Scudo Sports

" 17 Ocak " Pazar Kartepe Rampa.....Ekşııın (:

Scudo
@kudu

mesajı ben ekleyecektim kudret abi eklemiş bile mert abi 10 ocak turu için kunuşmuştuk biz seinle 17 sinde olan için benim adımı silebilirsin

Şimdi kartepeye pazar günü gidiliyo mu ? Gidiliyosa saat kaçta ve nerde buluşuluyo ? Son durum nedir :)

Haberler güzel. İzmitte hava lodos'a döndü. Pazartesi ve Salı bu saatlerde hava 1-2 derece iken şu anda dışarısı 11 derece. Bu sene çok lodos yapıyor hava.

Karlar Pazartesiye göre bayağı erimiş. Erimeye de devam ediyor. Tabii zirvede hala kar gözüküyor. Bir gecelik kar yağışı ile (geçen haftasonu) trekking hayaliniz suya düşemez zaten.

Bu sıcaklıkla ve hava tahminlerine göre haftasonu yapacağınız turda turunuzu saatlerce aksatacak kar olmayacaktır diye düşünüyorum.

@kalpe8

haberler için sağol kalpe dostum biz bu işi pazara bırakmadan halledeceğiz
zirvede kar varsa kuzu yaylasından sonra zirveye yaklaşırken orda kar olur ama güneş devam ederse ordaki karlar erime yapar çok fazla kardan duvar olmaz herhalde yolda

Gezimize ilişkin katılım listesiii...

1-Mert (sports-man)
2-Özgür;)
3-Gökhan (1 aksilik olmazsaa);)
4-Kemal (kaşif) gerekli malzemelerini tamamlayabilirsee:)
5-Daha var amaa belli diiiil:D

@cem t.

Selam Grup,

Benim Organizasyonum 17 Ocak 2010 tarihinde yapılmak üzere ertelenmiştir dostuum:in: Ben kafama göre çıkarım,ekibi dinlemem diyen 1 zihniyet harici,Yardımlaşma,Dayanışma ve Grup Disiplini içinde çıkmak isteyen ve buna kendini yeterli gören (Kartepe'ye çıkış için gerekli donanıma sahip olan) pedalseverleri bekleriz;).....sevgilerrr

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

Gezimize ilişkin hava değişim raporuu;)

İstanbul
(link)
A morning shower; otherwise, cold with considerable clouds. Winds from the SSW at 12 km/h.Realfeel®: -1 °CHigh: 2 °C

Sapanca
(link)
Cloudy with showers. Winds from the S at 16 km/h.Realfeel®: 5 °CHigh: 9 °C

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
bütün yazılanları inanın şaşkınlıkla okudum...bu forum sayesinde çok güzel turlara katıldım, herkes güleryüzlü ve yardım severdi, amaç bir yere varmak değil hepberaber bisiklet sevgimizi yaşamak ve yaşatmaktı... ne oldu peki şimdi, yaşını başını almış abilerimiz birbirlerine kırıcı ve irdeliyici konuşuyolar. bi bencillik ve LİDER lik söz konusu sanki koltuk kavgası.. bir kişi bu konuyu açar uygun açıklamayı yapar buna uyan gelir uymayan gelmez, gelmeyenin konuyu ihlal etmeye hakkı yoktur. bu geziye katılacak kimsenin kafasına göre hareket etmeye hakkı yoktur.. kafasına göre hareket edicek olanlar kendileri çıkıp tek başlarına tur yapabilirler arkadaşlarını arayıp beraber çıkabilirler ama burası toplu bişeyler yapmak adına oluşmuş bi forum.. ben nerdeyse bebekliğimden beri bisiklete biniyorum kar çamur dinlemiyorum.. bu aralar kondisyon eksikliğim var fakat kartepe duyar duymaz çok heveslendim. sanıyordum ki ben yavaşlarsam geride kalırsam herkes bana yardımcı olur ama artık öyle gözükmüyor... açıkçası çok üzüldüm, kimseyle normal hayatta bi tanışıklığım olmamasına rağmen kafam rahat bi şekilde turlarınıza katıldım. ama artık hiçbişey eskisi gibi olmayacak sanki.. lütfen kendinize çeki düzen verin ve kimsenin elinden bisiklet sevgisini ve kullanma isteğini boş sözler yüzünden almayın..

@kudu

demek istediğim bu işte prosedürler tersse katılmayıp kendi yolunuza gidebilirsiniz. ama bunu yaparken oraya gitmek isteyenlerin moralini bozmamalısnız. zaten herkes biliyo kış ayı souk olucak üşünülecek belki hasta oluanacak, işte macera ve bisiklet ruhuda bu..

@kudu

ayrıntıları açıklama görevi bu topiği açan arkadaş tarafından sana verilmiştir ama ne var ki sen sakal diyosun o bıyık. e bizim suçumuz ne??

