Scudo Sports

109 Hesabı - Sele ayarından şüphe edenlere!

109 hesabı ile seleyi 2cm yükseltmiştim.. Ne oldu? Pedala gerekli enerji iletemedim, yüksek kaldıgı buram buram hissettim :) Bisikletin hakimiyeti değişti, droplara yatarken pedalıdaha rahat çevirdim çünkü bacaklarım karnıma değmedi fakat dediim gibi enerjimi aktaramadım.. eve gelir gelmez seleyi 1cm indirdim :)

Scudo
Bir çoğumuz enerji içeceği, meyveli soda, kola ve meyve suyu gibi içecek çeşitlerini tüketiriz. Ancak konu enerji desteği olunca bisikletçinin aklına hemen muz gelir.
Oysa muz bisikletçinin tüketmemesi gereken meyvelerin başında gelmelidir. Çünkü muz içerdiği tiramin vasıtasıyla baş ağrılarına yol açtığı gibi migreni de tetiklemektedir. Sabah yola çıkmadan yada ilk dakikalarda yediğinizde içeriğinde bulunan triptofanın etkisi ile insanı uyku haline sokabilir. Biliyoruz ki profesyonel yarışçılar dahi uyuma, yani uyanık dalgınlık halini yaşarlar ve anlık ataklarla geride bırakılırlar yada kazaya sebep olurlar.
Aramızda bir Doktor varsa bu Tiramin ve Triptofan kelimelerini açarsa sevinirim.

Richie Porte'un neden geçen sene sürekli kaza yaptığını aydınlattınız vallahi.. Bütün suç muzdaymış.. Trek gibi dünya takımı antrenörleri sizin bildiğiniz bilgileri bilmiyorlar adama antrenmada bile muzu dayıyorlar. Hemde 2 tane birden :koptum: :koptum:

Son düzenleme:
109 hesabı ile seleyi 2cm yükseltmiştim.. Ne oldu? Pedala gerekli enerji iletemedim, yüksek kaldıgı buram buram hissettim :) Bisikletin hakimiyeti değişti, droplara yatarken pedalıdaha rahat çevirdim çünkü bacaklarım karnıma değmedi fakat dediim gibi enerjimi aktaramadım.. eve gelir gelmez seleyi 1cm indirdim :)
Hocam iyi guzelde sen bunu yol bisikletiyle degil, nispeten ust borusu daha uzun bir sehir bisikletiyle yaptin bilmiyorum farkinda misin , ayaginda ayakabi ne var mesela oda var
( Hic bilmedigim bir mevzuda da birini elestirmek yada konuyu acani savunmakda ilk defa yaptigim bir sey hmmm oda iyiymiş :D )

Hocam şaka bir yana bu 1.09 denen dalga basitce bacak boyuna az bisi ekleme yapmaktan ibaret . Bence dogru bi yontem olmayabilir. Oladabilir , bilemiyorum Altan, bilemiyorum :(

Son düzenleme:
Uzun sürüşlerde özellikle droplardan tutmak selede rahatsızlık veriyorsa seleyi 1-2cm indirip tekrar denemeyi tavsiye ederim. Dizi koruyayım derken kıçtan olmayın. Bu ardada yanlış bilmiyorsam 1 cm yüksek sele 1cm düşük seleden çok daha zararlı. Ayar tam olmayacaksa bu ayarsızlığın düşük sele lehine olmasını tercih ederim.

@mariokaldato Bari elestirdin beni :D oncelikle sehir bisikleti degil en azindan sehir bisikleti olmadigi biliyorum. Tekrar yazmak zorundayim; giant escape 1 karbon masali. Bos pedalsiz agirligi 9 kilo ve alti olan bisikletten bahsediyoruz. Kullandigim ayakkabi shimano torbal m089. Yol ayakkabisi almadim, canaklarimi kirmamak icin :) tek oturusla 100km ustu turlarda 32-35km ortalama ile antreman yaptigimida ileteyim o sehir bisikleti dedigin seye :D yol olsa eminim daha yuksek ortalama degerleri yakalarim. Eskiden haftada 4 gun 10km kosu yapan adamdim (is hayatindan once :D ) lanet olasi is hayatima baslayinca, kilolarla ugrasinca bisiklete kaydim.. Kosarak 35kilo verip baklavalarimi sayarken, Is hayatimda 30kilo alip bisiklete baslayip antremana kayarak 22kilo verdim :) bisiklet daha cok heyecan, zevk veriyor. Bu yuzdendir ugrasiyorum, karbon alana kadar :)

