Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

19.12.10 yağmura çamura inat ömerli barajı.

samet_özdemir

Forum Bağımlısı
Tepki
1.113
yağmurda olsa çamurda olsa 1 haftanın acısını çıkartasım vardı 1 haftadır bisiklete binemiyorum bacaklarımdaki rahatsızlıktan dolayı şehir dışından geldim sedat abiyi aradım kaçalım dedim buralardan kurtulalım şehrin gürültüsünden göçbeylimi? ömerlimi? şilemi? yoksa formulaya gidip dönmekmi? derken yolada çıktık yolumuz ömerliye gitti birden :) biras rüzgardan dayak yedik bazen köpeklerden kaçtık bazende gözlüklerimizin çamurundan önümüzü göremedik gözlerimizi kapadık rampaları öyle indik :) hea köpekleri unutmamak lazım sabiha gökçene çıkan arkadaşlar bilir ordaki meşhur köpekleri ilk onlarla başladı köpeklerle olan münasebetimiz sonrası ise fazlasıyla geldi ömerli yoluna bi saptık 2 tane koca koca köpek üstümüze atlayacak nerdeyse indik bisikletten öyle gittik dah sonralardada 10 tane köpek kovaladı 2 tane kovalayan oldu annesi bişi yapmayıp yavruları üstümüze atlayanlar oldu :D

(link)

resim çekmek anca aklımıza geldi :)

(link)

içtiğimiz su buralardan geliyor yani musluğumuzdan akan su artık kimse o suyu içmiyor ama olsun içenlerde var.
(link)

(link)

(link)

(link)

soğuk var birasda yağmur yağdı.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

üşümekmi yok canım ne üşümesi? :D

(link)

(link)

yemek molası geldi çattı ellerine sağlık sedat abi :)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

çay molası verdiğimiz yerde ayaklarımızı ve ellerimizi ısıttıktan sonra tekrar yola koyulduk artık mola verilecek yerde yok evde yok sahile kadar parmaklarım donmuştu birde sağlam yağmur başlamıştı biz barajdan ayrılırken.
(link)

oww üşüdüm eldivenlerimi kurutmaya çalışıyorum sobanın üstünde :)

(link)

ve tur sonu pendik e indiğimizde ayaklarımın tamamı su içindeydi ne kadar ayakkabı kılıfı bile olsa ellerimi hissetmiyordum vitesi direk araba vitesi değiştirir gibi avcumun içiyle değiştiriyordum freni ise hiç sormayın sıkamadımki :)

(link)

ellerim tutmuyordu kaskımı bile zor çıkarttım çay içince içim ısındı resmen ellerim kendine geldi ama ayaklarım hala sırılsıklam içimdekiler terden ıslandı biras kötü oldu dışarı çıkınca dondum ilk 10 dakika ısınana kadar tir tir titriyerek sürdüm bisikleti eve geldiğimde kapının önünde soyundum direk banyoya attım kendimi kum ve çamurdu sırf üstüm başım hemen yıkayıp kumunu arındırıp makineye attım yıkandı kurumadalar yarın akşam yine turdayız :)

(link)

resimler kalitesiz bu havada fotoğraf makinesi almadık yanımıza telefonla çektiğimiz resimler anca bu kadar oldu birdahaki turlarda görüşmek üzere yaz kış demeden turlara devam :)

Scudo
Soğuk, yağmur, köpekler olsa da amacınızı gerçekleştirmişsiniz. Meşakkatli fakat güzel tur olmuş. Taşların üzerinde, baraja doğru çektirdiğiniz fotoğraflarda ' aman düşmesinler ' duygusu oluştu içimde. Normalde yükseklik korkum yok ama barajın suları öyle bir etki bıraktı herhalde. Güzel paylaşımınız için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: samet_özdemir
yorumlarınız için teşekkürler o taşların olduğu yerler suya 4 metre falan biras daha yüksek olsa belki tedirgin olup o kadar yaklaşamazdıkta özellikle ben biras abarttım :) sıfırında durup bisikletede dayandım baya bi :) yüksekten atlamayı sevdiğim içindir belkide :) ahmet abi saolasın teşekkürler tüm zorlukları aştık amacımıza ulaştık :)

samet çok güzel bir gezi yapmışsınız resimler telefonlada olsa güzel çıkmış geçen yağmurda bende sizin gibi boğaza gidip geldip oldukca üşüdüm ama bu havanında zevki bir başka sizi tebrik ediyorum paylaşım için teşekkürler...

• Beğen
yorumun için ben teşekkür ederim abi evet bu havada bisiklet sürmenin tadı bir başkada sürekli yağmurda 50 km sonra üstünü değiştirmek şart oluyor birde adam akıllı bi eldiven yoksa parmaklar çok kötü üşüyor hatta donuyor :) en önemli şey ise frenler benim frenler v fren yağmurda rubleden akan yağ janta geldi haliyle ve arka frenim iptal ön freni kullandım hep arka çok hafif yavaşlatıyordu sadece :) inş. birdahaki turu kuru havada gerçekleştiririz :)

zor ve soğuk altında bir tur olmuş ama keyfinize diyecek yok maaşallah turlarınızın devamını dilerim. Paylaşım için teşekkürler

• Beğen
çalmışsınız kendinizi gene ömerliye tebrikler bu arada aziz dostumuzun kullandığı ve iyi netice aldığı kılıf modellerini aşağıya yazdım samet artık onlardan alacağız ....

