Scudo Sports

109 Hesabı - Sele ayarından şüphe edenlere!

Bizim soru güme gitti bu arada

Scudo
Vay anam vay, neler dönmüş Serhat ya?
Macera, dram, korku, komedi...tekmili birden.

Ahmet Fidancı
öncelikle böyle bir bilgi paylaşımınız için kendi adıma teşekkür ederim,paylaştığınız durum kimine doğru gelmiş kimine gelmemiş olabilir ama bu bilgiyi gerek bike fit yaptıramamış,gerekse diz ve bel ağrılarından muzdarip olanlara klavuz olabilir yinede elinize sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
@Burak B. 45 yaşıma ve 90+ kiloma rağmen 100+ kimlerde 30 avg yapabiliyorsam Senin bu ortalamaları yapman gayet normal. Üstelik tepekahve gibi hatırı, sayılır tırmanış lar varken. Alaylara takılmamak lazım. Belki de bu ortalamayı hiç görmemiş arkadaşlar vardır.
Check out my activity on Strava: (link)

@Ahmet Fidancı Cevapsiz kalmaman icin yaziyorum. Umarim yeni alicagim yolbisikletimle baharda extrem yol grubu ile tanisma firsatim olur ve sizlerle pedallarim :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
@Burak B. O halde bir an önce katıl. Extrem sürüşlerimiz yakında başlayacak 150+,200+. Bir günde İzmir Çanakkale sürüşü hazırlık antrenmanlarına katılmanı tavsiye ederim.

@mariokaldato Yol bisikleti dediğimi nerden okudun :D Hibrit bisiklet diyelim buna. Şehirbisikleti ile hibrit bisikleti arasında geometrileri farklı. neyse uzatmayalım şimdi, seviye düşüp bisikletforumdan sogumak istemiyorum.

@Bigpatron Meilan m4 yol bilgisayarı ile çıktım en son izmir-urla :) strava kullanmıyorum. Bir kere kayıt oldum, sürekli telefonumu açıp durcam dedim :) Bunda inanılmayacak ne var? Ne zaman ortalama konusu açsam hemen kimlik kontrolu gibi strava kaydı sorulur, tuhafıma gidiyor ve paylaşımdan soguyorum. En güzeli kimseye söylemeden kendin tek başına antreman yapmak, keyif almak.

Yol bisikleti aldıgım zamanda sizlerle paylaşmama kararı ve işegidenler vol3 vs konularda paylaşımlardan uzak durcam. Sizlere bişey kanıtlamak zorunda değilim :)
Hocam ben sana şaka yapiyorum ciddiye alip atarlanmana hic gerek yoktu. Ozur dilerim bilmeden kirdimsa

Sele yüksekliği için: Bisiklet üstünde pedala topukla bastığında bacağın tam düz olacak. Kali kilitleyip pedalı yere paralel yaptığında diz hafif kırık olması gerekir
Sele ileri geri ayarı için: Pedal yere paralel olduğu vakit dizin önünden çekilen doğrunun pedalın orta noktasından geçmesi gerekir.
Sürüş esnasında popo bir sağ bir sol yapmayacak.
Ben yıllardır bu şekilde kullanıyorum. Bir sorun ile karşılaşmadım.
Bike fit ile ilgili bir çok döküman var. Herkesin esnekliği yapısı vs farklı çok değişken var. Sadece 1.09 ile çarparak sele yüksekliğim bu diyerek ayar yapmak eksik kalır. Benim yaptığım da doğru demiyorum ama bununla ilgili çok okudum izledim. Benim tecrübem bu şekilde.

Dosyalar

• fit.jpg
    fit.jpg
    45,2 KB · Okunma: 132
  • fit2.jpg
    fit2.jpg
    13,7 KB · Okunma: 138
  • fit3.jpg
    fit3.jpg
    36,5 KB · Okunma: 138
Hiç bir konuya girişmeden şunu şuraya bırakayım da kim nasıl isterse öyle yapsın.

(link)

Bisikletimin kadro boyunu bu siteye göre belirledim, Bisikleti aldıktan sonra bu sitenin verdiği ölçülerde ayarladım. 16. ay geride kaldı. Bu sitedeki ölçülere kendimi adapte de etmiş olabilirim ama çok memnunum.

