Scudo Sports

1989 Bianchi Reparto Corse EL

cagrig

Daimi Üye
Tepki
265
İsim
Çağrı Gençol
Bisiklet
Bianchi
Merhaba sevgili bisikletforum üyeleri. Konu açmaktan uzun süre kaçınıp gerek forum içi, gerekse forum dışı olmak üzere uzun süre araştırma yapmış olmama rağmen uzun bir süre kafamdaki soruların cevaplarını bulamadım. Geçtiğimiz günlerde özellikle kadro boyundan dolayı severek satın almış olduğum ve ilk kez sevgili Doğukan Aksu'nun koleksiyonunda görüp hayran kaldığım bisikletimi yenilemek istiyorum. Ancak hala kafamda cevaplayamadığım bazı sorular var. Sizlerinde bana bu konuda yardım edeceğinizi düşünüyor, şimdiden teşekkür ediyorum. Bisikletin genel özellikleri ise şöyle;
1989 Bianchi Reparto Corse EL
Kadro Boyu 50
2*7 Shimano exage vites sistemi
Ambrosio Prisma Jant seti
Sorularımı yanıtlarken kadroya dair sormak istediğiniz herhangi bir şey olursa lütfen aşağıya yazın.
Sorularım ve sorunlarım ise genel olarak şöyle;
1-Bisikleti tamamen Shimano 105 grupset ve Campagnolo Khamsin g3 jant seti ile kurmak istiyorum bu mümkün müdür? Arka çatal açıklığı 135 mm.
2-Üzerinde şu threaded diye tabir edilen vintage kadrolarda görebileceğimiz bir furç seti var. Bunu threadless denilen sisteme çevirmek istiyorum ancak bu konuda deneyimim yok, bu mümkün müdür? internetteki bazı araştırmalarım sonucu 1 inçlik threadlesslar olduğunu veya arada bir bağlantı elemanı kullanılarak 1 inçin 1 1/8 e çevrildiğini gördüm, uygulayan, deneyen var mıdır? varsa nasıl yapılır?
3-Grupset seçiminde arka çatal açıklığı ve dişli oranları ile ilgili şöyle (link) bir veri buldum. Buna göre bu kadroya her dişliyi kafama göre takamaz mıyım?
4-Önceliğim tabii ki bisikletteki yürür aksam ve performans ancak boya konusunda da yaş, toz, kumlama, zımparalama, boya sökücü gibi çok seçenek mevcut. Hangisini seçmeliyim? hem sağlamlık hem ağırlık hem de parlaklık açısından değerlendirirseniz sevinirim.
5-Hangi renk ve yüzey tercihini önerirsiniz?
6-Olabilecek en ince lastiği seçmememi söyleyen bisiklet tamircime katılıyor musunuz? 622 23c şehir içi için yeterli bir lastik türü müdür?
7-Ön jantta bir tane tel gevşek. Bunu jant lastiğini kaldırarak içeriden sıkmak ama akortu bozmamak istiyorum. nasıl yapabilirim?

Tüm cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Hepsini değil en azından birini cevaplarsanız bile oldukça yararlı olacaktır :)
Bu konuda sevgili @Murat Cömez @mariokaldato @Serkan Mıstınoğlu @Atilla G. @Sadettin Z. @Doğukan Aksu abilerimden deneyimleri ve tecrübeleriyle özellikle yardım istiyorum :)
DSCF4758.JPG

Scudo
@cagrigencol
Bu bisikleti bir arkadas bana özelden sormustu ve ben o kisiye aldirmamistim. Hatirladigim kadariyla üzerindeki krom kaplama ve orjinal boyasi kaplamanin altinda berbat bir durum da diye biliyorum. Fiyati 700TL civari idi herhalde.

Neyse almissiniz, böylece bize hayirli olsun demek düser.

1-Bisikleti tamamen Shimano 105 grupset ve Campagnolo Khamsin g3 jant seti ile kurmak istiyorum bu mümkün müdür? Arka çatal açıklığı 135 mm.
Cevap: Arka Catalin araligini 135mm yazmissiniz bu imkansiz bence 130mm ama bu tür eski kadrolarda 126mm de olabiliyor, bunu iyi ölcmenizi tavsiye ederim icten ice ölcmeniz gerekiyor. Eger 130mm ise Campa Khamsin leri kullana bilirsiniz.