Merhaba arkadaşlar,
Anlaşma sağlanamıyorsa uzlaşma sağlanabilir.
Akıl veriyormuş gibi düşünmeyin.
Mesela, durmak yerine, belirli noktalarda hız minimuma indirilerek devam edilebilir.Sonuç, grubun toplanmasına olanak sağlanırken,
hareket edildiğinden ısı korunmuş olur.:D :D

Sağlıcakla kalın.

Pedal basan, forumda bu konuyu okuyan tüm arkadaşlara merhaba:)

Bu gezi konusu açıldığı günden beri, zevk ve neşe içinde burada ki mesajları takip ediyordum, son 3-4 güne gelene kadar. Ne oldu da bu son günlerde aranızda bir anlaşmazlık oldu da, bizlere bu kötü mesajları okutmaya başladınız.

Forumda bir yetkili olarak forum kurallarını gözden geçirdim, ama sizlere müdahale edecek elle tutulur bir kural bulamadım. Forum kurallarında, kullanıcıları küçümser mesajlarda bulunmak yasaktır diye bir madde buldum, hakaret ve küfür ile ilgili bir madde buldum, ama hiç biri bu mesajlara da uygulayabileceğim bir yaptırım yapmama müsaade etmedi.( Ama çok incelersek bir iki kural var, onları uygulamak zorunda kalabiliriz.)

Şimdi sizlere burdan, forumda bir görevli olarak değilde, sizlerle beraber pedal basan bir arkadaşınız olarak ulaşmak istedim.

Bu kadar mesaj adedine ulaşmış bir gezi duyurusunda, neden bu durumlara düştünüz. Okuduğum kadarıyla burda çözülemeyecek hiç bir durum yok.
Bu gezi açıldığında havanın bu şekilde olacağı, açıldığı günlerden belli olmalıydı. Ocak ayı kış ayıdır, bahar, ya da yaz gibi rahat bir hava değildir. Çok zorluk olacağı daha konu açıldığı günden belliydi. Ocakta oralara tabi ki kar düşecek. Bence bu gezinizin gidiliş tarihi değil de, herkese açık olarak yaptığınız için baştan hatalı bir gezi programı gibi geldi bana.

Bu tip bir gezi eğlence ve zevk için bu kış ayında yapılmaz. Bence bu geziye katılanlar, üstün performanslı bisiklet binicileri ve bu işi daha önce yapmış kişiler olabilir.
Yoksa, şehir içi gezileri gibi lay, lay, lom gezisi değildir. Bu gezi için forumda konu bile açmadan sağlam arkadaşlar kendi aralarında toplanıp bu geziyi yapmaları gerekirdi diye düşünüyorum.
Konu açıldığı anda da bu geziyi açan ve bu gezide görev paylaşımı yapan kişilerin, tüm geziye katılanların sorumluluğunu üstlenmeleri gerekir diye düşünüyorum.

Ben doğru düşünüyorum, benim dediğim doğrudur diye de bir iddiam yok. Ama kendi eskiden, grup olarak yaptığım gezilere katılanlara, davranışımı düşününce doğru söylediğim içimden geçiyor.

Eğer ki topluma açık bir yerden gezi daveti yapıyorsak, başta grup olarak gidilecek diyorsak, sonra da, yok hava kar yaptı, herkes başının çaresine baksın demememiz gerekiyor. :mad:

En mantıklı şey bu geziyi iptal etmek ve eğer illede yapacaklar varsa kendi aralarında başka bir konuda buluşup bu geziyi yapmaları en mantıklısı olur.

Burda kişi olarak herhangi bir kişiyi hedef almamaya çalıştım. Çünkü Mert'te Kudret beyde arkadaşlarım. :)

Hele ki bu iki arkadaşımın net ortamında birbirlerini kırmalarını da, hiç anlayamıyorum. Bu güne kadar iyi iki arkadaş bildiğim, pedal dostu arkadaşlarım, birbirlerine bakmayacak şekilde mesaj atıyorlar. Ben bu mesajları okumamak istiyorum. :eek:

Buraya yeni üye olmuş kişilerin, bu mesajları okuduklarında düşündükleri şeyleri ise hiç düşünmek bile istemiyorum.
Bisikletçi bu kadar birbirine kırgın olamaz, bu kadar birbirini kıramaz. Yeni üyeler böyle büyük abilerinin bu şekil mesajlarını okuduklarında yüzlerinin alacağı şekli düşünmek bile istemiyorum. :eek:

Bu konuda bu güne kadar tek bir mesaj bile yazmadım ve zevk ile her gün okuyup takip ediyordum, ama artık bu konuyu gözüm görmek bile istemiyor. İnsanları, inanın bu konudan alacakları zevkten, herkesi mahrum ettiniz.

