Bu güzel etkinlik için 18 Mart gününü seçmeyin arkadaşlar.Ben son üç senedir 18 Mart'ta törenlerde oluyorum ve bisiklet sürmek özellikle geçen sene neredeyse imkansız hale geldi ne yazık ki.
Abide'ye giden iki yol vardır (bilmiyorsunuzdur belki diye yazıyorum) Kilitbahir'den ,Behramlı köyü üzerinden yani yarımadanın Marmara denizine bakan tarafından olan yol iki senedir protokol yolu olarak ayrılıyor ve bisikletle değil yürüyerek bile kimseyi geçirmiyorlar.Diğer yol ise Kabatepe limanından başlayan yarımadanın Gökçeada'ya bakan batı yolu.Bu yol otobüslere ve halka açılıyor.Çok yüksek asfalt döktükleri için (40-50 cm) asfaltın dışına inemiyorsunuz yol çok dar iki otobüs karşılaştığında neredeyse birbirlerine sürülerek geçiyorlar.Çoğu yerde otobüslerin arkasında beklemek zorunda kalınıyor hatta bisikleti omuza alıp yürümek gerekiyor.Ben Güzelyalı'da (karşı sahil) oturduğum için çanta vs.ağırlığım olmadığı ve tüm yolları çok iyi bildiğim için birşekilde başarıyorum.Ancak yüklü bisikletler ile yapılacak iş değil.18 Mart dışında ne zaman isterseniz gelin.Hem devlet soytarılığını (protokol de diyorlar) çekmemiş olursunuz hem de bana dua edersiniz.
Sevgiler.
tüm bilgiler için çok teşekkürler...
yollar konusunda hiçbir fikrim yoktu,, en son 6 sene önce gittiğimde çok dardı diye hatırlıyordum sadece...
asfaltın yüksek olması benim en korktuğum şey, kenardan giderken, en ufak bir dikkatsizlikte hem bisikleti hem de sizi mahvediyor...
kendi adıma çanakkale turunu başka bir zamana planlamak gerek o zman,,
iyi günler...