50 tane bike-fit e gitsen 50 sinde de farklı ayar çıkar.insan biraz teknik biraz da deneme yanılma ile doğru sele ölçüsünü bulabilir.herkesin fizyolojisi farklıdır

@mariokaldato Bari elestirdin beni :D oncelikle sehir bisikleti degil en azindan sehir bisikleti olmadigi biliyorum. Tekrar yazmak zorundayim; giant escape 1 karbon masali. Bos pedalsiz agirligi 9 kilo ve alti olan bisikletten bahsediyoruz. Kullandigim ayakkabi shimano torbal m089. Yol ayakkabisi almadim, canaklarimi kirmamak icin :) tek oturusla 100km ustu turlarda 32-35km ortalama ile antreman yaptigimida ileteyim o sehir bisikleti dedigin seye :D yol olsa eminim daha yuksek ortalama degerleri yakalarim. Eskiden haftada 4 gun 10km kosu yapan adamdim (is hayatindan once :D ) lanet olasi is hayatima baslayinca, kilolarla ugrasinca bisiklete kaydim.. Kosarak 35kilo verip baklavalarimi sayarken, Is hayatimda 30kilo alip bisiklete baslayip antremana kayarak 22kilo verdim :) bisiklet daha cok heyecan, zevk veriyor. Bu yuzdendir ugrasiyorum, karbon alana kadar :)

strava kullanıyor musunuz?
edit :yokmuş :)

@mariokaldato Yol bisikleti dediğimi nerden okudun :D Hibrit bisiklet diyelim buna. Şehirbisikleti ile hibrit bisikleti arasında geometrileri farklı. neyse uzatmayalım şimdi, seviye düşüp bisikletforumdan sogumak istemiyorum.

@Bigpatron Meilan m4 yol bilgisayarı ile çıktım en son izmir-urla :) strava kullanmıyorum. Bir kere kayıt oldum, sürekli telefonumu açıp durcam dedim :) Bunda inanılmayacak ne var? Ne zaman ortalama konusu açsam hemen kimlik kontrolu gibi strava kaydı sorulur, tuhafıma gidiyor ve paylaşımdan soguyorum. En güzeli kimseye söylemeden kendin tek başına antreman yapmak, keyif almak.

Yol bisikleti aldıgım zamanda sizlerle paylaşmama kararı ve işegidenler vol3 vs konularda paylaşımlardan uzak durcam. Sizlere bişey kanıtlamak zorunda değilim :)
Kayıt sorduk diye neden bu kadar alındınız ki? Forumda MTB ile sizin o yaptığınız ortalamaların fazlasını yapan arkadaşlar varken siz neden şehir bisikleti ile 100km üzeri bir sürüşte 35km ortalama hız yapamayasınız.

Stravayı takip, performanslarınızı görmek ve bir nevi kendime motivasyon olması için istemiştim ama kullanamıyormuşsunuz :)

@Ahmet Fidancı @Serkan Mıstınoğlu kavga etmeyelim arayı bulsak olur mu? Ayakkabılı ve ayakkabısız aldığımız veriyi toplayıp ikiye bölsek? 😉
Önemli olan sürmek :) bizler bir birimizin destekçisiyiz. Yolda hiç tanımadan selam verdiğim bir çok bisikletçi ile günler, aylar hatta yıllar sonra beraber sürdüğümüz ve muhabbet ettiğimiz oluyor. Bu bir hobiden öte birşey ki biz bu forumdayız. Gerisi fasa fiso. 😁 Ha Seko klasik yol bisikletçisi egosunu tatmin etti. Önemli olan yolda yapılmasın. İyi pedallar herkese.
@Goflet 3 sefer farklı yerlerde Bike Fit yaptırdım. Değişen sadece kısmen kilom vardı. üçündende birbirini tutmayan sonuçlar aldım. Bike Fit yabancı kanallarda izlediğimiz gibi yapılmıyor. Kişisel yorum katılıyor. Bu da her kafadan bir ses anlamına geliyor. 3 Bike Fit ten geriye 3cm ya kadar düşük, 1cm yüksek ayar vardı 1,09'dan.

Son düzenleme:
Stravayı takip, performanslarınızı görmek ve bir nevi kendime motivasyon olması için istemiştim ama kullanamıyormuşsunuz :)

Şimdi hatırlayamadım bir forumdaş şehir bisikletine dropbar takarak ortalama hızını 10 km/sa artırmıştı.o_Oİşte o arkadaş ne yaptı da ortalama hızını bu kadar arttırabildi?:okyrm:İşte bu bırakın motivasyonumuzu artırmayı ufkumuzu açarak ikiye katlayabilir?
-Aerodinamik sürüklenmeyi bir dropbarla nasıl bu kadar düşürebilir?
-İnce lastiğe geçse dahi , yuvarlanma direncini düşürmesi ne kadar mümkün olabilir
-Arkadaş şehir bisikletim karbon maşalı ve hafif diyordu yani hafiflemede pek yok ;yerçekimini ne kadar alt edebilir.

arkadaşlar bu saçma sapan strava denen uygulamayı nasıl baz alıyorsunuz gerçekden anlamıyorum ne zaman doğru ölçüm yapmış acaba kendileri deli gibi pedal basıyorum bana diyorki 25-30 la gidiyorsun km saatine bakıyorum 50 ortalama tutmuş bende artık sadece kaç km gittiğim gözüksün diye kullanıyorum .

Geri