Bende daha fazla yazıp, diğer okuyucuların içini karartmayım. :rolleyes:

Ama hayat o kadar kısa ki, dargınlıklar, kırgınlıklar bu hayat içinde, yapılacak son şeyler olmalı, hatta hiç olmamalı. :)

Pedalınıza basıp arkadaşlığın, hayatın, tadına bakın derim. ;)

İnşallah bu mesajımdan sonra sular, bu konuda durulur. Eğer durulmazsa, o zaman kötü moderatör görevimi yapmak zorunda kalacağım. :eek:

Sevgi ve selamlarımla.

ender bey teşekkürler perdeden çekiliyorum mert isterse
17 ocak kartepe topiği açabilir
esen kalın

birkartepe yüzünden gençleri hayal kırıklığına uğrattınız sizler bölemi örnek sporcusunuz basına yansımasına az kaldı isterseniz bantlatın ama büyüklerin böle birbirlerini yemelerini gençler aylardır dalga geçerek seyrediyor 2 lider konumdaki insanın birbirlerine hakaret ve dalga geçmeleri ni gençlerden aldığı tepkiler bile durdurmuyor ne yazık halbuki sizin teçrübelerinizden yararlanmaları lazım sizler didişmeyi çekişmeyi atışmayımı öğretmek için burdasınız elinize ne güzel imkanlar geçmiş gençlere ulaşmak için ulaşım ama adabınla birdaha bu meseleye karışmak istemiyorum karıştırmayında.

@FERRUH GÜRYALIN

eğer çok isteniyorsa bu tur meraklanmayın 17 ocakta mert bu turu yapacaktır
o vakit sorun halledilir sadece ben çekiliyorum bensiz olur
birde artık bu meseleyi fazla uzatmayalım ender beyin yazısını bir daha okuyun lütfen

evet ender beyin düşüncelerine katılıyorum
meseleyi uzatmıyorum

Bu iki kişinin Aydos Turuna katıldım daha geçen haftasonu. Ne kadar güzel ve keyifli geldi bana. tam bir grup disiplini içinde..Aralarındaki abi-kardeş ilişkisi ve güven daha ilk görüşte bile göze çarpıyordu. Ayrıca ekibe sahiplenme içgüdüleride.
Kudret Bey beklemem diyor. Kondüsyonum var basar tırmanırım.
Mert 3 km.'de bir mola veririm diyor. Arkada kalanları beklemek için.
Kudret Bey, Ekip ile tura çıkıyorsun nasıl beklemezsin?
Mert tutturmuşsun bir 3 km. inadına beklerim diyorsun. İhtiyaç var mı yok mu görmeden.
Arkadaşlar turu sanki klavye başında yapıyorsunuz. Yıkıcı olmak için and vermiş gibi hareket ederek. Nerde kaldı ekip ruhu? Bir tur için bozdunuz keyfinizi. Ne karaktersizlik kaldı ne bencillik. Havada uçuşan sözler dosluğu bitirme noktasına getirdi. Sanki bisikletle bir tura değil de tankla viyana kapılarına dayanıyorsunuz.
Aranızdaki dostluktan daha önemliyse o tur çıkın bir başınıza. Yok değil diyorsanız forum üzerinden-herşey forum üzerinden söylendiği için- bitirin bu kavgayı.
Ama şunu bu şekilde devam ederseniz bilin ki bundan sonraki turlarınızda size güvenip yola çıkan olmayacak. Gelenler sadece gezmek için bisiklete binmek için gelecek. Rahat ediyorsanız siz bilirsiniz. Ama yakışmıyor bunu sakın unutmayın. Mert sana kaptan diyorlar sana yakışmıyor, Kudret Bey sana abi diyorlar. Sana da yakışmıyor. Bence tekrar bir gözden geçirin bu davranışları.

Gezimize ilişkin hava değişim raporuu;)

İstanbul
(link)

Sapanca
(link)
Cold with periods of rain, beginning after temperatures rise above freezing. Winds from the NNE at 25 km/h.Realfeel®: -4 °CHigh: 3 °C

Gezimize ilişkin katılım listesiii...

1-Mert (sports-man)
2-Özgür;)
3-Gökhan (1 aksilik olmazsaa);)
4-Kemal (kaşif) gerekli malzemelerini tamamlayabilirsee:)
5-Daha var amaa belli diiiil:D

@sports-man

Günaydın.

Turu açan kişi sports-man ( Mert) olduğuna göre, tur tarihini de değiştirdiğine göre, başlığı da az sonra değiştiriyorum, yani 17 Ocak yapıyorum.

Az sonra da, hararetli olan mesajları, aradan tek tek toplayıp sileceğim.

Benim tüm konuyu okumama imkan yok. Arada benim göremediğim, hararetli mesajlar varsa, bana özel mesaj ile mesaj numarası dahil olarak haber verirseniz, onları da lkaldırabilirim. Ben, son bir kaç günkü, hararetli mesajları sileceğim.

Bir daha bu tip hararetli mesajların olmaması dileğimle. :)

İyi pedallamalar. ;)

Sevgi ve selamlarımla.

@Ender Alıcıoğlu

Sağol Ender abi:) alakana teşekkür ederim;) ...sevgilerrr

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Geri