2-Üzerinde şu threaded diye tabir edilen vintage kadrolarda görebileceğimiz bir furç seti var. Bunu threadless denilen sisteme çevirmek istiyorum ancak bu konuda deneyimim yok, bu mümkün müdür? internetteki bazı araştırmalarım sonucu 1 inçlik threadlesslar olduğunu veya arada bir bağlantı elemanı kullanılarak 1 inçin 1 1/8 e çevrildiğini gördüm, uygulayan, deneyen var mıdır? varsa nasıl yapılır?
Cevap: Benim size tavsiyem 1" vidali sistemin de kalmaniz. 1. 1 1/8" bicimsiz görünür 2. Adaptörle kullanilan her parca orjinalligini bozar.

3-Grupset seçiminde arka çatal açıklığı ve dişli oranları ile ilgili şöyle (link) bir veri buldum. Buna göre bu kadroya her dişliyi kafama göre takamaz mıyım?
Cevap: 130mm ise hic bir sey yapmaniza gerek yok, ve bu bisiklete ben olsam en fazla 8li sistem takardim.

4-Önceliğim tabii ki bisikletteki yürür aksam ve performans ancak boya konusunda da yaş, toz, kumlama, zımparalama, boya sökücü gibi çok seçenek mevcut. Hangisini seçmeliyim? hem sağlamlık hem ağırlık hem de parlaklık açısından değerlendirirseniz sevinirim.
Cevap: Boyama vs. vs. konusunda bu konular size yardimci olabilir belki.
Jant konusunda yorum no 73e bakiniz
Orijinal Bianchi Reparto Corse 2001 Lady versiyonu

Boya, parlatma vs. vs. icin de bu konular
1989 Bianchi çok şükür sonunda bitti. (1989 Bianchi'nin profesyonel bir şekilde...)
1979 Orijinal "ALAN" Restorasyonu..

5-Hangi renk ve yüzey tercihini önerirsiniz?
Cevap: Kaplamanin altindaki Boyayi bir boyaciya gösterin ve size ayni boyayi yapsin, baska renk bu bisiklete uymaz.

6-Olabilecek en ince lastiği seçmememi söyleyen bisiklet tamircime katılıyor musunuz? 622 23c şehir içi için yeterli bir lastik türü müdür?
Cevap: 23c lastik yeterlidir ama 25 de kullana bilirsiniz.

7-Ön jantta bir tane tel gevşek. Bunu jant lastiğini kaldırarak içeriden sıkmak ama akortu bozmamak istiyorum. nasıl yapabilirim?
Cevap: Tel gevsek se zaten akord ayari bozulmustur, bisikletciye götürüseniz hem teli sıkar hemde akort ayarini yapar.

Ben size sordugunuz sorulari elimden geldigince cevasplamaya calistim, tabiki böyle restorasyon isler sormayla olacak isler degil, bunun icin fazlaca tercübe gerekli ve isden anlamaniz gerekiyor.
Bir de bisikletin bianchi reparto Corse oldugundan kesin eminmisiniz, Bana arkadas sordugunda ilanda incelemistim ve

masaraf etmeye degmeyecegini söylemistim. Cünkü bu tür restorasyonlar icin iyi bir bütceye sahip olmaniz gerekiyor. Mesela size bir örnek verebilirim, benim alan restorasyonu tam 1 sene oldu ve senesine özel CAmpagnolo Super Record setini daha yeni tamamladim. ayrica arka catal 126mm oldugu icin jant setini zor bela bulabildim. Sadec grup seti ile jant seti 1000€ ve bunbun daha boyasi iviri ziviri var.

Verdigim benim konulardan biraz iceleme yapa bilirsiniz ve ayrica @Doğukan Aksu kardesimin konularini da incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Simdiden kolay gelsi size, restorasyonunuz da basarilar dilerim.

@Murat Cömez abicim verdiğin cevaplar için çok çok teşekkür ederim belki şu forumda bana en çok hakkı geçen kişisindir. Öncelikle şununla başlayayım ki bisiklet kesinlikle reparto corse. Satın aldığım kişi zamanında italyada nato subaylığı yapmış bir kişinin oğlu. Oradan getirmişler bu yönden sıkıntı yok.
arka çatal konusunda ise ilginçtir defalarca ölçtüm ama hep 135 mm çıktı. 1 inçlik vidalı sistemde kalmayı hem istiyorum hemde yeni bir maşa ve gidon takmak istediğim için istemiyorum. Amacım orijinalliği koruyarak restorasyon değil, neo vintage bir bisiklet ortaya çıkarmak :) ancak bu konuda da fikirlerinizi dikkate alacağım. 8 li sistem konusunda da nos durumda olan grupsetler oldukça pahalı ve malum paypal :( piyasada belli bir kaliteye ulaşmış orta karar tek grup 105 olduğu için bu yöne yöneldim. Boya konusunda en en en çok okuduğum konular sizikiler ve doğukan abininkiler :) kararımı boyacımla birlikte vereceğim. herkes celeste öneriyor ancak o kadar kararsız bir kişiliğe sahibim ki bu konuda da bir yanlış yapmaktan korkuyorum :D lastiklerde bu yönde devam edeceğim o halde. akort için de tamire götüreceğim :) en büyük sorularım arka çatalla ilgili olanlardı. cevapladığınız için çok teşekkür ederim :) tecrübe konusunda da oldukça haklısınız :) sonsuz sevgi ve saygılarımla :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Cagri, sana sunu söyleye bilirimki neo vintage bisikletler italyada üretiliyor ve hala 1" olarak piyasaya sürülüyor. Sen bisikletini neo vintage yapmak istiyorsan yine de 1" kullana bilirsin ama vidali olarak degil de ahead olarak yoluna devam edebilirsin. Sana attigim bianchi reparto corse lady linkin deki masa ve furj 1", o link deki bisikleti iyi incele ve göreceksinki 1" lerde ahead olarak kullaniliyor. Yalniz ben 1" gidon bogazini cikartim ve 1 1/8" adaptör ile gidon bogazi taktim.