Castelli Diluvio - fiyatı 50$ civarı
Castelli Pioggia - fiyatı 60$ 70$ civarı

Harika bir gezi olmuş dağ bisikletinin hakkı verilmiş :) zorluklara ragmen müthiş bir gezi olmuş ayağınıza sağlık bol pedallar..

• Beğen
Güzel gezi olmuş tebrikler. Samet benim de senden farkım yoktu doğrusu parmaklar konusunda. Bir ara gidonu farklı bir şekilde tutayım dedim, elektrik çarpma hissi uyandı. Sanırım sinir sıkıştı ama ben korktum dedim heralde 1-2 parmağı kaybedeceğim eve gidene kadar :D (yüzük parmağım ve küçük parmağı hissetmemeye başlamıştım) .

Eve gidince önce soğuk suyun altına soktum. (Evet soğuk suyun altına, çünkü soğuk su bile sıcak geldi o an.. ) Birdenbire sıcak suyun altına sokmak hiç iyi değildir donmuş bir parmağı.

Soğuk sudan sonra, ılık suyun altında beklettim bayağı bir. Sonra düzeldi. Bu arada soğuktan ötürü bacaklarım ve ayaklarımda oluşan kızarıklıklar 3-4 saat sonra ancak geçti.

• Beğen
Çok güzel bir tur ve harika bir parkur. Bir daha ki sefere fotoğraf makinanızı unutmayın lütfen. Bu güzel parkuru daha net fotoğraflarla izlemek çok keyifli olacaktır. Köpeklerin saldırısına gelince: genç köpekler yaşlılara oranla daha saldırgan ve ataktırlar:)
Elinize, emeğinize sağlık.

• Beğen
:) Sevgili arakadaşlarım gerçekten zoru seven ve sadece yaz bisikletçileri olmadığınızı anladım.Önemli olanda zoru başarmak.Sizin fotolarınızı izlerken bende sizlerle baraber pedalladım üşüdüm.Fakat payalşmak buna derim.Ellerinize,emeklerinize,pedallarınıza,paylaşan yüreğinize sağlık.:in: :in: :in:

• Beğen
yorum yazan herkese teşekkür ederim birşeyi severek yapmak herşeyden önemli soğukmuş yağmurmuş karmış önemli değil benim asıl amacım birgün önceden kartepeye gitmekti ama sağnak yağışlı olacağını duyunca havanın vazgeçtim çünkü üst baş değiştirmek lazım bu havada kartepeye gitmek gerçekten çok zor bizde biras kısa ama yinede keyifli olan ömerli barajı turunu yaptık çokda güzel oldu 2 kişiydik ama bol keyif aldık ayaklarımın ıslanması çok kötü oldu ayakkabılarım 1000 gr olmuştur suyu yedikten sonra birde ayakkabı kılıfım vardı ona rağmen :) parmaklarımı zaten sormayın onları ben hiç hissetmedimki yoklardı :)

serhat abi şöyle havalar düzelsinde tekrardan başlicaz şelale turlarına oralara kadar gidipde şelaleye girmemek olmaz çünkü içimizde uhde kalmasın ;) aklımda ilk olarak erikli şelalesi ve delmece yaylası var sırf rampaya ve yola bakmak için arabayla gittim turdan birkaç hafta sonra erikli şelalesinden sonra yol çok dik rampa değil ve yakın zorlanmadan herkes gider ;) pendikten direk yalova sonra çınarcık teşvikiye erikli ve delmece yaylası nisan sonu mayıs başı gibi ;)

krankmili valla parmaklarım dondu resmen onun dışında hiç üşümedim ama parmaklarda herşeyi bitiriyo :) sizin turda süper olmuş iş arkadaşım görmüş sizi kavakta bugün söyledi nasıl biniyosunuz bu havada diyo oda :)

hakan abi bizim peşimize havlayan ufak köpecikler 3 4 aylıkdı çok ufaklardı :) diğerlerini söylemiyorum ama kangalı roadfighter ı cins köpeklerdi hep fabrikaların köpekleri ve zinciri yoktu tasmaları vardı boyunlarında.

kizak abicim çok teşekkür ederim ee derler ya hani bi laf vardır tatlı su bisikletçileri biz hiç öyle olmadık olmayacağızda ben yağmur çamur demeden işime bisikletle gidiyorum kim ne derse desin ben bundan zevk alıyorum. ;)

resimleri çekerken yağmur yağıyordu mercek haliyle ıslandı buğu yaptı falan derken resimlerde kötü oldu birdahaki tura fotoğraf makinesiyle gidicez inş. :)

Hava şartlarına aldırmadan,güzel gezi yapmışsınız.
Ellerinize ayaklarınıza sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Yunus YILMAZ
Geri