Scudo Sports

1. köprüden geçen bisikletlilere kesilen cezanın kesinleşmesi ve icrası

@iskender şerit

hocam buradaki sıkıntı senin ne kadar "profesyonel" olduğun değil...
otobanda ve köprülerde bisiklet, yaya, at arabası, traktör vs geçişi yasak...
bu sadece "bisikletli" nin güvenliği için geçerli değil...
yol güvenliği ve köprü güvenliği için de geçerli...

sen profesyonel olabilirsin ama köprüyü bisiklet, yaya at arabası gibi araçlara da açarsan herkes oraya toplanır...
"çoluk çocuk" köprü üzerine veya otobana birikmeye başladığında ne diyeceksiniz???
sadece bizde değil dünyada bir çok köprü üzerinden bu araçların geçişi yasak...
serbest olanlarda da amaç karşıya geçiş, bizim insanımız bu tip yerleri görünce "seyir ve mangal" alanına çevirdiği için yasağın kalkacağını da sanmıyorum...

Scudo
@Noldor at arabasının çoluk çocuğun köprüde işi ne arkadaşım. :koptum: bebek arabasıda yazda tam olsun. :komik: akşam akşam güldürdün beni. adın nedir senin Noldor ? forumda yenisin ve adını soyadını gizlemişsin. kim olduğun bile belli değil.

@iskender şerit

ismime göre mi konuşacaksın, anlamadım ki...
herhangi birşeyi de gizlemedim... öyle bir ihtiyaç duymuyorum...
ben köprü üzerinde ve otobandan geçiş hakkı olan (kanuna göre) ve olmayan araçları yazdım... bunu nesi komik???

sadece bisiklet geçişi değil, orada sayılan araçlar da yasak dedim...
bisiklete açarsan, sadece "profesyoneller" değil, her önüne gelen köprüden geçmeye kalkar...
onun güvenliğini nasıl sağlayacaksın???
köprüyü bisiklete açarsan, evet çoluk çocuk da acemisi de herkes manzara seyretmeye köprüye doluşacak...
avrasya maratonunda görüldüğü gibi...
sürekli "durmayın" "akışı aksatmayın" anonsları yapıldığı halde mangal yakanı bile var...
maalesef insanımız böyle... bunu engellemenin tek yolu da bisiklet de dahil yukarıda yazdığım araçların "at arabası" "traktör" veya "yaya" nın köprüden geçişi yasaklamak...

bir desürekli bi aşağılayıcı tavır ile konuşmanız da dikkat çekiyor...
illa gerginlik mi yaratalım???

Başımıza emniyet mensubu memur kesildin. Polismisin nesin ? Çocukların tavrı gibide aşağılama olarak algılıyorsun. Güvenlik zaafiyet oluşturduğunu iddia ettiğin ( sen ve senin gibi düşünenlerin düşüncesi ) sadece köprü değil. İstanbul yollarında sürüş daha tehlikeli diyorum ama anlamıyorsun. zamanla pişerek belki anlarsın. Bi gün eminönü eyüp sultan Kadıköy taksim vs anayola çık sür sür ama dur kalk yapmayacan aralardan yılan gibi geçeceksin. Tekbir küçük hatan kaza sebebi. Kudret abimin dediği değindiği gibi forumdan bende sırf böyle isimsiz acemi kullanıcılar yüzünden iyice soğudum yazasım gelmiyor birçok değerli arkadaşımız gibi terkedesim var. Çoluk çocuk girer dediğin o Köprü için ise özel izin belge alırsın olur biter. Bunada laf diyemezsin sanırım .

@iskender şerit

illa bi gerginlik ihtiyacı "Başımıza emniyet mensubu memur kesildin. Polismisin nesin ?" "( sen ve senin gibi zihniyetliler )" tavıra bak...

buyur git tutan mı var.
anlamamakta ısrar mı ediyorsun bu kadar mı kapasite var bilemedim...

ismim de stravam da yazıyor ama onu bile göremiyorsun ama atıp tutmaya gelince "yılan" kesildin...
tutturmuş bi de "acemi kullanıcı"...

dur bilala anlatır gibi anlatayım, belki anlarsın (pek sanmıyorum ama deneyelim);
sen çok iyi bir bisikletli olabilirsin. senin çevrendekiler de çok iyi olabilir... ne kendini ne de trafiği tehlikeye sokmadan sürüş de yapabilirsin...
ama köprü-otoban gibi yerleri bisiklete açarsan oraya acemisi de gider, "abi gel köprüye gidelim bi turlayalım selfie çekelim" diyeni de gider... yoğun trafiğin ve "hız" ın olduğu yere de bu insanları sokamazsın...
köprü girişinde kim iyi kim kötü test yapıp mı alacaklar??? kim niye gelmiş diye durdurup sorarak mı alacaklar???

