Scudo Sports

15-19 Mayıs 2015; 9. Gökova Bisiklet Turu

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Tepki
4.603
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Tur 15 Mayıs 2015 sabahı saat 08.00 de Muğla Belediye Kültür Evinde kahvaltı, kayıtlar ve teknik toplantı ertesinde yapılacak kısa tören sonrası başlayacak ve 19 Mayıs akşamüzeri Akyaka’da sona erecektir. Muğla’ya 14 Mayıs günü erken gelenler için önceki yıllarda olduğu gibi belirleyeceğimiz bir kamp alanında çadır kurabileceklerdir.

http://www.gokovabisiklet.com/wp-content/uploads/2015/02/gbt-9-4-1024x562.jpg

Tur bu yıl da Gökova Körfezinin etrafında saat ibresi yönünde akacaktır. Muğla, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, feribotla Bodrum, Ören ve Akyaka. Bütün parkur stabilize asfalt yollardan oluşuyor. Dolayısıyla her tip yol, tur, hibrid, kros, dağ bisikletine uygun. Sadece çok ince teker ve dişsiz lastikli bisikletler için uygun olmayacaktır. Bisikletlerin bakımlarının, parça değişimlerinin tur öncesi eksiksiz tamamlanmasını, gerekli yedek lastik, pompa vb. bulundurulmasını öneririz. Her bisiklet sürücüsü kendi güvenliğinden birinci derecede sorumludur. Uygun kıyafetler kullanmalı, kask takmayı ihmal etmemeliyiz. Gruba tur boyunca eşlik edecek özel araçlar ve sürücüleri aynı bisikletçiler gibi (eşlik edecekleri kişiyi belirterek) mail yoluyla kayıt olmalı ve ücretlerini ödemeliler.

Yol boyunca bize eşlik edecek bagaj taşıyıcısı bir kamyon, acil müdahaleler, su tedariki ve basit ilk yardım için araç, kılavuzluk hizmetleri için motosikletli bir öncü grup olacaktır. Tur boyunca rampalarda bisiklet taşıma servisi verecek bir aracımız olmayacaktır. Sadece teknik servis hizmetimiz tur boyunca sürecektir. Katılacak bisikletçilerin grup kurallarına uymalarını, trafik ve organizasyon düzenleyicilerinin uyarılarına özen göstermesini beklemekteyiz.

Bu yıl seçtiğimiz tarih havanın kimi zaman yağışlı, kimi zaman da güneşli olabileceği bir dönem. Hem yağmurluk, hem mayo, hem güneş kremini ihmal etmeyelim, kamp malzemelerimizi eksiksiz getirelim. Bagajlarımızı sabah kamyona teslim edeceğiz, akşam kamp yerinde teslim alacağız. Programın özelliğine göre gün içerisindeki ihtiyaçlarımızı sabahtan yanımıza almalıyız.

Rotalar sekmesindeki detaylarda da göreceğiniz gibi güzergâhın tamamı asfalt yollar. Ancak 1. Ve 4. gün geçeceğimiz yolların bazı bölümleri asfaltı aşınmış orman yolları. Tura katılmak isteyenlerin rotayı çok iyi incelemelerini, yeterli deneyim ve güce sahip olmadığını düşünenlerin haziran ayı içinde ve yine 5 günde bu turun yaklaşık yarısı kadar yol alınan “Ailece Gökova Turu” programımızı tercih etmelerini rica ediyoruz. 4 gece organize kamp alanlarında konaklayacağız. İsteyenler pansiyon ve otel seçeneklerini de değerlendirebilir. Yemeklerde yine sabit bir yemek firmasından servis alacağız. Özellikle öğlen yemeklerinde servis süresinin çok uzaması yemeklerin bozulması ve organizasyon sorunları yarattığı için bu yıl sabah yola çıkmadan önce ilan edeceğimiz yemek servis saatlerine özen gösterilmesini bekliyoruz. Su dağıtımında pet şişe kullanmayacağız, pompalı damacanalardan kuracağımız istasyonlarda kendi kaplarımıza su alacağız. Bazı günler duş ve tuvalet imkânları kısıtlı sayıda olabilir.

Tur boyunca ilk yardım uzmanı doktorumuz grupla birlikte bisiklet sürecek, ağır vakalarda yerel sağlık imkânlarından yararlanacağız. Arı sokması, alerji sık rastlanan vakalar olacaktır. Çantamızda şekerli gıda takviyeleri ve suyumuzu eksik etmeyelim.

