Scudo Sports

1,50 Dış için iç lastik uyumu?

Tunahan_06

Daimi Üye
Tepki
272
Bisiklet
Salcano
26*1,50'lik cst traveller dış lastik aldım, bisikletçinin uyar demesiyle ben de gaza gelip taktırdım ama içim içimi kemiriyor ya bir sakatlık oluşursa diye :) İç lastiklerimin üzerinde 1,90-2,125 yazıyor bunu 1,50'de kullanınca oluşabilecek yan etkiler nelerdir kısacası?

Scudo
hiç birşey olmaz rahat olun.bende 1.50 dış lastikte 26x1.75,2.10 iç lastik kullanıyorum.hiç sorun yaşamadım.sadece iç lastik içeride biraz katlanır o olur.

• Beğen
Tepkiler: Tunahan_06
İç lastik,dış lastikten fazla geniş olursa:
1.Patladığında çıkarması ve takması daha zor olur.
2.İç lastik katlanma yapabilir;O zaman jant akordu bozukmuş gibi dış lastik yalpalama yapar...

@Sedat TOSUNOĞLU

Ben de diyordum teker sağlamken neden yalpalamaya başladı diye,üstelik bir de bisikletçi bunun akorda ihtiyacı var demişti,meğersem lastikten ötürüymüş :D

2.0 lastik bile taktım en ufak sorun çıkmadı yalpalama dahil ama benim önerim 1.70 takmanız sökmesi kolaylığı bakımından...

Bende 1.50 mtb lastiği kullanıyorum. İç lastik olarakda standart iç lastik kullanıyorum.

Şu zamana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Ancak son 6 aydır tüm bisikletlerime iç lastik takarken dış lastiğin içini pudralıyorum. Böylece söküp takarken daha rahat oluyo.

Geri