Scudo Sports

1:1 ve 2:1 oran nedir? yardım

huseyin kılıc

Forum Bağımlısı
Tepki
233
merhaba bisiklet topluyorum fakat sram ın attack vites kollarını almayı düşünüyorum arka aktarıcımı ve ön aktarıcımı xt yapmak istiyorum bu 1:1 ve 2:1 oran nedemek sram attack xt ye uyum sağlarmı ? sizce alayımmı attack kolları?

Scudo
1:1 demek siz vites kolundaki teli 1 birim çektiğinizde arka attırıcı 1 birim hareket ediyor 1:2 olduğunda siz vites kolunu 2 birim çektiğinizde arka attırıcı 1 birim oynuyor. 2 birim sistemini shimano kullanıyor bu yüzden shimano vites kollarınız 2 birim çekeceği için sram arka attırıcı 2 birim yol alıyor ve ara viteslere geçemiyorsunuz. sram kollarınızı shimanoya taktığınızda ise siz 1 değil 2 kere vitesi ittiriyorsunuz ve vites geçişi gerçekleşiyor.. sram vites kolları ve shimano arka attırıcı ile yarışa giren sürücüler var. Ne derece kullanışlı zevkli yada profesyonel bilemem ama sram vites kollarınız shimano ile uyumlu olabilir. bu konuda forumda çok makale var biraz göz gezdiriseniz istediğiniz yanıtları bulabilirsiniz forum sayfasının altında arama kutusu var oradan aratırsanız işiniz daha çabuk hallolur...

• Beğen
Tepkiler: huseyin kılıc
sram attack bildiğim kadarıyla 2:1 uyumlu ve shimano arka aktarıcılar ile uyumlu sramın x5 ve üstü modelleri 1:1 uyumlu diye biliyorum.

• Beğen
Attack, sram'ın 2:1 uyumlu vites koludur ve xt ile sorunsuz çalışır ancak bildiğim kadarı ile deore muadili bir ürün yani xt'ye klasman olarak hafif kalır.

• Beğen
Geri