kızını aradım.Orada durmak zorunda kaldım.Didim girişinde büyük bir Aquapark var.Çok büyük bir alan üzerine kurulmuş ve kuzenimden öğrendiğime göre eğlenceli bir yermiş.3 yıl önce aynı yerde sadece 2 kaydırak vardı ve inşaatı başlamıştı.Hiçbir yer eskisi gibi aynı kalmıyor.
Didim’in içine vardığımda toplam biniş sürem 4.5 saat idi, 140km ve tükettiğim tek şey sadece 1litre su idi.1litre sudan başka ne bir çikolata ne bir bisküvi ağzıma koymadım.
.
İşte arkadaşlar, bisikletin bütün arabalardan ve bütün araçlardan az yaktığının ispatı.Yolda durmadığım için ve dönüşü de sağnak yağış yüzünden otobüsle yaptığım için rotamın fotolarını çekemedim fakat Didim’in değişik sahil mevkileri, koylarından fotoları paylaşayım;

Altınkum’un sonuna vardığınızda görebileceğiniz koy, 1 büyük otel var.Bir büyük otel daha kuruluyor sahil tarafına, deniz dolduruluyordu;

(link)

(link)

Didim’in meşhur Apollon Tapınağı, içinde Medusa heykeli de mevcut.3 yıl önce girip gezdiğim için bu sefer sadece önünden geçerken dışarıdan bir fotosunu çektim;

(link)

Burası da en güzel yerlerinden biri olan Mavişehir.Mart ayında olduğumuz için sokaklar çok sakindi.Koy’un üzerindeki evi beğendim ve onu da kadraja aldım;

(link)

Kuzenimin komşusundan emanet aldığı Salcano NG 700 bizi yolda bırakmadı fakat ağırlığı ile kuzenimi baya yordu.Kadro boyu çok küçük olduğu için ben kullanırken iki büklüm oldum.Arka teker göbeği mandallı olmaması yüzünden, arka tekeri sökemedik ve neredeyse Fiat Doblo’ya sığmıyordu.
Revoshift vites sistemi, amatör kullanıcıların yanlış vites kombinasyonu kullanmasına sebep oluyor.
Arka amortisörünü pardon yay’ını sertleştiremedim.Zaten düz yolda yoran arka yay, sertleştirilemediği için de verimi düşürüyor.
Fiyatı düşük de olsa NG 700 benden giriş modeli olarak bile geçer not alamadı.

(link)

Didim içi turumuz sırasında yolda gördüğüm bir kaplumbağa cesedi.Ne kadar vahşi insanlar var, görmenizi istedim.Hayvancağızın kabuğunu taşla kırıp ezmişler;

(link)

Diğer yanda bisikletçinin hayvan sevgisi, işte dayımın kızının yavru kuzusu Dolly ve ben;

(link)

En sevdiğim hayvanlar, kedileri de her gördüğüm yerde çekmeye çalışırım.Burada da dişi bir kedi ağaca sığınmış, 2 erkek kedi de nöbet tutuyorlar, ben fotolarını çekince, dişi ürktü ve ağaçtan atladı, tabi diğerleri de peşinden

(link)


Herkese selam ve sevgiler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozge Deniz
Scudo

klavyem3

Aktif Üye
Kayıt
25 Şubat 2007
Mesaj
164
Tepki
16
Şehir
İST
paylaşım için teşekkürler.yazılarınızı zevkle okuyorum.
 

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.167
Çok iyi zaman Fatih'im tebrik ederim,iyi efor sarf etmişsin..açıklama ve paylaşımların için teşekkür ederim..

Tam manası ile performans turu yapmışsın, ayağına kuvvet Fatih'im güzel gezi..;)
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
klavyem3 ve Önder, her ikiniz de okuduğunuz ve beğeniniz için ben teşekkür ederim.Darısı sizlerin başına.
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Athletic slm.
Tarzın beni süper motive ediyor. Ahhh bundan 40 sene önce sen karşıma çıksaydın bir bakalım..:D Şey.. sanırım o zaman ben de henüz emekliyordum galiba :D

Neyse.. şaka bir yana..
Tarzın ve yerin senden başkasıyla doldurulamaz.. Askere gidersen o zaman ne yapcaz:rolleyes: İşte ben onu düşünüyorum kara kara.. :eek:

Güzel ve extrem gezin için tebrik ve güzel fotoların için teşekkürler. :) :)
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Değerli yorumların için teşekkür ederim Mesut abi, galiba böyle uçlarda binicilerin yazı tarzları ve bakış açıları da biraz garip, farklı oluyor :)
Siz de öylesiniz, sizin de güzel, uzun ve hızlı turlarınızda bu farkı görüyorum, hem katedilen mesafeler, hem de yaşananların farklı bir dilde ele alınması herkes tarafından ilgi görüyor, dikkat çekiyor :)
Bizler normal değiliz :)
12'sinde teslim olacağım, o zamana kadar da son bir İzmir-İst turu istiyorum, bakalım, hava muhalefeti olmazsa onu da yaparım.
Askerde ise TSK bisiklet takımına girmek için uğraşacağım, karşıma konuştuğum dilden anlayacak birileri çıkarsa şanslıyım demektir :)
Aynı turda beraber pedallamak dileğimle, saygılar abicim.
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
ortalaman saatte 30 km'nin üzerinde.. cidden tebrik ederim.. bir de o kaplumbağa'yı parçalayan insanlara ne demeli.? cidden üzücü..
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Evet 31 ortalama ile gitmişim.Geçen yaz antremanlarımızda 35 derece sıcaklıkta 35-40km ortalama ile 150km gibi rakamları görebiliyorduk, hey gidi günler hey :)
 