Ayrica sana 7li sitem olan faggin bisikletimi nasil 10lu sisteme cevirdigimi de göstere bilirim. Olmaz diye bir sey yok ama her seyin bir yöntemi var.

Buyur bak bu faggini 10lu yaptim. Fotolarda janti degismemisti ama suan üzerin de Campagnolo Scirocco 35mm yüksek profil jant seti var.
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG

Ayrica sana dünya markalarinin 2015 model neo vintage lerde kullandiklari masa, furjtakimi ve gidonbogazlari hakkinda eurobike 2015 de cektigim fotograflardan atayim. Neden sana vidalida kal dedigimi anlarsin fikir edinirsin. Inan her kadronun kendine yakisan masasi, gidonbogazi vardir. Bu restore islemlerin de dizayn fikri cok önemli, dizayni uyduramasan o güzelim kadrolarin güzelligi kayip olru ve birseye benzemez.
Bu firmalar eski klasiklere göre neo vintage leri dizayn etmisler, tabiki set olarak 10lu 11li sistem kullanmislar ama diger parcalar da yine yeni kullanarak eski vintage lere benzetmisler ki bundan dolayida neo vintage oluyor. Sen simdi o kadroya kalin bacakli mesela karbon masa taksan hic bir kiymeti kalmaz.

1.JPG
2.JPG
3.JPG

DSC_0411.JPG
DSC_0412.JPG
DSC_0420.JPG
DSC_0421.JPG
DSC_0446.JPG

• Beğen
Tepkiler: Volg
@Murat Cömez ABİ bu de rosa mavinin rengi nasıl bir sanat eseridir yaaaaa baygınlık geçirdim burda şerefsizim :D superrrr olsada bizde boyasak böyle bisikletimizi . :DDE ROSA.JPG

• Beğen
Tepkiler: cagrig
@mariokaldato
Cumhur o boya degil ona eloxal (türkcesini bilmiyorum) diyorlar, yani hani alu vidalar olurya kirmizi mavi vs. vs renkde iste o islem.

@Murat Cömez Allah beeee acaba turkiyede var mıdır bunu yapan ? arastıracam bu konuyu mersom için :D :D

elim ayagım titriyor ehe.jpg

@mariokaldato

Bilmiyorum ama kesin vardir.

• Beğen
Tepkiler: Volg ve cagrig
@cagrigencol güle güle apgereytler ne bileyim efendim ; restoreyşınlar dilerim sevgili çağrıcım :D

@Murat Cömez tamam başkanım canımsın :)

• Beğen
@Murat Cömez of abi yemin ederim şu an maşalara bakıyordum mükemmel bilgiler bunlar. Bende dediğin gibi vidalıda kalmak istiyorum. Zaten diğerine geçiş çok zor bi durum değil. Dediğin gibi yapmayı planlıyorum. Ayrıca @mariokaldato abinin de dediği gibi boya mükemmelmiş. Antalya sanayi sitesinde bu işleri yapan dükkanları gezdim dün. Sağolsun çok yardımcı oldular. Sanayilerde her şeyi yaptırmak mümkün ve çok yardımcı oluyorlar :) bu krom kaplama rengi de bi motosiklete yapıyorlardı hatta gittiğimde. Bu arada evet Cumhur abi yapıyorlar hatta gittiğim dükkanda adam bana keşke alüminyum olsaydı kadron eloksal yapardık süper olurdu dedi. Ama hayal gücü sınırsız ya. Bi boyacı tamamen mat siyah yapalım, üst borunun üstüne ince parlak ferrari kırmızı yapalım, kadroda istediğin bi yere de italyan bayrakları yapalım dedi. Adamlar güzel fikirler de veriyorlar :) bayrak olayı hoşuma gitti açıkçası.

