Scudo Sports

1500-2500 TL MTB Tavsiye

@Ertuğrul

ben mi ön yargıyla yaklaşıyorum. siz demediniz mi ''shimano o takımlara sponsor olduğu için shimano kullanıyor''. sram parayla mı satıyor, sponsor olmuyor mu? sanki takımlar shimano dan başka vites markası bulamamışta shimano kullanıyormuş gibi. fren olayını da iyi araştırmadığın için bilmiyorsun. daha yolun başındasın. ben bu yollardan geçeli 2 sene oldu.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Scudo
Arkadaslar kusura bakmayın ama bence gereksiz yere tartisiyorsunuz. Iki sisteminde kendine göre avantajları dezavantajları var. Sramin 1:1 çekme oranı hızlı vites geçişleri sağlıyor. Bende sedona 650b var X5 kullanıyor. Shimanoda karşılıkları deoreye denk gelir diyende var SLX e denk gelir diyende. Şunu belirteyim. Eski bikikletimde deore lx kullandim. Suan 115 kiloyum. Sram 1 1 orandan dolayi sert olsada gozumu karartip %15 egimde bu kiloda x5 daha vites degisiminde sorun yâratmadi ve cok seri. Deore lx de celik kadro eski bisikletimde oyleydi. Bu donanimlarin uzerlerinide kullanmadim. Ben bir fark goremedim. Uzun arazi kullanimlari sonunda hangisi ayar bozar bilmiyorum. Zaten mtb alan bizler ne kadar arazide biniyoruz ki. Dolayisiyla bence bu tartismalari profesyonel yariscilar yapsin.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

Konuyu dağıtıyoruz ama shımano , sram tartışmaları bitmez. İkiside alanının önde gelen markalarından. Kişinin beklediği performans , sürüş tekniği vb .etkenler vardır. Yani o iyi bu kötü demek bence mantıksız.
Bu arada ben Sedona 950 derim.

• Beğen
Bu arada 29" den ziyade kadro olcusu ve geometrisinde size uygun urun secin, bence internetten dirwk almak yerine bir magazada denemeye calisin. Daha iyi sonuclar alirsiniz.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

ben zaten shimano daha iyi demedim. arkadaş sram en iyisi falan deyince konuya dahil oldum. şimdi bisiklet almaya gitsem karşımda sram x3 ve acera olsa hiç ayrım yapmam kadrosu hangisinin güzelse onu alırım çünkü sram ve shimano biri diğerinden üstün değil biliyorum

• Beğen
@tuna k

Ben mi sram en iyisi demişim? Sram shimano dan daha iyidir dedim. Siz katılmayabilirsiniz ama çok çarpıtıyorsunuz. Yukarıdaki mesajınız cevap vermeye değmez ama yine de yazacağım:
ben birisi parayla öbürü sponsorlukla alıyorum mu dedim? Shimano nun sponsor olduğu takımlar hariç hepsi sram kullanıyor dedim. Onlar parayla alıyor demedim, gidip mesajı bir daha okuyun, Shimano, o takımla anlaşıyor sponsoru oluyor ve parçalarını veriyor. Sram da aynı şekilde, olayı çarpıtan sizsiniz ve kaç senedir bu işi yaptığınız umurumda değil, çünkü ben bu yarış işlerini bu foruma kaydolmadan önceden beri araştırmaya başladım ve bilgime de güveniyorum, biraz kitap okumanızı öneririm. Ve mesaja cevap yazmadan önce o mesajı tekrar okumanızı da...

@Ertuğrul

sram ve shimano dan başka marka olmadığına göre sram daha iyi demen en iyisi anlamına geliyor zaten. ilk mesajımda yazdıklarımı ciddiye almayarak kendiniz bilmişlik yaptınız asıl.
böyle konular araştırarak biryere kadar öğrenilir. deneyimleyerek öğrenmen gerekiyor.

ilk cevabına bakarsan tartışmacı bir üslup kullanmışsın. bu konuyu buralara getiren de senin bu üslubun malesef

ha şuda var, sram in sponsor olduğu takımlar hariç hepsi shimano kullanıyor(mtb için söylüyorum)