@mariokaldato Bari elestirdin beni :D oncelikle sehir bisikleti degil en azindan sehir bisikleti olmadigi biliyorum. Tekrar yazmak zorundayim; giant escape 1 karbon masali. Bos pedalsiz agirligi 9 kilo ve alti olan bisikletten bahsediyoruz. Kullandigim ayakkabi shimano torbal m089. Yol ayakkabisi almadim, canaklarimi kirmamak icin :) tek oturusla 100km ustu turlarda 32-35km ortalama ile antreman yaptigimida ileteyim o sehir bisikleti dedigin seye :D yol olsa eminim daha yuksek ortalama degerleri yakalarim. Eskiden haftada 4 gun 10km kosu yapan adamdim (is hayatindan once :D ) lanet olasi is hayatima baslayinca, kilolarla ugrasinca bisiklete kaydim.. Kosarak 35kilo verip baklavalarimi sayarken, Is hayatimda 30kilo alip bisiklete baslayip antremana kayarak 22kilo verdim :) bisiklet daha cok heyecan, zevk veriyor. Bu yuzdendir ugrasiyorum, karbon alana kadar :)
Haa anladim hocam yol bisikleti değildir o, yol olsa duramazdin :D ( iddasinda israrci adam modeli :D ) Degil ama isterse 6 kilo olsun o bir sehir bisikleti :D o zaman soyle yapalim : Bisikletin alt ve ust boru uzunluklarini ve iki teker arasi aks mesafesini bi ölçün

Konu ile pek alakası yok ama şu 32- 35 ortalamar olan antrenmanların strava kaydı varmı acaba ?

@Bigpatron copy paste yaptım ben o kısmı. Yorumun diğer kısmını da okusan bu kadar yorum yazmaya uğraşmazdın sanırım 😂 bence direk muhalif olmayı seçtiniz. Googlede kısa bir araştırma yapıp yada yorumdan kısacık bir alanı aratarak yazının orijinal sayfasına erişebilirdin. Unutulmaması gereken şu;bu forumda hiç profesyonel yok.
@mariokaldato iyi bir noktaya değinmişsin. Paylaşımda da yazdığım gibi 109 hesabı kilitli pedal ile tam performans alabilmek içindir. Pedalı basma çekme yapamıyorsan bir sıkıntı var demektir.

Konu ile pek alakası yok ama şu 32- 35 ortalamar olan antrenmanların strava kaydı varmı acaba ?
Ortalama hiz, en yüksek hız gibi başlıklara dönecek burası da :)

Tempo/seyir hızıdır o büyük ihtimalle. 32-35 ortalama tutturan arkadaşlar var, stravada görüyorum onları tenzih ederim. Yapana saygı duyarım.

Yıllardır, ayakkabı ayağımdayken topuğumla bacağım dümdüz olacak şekilde pedala en alt pozisyonda kıçımı sağa sola eğmeden basabiliyorsam en ideal ayarım budur...İdeal ayarım iç bacak uzunluğuna +5 cm pedaldan sele ortası yüksekliği şeklinde oluyor. Bu da 86 cm benim için. Şu bahse konu 1.09 denklemi bana uymadı. Ayakkabıyla iç bacak 83 cm olunca x 1.09 = 90,47 cm bacaklarım zor yetişti. Benimki sadece meraktan oldu yani...

