Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

190 Boy için

Tepki
28
Merhabalar
1.90 boy ve 120 kg bir vatandaşım son 4 yılda sporu bıraktığım için (basketbol)hızla kilo aldım uzun bir aradan sonra tekrar bisiklete binmek istiyorum.
çok fazla bütçem yok ikinci el de bisiklet almak istemiyorum gezerken gördüğüm üzerine binip rahatlıkla kullanabildiğim şu an için "Bianchi Scorpion" var. fiyat olarak 308TL ye buldum.

Bisiklet'ten teknik anlamda pek fazla anlamadığım için bana göre güzel, rahat ve konforlu geldi ne dersiniz? Bianchi Scorpion benim için uygun bir seçenek olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
Scudo
hocam o bisiklet uzun vadede sizi pek memnun etmeyecektir..
imkanınız varsa bütçeyi biraz daha artırıp 20 inç sabit kadrolu bir bisiklet almanızı tavsiye ederim.

(link)

bu bisiklet biraz daha üst donanımlısı
(link)

burada bira marka tevsiyesi vermek yerine hem bisikletin nasıl göründüğü hem de iyi bir bisiklet için cebinizden çıkacak yaklaşık parayı görmeniz için verdim.

aynı zamanda geotech, kron gibi yerli markaların xl ya da 19-20" bisikletlerine bakabilirsiniz. google'da kısa bir aramayla ulaşabilirsiniz yeterli veriye.

kolay gelsin; gelecekte bol pedallı günler...

• Beğen
Tepkiler: Caner Can Pehlivan
Mutlaka ölçüsü belli bir bisiklet alman gerekir , 20-21 inch bir bisiklet senin içi uygun olur.
boyuna göre küçük bisiklet alırsan anatomik ağrıların olur ve rahat edemezsin ayrıcada komik görünürsün.!!!
Biraz daha sabret nasıl olsa kış şimdi randımanlı binemezsin zaten , yaza girerken örneğin trek veya scott ın ucuz fakat ölçüsü sana uygun bisikletlerden alabilirsin hem taksitte yapılıyor.
sakın ucuz diye sana uygun olmayan bir bike alma sana pahalıya mal olur.

Bol pedallı günler dilerim , bu arada benim boyumda 1,91 :D

Cevaplar için teşekkürler
Bu arada bianchi'nin kadro boyunu bulamadım çok mu küçük?
diğer markaların da kadro boyu yazmıyor kadro:hit ten vs.vs. gibilerinden birşeyler yazıyor ama kadro boyunu yazan yere rastlayamadım ben

misal şu linkteki kadro 26" olarak gösterilmiş ama ben orada jant çapının kastedildiğini düşünüyorum

(link)

hocam hi-ten kadronun yapıldığı malzemenin adı.. çelik yani..
günümüzde genelde aluminyum kadro tercih edilir hafiflik ve pasa direncinden dolayı..
kadro boyu belirtilmemişse, pedal göbeğinden, sele borusunun çıktığı yere kadar ölçerek hesapayabilirsiniz..
1 inç yaklaşık 2.54 cm dir..
verdiğiniz linki açamadım ama 26" dediği çok yüksek ihtimal tekerlek boyudur ki genelde mtblerde 26 dır.
bence sabit kadrolu(orta amortisörü olmayan) 20" bir bisiklet tam olarak size uygun olacaktır..
bütçeyi biraz arttırabiliseniz sedona borla iyi bir seçim olabilir

• Beğen
Teşekkürler başar hocam
dün akşam bir spor mağazasında geotech gördüm yapısı çok hoşuma gitti fiyatı da 559tl idi internete baktım bu modeli miydi bilmiyorum ama bir linkini vermek isterim

(link)

ilk etapta önerilerinize uyup sedona borla bakıcam
fakat sedona borla'nın artıları ve eksileri neler olabilir? yani üzerine 3-5 birşey daha koyarak (eğer varsa)eksilerini nasıl giderebiliriz?

linkini verdiğiniz bisiklet gayet güzel
borlaya göre donanımı biraz daha iyi..
gerçi iki bisiklette yeni başlayan birini fazlasıyla tatmin edecektir
ben de sedona 711 kullanıyorum borladan biraz daha iyi bir model..
bütçeniz varsa ona da bakabilirsiniz..
kitlenebilir maşalı bir bisiklet alabilirseniz daha iyi olur, düz yolda maşayı kitler, enerji tasarrufu edersiniz ;)