Ben de isterim köprünün bisiklet geçişine açılmasını ancak pek mümkün görünmüyor, zaten bisiklet kullanımı diplerde olan bir ülkeyiz, talep olmayınca icraat de olmuyor haliyle.
Yani yasak olan bir işi yapıp "Bana neden ceza kestiler" dememek lazım. O polisin görevi kanunları icra etmek. Keser tabi cezayı. Ve ben de köprüden bisiklet ile geçmenin gerek köprü güvenliğini gerek ise bisikletlinin güvenliğini tehlikeye sokacağına inanıyorum. Kesinlikle bisikletle aynı hızda falan gitmiyor araçlar, karşıdan bir rüzgar eser görürüm ben sizi :)

İntiharı önlemek için aşılması imkansız bir emniyet önlemi alınırsa köprü yaya ve bisikletliler için kullanılabilir. Geçmediğimiz köprülerin vergisini verdiğimiz ülkemizde kendine "yol" yapanlar rant olmadığı için yapabilirlerse (hiç zannetmiyorum) bize de yol yapsınlar..

İskender bey, üslubunuz hiç hoş değil.

@Alp Tigin Tengrikut
Bana şu da çok acayip geliyor..Köprü yapıyorlar ve bu köprüde sürekli birileri intihar ediyor veya teşebbüs ediyor..Köprüden insanların atlamasını önlemek adına,bir tel örgü çekmek çok mu zor veya teknik olarak sıkıntılı bir konu mu bu?

Bir köprüde tel örgü gördüğümü hatırlıyorum..Abd'deydi galiba..
Yayaların ve bisikletlilerin geçtiği iki katlı bir köprü de hatırlıyorum sanki..
Yurtdışında yaşayanlar,bilgilendirebilir bizi belki..

Türkiye'de köprü yapıyorlar..Bisikletliye yasak,yayaya yasak,intihar da serbest..Bu ne ya?!

O kadar haklısın ki ülke gerçeklerini düşününce...
Üsküdar sahilde bir bisiklet yolu var zil çalıyorsun bağırıyorsun çekilmiyorlar. Kartalda adama "abi cekil çarpılacaksın" diyorsun Eee çarp o zaman diyor.
Şimdi bu adamların köprüde oldugunu düşünsenize ?
Çarpsan sinirlenip sizi ya da bisikletinizi köprüden bile atabilirler...

@Noldor

Boğaz köprüsü Minyatürkte gördüğümüz maket değil ve İstanbul boğazını diğer ülkelerdeki boğazlar ile de kıyaslamamalıyız.

Boğaz köprüsünün yasaklanmasının nedeni aşikar. Rüzgar, yükseklik ve köprü güzergahı. Köprünün üzerini geçtim sadece giriş ve çıkışlarındaki ani rüzgar bile o tip rüzgarla daha önce mücadele etmemiş bir kişiyi devirmeye yeter. Yüzlerce kilo ağırlıktaki arabalar yeri geldiğinde savruluyor.
Köprü üzerine öyle bir rüzgar durumunda çıkmanız halinde ne olacak? ve yine aynı şekilde köprü bisikletlilere, at arabalarına ve traktörlere açık olsa ortalama 50-60 ile köprü geçişi sağlayan arabaların olduğu alanda, rüzgara nefret savurarak 25-30 ile gitmeye çalışan bir bisikletli, at arabası, ve sürekli tek tarafı ile teker yaparak giden traktörlerin olması ne kadar güvenli olur? At arabası ve teker yapan traktörü ütopik bulursak, yine de bisiklete ne kadar yer kalıyor?

Trafik içerisinde bisikletliler, trafik kurallarına uymakla yükümlüdür. Kafanıza estiği gibi trafikte slalom yapamazsınız. Trafik tıkanmıştır, aralardan geçmek veya kaldırımdan gitmek yine kabul edilebilir bir şey fakat eğlencesine slalom yapmak, yayaların arasından geçmek, onları yoldan çekilmeye zorlamak veya çarpmak her türlü yanlış bir şeydir. Bisiklet yolunda giden bir yayaya bir anda üzerinize atlaması hariç, bisiklet yolunda bulunduğu için kasten çarparsanız, söz konusu olan yayadan daha suçlu bir duruma düşersiniz.

