Scudo Sports

170km (+- 10km) Yol katlanabilir bisikletle gidilir mi?

Ahmtgrgz

Üye
Tepki
31
İsim
Ahmet görgöz
Bisiklet
b'Twin
Merhaba arkadaşlar,

Bu ne hız, bu ne cesaret be diyebilirsiniz ama ben kendime güveniyorum ama cahil cesaretide olabilir bu.

Açıkcası kondisyon falan yok. Yıllardır bisiklet falan binmiyorum yani.

Yaş 23 fakat boy 183 - kilo 93 olmuş. Ispartada okuyorum öğrenciyim. Bir hafta sonu bir delilik yapıp memleketim Afyonkarahisar'a gitmek isterim. Yolu biliyorum. Fakat yarı yolda kesilip ah vah der miyim diye düşünmeden edemiyorum.

O kadar yol katlanabilir bisikletle gidilir mi ise en büyük soru :) Tabi birde kaç saatte gidilir?

Sabah 8 de yola çıksam kaç gibi orada olurum. Tabi yolda otobüslerin mola yaptığı bir çok yer var. Oralarda durup bir çay içerim biraz dinlenirim falan. Cesaret ederse kız arkadaşıma da bisiklet alıcam onunla gideriz.

Cesaretlendirmenize ihtiyacım var, ama tabi gereksiz olmasın. Dürüst olun lütfen :)

Birde yanıma neler almalıyım?

Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Bakımlı olsun yeter. Heryere her türlü bisikletle gidilir. Özel amaçlar dışında bütün bisikletlerin yolda gidebilme amacı vardır. Ben konyalıların ''vapur'' diye tabir ettikleri 26 kg luk bir bisikletle konya ankara yaptım. Herşey sende bitiyor. tek önerim yalnız git. Kimseyi takma peşine. Bol pedallamar.

@Orhan57

Değerli yorumun için teşekkür ederim kardeşim. Peki sence kaç saatte gidilir bu yol?

Katlanır bisikletle dünya turuna çıkanlar var. Ancak uzun süredir bilmeden 170 yapmak sıkıntılı olabilir. Yarı yolda kalma ihtimalini göz önüne alın. Kız arkadaşınızı daha sonraki Turlara planlayin.

@Orhan57

Değerli yorumun için teşekkür ederim kardeşim. Peki sence kaç saatte gidilir bu yol?

Google Earth dan bak km ye kaç km?
ben uzun turlar için ortalama hızımı 35 40 km ayarlıyorum. Mesafeyi ortalama yapabileceğin sürate bölersen kaç saatte gideceğini bulursun. Topografiye ve antrenmanlı olmaya gerekli ön hazırlığa dikkat edersen seni mutlu eder bu tur. vazgeçme sakın.

@Osman Kıtay

Teşekkür ederim. Ben önce bir denemeler yapayım. Kaç km hızla ne kadar süre gidebiliyorum gibi. Ona göre deneme yaparım. Ufak denemeler sonucu karar vereyim.

@Orhan57

Kusura bakmayın yanlışlıkla 2 tane cevap attım size. Mesafe 170km falan. Her halde ortalama 30-35 km hızla giderim. Denemek lazım daha bisikletim gelmedi bile :D Teşekkürler cesaretlendirmeniz için.

Yola çıkmaya korkmak yada fikrinizden caymak gibi bir düşünceye kapılmayın önceliklede.
Sıfır kondisyon ile 170 km gitmek size işkence gibi olur baştan söyliyeyim. Hele hele 30-35 km ortalama imkansız gibi.

Hiç yoktan 1- 1.5 ay gibi bir süre bisiklete haftada 3 gün binerek kendinizi biraz hazırlayın. Sele , omuz ve bacaklarınız açısından bisiklete aşina olun.

Dürüst Ol Demene Ragmen 35-40 Demişler:)
Turlarda O Hıza Cıkan Birisini Gösterin Bana Bisiklet Sürmeyi Bırakırım..
Yarışlarda Bile 41-42 Ortalama Yapıyorlar..
Ortalama 15 Saatini Alır..

Saat Olayı Birazda Sürüş Tarzınla Alakalı..Bence 15 Saatini Alıcaktır.Kesinlikle İlk Başda Tek Cıkarak Tecrübe Et...