Tolga Gürgün

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Aralık 2005
Mesaj
1.639
Tepki
2.142
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Pinarello
Tebrikler Fatih' cim gene yapmışsın yapacağını dediğin gibi teslim olmadan izm-ist turu yakışır hatta olmazsa olmaz bekliyorum kendine iyi bak . . .

tolga gürgün
 

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
1.691
Tepki
833
Şehir
Ürgüp, Kapadokya
biraz zor olmuş ama herşeye rağmen pedallamak güzeldir tebrik ediyorum seni güzel fotoğraflar içinde teşekkürler
 

abrean

Daimi Üye
Kayıt
20 Kasım 2006
Mesaj
298
Tepki
360
Şehir
Mersin !!!
paylasimin icin tesekkurler. (kaplumbaga cok carpici bir kare idi! )
 

erhanyz82

Üye
Kayıt
4 Şubat 2007
Mesaj
15
Tepki
2
Şehir
İSTANBUL
hocam maaşallahın var iyi gezmişin ..kayseriden selam olsun sana..
 

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Athletic merhaba, öncelikle tebrik ederim. Gerçekten çok güzel bir performans. Yalnız 1-2 konuyu sormak istiyorum, şu kamyona tutunma ve arkadaki hava boşluğundan yararlanma işi çok tehlikeli değil mi? Benim düşünceme göre, macera yaşamak güzel ama can herşeyden önce gelir, tabiiki iyi bir bisikletçi olman bir takım riskleri azaltır, ancak bahsettiğimz durumlarda insiyatif tamamen senin dışında görünüyor. Hani sen bilirsin ama aldığın riske değer mi?
Bununla beraber fotoğraflarının da çok güzel olduğunu belirtmeliyim, bende bir gün Muğla'dan Didim-Akbük yapmayı istiyorum. Bakalım kısmet olacak mı? Tekrar paylaşım için teşekkürler...
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Beğenileriniz ve yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Fırat abi, bu turda kamyona tutunma sadece yokuş çıkarken oldu.
Rüzgarını kullanma ise düz yolda ve uygun kamyon seçildikten sonra yapıldı.
Şu yazımı okursanız neden bu konuda kendime güvendiğimi daha kolay anlayabilirsiniz;
(link)

Yine de tekrarlıyor ve kötü örnek olmamak adına kimseye deryer kullanmayı tavsiye etmiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
gittiginize degmiş.fotograflardan anladıgım kadarıyla.teşekkürler paylaşım için....
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Fatih merhaba,tanıdık bildik mekanlar sayende yeniden görmüş oldum.Paylaşım için teşekkür ederim.Kaplumbağa'nın öldürülmesi hiç hoş değil:( Sana şimdiden hayırlı teskereler dilerim kendine iyi bak.Kamyon meselesine gelince dediğin gibi iyi örnek olmalıyız sanada bu yakışır...
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
@derya.k

Gittiğime değdi, haklısınız, ben teşekkür ederim okuduğunuz ve yorumda bulunduğunuz için.

@H.Can DEMİREL

Merhaba Can abi, sizlere yaklaşmıştım aslında ama vaktim sınırlıydı ve oradalarda kalma planı yapmamıştım.Bodrum'u özledim.Kaplumbağa vahşetini herkes görsün istedim, insanlara, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamalıyız, yoksa vakit çok geç olacak.
Okuduğunuz, beğendiğiniz ve temenniniz için teşekkür ederim abi.
 
Kayıt
21 Şubat 2007
Mesaj
64
Tepki
36
Şehir
izmir. karşıyaka
dostum bravo sana. çok iyi performans. senin ününü duymuştum. işallah tanışırız.bu arada hayırlı tezkereler. bence yol yarışçısı olman gerekiyor.
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Teşekkürler :) Ününü duydum sözü hoşuma gidiyor :)
Fakat maalesef ünümüz sadece bisiklet camiasında, isterdim ki ülkemizi dünya şampiyonalarında, olimpiyatlarda veya otorite yarışlarında gururla tanıtayım ve diğer ülkeleri en azından sporda da olsa yerle bir edebileyim.
Birçok kişi bana bunu söyledi fakat konu yarışa dönünce iş paraya bakıyor;

İş-güç sahibi olmamak, tek işinizin antrenman yapmak olması,
Kaliteli ve hafif bir yol bisikleti,
Bunun için ideal zeminli rotalar, antrenman yerleri,
Birkaç disiplinli arkadaş,
Bu kapasiteyi kaldıracak ve yükseltecek düzeyde beslenme giderleri,
Yarışlara (en azından ilk 5 yarışa) ulaşım, konaklama, yiyecek giderleri gibi sermaye,
gibi örneklerle neden yol yarışçısı olamadığımı umarım anlatabilmişimdir.

Eğer sponsor bulamazsam, zengin bir hayat süremezsem, her zaman rekor kırıcı ama yarışamayan biri olarak kalacağım.
 

KevSerSeri

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ağustos 2006
Mesaj
1.351
Tepki
3.345
Şehir
Ankara
Fatih harika bir performans, tebrik ediyorum.
Ah siz erkekler işte kendinizi denemeden yada aşmadan rahat edemiyorsunuz...

İnşallah benim de günde 200km. yaptığım günler gelecek ancak yiyip içerek ne öyle aç susuz yollarda perişan. Töbe gelemem hahahaha....