• Beğen
Kilonuz alacağınız alu kadrolü bisiklet için üst sınırda. Örneğin scott alu kadroları için üst sınır 110 kg. İlk etapta kiloyu biraz aşşağılara çekmek gerekiyor. Bisiklet için iyi bir markayı tercih etmenizi tavsiye ederim fiyat konusunda sınırlarınızı zorlayın derim nedeni ise aldığınız bisiklet sizin için ne kadar değerli olursa bu sporu alışkanlık haline getirme isteği okadar fazla olur. Ayrıca forumda garanti konusunda örnekleri olan sorun çıkartmayan markalara yönelmeye bakın üst sınırdaki kilonuz nedeni ile kadroda belki ileride bir talihsizlik olabilir bu yüzden sıkıntı çekmemek adına sorun çıkartmayan markalar ilk tercihiniz olsun. Boyunuza göre 58cm - 61 cm ölçüleri sizin için uygun olur. Bu ölçüler şehir bisikletleri için MTB için 56- 58 cm minumum tercih edebilirsiniz. inç olarak vermiyorum alacağınız bayiye bu ölçüleri söylemeniz yeterli. Ölçülerin nasıl anlaşıldığı forumda aratırsanız bulabilirsiniz. İstanbul bisiklet firmaları yönünden oldukça zengin gidin birine bu ölçülerdeki bisikletleri birebir deneyin bu arada bisiklet forum'dan bahsetmeniyi unutmayın. Söyleyin forum'da da tavsiyelerde bulunuluyor diye satıcı çok daha dikkatli olacaktır. :) Forumdan birine yanlış yapılmaz bunu iyi bilirler. Kalın sağlıcakla.

• Beğen
@serkkan

serkan sen bu boyla 30 inç filan kullansan anca keser seni:)

Tekrar merhabalar
Bütçemi biraz daha arttırıp internetten birkaç model daha buldum bunların hangilerini tavsiye edersiniz diye sormak istedim

ilk önce whistle'a rastladım bana göre olan kadro boyları da mevcut

Miwok 1053V modeli
(link)

Miwok 1053D modeli
(link)

Carraro diye bir markaya rastladım

Turner 417 21V modeli
(link)

tabi diğer alternatif de sedona borla

Fakat bunların arasında benim en çok hoşuma giden (tip olarak) whistle Miwok 1053D modeli... 21.5" ve 23" ebatı var 23" alsam acaba çok mu byük gelir bilmiyorum bu arada...

caner hocam çok yağmur çamur ortamında sürmem diyosan V frenli de alabilirsin
hem fiyat düşer, hem ağırlık düşer ;)
miwok 1053 V
sedona borla
sedona 711 V
bu üçü arasında tekrar bi düşün derim..
senin boyuna uygun mtb kadrosu 20" tir.
19 varsa alabilirsin ama 21 ya da daha üstünü tavsiye etmem.

• Beğen
Başar hocam v frenli wiwok'a da baktım ama sanki tip olarak (belki de renk olarak) disk frenli daha çok hoşuma gitti sanki üstelik arada 50tl fark var çok bir fark değil sanırım
Evet bu arada yağmurda çamurda kullanmayı düşünmüyorum bisikletimi...

Ağırlık meselesini bilmiyorum tabi.. v frenli bir bisiklette disk frenliye göre ağırlık avantajı kaç gr acaba?

bu arada o kadar para verip bisikleti kömürlükte saklamak istemiyorum 4.kata çıkarıcam ama evde de yer yok acaba balkona koyup nasıl bir muhafaza şekli yapmam gerekir? branda gibi birşeyle örtsem olur mu acaba?

V fren belki bikaç yüz gram avantaj sağlayabilir, 4.kata da çıkarıp indireceksiniz madem ne kadar kurtarsanız kardır :)
tabi en önemlisi de içe sinme meselesi bu işte..
gönül birini beğendiyse ne 50 lira ne de yarım kiloyu pek umursamaz ;)
açık havalarda balkona koyup bırakabilirsiniz..
yağmur olduğu zaman da içeriye almanızı tavsiye ederim..
ne kadar üstünü örtseniz de nem etki edebilir..
bu arada disk frenli olanı renginden dolayı istiyosanız gidip bir bisikletçiye soruni size o kadrolu ve V frenli şekilde ayarlayabilirler..

• Beğen
Geri