1400-1500 tl bütçeye uygun bir bisiklet?

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Arkadaşlar geçen yaz 750-800 tl arasındaki bisikletlere bakıyordum.Ancak almak nasip olmadı.Bu kış paramın üzerine biraz daha ekledim ve bütçemi 1400 tll ye kadar çıkardım.Sizce bu fiyata alınabilecek en mantıklı bisiklet nedir? Ayrıca alacağım bisikletin fren sistemi v fren yada hidrolik olmalı.Önerilerinizi bu şekilde yaparsanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.Sağlıcakla kalın..
 
Scudo

Talha Ateş

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
643
Tepki
605
Yaş
54
Şehir
Isparta
Bisiklet
Bianchi
Sayın Altuğ kardeşim, bu sorunuz çok belirsiz olmuş.

-Öncelikle sizin hangi bisiklet türene ihtiyacınız var?
-Sizin boyunuz-kilonuz nedir?
-Bisikleti hangi amaçla kullanacaksınız?

Öncelikle bunları belirlemeniz gerek. Örneğin çok kaliteli bir yol bisikleti alıp, asfalt dışında doğada kullanmaya kalkarsanız sonunda üzülürsünüz. Örnekleri çoğaltmak mümkün.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Sorunun belirsizliğini acemiliğime verin.Hemen belirtiyim. Dağ bisikleti istiyorum. Toprağa çamura çok fazla girmiyorum.Genelde yolda kullanacağım.Boyum 177, 62 kiloyum. Alacağım bisikleti tamamen zevk amaçlı kullanacağım.İleride çeşitli turlara çıkmayı planlıyorum.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bisiklet tavsiyesi yapan arkadaşıma da çok teşekkür ederim.Bisiklet hoşuma gitti.Alternatif olarak yazdım bir kenara.Aslında başta merida, corratec,kron gibi markaların dışında bakmıyordum.Nedense whistle ve carraroya hep soğuk kaldım.Ama artık carraroya da bakmam gerektğinin anladım.Çok teşekkürler...
 

uğur yılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Nisan 2009
Mesaj
1.214
Tepki
315
Şehir
sakarya
@uğur yılmaz
Yazimyanlisi için kusura bakmayın. Tabletten yaziyiorum
 

engin özen

Aktif Üye
Kayıt
16 Mayıs 2010
Mesaj
167
Tepki
127
Şehir
istanbul Kayışdağı
Bisiklet
Cannondale
bir arkadaşa yazmıştım aynen buraya da aktarayım..

XT vites kolları, aynakol, ruble, zincir, ön ve arka vites seti 300 euro kargo dahil(actionsports.de).. slx çekiş sistemi 200 euro.. bu site usp ile gönderdiği için gümrüğe takılırsa masrafa yol açar.. aman dikkat.. 150 euroyu geçmemek lazım özel kargo şirketlerinde.. normalde royal mail, parcel force ve usps ptt kargo ile çalışıyor ve avrupa yakası posta işleme merkezinde takılsa bile %18 gümrük masrafı çıkıyor sadece..
ben avid elixir cr mag fren setini 180 sterline aldım kargo dahil(merlincycles.co.uk).. gümrüksüz geldi parcelforce ile..
150 euroya da ritchey wcs gidon, gidon boğazı, bar ends ve sele borusu ve iki tane de shwalbe iç lastik aldım kargo dahil(actionsports.de).. eve teslim..
mavic crosride cant seti 110 strelin kargo dahil(merlincycles.co.uk)..
70 sterline selle italia carbonio almıştım(merlincycles.co.uk). gümrüksüz.
20şer sterline de shwalbe racing ralph evo dış lastik merlincycles da..
geriye bir kadro kalıyor.. e-bay den istediğin aluminium kadrolara da bakarsan ve buna da 500 lira dersek.. mesela 2010 Corratec X-Vert S 0.1 MTB Frame kargo dahil 300 dolar civarında..usps ile gönderilirse %18 gümrük versen dahi 550 lira civarına geliyor sanırım..
transmission group set olarak shimano slx takım alırsan fiyat 200 euroya düşer kargo dahil(actionsports.de)..
frenleri de 80 sterline avid juicy 3 yaparsan kargo dahil gümrüksüz(merlincycles.co.uk)..
rockshox tora amortisör kargo dahil 110 sterlin ve gümrüksüz gelir(merlincycles.co.uk)..
kabaca bir hesap yaparsan kesinlikle yarı fiyatına gayet yakışıklı bir bisikletin olur. üstelik kargo dahil siparişlerin hepsini ayrı ayrı verirsen gümrük derdin de olmaz..hepsi evine kadar gelir bir hafta veya 10 güne kadar.. sadece actionsports.de alışverişin 2 3 haftada geliyor. bence müthis de deneyim olur.. şahane de bir bisiklet olur senin için.. vermiş olduğun bisikletlere bakıyorum da abuk subuk parçalarla dolu.. yazmadan edemezdim.. bence bisiklet almayı düşünen herkes bu yazdıklarımı değerlendirsin..
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Ancak yazdiginiz parcalarin fiyatlari 2000 TL yi geçiyor sanirim.Bütçem yetismiyor maalesef..
 

