Scudo Sports

18.5' mi 19.5' mi ?

Benim almak istediğim modelin boy ölçülerinde 19'' yok bu yüzden 18.5'' veya 19.5'' mi diye sormuştum.

Hepinize çok teşekkürler cevaplarınız için :)

• Beğen
Tepkiler: erdem öncel
Scudo
Ben 1,78 boy ile 18 inç kullanıyordum. 19,5 kullanmak zorunda kaldım, uzun yol için kullandığımda çok rahatım. Şimdi yeni kadro alsam yine 19,5" alıdrım.

benim söylediğim de biraz arkadaşların söylediğini farklı bir şekilde ifade etmek gibi olmuş :D

bir de arkadaş mtb'ler için daha küçük boy seçilir demiş. ben onu tüm bisikletleri kasdettiğini düşünerek yazdım :rolleyes:

sizin boyunuz 19" ama sportif amaçlı kullanacağınızı düşünürsek ben de 18,5" e daha uygun diyorum. özellikle şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

(link)

Ben genelde şehir içi kullanıcam. O yüzden kararsızım deneme imkanımda yok.

mtb'ler için bacak boyunuza göre 18" - 18.8" şeklinde çıkıyor. bu adreste:

(link)

hatta sele yüksekliği tam 76 cm. geçen ben denedim neredeyse milimi milimine doğru çıktı :winkenlux

eğer yol bisikleti olsaydı 22,5" daha uygun olurmuş. hibritlerde hafif daha küçük tercih edilebilir.

benim anlatmak istediğim yol bisikletleri için iki ölçü arasında kalıyorsanız, bu mesafeler çok yakın ve gene bisiklet üzerinde dikildiğiniz zaman 1-2 cm mesafe kalıyorsa ikisini de deneyerek hangisi rahat geliyorsa o tercih edilebilir şeklindeydi.

bir de şehir içi kullanım için bence mtb eziyet. bunun yerine hibrit (bunların yarış bisikletine ve mtb'ye daha yakın modelleri var) ya da şehir bisikleti tercih edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Burak YAVRU
evet farklı çıkıyor. neden olduğunu ben de bilmiyorum açıkçası :)

19",44 gibi. ama bu durumda bile 19".5 mtb için tavsiye etmem. gene de tercih sizin ..

Gittim bi yerde 18" bisiklete bindim bisikletci arkadasa sordum hangisi daha iyi olur diye 18" altinda 16" gibi durdu dedi 19.5" daha iyi olur dedi bakalim ya hayirlisi.

Geri