Scudo Sports

105 set alacağım kararsız kaldım

Gökhan BİROL

Forum Demirbaşı
Tepki
724
İsim
Gökhan Birol
Bisiklet
Lapierre
Arkadaşlar, merlin'den 105 5700 set alacağım. Ancak sabahtan beri beynim sulandı, 5700 ile 5800 arasında ne fark vardır, ayrıca Merlin, Evan ve Ebay arasında neden yüksek fiyat farkları var?
Mesela Merlin'de (link) 1056 TL'ye gelen paket,
Ebay'da (link) 550 usd. hadi fark olur da neden bu kadar fark olur, arada 485 TL fark oynar mı? bunun gerçek fiyatı nedir?

Bir de bu şekilde grupset almak mı mantıklıdır, yoksa istek ve ihtiyaç doğrultusunda toplamak mı? Bu konuda da bunu yapan arkadaşlar var ise seve seve yardım alırım. Ayrıca 170 mm orta göbeğin uzunluğu mudur? Her bisiklette farklı mıdır, benim mevcut bisikletimin özelliklerinde 170 mm yazıyor, bu nedenle 170 mm seçtim.

İyice kafam kaıştı. Nereden almalıyım, ne almalıyım, nasıl almalıyım. Bütçe 1.000 TL. "Biraz daha zorlayıp ultegra falan al" deyip yarama tuz basmazsanız memnun olurum. Sevgiler, saygılar. :)

(link)In stock

• Chainset: 1 x Shimano 105 5700 Chainset - Black - Black / 10 Speed / 170mm / 34/50
  • Cassette Ratio: 1 x Shimano 105 5700 10 Speed Cassette - 12-25 / 10 Speed
  • STI Levers: 1 x Shimano 105 5700 STI Levers - Black
  • Front Derailleur: 1 x Shimano 105 5700 Front Derailleur - Braze-On - Black
  • Rear Derailleur: 1 x Shimano 105 5701 Rear Derailleur - Black
  • Brake Calipers: 1 x Shimano 105 BR-5800 Road Bike Brake Callipers - Black - Pair
  • Bottom Bracket: 1 x Shimano Ultegra 6800 Bottom Bracket - Black / English (BSA)
  • Chain: 1 x KMC X10-93 10 Speed Chain

Scudo
Sadece 5800'ün 5700'den daha yeni ve daha pürüzsüz vites geçişleri olduğunu söyleyeyim ve gerisini ustalara bırakayım :)

@Tolga Çelebi haklısınız, burada da şöyle bir sorun çıkıyor, (link) fiyat yaklaşık 700 TL'ye düşüyor. 5800 daha iyiyse fiyatı neden daha düşük? Kafam bundan karışıyor işte. 5700 Merlinde 1050 TL'ye gelirken 5800 Evan'da 700 TL??

Gözden kaçırdığım bir ayrıntı da olmuş olabilir. dediğim gibi, beyin iptal...

5800'de 11 li ruble mevcut.

• Beğen
Tepkiler: pilot
@delann peki hocam, benim bisikletimde önde 3 dişli var. Ruble ise 8'li. 11'li ruble uyar mı, 3 dişli fazla sonuçta? Bisikletin ona göre bir kadro yapısı olabilir mi yoksa ölçüler standart mıdır?

Bu vakitten sonra almışken 5800 almak mantıklı olur. 11 vites, daha güçlü frenler, daha iyi vites geçişleri, kısaca daha iyi teknoloji.
Ayrıca 5800 set Evans'ta 300 euro, Merlin'de 350 euro. Aradaki 50 euro'luk fark iki sitenin farklı kampanyalarından dolayı son derece normal bence. Bir ay sonra fiyatlar tam tersi de olabilir.
Verdiğiniz Ebay linki de üçlü aynakollu bir setten oluşuyor.

Sorduğunuz 170 mm de aynakoldaki pedal kolu uzunluğudur.

5800 de 11 li set olduğu için örneğin 11-25 rublede vitesler arasında daha az sarsıntılı yani kadans farkı daha az geçiş sağlarsınız.
ayrıca 170mm krank uzunluğu merkeze daha yakın pedal çevirmenizi ve daha yüksek kadans yapabilmenizi sağlar, bunun yanında 175 mm kola göre aynı vites oranında daha fazla torkla basmanıza da sebep olur. ayrıca 170mm krank kolu 175mm ye göre 0,5 - 1cm daha yüksek sele ayarı yapabilmenizi sağlar.
hafiflik gibi bir derdiniz var ise set olarak daha hafiftir.
teknoloji olarak daha iyi bir teknolojiye sahiptir. daha pürüzsüz vites geçişleri elde edersiniz.

not: yukarıda sayılanlar genelde belli seviyenin üstündeki sürücülere hitap eder. :D

@Gökhan BİROL grup sette aynakol da geliyor diye biliyorum. Yani 105, 5800 alirsaniz. Aynakol 2 li, ruble 11 li olacak.
Jantin da 11 li rubleye uyumlu olmasi lazim.
Almadan once iyi arastirmak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
en son sepetteki fiyatlara bakın daha iyi bir fiyat karşılaştırma için.
5800 5700ün bir sene üst modeli. görüntüsü daha ultegraya benziyor.
sonunda 3 olan modeller 3 yaprak aynakollu modeller, kendi parçalarınla birleştireceksen uyum sorunları için si.shimano.com'a bakabilirsin.
170 aynakolun merkezden pedal vidasına olan uzaklığı. ergonomik bir ayar, standardı 170mm sanırım.
ebayde de pek çok gider gösterilmiş; sonuç faturada merline benzer bir fiyat gelecek. en güvenilir merlin, şaşırtmaca olmuyor en azından. ebayde demiş ki 549+39+139 $. gümrükte kafalarına göre bir gider daha kesebilirler fatura olmazsa.
standartlara çok dikkat et; ön arttırıcı braze-on mu, göbek ingiliz mi, jantın kaçlı ruble alacak, 25ten büyük ruble kullanacaksan arka arttırıcıyı uzun bacaklı alacaksın gibi...
merlinden 5800 set aldım kampanyadan 930TL+130gümrük ödedim.

tavsiyem bisikletinin standartlarını bul önce, sonra merlinden 5800 al ve listeden istediğin kadar seçenek çıkacak. stokta yoksa bekle bir iki gün, hemen alıyorlar.

• Beğen
Evet jant setinizi araştırın 11li sisteme uyumlumu diye.
Diğer bir yöntem bisikleti komple değiştirmek :)

Jant uyumlu değilse zaten satıp sıfır 11li bisiklet almak daha mantıklı olur.

• Beğen
@halil ibrahim duran

Teşekkür ederim :) 1991 senesinden beri "sert gelenekçi" bir şekilde aynı yol bisikletini hiç revize etmeden, yeni ürün ve gelişmelerden bi haber kullanıp, artık biraz çağa ayak uydurmaya karar verince böyle aksaklıklar yaşayabiliyoruz ;)

Herkese verdiği bilgiler için çok teşekkür ederim. Sayenizde kafamdaki tüm soru işaretleri açığa kavuştu. Çok sağ olun.

• Beğen
Tepkiler: pilot ve NKurtuldu
Geri