semir karabulut
Daimi Üye
- Tepki
- 303
- Bisiklet
- Cannondale

Ben hayatım boyunca bu kadar yorulmadım. Daha önce de uzun turlar, hatta km bazında daha uzun turlar yapmıştım ama, bunun kadar zorunu yapmamıştım [Kartepe dahil.] Cehennem Deresi'ne inene kadar, gerek kondisyon durumumuz, gerekse çevremizdeki doğanın güzelliğiyle büyülendik ve sürekli bu turun şu ana kadar yaptığımız en güzel tur olduğundan bahsettik, hatta O Atlılar'la Alanyalı Köyü arasındaki toprak yol bizi mest etti. Tek başına bir tur güzergahı olabilir. Ama ne zaman ki Cehennem Deresi'nden Sebil'e doğru, tabiri caizse ''ayı boğan'' yokuşlarını tırmanmaya başladık, işin rengi değişti. Çünkü hem hava müthiş sıcaktı, hem de yol fazlasıyla bozuk ve eğimliydi. Buna, HES yapımında çalışan kamyonların vızır vızır geçişleri ve bizi toza boğmalarını da ekleyin... Neyse, bir şekilde, ine çıka Çamlıyayla'ya vardık. Dönüşteyse, aklımızda hep sürekli iniş yapacağımız olsa da, o Tarsus'a kadarki 58 km'lik yolda bizi yine sayısız yokuşlar bekliyordu, ancak bu sefer, çoook uzun inişler de vardı. Çoğunu saatte ortalama 45-50 km hızla indik. Tarsus'a vardığımızda hava kararmıştı ve ben evimi özlemiştim, çünkü sanki bir haftadır bisiklet üzerindeydim ve Cuma ve Kamil Abi'ye bir veda bile etmeden, kalan son enerjimle pedala basıp, o Mersin Tarsus arası sıkıcı ve korkutucu yolu teptim ve evime vardım.
Zevk aldık mı ? Evet, ama ne yazık ki, çektiğimiz işkence, turun sonlarına doğru aldığımız zevki gölgeledi, bu sebeple, bu güzergahı bir defa daha geçmeyi asla düşünmüyorum. Düşünen arkadaşlar olursa da, bir daha düşünmelerini tavsiye ediyorum, çünkü bizim gibi amatör bisikletçiler için fazlasıyla zor, hatta mantık dışı.
Son olarak, sağlık problemi nedeniyle turu yarıda bırakmak zorunda kalan Tibet Abiye geçmiş olsun dilerken, Cuma ve Kamil Abi'den de, veda bile etmeden basıp gittiğim için özür diliyorum.
Dosyalar
-
227,1 KB Okunma: 31
-
150,9 KB Okunma: 30
-
135,3 KB Okunma: 31