Ortalama 25 le gitsen 7 saat yapar yazın olabiliritesi var :) günlük 1-2 saat bisiklet surersen ve sadece düz yol değil yokuşlar için de kendini alıştır çünkü yokuş düz yola benzemiyor ümidini kırabilir. Önce kısa 15-25 kmlik turlarda kendini dene. Ama ne olursa olsun gidilir.

Net söyleyecem
O mesafeyi katlanırla bir günde gidemezsin.

Hele ki 15 kg yakın ağırlık ve 3 vitesle. Sürücüyü de kondüsyonlu kabul ediyorum.

Gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem olacak. :) Katlanır + 170 km + kondisyonsuzluk = Fantazya. Bence bazı şeyleri zorlamamak lazım. İnsan bisikletten soğur maazallah.

@Orhan57

Bu abilerin 7 saatlik yarıştaki ortalamaları o seviyede, üstelik çoğunu peleton içinde çok daha az aerodinamik dirence karşı gidiyorlar. Forumda zaman kaybetmeyin, hemen pro takımlardan birine girin.

30-35 ortalama katlanır bisiklet hiç bisiklet sürmemişsin 170 km ve kondüsyon sıfır :)

hiç bulaşma derim kondüsyonun yoksa 10 km bile zorlar seni yapacağın maksimum ort senin 20 olur kısa mesafe kendini dene atıyorum toplam 30 km lik bir yol seç bakalım neler yapıcaksın

• Beğen
Tepkiler: Yoldakiseruven
Bence cesaret geldiği an çık cebine de atıştırmalık şeyler koy su felan eksik etme gidersin.Ben bir kere gaza gelip 60km gidiş 60km dönmüştüm.Ama dönüşüm gidişimden daha hızlı olmuştu annem telefonla arayıp yerimi sorunca :D 1liramı 2 liramı ney harcamıştım birde o suyu camiden içiyordum mataramda yoktu bisiklette şu anda satmaya kalksam 100-150 liralık bisiklet seninki 1milyar bence denemelisin :DAma yanına nolur nolmaz otobüs parasıda al :D

• Beğen
Tepkiler: Orhan57
iyimser tahminle molalar haric 11 saatten asagi surmez ongorusunde bulunmak yanlis olmaz.kolay gelsin diyelim,ama icinizden de olsa kolaysa basina gelsin dememeniz umidiyle.

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
mevcut halinizi düşününce ancak 2. günün akşamı bitirebilirsiniz o yolu. ısparta afyon arasının dümdüz olduğunu hiç sanmıyorum. katlanır bisikletin dimdik oturma açısını ve kondisyonsuzluğunuzu düşünerek. bir gün içinde o bisikletle farklı bir (yakınlarda ki bir ilçeye ya da köye gidip gelmeye çalışın) rotada 60 km tamamlayın bi önce. kolay oluyorsa sizin için 170km yi de denersiniz. izmirden çanakkaleye 1 günde gelen arkadaş vardı foruma, tabi yol bisikleti ve kondisyonu sayesinde (kıyas olmasın süper bişey başardı o :) ).

Dostum 7 8 saatte varacagin mesafeye gidersin fazla 10 saat sürer o da rampa fotoğraf Çekimi ara dinlemeleri vs.... birde tavsiyede bulunayim çok fazla dinlenir sen uyku ve yorgunluk gelir onun için 30 40 km de bir dinlen.. BirdeBisiklette önemli donanımı orta seviye olursa daha garanti olur.

katlanırın hangi marka hangi model bu arada?

Açık ve net yazayım gidemezsin , 30-35 ortalamayı bırak düz yolda o hıza çıkamazsın bile , bu vazgeç anlamına gelmiyor tabi öncelikle arkadaşların dediği gibi 15,20km 5,6 tane tur yap çevrede sonra az çok fikir sahibi olursun zaten sonra da sabah erken saatte aheste aheste sürmeye başla memlekete doğru ama yolu ille bisikletle bitireceğim saplantısına kapılma çok zorlandığın yerde atlarsın otobüse onunla devam edersin , sonuçta bu bir zevk işkence değil.

• Beğen
Tepkiler: Cem Bayıll
Geri