Scudo Sports

100 km yol 4 saat

Tepki
1
İsim
ÜNSAL YİGİTER
Bisiklet
Focus
Aranıza yeni katıldım arkadaşlar herkese selamlar;

Yol bisikletim var Salcano xrs 800 100 km yolu 4saatte aldım bana biraz uzun geldi sizce nasıl ? Daha iyi kadroya ve donanıma sahip bir bisikletle bu süre ne kadar daha kısaltılabilir ?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Bisiklete saygılı trafik !!!

Scudo
9 kg yol bisikleti ile 100 km yi 33.8 ort ile 2 saat 58 dk gibi bir sürede gittik toplu olarak 2 dk da toplam duraklama süresi ışıklarda en önemlisi sizin performansınız ve sonra bisiklet diye düşünüyorum :)

25 KM/s ortalama ile gitmişsiniz. Bu VeloSlow grubu ile sürebilirsiniz demek oluyor.
Daha iyi donanımla değil de daha iyi bacaklar ve daha fazla dayanıklılık ile ortalam hızınızı artırabilirsiniz.

Bol bol antreman yani.

Düzenleme: @mehmetsunu Mehmet Bey'in yazısını görünce bahsettiği kişilerden olmadığımın anlaşılabilmesi için ekleme gereği duydum. Bir nevi kendimi zan altında hissettim :) Yazdıklarımdan ortalamanız kötü demiş anlamı çıkarılmasını istemem. Bence de güzel ortalama.

Bence gidilmiş olan bu 100 km'nin; eğimi, kazanılan veya kaybedilen toplam irtifası kişisel performansla birlikte ortalama hızı etkileyen en önemli faktördür.
Deniz seviyesinden başlayıp 2000 m yükseklikte biten bir 100 km ile hiç tırmanış olmayan dümdüz bir 100 km'de ortalama hız çok farklı olacaktır...

sanırım arkadaşın merak ettiği,aynı mesafeyi daha iyi donanımlı bir bisikletle yapsaydım ortalamam ne kadar iyileşirdi sorusu, aynı şeyi bende merak ediyorum ,
tabii ki en önemli faktör bizim performansımız
ama donanım ortalamamızı arttırmayacaksa neden daha iyi donanım alalım ki,mesele ne kadar etkiler acaba sorusunun şeytan dürter gibi bizi dürtmesi:) aslında en mantıklısı makinadan çok kendimizle ilgilenmemiz ama işimize gelmiyor galiba

@Fırat Y. Ben arkadaşımızın ilk sorusuna cevap olarak yazdım aslında, "100 km, 4 saat bana biraz uzun geldi, sizce nasıl ?" yazmış. Dediğim gibi izlenilen rotanın eğim yapısına göre bu hız farklı yorumlanabilir. Diğer yandan daha iyi bir ekipmanla ortalamanın gelişeceği kesin ama ne kadar değişir sorusu benim de cevabını merak ettiğim bir soru :) hiç olmasa daha iyi bir ekipman kullandığını bilmenin placebo etkisiyle daha hızlı gider insan diye düşünüyorum :)

Arkadaş sen bu ülkede 100 km. ezilmeden bisiklet kullanabildiğine şükretmek yerine ortalamanı kafaya takmışsın. Ayrıca hız her şey demek değil. Kaldı ki 10-15 km./saat hızla pedal basarken geçirdiğim ufak kazada bile az daha kafamı kırıyordum (Kask sayesinde ucuz atlattım.) bu nedenle artık daha yavaş gidiyorum. Önemli olan zevk alarak bisiklete binebilmek ve de hasarsız...

bursa-zeyniler yokuşu (olsun olsun)5km 2 saat :D
bilen bilir ciddi sıkıntı orası.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Melih bey benim demek istediğim keşke ülkemizde adam gibi bisiklet yolları olsa da isteyen herkes istediği hızda gidebilse. Karşıyaka'dan Manisa'ya giderken 55 km./saat hızla yokuşu inmek çok hoşuma gitti ama, bu hızda terbiyesiz varlıkların emniyet şeridinde zevk için kırdıkları şişeler lastiğimi patlatsaydı ve takla atıp, yaralansaydım sonuç ne olurdu? Ne yazık ki ülkemizde bisiklete binmek ÇOK TEHLİKELİ, bunu kabul etmek zorundayız.

Geri