Scudo Sports

115 kg dan 90 a nasıl inerim? Yardım rica.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Mehmet Atalay

Ben diyetisyene gitmeden 105 kilogramdan önce 95 e 95 den 85 'e sonra 80 sonrada 76 ya düştümde onun için önce insanın kendisi denemesi gerek diyorum.;) herşey insanın elinde diyetisyen durmadan yemek yiyen insana ne yapsın diyorum açıkcası. Önce kendisi denesin olmadı diyetisyen diyorum ben :)

Ve eklemek isterim :

Diyetisyene gidiceksin. Sana diyecek ki !
Bol sebze ve meyve
Günde 3 litre su Altını söylemez net 3 litre.
Sabah yürüyüş
Akşam yürüyüş.
fazla yağlı besinlerden uzak duracaksın.
Ekmek,tuz şeker ,çay ( bu çayı hiç kimse söylemez ben söyleyim )
Çay içmeyin ciğerlerdeki suyu sünger gibi çekiyor. 2-3 bardaktan fazla tüketilmesi zararlı.
Gece yemeyeceksin.
Kuruyemiş yasak.
Kırmızı et haftada en fazla 2-3 defa tüketilecek.
Bol bol balık yenilmesi gerekicek.

Dahada saya bilirim yani bende diyetisyene gidipte kilo verememiş bir insan olarak....
Ben 7 aydır bu kilo verme işine takmışım kafayı . Contaları da sıyırmışım .
Onun için bu abimizin önce kendini sınaması lazım. Kendisi başaramaz ise diyetisyene hiç gerek yok boşuna para ....

Scudo
@Sefa Yıldız

aslında aynı şeyi söylüyoruz danışan gayret göstermeden diyetisyen bir şey yapamaz ancak onlarla bunu daha sağlıklı ve güvenli yoldan başarabilir

bu kadar konuştun acaba senin bir mazin var mı diye soran biri olabilir diye söylüyorum, kendimi bildim bileli kilom hiç 78 i geçmedi boyum da 182 ve neredeyse 12 senedir sporla alakadarım...ancak yinede şu anki halimle bile sadece yemek yemek alışkanlıklarımı düzenlemek için bile diyetisyen arkadaşlarımla temas halindeyim... konu illaki zayıflamak değil sağlıklı da yaşamak

@Mehmet Atalay

Hepimizin derdi zaten sağlıklı yaşamak değil mi ? Ben irade ve azim diyorum.
Nasıl bisikletle bir gidiş-geliş rota çıkartırsında gider gelirsin iradenle azminle başarırsın. Buda öyle birşey.

sabır Sabır Sabır Yemek Yemene dikkat et öğünden başka yemek yeme,ögün arası atıstırma yapma Sporunu İyice yap hatta Birazdaha zaman ayır Faydasını görürsün

• Beğen
Tepkiler: FatihDokmeci
@Mehmet Atalay

Merhaba,
Önce kendim denemek istiyorum, ilk başta diyetisyen istemiyorum demiştim ama artık bu günlerde diyetisyen seçeneğine kapalı değilim artık..
Ama önce kendim ne yapabiliyorum görmem lazım..
Önerileriniz boşa gitti zannetmeyin farkındaysanız aklıma yatıyor ,teşekkürler...

@Sefa Yıldız

Merhaba,
Önce kendim denemek istiyorum... önceleri diyetisyene soğuk bakıyordum ama bence gerek yok demek de yalnış olur.
Biraz psikolog olayına benzetiyorum, genelde direnç oluyor ama bazı vakalarda şart.
Teşekkürler..

@FatihDokmeci

arkadaşım bahsettiğiniz kilo olayı ciddi bir konu. eğer gerçekten yardım istiyorsanız profesyonel yardım alın. vucut dengenizi bozmadan , kendinize dönülmez zararlar vermeden doktor kontrolünde , biraz azim, biraz sabırla , sağlıklı bir şekilde verin kilonuzu. yaşınıza bakmadım bu mesajı yazmadan ama bu size bir abi tavsiyesi olsun. bir kaç yıl içinde tansiyon hastası oldum ne yapacağım yada şeker hastasıda olmuşum şimdi ne önerirsiniz türünde mesajlar yazdığınızı görmeyelim burada. gidin bir ünv. hastanesine obezite kliniğine yaptırın testlerinizi alın diyetinizi ve önerileri. ayda 2-3 kilo gibi bir programla sıyrılın üstünüzdeki ağırlıklardan.

@Ahmet Bolgi

çok doğru söylemişsiniz teşekkürler

yanlız bir düzeltme yada eklme yapmak ihtiyacı hissettim. Doktorların diyet hazırlama yetkileri yok. Buna özel eğitimi alanlar diyetisyenlerdir. izmirde olsaydınız direk olarak isim önerebilirdim ancak istanbul için birşey söyleyemiyorum. 2 saatinizi ayırıp sadece bir görüşün kesinlikle faydasını görürsünüz... daha önceleri de defalarca söylediğim gibi herşey sizde başlar sizde biter

• Beğen
@Mehmet Atalay

obezite kliniklerinde dr lar ile diyetisyenler beraber çaışıyorlar. dr kalori ve uygulanacak diyetin ana hatlarını veriyor diyetisyenler o doğrultuda diyet hazırlıyorlar. diyetisyenler derken birşey daha ilave edeyim , şuan tv lerde bolca kendini gösteren şaklaban diyetlerinden bahsetmiyoruz aman ha. işi ünv. hastanelerinde halledin. kilo vermek zor değil önemli olan sağlığınızı bozmadan ve kalıcı kilo verebilmektir. o nedenle işi ciddiye almanızı öneririm.