Kardeş araziye girmeyi hedefliyor sanız salcano assos 50 slx var 2.300 gibi alabilirsiniz. Slx donanım mt 55 jant takımı ritchey sele gidon gidon boğazı.önceki bisikletimde sram x5 vardı şimdikinde slx var sram vites geçişlerinde sessiz shimano ses yapıyor assos un sramlısı olsaydı kesinlikle tercihim sramdan yana olurdu. Pro değilsen çok önemli değil sram veya shimano.sramın x5 inden shimano nun deore den aşağısına bakma derim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@tuna k

hahaha, bunu bekliyordum, campagnolo da bebek emziği üretiyor tabi, beni tartışmaya sevk eden sizin araştırmadan bol keseden konuşmanız. Beni etkilemez de insanlar da bir şey sanacak, bundan sonra kanıtlar konuşsun: (link)

(link)

(link)

BMC takımı hariç bana Shimano komponetleri kullanan adamakıllı bir MTB prof. yarış takımı gösteremezsin. Adamakıllı dediysem ilk 5'te sporcusu bulunan, hani şu yarışın önünde başlayan 10 kişide adamı bulunan bir yarış takımı diyorum.

@Ertuğrul

campagnolo mtb için vites komponentleri üretiyor mu? yukardaki mesajımda özellikle belirttim parantez içinde mtb için diye yazdım. campagnolo sadece yol bisikleti komponentleri üretiyor.

Campagnolo, mtb donanımı üretmiyor ama cyclocross ve pist bisikleti için ürettiği parçalar var. Tabii bunları yol bisikletinin alt türleri sayarsanız "campagnolo sadece yol bisikleti komponentleri üretiyor" doğru bir ifade olur.

Bu arada, istisnasız bütün prolar Sram kullansa bile, bu Sram'ın Shimano'dan iyi olduğu anlamına gelmez; sadece XX1'in XTR'dan daha iyi olduğu anlamına gelebilir. Formula 1'de Red Bull takımı Renault motoru kullanıyor; Renault otomobillerin motorları, Porsche'den Ferrari'den daha mı iyi yani?

bisikleti alacak arkadaş şuanda bu tartışmalardan sebep eminim ki bayılmak üzere belkide bisiklet almaktan vazgeçti :)

@tuna k

Mesajınızı bir daha okuyun, sizin kullandığınız kalıp: "sram ve shimanodan başka marka olmadığı için..." bu kalıp dünya üzerinde sram ve shimanodan başka marka olmadığı anlamına gelir. Ben yine bisiklet üzerine algıladım. Ve benim belirttiğim kalıp sadece mtb yi içermiyordu, sizin mtb için söylemeniz beni bağlamaz.

@Ertuğrul

bu arkadaş mtb önerisi istemedi mi? arkadaş mtb tavsiyesi istediği için sende sram daha iyi demedin mi? campagnolo diye bir markayı ilk defa senden duyduğumu mu düşünüyorsun. bir daha cevap yazmayacağım, zaten 2-3 günde bi cevap veremedin

madem mtb komponentlerini kastetmedin neden nino schurter vs mtb yarışçılarının sram kullandığı bisikletlerini örnek gösterdin

(link) 8-9 ay önce 1600 liraya almıştım üstündeki ekipmanlar fiatına göre üst seviye ömür boyu kadro garantisi var birde fransız firması sattığı malın arkasındalar her zaman.

@Gürkan ÇELİK

Konu baya başka yerlere saptı :)
Kafamda ki iki model şuan 750 ve 950 Başka daha uygun fiyata daha iyi özelliklerde alabileceğim bisiklet varmı tartışma yerine bu konuda yardımcı olursanız şuan daha makbule geçer :)

http://www.salcano.com/bisiklet.php?cesit=3&sira=24

ASSOS 50 SLX alacağım sanırım fikirlerinizi alabilirmiyim

2500 nakite Mosso Elite XT alıp güzel bir jant seti takarsanız asla pişman etmez sizi,Assos ile hemen hemen aynı bir fiyata gelmiş olur,bisiklet full XT fakat görünüş açısından değerlendirdiğimizde ne kadar başarılı tartışılır :D

HUAWEI U8950-1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1500-2500 TL bütçe ile başlamış olay, şimdi 3000 liralık Assos 50 SLX bakılıyor... Allah kolaylık versin. :D

• Beğen
Tepkiler: Miraç Yanar
Yorumlara cevap yazamadım kusura bakmayın. 2500 TL'ye assos 50 slx aldım. 1 Aydır sıkıntısız dağ taş demeden gidiyorum tavsiye ederim. Yönetici konuyu kilitleyebilir.

Geri