mert arkadaşa hatırlatma gereğini düşünüyorum 30-40 kişiyi geçerse özellikle sarıyer ve poyraz sahil yolları trafik açısından risklidir bu sayının 17-20 aralarında olması bu turun riske girmemesi demektir trafik içersinde özellikle yoğun trafiği olan sahil yolunu kullanan arkadaşlar daha önce ben bu yollarda arka takım kaptanlığı çok yaptım bir yıl boyunca
bir keresinde 107 kişiydik ve belgrada gittiğimizde ve trafik polisleri çevirdi tabi
aşağıdaki kanun herkesi bağlar
toplantı gösteri yürüyüşleri kanunu .
Madde 1 - Bu Kanun; toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller ile gerçek ve tüzel kişilerin düzenleyecekleri toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yerini, zamanını, usul ve şartlarını, düzenleme kurulunun görev ve sorumluluklarını, yetkili merciin yasaklama ve erteleme hallerini, güvenlik kuvvetlerinin görev ve yetkileri ile yasakları ve ceza hükümlerini düzenler,
sarıyer sahil yolunun dar kesimleri vardır burda ikili giderseniz arkadan gelen araç çarptığı vakit siz suçlu olursunuz arka takım kaptanlığı yaptığım yıllarda özellikle bütün hataları görüyordum birden arkadaşını sollayan arkadaşların nasıl bir riske girdiklerini gördüm kapı açılması sonucunda çok arkadaş yeri öptü sarıyer sahil yollarında kalabalık olununca risk artar ayrıca trafikte bisiklet sınırlaması vardır 30-40 kişinin sahilin yoğun trafiğinde riske girmesi oluyor arkada bir kişi grubu toplamaya çalışsada özellikle giderken ve gelirken rumeli hisarı sahil yolu dardır orada herkesin çok dikkatli olması gerekir otobüsleri durağa gelirken sollarsanız karşıdan gelen araça girmeniz an meselesi olur
ışıklarda kavşaklarda topluca durmak en büyük hatadır ip gibi durmanız lazım
kavşaklarda kavşağın emniyetli yerinden tam paralelden geçmeye çalışın kavşaklara gelirken yolun ortasına girip arkaya baktığınızda aracın kavşağa girip girmeyeceğini anlamanız zordur bir an panik ve tedirginlik sonucunda kaza yaparsınız evet yaz geldi havalar iyi sahil yollarına pazar günleri araçlarla millet dalacak bu pazar hava iyi dönüşte cehennem bir trafik olacak ve ortaköyde trafik duracak mert arkadaşa tavsiyem dönüş için sahil dışından bir istikamet düşünmesidir nitekim yukardan daha emniyetli yollar vardır
30-40 kişi ve üstünde gruplar için riskli yerler
trafiği yoğun yerler
1- belgrad
2- garipçe
3- poyraz