Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1000-1500 Lira civarı hangi MTB?

tamerim

Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba herkese. Aranızda yeni sayılırım. Uzun zamandır foruma üye olamamazlıktan yakınıp sonunda üye olmuş biri olarak uzaktan seyredebildim yazdıklarınızı. Çok güzel bilgi paylaşımları oluyor ve sürekli takip ediyorum bişeyler karalamasamda.. Herkese ilgilerinden dolayı çok teşekkürler. Burası büyük bir aile gerçekten. Gelelim konuya yeni Bir MTB almak istiyorum profesyonel binici değilim fakat ileriye dönük, malzemelerini yükseltebileceğim bi kadroda güzel bir MTB seçimi yapmak istiyorum.. Kaldıki şehir istanbul yollarıda pek o kadar ahım şahım yollara sahip değil engebeli ve çukurlu alanlar çok bildiğiniz gibi. Aklımda yol bisikletlerinde kalmıyor degil ama şartlar bir MTB yi gösteriyor sanırım. Şöyle bi marka bisiklet buldum özelliklerini pek bilemiyorum fakat kötü bir bisiklete benzemiyor sizin kadar bilgim olmasada paylaşmak istedim. Sizce 1000-1500 MAX boyutunda neleri tercih etmeliyim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi iletirim. b'Twin Markası bu arada DECATHLON firmasının kendi markasıymış bende yeni öğrendim. bilmiyorum nasıldır ne değildir ama ilgileniyorlar. özellik bakımındanda kötü bir bisiklet değil dediler Buyrun bi kaç resim.. YOL bisikletleride aklımı çelmiyor değil fikirlerinizi sunarsanız sevinirim. Saygılar.

(link)

(link)

(link)

Scudo
öncelikle kullanım amacınızı,alanınızı belirlemelisiniz.

dağ bisikleti düşünülüyorsa Geotech Team Deore/ XT. tavsiyem olacaktır.

yol bisikleti biraz daha maliyetlidir.kısacası 1500 tl üst limitiniz varsa;Mtb orta seviye ve üzeri bir bisiklet,yol/yarış bisikleti düşünürseniz giriş seviyesi bir bisiklet sahibi olursunuz.

Giriş seviyesi bir YOL bisikletindense ben Orta seviyeli bir MTB tercih ederim. o yüzden kararımı MTB olarak değiştirdim. Istanbul şartlarıda bunu gösteriyor zaten. Evet GEOTECH harici hangi markalara bakabiliriz GEOTECH e alternatif neler vardır DELTA bisikletten arkadaşın önerisi için teşekkür ediyorum. Arayış devam ediyor Max. 1500 lira geçmeyecek şekilde MTB öneriler bekleniyor..

specialized rockhopper donanım olarak biraz düşük olsa da maşası ve kadrosu gayet iyi. ilerde ufak ufak geliştirmeye de müsait bi kadro. geometrisi de ne çok rahat ne çok agresifmiş bi dene bak düşün istersen.

sedona 761 tavsiye ederim-1567 tl. veya ankarada bir bisikletçide %20 indirimli 2008-2009 scott, giantlar var, bence çok iyi bir fırsat.

Benim dikkatimi çekenler;
Giant 2009 XTC 3 -1480 tl
Giant 2009 ARETE 3- 656 eur

Scott 2009 Aspect 10 Hid.D.Bisiklet 1480 tl

Scott 2009 Aspect 45 Hidrolik Disk 1002tl

yalnız bunlarda her kadro boyu yok genellikle s-l-xl var.

Bende aynı sizin gibi bir bütçeyle yola çıkarak salcano 255 srd aldım, baya da memnunum yani fiyat/performans olarak. Sirkeci'de "Yurt Bisiklet"ten almıştım, bir arkadaşı araya soktuğum için çok uygun fiyata aldım ben. Size nasıl bir fiyat sunarlar bilemiyorum..

Sıfır alacaksan... Merida Tfs 100 V veya da sana 2. el bisiklet sata bilirim :D

Merida hoştur, güzeldir aceralıdır 24 vitestir ister hidrolik fre seçeneği yada V fren seçeneği vardır, sonra geliştirip de kolayca sata bileceğin bir bisiklettir! azcık sabırlı olup 2011 i bekleye de bilirsin... Seçenek çok...

ikinci el temz bişe düşünrsenz kron xc4000 im war satmayı düşünüorum bende krmızı beyaz 17.5 inç kadro boyu..!! iliglenrsenz resimleri gösterblrm msn yoluyla...maske_palet_71hotmail.com

Giant 2009 XTC 3
Scott 2009 Aspect 10 Hid.D.Bisiklet
Geotech Team Deore/ XT
bu bisikletlerin hepsi güzel tavsiye eden arkadaşlar iyi seçim yapmışlar bir alternatifte benden MERIDA MATTS TFS XC 400-D bence herhangi birini gönül rahatlığıyla alablirsin.

@Burak Yılmaz

Geotech TEAM kadrosunu göremiyorum piyasada DEORE sanırım XT nin 2 altı oluyor yanılmıyorsam. XT nin altında SLX mi var tam bilemiyorum. Fakat Arka aktarıcıda XT kullanmış sanırım firma. Güzel bi tercih olabilir teşekkür ediyorum bunuda ekliyorum listeye..