Dosyalar

• Rear_Lo.jpg
    Rear_Lo.jpg
    141,2 KB · Okunma: 83
  • bc05b20898c3a9b40b7e132b1d77509d.jpg
    bc05b20898c3a9b40b7e132b1d77509d.jpg
    56,3 KB · Okunma: 85
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato
Rica ederim ama o islemi yaptirman icin önce tüm kadroyu komple polisaj yaptirmalisin ve polisaj da igne ucu kadar dahi hata olmamasi gerekiyor. Yani bildigin ayna gibi olmasi gerekiyor.
Ayrica eloxal sadece alu da oluyor.

• Beğen
Aynen bana da öyle söylediler. Bizlik değil abi ya sanayide yapıyorlar. Adamlar o kadar çok seçenek sundular ki bana, mat yüzey, parlak yüzey, arka çatallarda fırçalanmış metal yüzey görünümü, ince renkler, simli boyalar vs herşey var herşey. Ben kendim boyayacağım falan, olmadı plastidip yaparım diyordum. Neler var valla :D

@cagrigencol sakın girişme benim gibi çuvallarsın :D ver ustalar yapsın ama takıp ettiğini hissettir adamlara yoksa kalaycıya verilmiş çaydanlık muamelesi görür kadron ahahahaah :D :D

@Murat Cömez
benimki aluminyum ama en azından o işin maliyeti beni çok aşar tahminim dostum :D

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve Volg
@cagrigencol
Cagri sen sordun ben de sana yapilacak islemleri söyledim. Bugüne kadar yaptigim restore islemleri kesinlikle tesadüfen öyle sekiller almadi. Bir sey den anlamasam kesinlikle o konu üzerine de yorum yapmam. Demekki var bir bildigim de ondan sana bugünkü gündür öyle yap diyorum.
Bu kadrolara mat boya yakismiyor, kesinlikle parlak olmasi gerekiyor ki ben yine de parlakta olsa siyah yapmazdim.

@cagrigencol
antalyadaki anlayışa hasta kaldım adamım. Burası bursa ya hani otomotiv merkezi ya hani en dandirik boyacı bile havasından yanına varılmıyor :D genelleme yapmıyayım tabi bana oyle denk geldi güvenemedim. Ulan dedim eğer madem kadronun içine s"çılcaksa ben yapayım bari dedim kendimce :D

• Beğen
Tepkiler: hidromek ve cagrig
@mariokaldato yok abi ya ben sordum abi bi kadro komple ne kadara yaparsınız eloksal diye. Kardeş valla maksimum 100 150 dediler. Ve görüntü mükemmel

@Murat Cömez haklısın abi zaten seni burada abim olarak görmesem sorar mıydım :) cansın sen :) bende zaten yok abi ya siyah olmasın dedim adama direk. İnşallah adamların renk paletinde celeste vardır yoksa mecburen yaş boya yaptırıcam o da biraz pahalı toza göre ama olsun :)

@mariokaldato yani tabi sende haklısın abi burdakiler akdeniz adamı ya herkese yanaşabiliyorsun bi şekilde. bi adam decalleri yapacak reklamcıyı bile önerdi düşün :)

@cagrigencol
ohaaa bedavamış laaaaa :D zorla sokturcen bana tekrar kadroyu :D ben hemen kaynak araştırmalarına girişeyim :D

Neyse cümleten hayırlı geceler dilerim :D belki rüyama eloxsal perisi gelir :D

• Beğen
@mariokaldato abi o değilde ben varya bak boya kaplama falan değil en çok şeye hasta oldum. Bi adam gördüm abi hayırdır napıyosunuz dedim, kaynak yok edip yüzey fırçalıyoruz dedi. Noluyo yani dedim. Varya bildiğin kaynak izli koyu renkli metal profildeki tüm kaynak izlerini yok ediyorlar üstüne bi de yüzeyi parlatıyorlar ince telli mi kumlu ne diyim öyle bi aparatla :) çok hoşuma gitti valla. Linki de şu
aynen bunu yapıyordu adamlar. Dedim abi bisiklete de yapılır mı bizim alu kadrolar için. Yapılır niye yapılmasın dedi :)

@cagrigencol gunaydin cagri antalya da eloxal yapan ustalara sor bakalim hangi renkler var ellerinde eloxal yapilabilecek

@mariokaldato tamamdır abi telefonda net bilgi vermiyorlar ama gidince sorayım. Zaten eve de yakın :) aklımda :)

Geri