@Ender Alıcıoğlu
Sevgili Ender kardeşim,
BSD tarafından organize edilen bisikletli yaşam günü geçen sene 18-eylül-pazar günü yaklaşık 500 kişilik bir bisikletli topluluğu tarafından İstanbul' da kutlanmıştı.programa katılanlar güzel bir istanbul turu atarak bisikletli yaşam konusunda mesajlar vermeye çalışmışlardı.
Ogün tanıdığım gıyaben tanıdığım hatta hiç tanımadığım bisikletli insanlarla tanışma fırsatım olmuş ve bende bu hareketin giderek gelişmekte olduğu inancı doğmuştu.
Bir sene sonra çok daha geniş bir katılım beklediğim 17-eylül-2006 bisikletli yaşam günü etkinliği yaklaşık 100 kişilik bir katılım nedeniyle bende hayal kırıklığı yarattı.
Sabah saat 9.45 te sevgili Süleyman Şatır, Kemal Tecimen ve ben Taksim meydanına girdiğimizde ilk anda kimseyi görememenin şaşkınlığı içersinde kaldık acaba biz yanlış yer mi okuduk yoksa yanliş saat'te mi geldik diye düşünürken meydanın başındaki mütevazi kalabalığı görüp hem sevindik hemde sayısal azlığa üzüldük.
Ben sadece iki yıl arasındaki mukayeseye kendimce bir bahane bulmaya çalıştım.Ferhat genç kardeşimde kpss sınavını eklemiş. Bizlere düşen görev bu ilgisizlikten şikayet etmek değil tam tersine bunun sebebini araştırıp nedenlerini ortadan kaldıracak şekilde çalışmak ve mücadele etmektir.
Tüm bisikletsever arkadaşlarıma; elimizde internet gibi mucizevi bir araç varken tüm sorularımıza, aradıgımız cevapları burada bulabilir,( bu spora gönül vermiş olan bizler),düşünce ve fikirlerimizi olgunlaştırıp dernek belediye ve spor' la ilgili devlet kurumlarını harekete geçirmek için faaliyet gösterebiliriz. Forumda açılan konular, gönderilen mesajlar ve e-mail ler en büyük silahımız ve gücümüz olabilir. Yeterki bu işe zaman ayırabilelim akılcı ve mantıklı düşünceler üretmeye çalışalım.
Harun konusuna gelince, hernekedar elinde bisikletle yokuş çıkarken resimlenmiş olsada hiç abartmadan söylüyorum dün küçük armutluda Fatih köprüsü ayağı altında yol yapımı çalışması nedeniyle çok daha dik ve ve taş topraklı yokuşu çıktığınıda gördüm. Ayrıca içimizde bisikletle profesyonel anlamda uğraşanlarımız hariç haftalık dönemlerde en fazla km. yapan arkadaşımız.
Bütün bunları her şakada bir gerçek payı vardır zannedilmesin diye yazıyorum.
Tüm bisikletseverlere sağlık mutluluk ve bol pedallı günler dilerim.
A.Bülent Yamaner