Size Çok Farklı bir öneri sunacağım bir boksör olarak agırlıkta gramajın bile hesabını yapan biri olarak her sabah ve akşam kültür fizik imkanınız var ise yüzmek ve ip atlamayı onerırım hatta ihtimaliniz var ise bol bol bisiklet kullanın derim....

• Beğen
@Kadir KAMACI

Askerde ip atlama işini denemiş birisi olarak :)

eğer hiç ip atlamadıysanız ilk 1 hafta sadece 10-20 yi geçmeyin!!
geçerseniiz ne olur söyleyeyim yüksek kiloda hiç yapmadığınız bir spordan dolayı vücut kabullenemez yaklaşık 1 hafta her yeriniz ciddi anlamda ağrır ve tabiri caizse dayak yemiş gibi olursunuz.

uzun süredir bisiklete binemiyorum. masa başı iş sabah 9 akşam 8 sürekli iş...
forumu özledim giremiyorum, bisikleti özledim binecek vakit yok hafta sonları ailemin yanına gidiyorum...

spor yapamadığım için diyetisyene gitmek şart en kısa zamanda birkaç bisikletçi abimin gittiği diyetisyene gitmeye karar verdim.

kilo vermek kolay, verdiğin kiloları tekrar almamak zor!!!

• Beğen
ben 95 kg den şuan ki kiloma 75 2.5 ayda düştüm ve beslenme alışkanlığımı değiştirerek yaptım bunu. birincisi yemek saatlerini bir düzene koy ve özellikle kışları akşam 6 dan yazlarıda 8 den sonra yemek yeme. abur cubur u kesinlikle kes bisikelt üzerinde enerji vermesi için kuruyemiş kuru üzüm ceviz badem gibi karışık yaptırıp yanına al abur cubur yeme kesinlikle. kola vb kesinkez bırak. soda, meyve suyu gibi alternetif içeceklere yönel. porsiyonlarını dengele tepeleme yada tabak tabak yemek yeme.

ben kendi dietimi anlatıyım belki uygulamak istersin

sabahları aslan gibi ne istersen ye ben bal kaymak tereyag yumurta haslanmıs peynir janbom dayanırım. öğlenleri yağsız tavada kısık ateşte tavuk gögsü yanına domates maydanoz ne seviosan ama ekmeksiz yada en fazla 1 dilim ekmek. içecek olarak naneli ayran yapardım. akşamlarıda mutlaka tencere yemeği ve ekmeksiz bir şekilde ekmeği sadece sabah kahvaltılarında tüketiyordum. 6 dan sonra yemek yemediğim için açıkmaya başladıgımda havuc ozellikle havuc feci tok tutar. portakal mevsimlik meyveler. fazla kaçırırsan mide yanması yapar. ve düzenli spor biisiklet.

ben asansörlere veda ettim 4.katta oturuorum inerkende çıkarkende merdivenleri kullanıyorum hem bacaklarıma iyi gelio hemde ekstra hareket ve bisiklet elbette. ama asla spordan gelir gelmez yemek yeme. en az 1 saat geçmesini bekle yemek için. benim önerilerim bunlar bol şans kolay gelsin

kışları bisiklete yaz aylarında oldugu gibi binmeme ve alkol alışkanlıgım olmasına rağmen bu beslenme alışkanlıgını muhafaza ettiğim içinde spor a birkaç ay ara versem dahi kg alma sorunu artık yaşamıyorum.

benimde boyum 1.87 kg 75

bol miktarda sebze meyve düzenli antreman size yardımcı olur yazın ise yemek yerine sadece meyve sebze tüketirseniz çok dinamik olursunuz aşırı sıcaktada iyi gelir soğuk bir elma yazın hep böyle yapıyorum :)

• Beğen
Tekrar merhaba,

İsteyince oluyormuş...akşam yemeklerini azaltıp ,hamur /tatlıyı kestikten sonra 2 ayda 10 kg kadar verebildim...(7 ocak )

Daha en az 20 kg fazlalık var ama , yemek yeme alışkanlığımı değiştirmeye çalışıyorum..Kış mevsimi dolayısıyla sporu devreye sokamadım henüz..bisiklet,yürüyüş,mekik şınav olayına da girebilsem daha da iyi olacak ..

Bu ara gece uykusu daha kaliteli olmaya başladı,1-1.5 saat daha az uyumaya başladım,merdiven çıkarken çok daha rahat ediyorum...