Taner Erinmez

Aktif Üye
Kayıt
2 Mayıs 2011
Mesaj
178
Tepki
124
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Sedona
Carraro önerisi mükemmel düşünmene bile gerek yok arkadaşım. Ama çeşit olsun diyorsan eğer Merida TFS200D, önerilen Carraro, Sedona 761 ve ng 255 srd arasında bak.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bu Carraro bnmde aklıma yattı aslında.Bu fiyata alınabilecek en iyi bisiklet bu sanırım.Biraz daha araştırıp alırım inşallah kısmett. İlginiz için teşekkürler...
 

Bahadir.Karaca

Daimi Üye
Kayıt
12 Temmuz 2007
Mesaj
252
Tepki
116
Şehir
ankara
salcano ng 255 srd alıp maşasını alırken üzerine 200-300 lira vererek epicon ya da axon ile deiştirmek tadondan yenmeyecek bir seçim olur. vites sistemi yukarıdaki carrarodaki sistemin yarım seviye altıdır belki ama onun dışında fren ve grup set olarak gayet başarılı bir ürün.
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Aytuğ Berke Arıcan

Sevgili kardeşim.Öncelikle hem toprağa çamura girmeyip şehirde kullanacağını,hem de dağ bisikleti istediğini yazmışsın.Ya biz seni yanlış anlıyoruz,ya da sen bizi.Dağ bisikleti adı üstünde yağmur çamur dere tepe kullanılır.Bir de turlara çıkacağını söylüyorsun ki bu da seni şehir-tur bisikletlerine yönlendiriyor.Bahsettiğin kriterler için Trek 7.3 fx ve SSE yi bir incele ve dağ bisikletini unut.
 

Mehmet Enes Çakır

Aktif Üye
Kayıt
26 Kasım 2010
Mesaj
166
Tepki
52
Şehir
İlkadım, Samsun
Baran AYNA arkadaşımızın bisikletini kaçırma derim çünkü sıfır aldığın zaman yok aynakol yok ruble yok havalı maşa isteyeceksin bi dünya masraf xc 4000 de hepsi var maaşallah kaçırma bence dostum..
 
  • Beğen
Tepkiler: BF Okuru

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Derya Keçeci
Sanırım bir belirsizlik olmuş kusura bakmayın.Kendimi net ifade edememişim.Şöyle diyim:toprağa çamura fazla girmemekten kastım ağır araziye fazla girmeyeceğimdi.Zaten bulunduğum yerdeki yollar yol bisikletlerinden ziyade dağ bisikletleri için daha uygun gözüküyor.Tek neden bu mu diyeceksiniz.Birde dağ bisikletleri daha çok hoşuma gidiyor.İlginiz ve yorumunuz teşekkür ederim...
 

mehmet kendir

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Temmuz 2011
Mesaj
823
Tepki
1.876
Şehir
istanbul b.evler
kullanacagın bisiklet yol ve arazi uyumlu olsun dersen, önü amotisörlü şehir bisikletlerine bakmanı öneririm. bende NG 303 SALKANO hidrolik disk fren li modeli var. uzun turlarda sıkıntı veriyor.bayramda yaptığımız kapıdağ turunda her türlü yola girdik ve sorunsuz turu bitirdik .olayın özeti siz yokuş çıkarken rampanın ortasına geldiğinizde şehir bisikleti tepede sizi bekliyor oluyor...