@bhdrkrc

Specialized aklımı çelmiyor değil. Öneri için tşk ederim. fakat fiyat segmenti altında kalıyor sanırım 900$ cıvarında bu bisiklete değermi bilmiyorum SRAMx5 set kullanıyor anladığım kadarıyla bilmiyorum ama kenarda dursun bu öneri tşkler.

@CENGİZ.ÖKSÜZ

Arkada SLX ve full deore bir bisiklet. uygun bir GIANT bulabilsem hemen alırdım. Öneri için tşkler listeye eklendi. Sanırım alış fiyatımı yukarı çekeceğim.

@Enes Topçu

Salcano düşünmüyorum. Bilmiyorum ama bana hitap etmiyor kadroları. Fakat Sirkeci'yi gezicem yakın zamanda sanırım. Bakalim ne diyecek ordaki yetkililer. indirimleri ve aksesuarları ne olacak nakitte. Tşkler öneri için. ;)

@Mert SÜREN

MERIDA düşünmüyorum servis sorunu olacağı kanaatindeyim. Kadrolarıda beğenimi kazanmadı birazda göze hitap etsin istiyorum. Ayrıca 2. el almak istemiyorum aslında ama güzel alternatifler çıkarsa incelemek isterim. Tşkler.

@emre ergün

KRON sıfır düşünebilirim. 2. el gerçekten kafamı bulandırıyor fikrim değişirse bilgilendirme yaparım saolun öneri için. Tşk ettim.

@Ozzgurr

Güzel bir bisiklete benziyor beni bilgilendirdiğin içinde tşk ederim ayrıca. Arkadaşla irtibattayım çok tşkler. Fakat gönlüm esasen 2. el almaktan yana değil fakat bu bisikletin temiz olduğu gerçekten belli. itina ile kullanılmış. ilgileniyorum tşkler.

@levent çetinkaya

Giant'ta çok gönlüm var. Bilmiyorum alış fiyatım almaya yetermi XTC 3 ün kaç modelini alabiliriz. yada GIANT bilgilendirmesi verebilirsen çok sevinirim. SCOTT da benim gönlümü alamıyor kadroları hoşuma gitmedi baktım modellerine.
GEOTECH TEAM piyasada varmı bilmiyorum araştırdım çok nadir buldum. MERIDA da düşünmüyorum dediğim gibi servis sorunu olacagi kanaatindeyim. Tşkler tavsiyelerin için.

SONUÇ OLARAK ALIŞ FİYATIMI 2000 LİRAYA KADAR ZORLAYABİLİRİM. FAKAT BU PARAYA DEĞECEK Bİ MAKİNE ALMAK İSTERİM. GÖNLÜM GIANT'TA SPECIALIZED MARKASIDA AKLIMI ÇELİYOR TAVSIYELER ŞİDDETLE BEKLENİYOR. GIANT SPECIALIZED VE TREK OLARAK KARARIMI DUZENLIYORUM. BU MARKALAR DIŞINDAKILERE SANIRIM BAKAMIYCAM. 2000 LIRA BANA YUKSEK BI MALIYET. BU YUZDEN IYI BIR MAKINE TAVSIYELERI BEKLENIYOR HATTA ISTANBULDA OLAN ARKADAŞIM VARSA ANLAYAN BUYRUN BERABER GIDIP KONUSUP ANLAŞIP URUNE KARAR VEREBİLİRİZ.

Carraro 473 H
Ama bulman imkansız gibi bir şey.

Gıant ve Specialized arasında karar vermen çok kolay senin tercihin Gıant olmalı çünkü Specialized kadroları Merida nın ürettiğini söylüyorlar servis konusunda kadro çatlar veya kırılır servislik bir durumu kalmıyor değşmesi gerekir diğer parçalar ise işinin ustası her bisiklet tamircisi tarafından yapılabilir gerekirse değiştirilebilir senin kafan biraz karıştı sanıyorum:=)daha önce de söylediğim gibi sana önerilen bisikletlerin hepsi güzel bence sen gözüne hitap eden bisikleti al

@tamerim

Sadece Sundu ve Motis'te var onlarda da stokta yok. :D

• Beğen
Tepkiler: selcuk yucel
carraro 475 race modeli var tavsiye ederim kendim kullaniyorum cok memmunum

Ben de, orta seviye bir MTB yerine giriş seviyesi bir yol bisikleti tavsiye ederim. Hatta tercih edip aldım bile.

Sebebine gelirsek, yol bisikletinin amacı yolda gitmek. MTB'nin ise daha değişken bir yapısı var. Fakat arazi ağırlıklı. Ben bisikletimi, yol dışında kullanmıyorum.
1-2 kere çakıl yolda gittim, daha önce yol bisikletiyle km'lerce yol giden var toprak yolda, sorunsuzca gidiliyor fakat rahat değil.

Kısacası, MTB alıp boşa enerji harcayacağınıza, yol bisikleti kullanmanızı tavsiye ederim.

MTB almanızı öneririm. Cannondalenin bazı modelleri bütçenize uyar. Bakmanızı öneririm.

Geri