Etrafta gördüğüm diğer bisikletlilerin yaptığı "örnek" davranışları da göze alırsak, köprünün bahsedilen tarafı yayalara ve bisikletlilere açılırsa ne olacak? Aklı başında bir bisiklet kullanıcısı pekala normal davranacaktır fakat yayaların arasından geçmeyi ve tek teker gitmeyi alışkanlık haline getirmiş sığ bir insan köprüde yapmanın daha büyük başarı olduğunu düşünecek ve dolayısıyla Florya, Üsküdar sahilde gördüklerimizi köprünün üzerinde yaşayacağız ve köprü muhtemelen bisiklet trafiğine tekrardan kapatılmış olacak. Kurunun yanında yaş çok rahat gider böyle bir durumda.

Hava rüzgarlı iken köprüden bisikletle geçmesinler arkadaş gibisinden söylemlere karşı da şunu söylemek istiyorum. Araç yoğunluğu yüksek olduğunda bisiklet sürmeyin. Sürüyle yayaların bulunduğu yerlerde bisiklet sürmeyin, sürdüğünüzde sabırlı olun. Bugün bisiklet yolundaki yayanın birine kasten çarparsanız yarın bu insanlar önümden çekilmiyor diye onları suçlayamazsınız. Ayrıca yukarıdaki konuşmalarda bahsedildiği gibi, insanların amirlerinden sizin keyfiniz için azar işitmesi ne kadar doğru?

Yayalar ve sürücüler kendi keyifleri veya kalabalık olmaları durumunda bizim sürüşlerimizi engelliyor diye, onları tehlikeye atamayız, zarar veremeyiz, etik olarak aykırı davranışlarda bulunamayız. Bunları yaparsak eleştirdiğimiz kesimlerden hiçbir farkımız kalmaz.

@ahlaksız işin temeline bakarsak aslında, köprüde intihar edenler ile köprü trafiğine bisikletle girenler arasında bir fark yok. Duraklama yapan bir araç olunca polis geliyor, köprüye girmeye çalışan bir bisikletli görünce polis geliyor. İkisinin de ortak noktası polisi atlatıp bu eylemi gerçekleştiriyor olmaları.

Dip not: Forumda yeniyim. Seviyesizliğe gelemiyorum.

@ahlaksız

köprülerin ücretli olması konusunda haklısınız...
hatta geçmeyip para verdiğimiz bile var...

ama bu tip köprülerden bisikletle geçmek sadece bizde yasak değil...
örnekler;

(link) - Japonya ; Yasak
(link)

Great Belt Bridge - Danimarka ; Yasak
(link)

(link) - İngiltere ; Serbest;

Sevilla şehrine giren 3 köprü var bunlara giriş yasak yazmıştı ispanya turu yapan arkadaş;
Fransa-İspanya-Portekiz-İspanya-İtalya Turu

Cadiz şehrine giren 3 köprünümn de bisikletlilere yasak olduğunu yazmış aynı arkadaş.
Lizbona girişi sağlayan 2 köprünün de yasak olduğunu söylemiş aynı arkadaş.

H(link) - Norveç ; Serbest; Çok güzel de bir manzarası var ve geniş de bir bisiklet yolu var... sırf bisiklet sürmek için gidilebilir bu rotaya...
(link)

The Verrazano Bridge - Amerika ; Yasak
(link)

(link) - Amerika ; Serbest
Hatta yakınlarında "bisiklet ile golden gate turu" etkinliği düzenleyen yerler de var... "bisikletiniz yok ama golden gate'de sürmek mi istiyorsunuz, buyrun biz kiralıyoruz" şeklinde reklamları da var...

ortak özellikler şöyle;
köprü şehrin 2 yakasını birbirine bağlayan veya bir şehre giriş yapma imkanı sağlayan, yoğun trafik içeren köprü ise yaya ve bisiklete yasak...
yoğunluğu az olan ve başka geçiş imkanı olmayan köprülerde ise serbest... (bu mantıkla Osmangazi'nin serbest olması gerek ama oraya da sadece otoban bağlantısı olduğu için köprüye ulaşamıyoruz)
golden gate ise tam bir istisna, köprünün amacı ulaşımdan çıkıp turistik oldu artık... millet gezmek için gidiyor... (üzerinde duraklama yapmak yine de yasak)

Geri