Scudo Sports

1 Nisan İzmir - Çanakkale (Şehitlere Saygı Turu)

Tepki
31
Bisiklet
Lapierre
Merhaba arkadaşlar.Bildiğiniz gibi 4 5 Nisanda Şehitlere Saygı Turu var ve çoğu topluluk,arkadaş grupları otobüsle ya da araç kaldırarak gidiyorlar.Benim aklımdaki bu yolu bisikletle almak.Toplam yol İzmir(Konak)-Çanakkale Merkez 324 km olarak gözüküyor.Planım ise 1 Nisan sabahı yola çıkmak ve 2 gece konaklamalı olarak,güzel müzikler eşliğinde .) 3 Nisan akşamı Çanakkale'de yolu tamamlamak.Konaklama yanıma alacağım çadırda olabilir zira Çanakkale'de de onu kullanıcam ve güzergah üzerinde çadıra gayet müsait yerler de var.

2.Plan; Yine 1 Nisan sabahı izbana atlayıp son istasyon Aliağa'da inmek.Bu şekilde toplam yol 70 km kadar kısalacağı için mesafeyi uygun iki parçaya ayırmak,ilk gece bir pansiyonda nispeten daha rahat dinlenmek ve geri kalan kısmı 2.gün tamamlayarak Çanakkale'ye varmak.

Sonrası; güzelce dinlendikten sonra Çanakkale'de 4 5 nisan olacak turlara katılmak ve tercihen otobüsle geri dönmek.

Bu yolculuğa katılmak,eşlik etmek isteyen arkadaşları bekliyorum.

Not:Güzergahın D550 Yolu üzerinden mesafesidir.Kişisel isteklere güzergahı yeniden çizebiliriz.

Scudo
Merhaba 2. plana göre günde ortalama kaç km yol almayı düşünüyorsun ?

Aliağa - Çanakkale merkez arası 248 km gibi gözüküyor.127 km sürüp Akçay'da konaklama yapmayı geri kalan mesafeyi de ertesi gün tamamlamayı düşünüyorum.

bizde iki kişiyiz ama çanakkaleye otobüsle yada aracla gidip ordan tüm gelibolu yarım adasını bisikletle dolasmayı düşünüyoruz 2 gün yaklasık 80-90 km

Benim de aklımda böyle bir şey vardı ama arkadaş bulamıyordum. İyi olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: hakankut
@hakankut Benim programım da kesin değil ama ne olursa olsun bu Çanakkale turuna katılmak istiyorum. Aslında @Hazar Yiğit Uyulgan'ın yolu ikiye bölerek Çanakkale'ye gitme fikri de gayet hoş. Birleşip bir plan yapabiliriz :) Ne demiş Karl amca :

Cyclists of all lands, unite! :koptum:

@hakankut bey çanakkaledeki tura ben de katılıcam zaten ancak benim amacım oraya da bisikletle gitmek. Biraz da keyif amaçlı bir tur açıkçası.
@andjustice4all değerli metalsever arkadaşım :) tura katılmanı isterim gerçekten uzun ve keyifli bi tur olucak.
Bir de eklemek isterim ki bir 3. plan oluştu bugün.
Gelecek başka bir arkadaşın konaklamaya zamanı olmadığı için bana ayvalığa kadar arabayla gitme oradan tura başlama teklifini sundu.Bu da şöyle olacak:Arabayı ayvalıkta uygun biryere bırakıp oradan çanakkaleye tura başlıyacağız.Ve büyük olasılıkla yola çıktığımız gece çanakkalede olacağız.Oradaki tura katıldıktan sonra tercihen 1 gün dinlenip ayvalığa geri döneceğiz.Ardından da arabayla izmire gelmiş olacağız.Tabi ki istekler dahilinde bu 3 plandan istediğimizi seçerek yola çıkarız ben katılmak isteyenlerin fikir belirtmelerinden yanayım .

@Hazar Yiğit Uyulgan

Benim gönlüm İzmir'den Çanakkale'ye 1 gece pansiyonda konaklamalı gidip otobüsle ya da herhangi bir araçla geri dönmekten yana. Çoğunluğa uyarım elbette :)

Tamam dostum bu konuyu şimdilik açık bırakalım o zaman malum katılmak isteyen başka arkadaşlarımız da olabilir.Ona göre planı hep birlikte oturur şekillendiririz .)

Çanakkale'deki konaklamamız çadırda olmayacaksa, organizasyona kayıt yaptırıp konaklama için yer ayırtmak gerekebilir.

(link)

Ben çadır olarak düşünüyorum zira organizasyonun otel konaklama ücreti bana bi hayli pahalı geldi.Ancak şu da var Çanakkale de bizi 1 ya da 2 günlük misafir edebilecek arkadaşlar da bulabiliriz belki.

3 nisan 12:15 de yola çıkıp sabaha kadar sürmeyi planlıyorum ben de :) yetişemediğim yerden otobüse bineceğim artık, yapacak bir şey yok.
Biraz zamana karşı gibi olacak ama sağlık olsun.

Olası güzergahımız da eğimler de aşağıdaki gibi.Önceki güzergahtan 20 km fazlası var çünkü Altınoluk ile Ayvacık arası hem çok yoracak şekilde ani eğim veriyor hem de forumda daha önce bu yol ile alakalı bir konuya rastladım.Yolun çok dar ve trafiğinin çok olduğu güvenliğinin düşük olduğu konuları geçmiş.Bu yüzden sahil şeridinden giderek hem daha güvenli hem de eğimi yedire yedire çıkmak en mantıklısı diye düşünüyorum.http://imageshack.com/a/img661/5996/KLIF61.jpg

tura katılıp akşam ÇOMÜ DARDANOS YERLEŞKESİnde kamp kuracak ve bisiklet ayarlarından iyi anlayan arkadaşlarla tanışmak isterim. Bisikletim ayarsız. Yardım alabilirim. Tabii ki diğer arkadaşlarla da tanışabiliriz. Yazarsanız telefonlaşırız. Akşama uğramayı düşünüyorum.

Güncel

@Hazar Yiğit Uyulgan

Güzergah güzelmiş yaz aylarında pedaldaş bulup denemeli

Geri