@Bigpatron copy paste yaptım ben o kısmı. Yorumun diğer kısmını da okusan bu kadar yorum yazmaya uğraşmazdın sanırım 😂 bence direk muhalif olmayı seçtiniz. Googlede kısa bir araştırma yapıp yada yorumdan kısacık bir alanı aratarak yazının orijinal sayfasına erişebilirdin. Unutulmaması gereken şu;bu forumda hiç profesyonel yok.
@mariokaldato iyi bir noktaya değinmişsin. Paylaşımda da yazdığım gibi 109 hesabı kilitli pedal ile tam performans alabilmek içindir. Pedalı basma çekme yapamıyorsan bir sıkıntı var demektir.
Muhalefet olmak için değil sadece o kısmı dikkatimi çektiği için araştırdım. Ama görüyorum ki sizinde pek bilginiz yok kopyala yapıştır yaptığınıza göre.. Yazının orjinalinede ihtiyacım yok, kim olduğu belli olmayan hiçbir bilimsel çalışması olmayan birisinin yazısını kendime referans almam. Yüzlerce hatta binlerce profesyonel sporcu var ve onlara antrenman veren binlerce antranör vs var. Bunların hiç biri yazısını refarans aldığınız kişinin bildiğini bilmiyor ve sporcularına muz yediriyor işte tamda burası komik geldi. :koptum: :koptum:

sele boyu ayarı yapıyorum
1ecb3c3ef2.jpg

7556b47d307ec84902e7258848a6f41f.jpg

0,883 veyahut 1,09 hangisi olursa olsun, hesaba girersem ; bu sefer de ana hedef olan bisiklete binmeyi kaçırabilirim:tskler::krktm:Bunları bilmeden de 100 lerce km ağrısız bisiklete binebiliyorum zaten

@Bigpatron harbi yüzücüsün. 😁 Sadece muz kısmını kopy paste yaptım. Alt parafrafı. Ayrıca bir profesör yazısı. İçeriğinde olduğu yazılan maddeleri araştırarak dengeli bir yorum yapacak birisi kalmadı mı forumda. Millet burayı bilgi paylaşıp edinmek için değil cem yılmaz izlemiş gibi davranıyor, anlamış değilim. 😁 Ciddi, alakalı ve bilgili birisi yalanlara eyvallah. Okumadan balaklava dalmak marifet değil ki. Haydaa ☹

@mariokaldato Yol bisikleti dediğimi nerden okudun :D Hibrit bisiklet diyelim buna. Şehirbisikleti ile hibrit bisikleti arasında geometrileri farklı. neyse uzatmayalım şimdi, seviye düşüp bisikletforumdan sogumak istemiyorum.

@Bigpatron Meilan m4 yol bilgisayarı ile çıktım en son izmir-urla :) strava kullanmıyorum. Bir kere kayıt oldum, sürekli telefonumu açıp durcam dedim :) Bunda inanılmayacak ne var? Ne zaman ortalama konusu açsam hemen kimlik kontrolu gibi strava kaydı sorulur, tuhafıma gidiyor ve paylaşımdan soguyorum. En güzeli kimseye söylemeden kendin tek başına antreman yapmak, keyif almak.

Yol bisikleti aldıgım zamanda sizlerle paylaşmama kararı ve işegidenler vol3 vs konularda paylaşımlardan uzak durcam. Sizlere bişey kanıtlamak zorunda değilim :)

@Bigpatron harbi yüzücüsün. 😁 Sadece muz kısmını kopy paste yaptım. Alt parafrafı. İçeriğinde olduğu yazılan maddeleri araştırarak dengeli bir yorum yapacak birisi kalmadı mı forumda. Millet burayı bilgi paylaşıp edinmek için değil cem yılmaz izlemiş gibi davranıyor, anlamış değilim. 😁 Ciddi, alakalı ve bilgili birisi yalanlara eyvallah. Okumadan balaklava dalmak marifet değil ki. Haydaa ☹
Kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş der, sana kopyalama işlerin başarılar dilerim hacı abi..

• Hahaha
Tepkiler: Ahmet Fidancı
@hamlet2006 harikasın. Önemli olan sürmek tabii ki. Pedala kuvvet.

Geri