Tecrübelerini paylaşıp,moral veren arkadaşlara teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bolgi
Selamlar.Sayfalarda yazılanları okumadım.Mutlaka arkadaşlar size yardımcı olacak cevaplar vermiştir.Ben size bu işi bilen biri olarak(Bilimsel olarak) önerilerimi sıralıyorum...Gerisi size kalmış.Kilo vermek için nabzın yükselmesi gerekir.Bunun için cardio yapmak gereklidir.Koşu bandı,eliptik bisiklet,bisiklet gibi egzersiler gereklidir.Egzersiz en az 20 dakika olmalıdır.Çünkü karaciğer enzimleri 12-18 daikalarda bırakır ve yanma başlar.Ayrıca nabzın yükseklkiği önemlidir.Yağ yakım aralığı dediğimiz bir nabız aralığı vardır.Ancak ve ancak bu aralıkta yağ yakabilirsiniz.Nabız düşük olursa yağ yakmazsınız.Nabız yüksek olursa yağ yakmak yerine,kas yakasınız ki bu istemediğimiz bir durum.Yapacağınız antremanın yoğunluğu %60 ile %80 arası oılmalıdır buda sizin yağ yakım aralığınızdır.

Gelelim beslenmeye insanların kilo almasında başlıca 2 sebep vardır.1.Hareketsiz yaşam.2.Akşam yemekleri.Akşam yemekleri önemlidir.En geç 19.00 yemek yenmelidir.Onun sonrasında yemek yemek zararlıdır.Meyve yenebilir:)sofraya oturduğunuzda asla midenizi tam doyurmamalısınız.Bol bol su tüketmelisiniz.Birde insanların sağlıklı kilo vermesi önemlidir.Ayda 2,5 ile 4 kilo sağlıklı olanıdır.Kendini bilmez insanların işte 1 ayda 15 kilo vermek gibi vaadlerine kanmamak gerek bu sizi tamamen sağlıksız yapar ve sağlığınızdan olursunuz.Ayda en fazla 4 kilo verilmelidir.Yazdıklarımı uygularsanız istediğiniz kiloya ulaşırsınız...Birde sabır gerektitirir bu süreç...İstediğiniz kiloya kavuşmanız dileğiyle...

arkadaşlar kimsenin yaşayış biçimini bilmeden saatler vermeyelim.insanın yaşayış biçimi , kültürü , sosyal yaşamı , iş hayatı , uyku düzeni vs. hepsi çok etkili konulardır.ilk önce vücut nasıl yağ yakar.bu düzeneği öğrendikten sonra kendi dietinizi belirleyebilirsiniz(@cihan aydan arkadaşımız herkesin anlayabileceği netlikte açıklamış) .ayrıca kilo hesabınızı tartıdan değil , bel çevresini ölçerek yapın.84 kg ağırlığım , 1.84 boyum var.ama belim 82 cm.daha boş bir vaktimde bende birşeyler karalayacağım.

Konu açılmışken bende bir şey eklemek isitiyorum. Kilo problemi olan arkadaşlarımızın herhangibir spora yada diyete başlamadan önce neden kilo veremiyorum dememeleri adına detaylı bir kan tahlili özellikle hormon tahlili yaptırmalarını öneriyorum. Hormonal problemi olup bunun nedenlerini bilmeden hangi sporu hangi diyeti yaparsanız yapın kilo vermeniz çok zor hatta bu girişimler ileride ciddi sağlık problemlerine neden olabilecek sonuçlar ortaya çıkartabilir.

Selam,

Ben Mayıs 2009 da 106 kg dım eylül sonunda 85 :D

Ben yaptıklarımı yazi gerisi size kalmış:

Çevremdeki yiyici arkadaşlarla görüşmedim halada az görüşüyorum :D çevre faktörü çok önemli inanın !

İçeceklerde şekersiz döneme geçtim çay,kahve,kola gibi.

Hayır demesini öğrettim kendime bu bir disipliner iş ilk başta zor oluyor ama alışınca güzel birşey.

Hafta sonları minimum 50 km bisiklete bindim , yüksek kadans.

çukulata ve tatlılarda nefsimi köreltecek kadar yedim, genelde küçük bir parça günde.!

Kalori hesabı yaptım ,günde 1200 kaloriyi geçmedim kesinlikle.!

Akşamları 7 den sonra sadece yeşil elma yedim gerekirse oda , akşam çok yememek baya fark ettirdi.

Bir çizelge yaptım kedime tarihleriyle hangi ayda kaç kg olacağımı yazdım ve hedef yaptım kendime.

Ve işte 85 kg ım , ödül süper oldu.!

Umarım sizde başarırsınız , saygılar.

Serkan o kadar da çabuk kilo verilmez verilirde verilmez.Çok hızlı vermeyin kiloları nasıl yavaş yavaş aldıysanız öyle verin kiloyuda sonra deride problem olur vuctta başka problemler olur.Sergenin doktoruyla bir ara röportaj yapmıştık sergenin kilo vermesini hemde sadece 5 kilo vermesini 1 seneye yaymışlardı abi dedim millet 30 kiloyu veriyor 1 ayda çok yanlış metobolizmayı bozuyorlar dedi adama güvendiğim için sizide uyarim arkadaşlar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri