Scudo Sports

1.90 boy yol bisikleti seçimi

@GÖRKEM.G iç bacak ölçünüzden emin misiniz? Maşallah baya boyunuz var :). Çok ufak geldi bisiklet. Bu 4 parmak olması gereken kadro arası mesafe 7-8 parmak gibiydi. Aynı zamanda bisiklet 2015 model. Kadro yapısı daha farklı geçen seneden. Bahsettiğim renk kataloglarında yok. Gerçekten güzeldi, ancak malesef sizede olmaz.

730 tiagra da 59 kadro varmış, ancak sadece grupset var bisiklette. Jant-lastik çöp gibi duruyor.

@Zekeriya Çab

Bikeandoutdoor kötünün iyisi gibi kabul edilebilecek bir yer. İlgili bir arkadaş var adını unuttum, birde pek sallamayan herşeyi bilen havasında bir eleman var, beni oradan soğutan o. Neyse. Allez de 2013 model olanda shimano 2300 set var. Bu set taa 2009 lardan beri olan bir set sanırım. 2014 modelinde claris e dönmüş. Aynı zamanda 2013 allez vites kolu şu şekilde :
http://cdn6.bigcommerce.com/s-dkxtl0v1/products/13463/images/21608/shimano_st_2300_dual_control_lever_2x8sp_brake_gear__92217.1414517592.700.700.jpg?c=2

Vites değiştirmelerde garip olduğunu söylüyorlar. Yani yukardan tutmak gerekiyor üst kolları tutabilmek için. Ayrıca aktif pedal da 61 kadro önerdi. 58 olabilir dedi. Açıkta büyük kadro olmadığından deneyemedim malesef.

Scudo
Yol bisikleti için sadece iç bacak ölçüsüne bakılmaz bu siteden gerekli bilgiler girilip sana uygun kadro boyunu çıkartıyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Grupetto 81
@ertanmrtz siteyi biliyorum. Kadro yüksekliğinin bana uyması benim için öncelik. Yoksa diğer ölçüler gidon boğazıyla seleyle vs. ayarlanır diye biliyorum. Yanlış biliyorsam söyleyin :)

Uzun boylu olmak gercekten zor. Ben de bisikleti secerken begendigim bisikletleri kadro sebebiyle elemek zorunda kalmistim.

@rata kadro boyundan çok üst boru uzunluğu daha önemli yol bisikletinde uzanma mesafesini direk etkiliyor ilk önce boyunuza uygun üst boru uzunluğunu bulun.

@ismail.yüksel aynen öyle. Kadro bulunmuyor. Merida alırım diyorum, Türkiye ye getirmiyor distribütör, en büyük 56 kadro var. Zor bela kadro buluyorum, kutuda muhafaza ettiklerinden deneyemiyorum. Yüksek ihtimalle alacağım bisikleti anca kurulunca göreceğim. 5 cm kısa olsaydım, şimdi Salcanoyla takılıyordum herhalde :D

@ertanmrtz
Valla verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Sağolun yani zaten bulamıyordum yüksek kadro, şimdi birde uzanma mesafesi çıktı, artık hiç bulamam :D . Şaka bir yana gidon boğazı değişimi ile düzeltebilirim o durumu diye biliyorum. Yani uzanma mesafemi.

@rata 87 yada 88cm diye hatırlıyorum, yarın yardım alarak bir kez daha ölçeceğim, anlayacağınız bacaklarım vücuduma göre kısa :)
şuan kullandığım tur bisikletim 62cm, gidon biraz önde kalıyor, gidonu tam tuttuğumda vücudumun üst kısmı gergin oluyor ve kısa sürede ağrımaya başlıyor sırtım ve kollarım.
seleye oturma şansınız oldu mu? iç bacak boyumuz aynı sanırım, pedal en alttayken topukla bastığınızda diziniz tamamen gergin oluyor mu diye soracaktım.

@GÖRKEM.G Benim kullandığım şehir bisikleti 55 kadroydu, gayette rahat ediyordum ama siz tur bisikletinde 62 kadro diyorsunuz. Bir de bu üst vücudunuzun gerginliği uzanma mesafesinin gereğinden uzun olmasından kaynaklanıyor olabilir. Açıkçası ben de tam bilmiyorum, bilen biri cevaplarsa makbule geçer.

Salcano da seleye oturma şansım olmadı. Zaten sadece ön tekeri taktılar denedim kadroyu, üst boruyla aramda bi 7-8 parmak kadar mesafe var gibi gelince ben de küçük olduğuna kanaat getirdim.

Selam ben de sizin gibi uzun boyluyum boyum 1.92 civarı bacak iç ölçüsü 89 cm geldi. ilk mesajınızda daha once sehır bısıkleti kullandığınızı belirtmişsiniz. Ben mtb almak istiyorum mtb hakkında bilginiz var mı acaba ?

@ismail_32 Merhaba. Açıkçası dağ bisikletleri hakkında bir bilgim yok. Ancak jant boyutları değiştiğinden, teker boyutlarına da dikkat edilmeli seçim yapılırken diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
@rata Teşekkür ederim forumu takip edip okudukça gerekli bilgileri öğreniriz herhalde .

• Beğen
Tepkiler: rata
@rata bu gün iç bacak boyumu yardım alarak ölçtüm 90,5 cm çıktı.
(link)
59 60cm kadro uygun görülüyor, ben alacağım sanırım xrs030'u. parmak hesabına çok takılmayın derim. yol-yarış bisikletlerinde kadro ölçüleri daha farklı oluyor diye biliyorum, top tube length ölçüsüne bakmak lazım.

@GÖRKEM.G bacak boyunuz benden 2.5 cm uzun çıkmış :) . Valla ben bisikletin bana küçük görünmesine gerçekten üzülmüştüm, fp olarak çok iyi duruyor çünkü. Ancak size daha da küçük olacak. Deneme şansınız varsa deneyin. Dediğiniz gibi top tube lenght yani uzanma mesafeside önemli ancak onu stem uzatarak veya kısaltarak da ayarlayabiliriz. Ancak bu standover height üzerinde oynama yapabileceğimiz birşey değil.

@rata uzanma mesafeni değiştirsende sele
Borusunu 60 cm kadrodan daha fazla çıkaracaksın dolayısı ile kadro yırtılması yaşaman olası. Bir boy küçük olsada alma. Düşük bir set bir sürüşte ancak1-2 kere küfür ettirir ama küçük bisikletle yol boyu küfür edersin.

@Zekeriya Çab valla güldürdünüz :D:D. Gerçekten çok açıklayıcı bir mesaj yazmışsınız. Bugün scott speedster 10 deneme fırsatı buldum xl kadro. Gerçekten anladım, tam oldu kadro. Gidon boğazı biraz uzun gibi ancak bir ayar çekilir ona. Speedster 10 a bütçeyi çıkaramam gibi daha ayakkabı, pedal, gps li sayaç falan bakıyorum. Yüksek ihtimal speedster 50 alacağım.

Iyi bir seçim olur Scott her nekadar çok tutulmasada görünüşte kaliteli bisikletler üretiyor. Pedaldır ıvırdır zıvırdır zamanla alınır. Bir kere bisiklet alınır pedal alırsın beğenmezsin satar yenisini alırsın bisikleti satıp değiştirmek daha zor.

• Beğen
Tepkiler: rata
Geri