Scudo Sports

13 yaşında Everest'e tırmandı.

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Tepki
8.189
Bisiklet
Cannondale
(link)

Henüz 13 yaşında olan Amerikalı Jordan Romero, Everest’in zirvesine ulaşan en genç dağcı unvanını aldı.

Romero’nun ABD’deki sözcüsü Rob Bailey, deniz seviyesinden 8850 metre yükseklikte bulunan ekiple telefon görüşmesi yaptığını belirterek, genç dağcının zirveye ulaştığını doğruladı.

Bu arada genç dağcının internetteki "blog"unda, bu sabah "Hayallerimiz gerçekleşti. Herkes inanılmaz derecede mutlu" ifadeleri dikkat çekti.

Romero, bloguna daha önce de her adımının kendisini 7 kıtanın en yüksek tepelerine tırmanma hedefine daha da yaklaştırdığını yazmıştı. Afrika’daki Kilimanjaro dağına 10 yaşındayken tırmanan Romero, okulunun koridorunda gördüğü "kıtaların en yüksek tepelerinin çizili" olduğu resimden ilham aldığını ifade etmişti.

Bundan önce Everest’e tırmanan en genç dağcı Nepalli Temba Tsheri idi.

Tsheri, Everest’in zirvesine ulaştığında 16 yaşındaydı.

Scudo
13 yaşında Everest...
Tebrikler...
Tepeden aşağıya doğru inecek dağcılık hayatı demek:)

Tebrik ederim, benim yapmak istediğimi çocuk bu yaşta yaptı, yapıyor

13 yaş everest?
dahası 10 yaş klemenjero?
ben bu yaştayken ancak everestin yarısı bir dağı tvde görmüşümdür herhalde. Helal olsun ne diyim başarılarının devamını bekliyoruz

Bu çocuğun kendine olan özgüvenini düşünebiliyor musunuz?

Geçen senede 16 yaşında tek başına dünyayı tekne ile dolaşan bir bayan vardı.

Yıllar önce çocuk giyim işi yapmıştım. Bizim Türk çocukları kendine başına etek
bile giyemezken , yabancıların çocukları pantolonları giyip ayakkabılarını bağlıyorlardı .

Çocuk yetiştirmeyi bilmiyoruz .İşin özü bu

Jordan Romero
http://i37.tinypic.com/2qvw0hk.jpg

• Beğen
Tepkiler: ozic ve snnemr
@Ali Gelir

Sorunu Tam Çözmüşsün Helal Olsun

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Haberden sonra Ağrı Dağını bir kez daha düşünmeye başladım.

ben 18 yaşımdayım bugün adaya bisikletle gitmek için zor izin aldım :D çocuk 13 yaşında istediği gibi "KENDİ" kararını verebiliyor. ali gelir yyüzde yüz haklı çocuk yetiştirmeyi bilmiiyoruz. benim çocuğum olursa her dilediğini yapacak :D kendi başına "birey" olması için herşeyi sağlıyacağım. vallahi helal olsun çocuğa...

İlerde çıkmasın bunun acısı :p

@Ali Gelir

hakikaten de doğru. bizim komşunun eşi alman, yetiştirdiği çocuk abartmıyorum 1 yaşında kendi yemeğini yiyor, bir buçuğunda da ayakkabılarını giyebiliyordu. biz ise üniversiteye gelmiş çocukların ağzına besleyeceğiz neredeyse.

Geri