Gökova Bisiklet Turu 9 yıldır organize ediliyor. Bu parkur ülkemizin en popüler ve ilk kamplı uzun bisiklet turu. Bu yıl yurt dışından katılımcılar bekliyoruz. Siz de yurtdışındaki dostlarınıza turun linkini aktarın. Onlar için kiralık bisiklet temini, havaalanı transferi ve rehberlik hizmetleri de organize ediyoruz.

Bisiklet Kiralama:
Yurtiçi katılımcılarımız için önerdiğimiz bisiklet kiralama şirketlerini aşağıda bulabilirsiniz:

- Delta Bisiklet Akyaka Muğla Şubesi
Adres: Akyaka Mahallesi Karanfil Sokak No:28/A Akyaka Ula Muğla
Tel: 0544 800 40 11 Mail: cagataygucluer@hotmail.com
Konaklama:
Çadır yerine kamp yerlerimize yakın otel ve pansiyonlarda konaklamak isteyenler yakında burada iletişim bilgilerini vereceğimiz tesislerle doğrudan ilişki kurabilirler.

http://www.gokovabisiklet.com/wp-content/uploads/2015/02/gbt902.jpg

Katılım Koşulları

• ”Adresindeki” Kayıt Formu’nu eksiksiz doldurmak
  • Bu sayfalardaki bilgileri inceleyerek turun gerektirdiği bisiklet sürüş deneyim ve sağlığına sahip olduğuna inanmak.
  • 18 yaşından büyük ya da velisi ile olmak
  • Bu yıl katılım “BAĞIŞ” ücreti minumum 200 Liradır.

Ödemenin yapılacağı Hesap:
Yapı Kredi Bankası Muğla Şubesi – Muğla Bisiklet Derneği
IBAN: TR78 0006 7010 0000 0085 4827 57
Muğla Bisiklet Derneği üyeleri (aidat borcu olmayan) 150TL öderler. Ön kayıt sonrası ilk başvuran 200 kişiye hesap bilgileri mail ile bildirilecek ve kesin kayıt için davet edileceklerdir. Eksikler listedeki sırayla geri kalan isimlerle tamamlanacaktır. Muğla’dan dernek üyelerimiz ile +50 kişilik daha kayıt alarak toplam 250 kişilik bir katılım öngörüyoruz.

Tur forması, kamp ücretleri, Datça-Bodrum feribot geçişi, 9 öğün yemek + 5 kahvaltıdan oluşan yemek servisi, yol boyunca içme suyu ve atıştırmalıklarla destek, bagaj taşıma bu ücrete dahildir. Lütfen havalelerinizde katılımcı adının anlaşılır olmasına ve gönderinin BAĞIŞ olarak tanımlanmasına özen gönderiniz. Birden çok katılımcı için yapılan havalelerde mutlaka tüm katılımcı adlarını havalede belirtin veya ayrı bir mail ile “şu ismin gönderdiği … TL havale … isimler içindir” diye organizasyon komitesine bilgi gönderin.

(link)

Scudo
İzmir'den salı günü Muğla'ya doğru yola çıkıyoruz. Tura katılacak ve Muğla'ya kadar da bisikletleriyle yol alacak varsa bekleriz.

Arkadaşlar İzmir - Antalya rota araştırması yaparken gökova bisiklet turuna rastladım. Rotamda Bodrumdan feribotla datçaya geçmeyi planlıyordum. Ancak akyaka ve gökova turlarda es geçilmeyen yerler arasında olunca bende rotama dahil etmek istedim.

Gökova Turunda özellikle Bodrum - Akyaka arasında yol nasıldır. Birde bende düz maşa tur bisikleti var. Yollar asfalt mı? Bu rota arası zorluk çeker miyim?

@ogeday13
Cevap yok mu arkadaşlar :)

@ogeday13 yol kaydı tutmadım ancak bizim güzergahımız, zaman zaman zorlu yollar içeriyordu. Bir tırmanışta yolun eğiminden ziyade toprak yoldaki iri taşları bisiklet üzerinde aşamadığım için bisikletimi bir kaç kilometre elimde taşıdığımı hatırlıyorum. İlk düşüşümü de, aştığımız dağların inişinin birinde toprak yolda ince lastiğimin tutunamamasından dolayı burda yaşadım.

Bu söylediklerim Ören-Bodrum arası için geçerli. Ören'de turdan ayrılıp otobüsle geri dönmek zorunda kaldım ben. Sonrası hakkında pek fikrim yok.

Herkesin turdan beklentisi farklıdır ancak ben sizin turunuzu gerçekleştiriyor olsam feribotu tercih ederdim.

Bir de; toprak yol, tüm yolun %5-%10'undan fazla değildir.

• Beğen
Tepkiler: ogeday13
Geri