Site gidişatı, bilgilendirme ve yenilikler hakkında önemli açıklamalar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Admin

Yönetim Kurulu
Kayıt
5 Eylül 2004
Mesaj
1.737
Tepki
2.903
Arkadaşlar merhaba. Bu konuda sizlere bazı açıklamaları yapma gereğinde bulunduk. Uzun zamandır böyle bir konu paylaşacaktık ama ancak nasip oldu diyebiliriz. Evet başlayalım o halde. Sizlerin de bildiği üzere geçtiğimiz günlerde sunucumuzu değiştirdik. Artık her şey sadece sitemize özel olarak çalışmakta bu konuda. Bu bağlamda sitemizin artık çok hızlı ve verimli olduğunu düşünüyoruz fakat buna rağmen siteye girişlerde ve kullanım olarak hâlâ performans sorunu yaşayan var mı? Site şu an çok hızlı (en azından bize göre). Sizde durumlar nasıl acaba?

Beğeniler
Bazı üyelerimizin beğenileri aktarım yaparken aktarılamadı. Yeni beğeni sistemimiz eskisinden çok daha kullanışlı ve pratik. Ayrıca üst kısımda en çok hangi mesajlar beğenilmiş onu da görebiliyorsunuz ve profilinizde de listeleniyor. Hangi mesajı beğendiniz, kim mesajınızı beğendi artık takip edebiliyorsunuz. Bu yüzden böyle kolaylaştırdık ama beraberinde de bazı üyelerimizin beğenilerinin hepsi aktarılmama sorununu getirdi. Çok değil gerçi ben de dahil 4-5 üyemizde oldu bu sanırım. Benim 100 küsür beğenim gitti ama sağlık olsun. Zaten beğeni giden üyelerimizin mesajlarına baktım güzel yazıyorlar en kısa sürede yeniden beğenileri alacaklardır. Bu sorundan dolayı özür dileyelim.

Reklamlar
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama reklamların çoğunu kaldırdık. Yani kaldırdık derken, üyelere görünen kısımlardan kaldırıldı. Misafirlere ağırlık verdik bu konuda. Yani artık en azından konu içlerinde gezerken rahatsız edici veya reklam yığını ile karşılaşmıyorsunuz. Sadece 1-2 sponsor bağlantı var o kadar. Onlar da, takdir edersiniz ki mecburiyetten. Onun dışında reklam durumunu mümkün olduğu kadar azalttık.

BisikletForum
Son 2-3 ay içerisinde sitemiz Google'daki dalgalanmaya yakalandı. Hiç beklemediğimiz bir şeydi ama mââlesef yakalandı ve son 3 aydır ziyaretçi oranımızda epey düşüş oldu. Tam 20 günden fazladır bu sorunu çözmekle uğraştık ve sonuç olarak yavaş yavaş toparlamaya başladık. Tabii iş bununla kalsa iyiydi belki. Geçtiğimiz aylarda eski sunucudaki problemler ve kapanmalar yüzünden birçok üyemiz siteye girmiyordu. Ama şimdi izlenimlerimize göre üyelerimizden bazıları geri gelmeye başladılar. Çünkü yeni sunucumuzda bu sorunlar bitti. Sanıyorum farkındalar ve bu sebeple geri dönüşler tekrar başladı. Bu da hepimizi mutlu ediyor tabii ki..

Ticaret Geliştirme
Forumda çok fazla ticaret akışı var. Bu sistemi geliştirerek daha güvenli hale getirmeyi düşünüyoruz. Mesela şöyle ki, her üyenin profilinde Ticaret sekmesi olacak. Oraya baktığınızda kimlerle alışveriş yaptığı, kimlere ne sattığı hangi ürünü sattığı gözükecek. Böylelikle onun ticaret aktivitesine göre güvenilir olduğunu göreceksiniz. Şu an için böyle bir şey düşünüyoruz.

Tapatalk Sorunsalı
Arkadaşlar Tapatalk ile yaşanan sorunların bizle hiçbir alakası yok. Sorun tamamen Tapatalk uygulaması ile alakalı. Biz bu uygulamaya izin vermiyorduk bu yüzden. Ama bazı üyelerimiz çok talep edince faaliyete sunduk. Ama tekrar edelim, Tapatalk sorunu bizle alakalı değil ve Tapatalk her forumda sorun çıkartıyor.

Sosyal Medya Çalkantısı
Google, Facebook ve Twitter üzerinde hiçbir şekilde aktivite sağlayamıyoruz. Mesela BisikletForum'u Twitter'da gündeme sokamıyoruz. Google Plus'ta bile bu konuda başarısız kalıyoruz. Üyelerimizin bu konuda ilgili olmalarını, Twitter üzerinden organizasyon düzenleyerek destek olmalarını bekliyoruz. Amacımız sadece bu forum değil, forumun dayandığı ideolojisi, içeriğidir. Özgürlük İki Tekerde kavramını daha da ileri noktalara götürmek için hep birlikte Twitter organizasyonu yaparsak epey ses getireceğimize inanıyoruz. Zorunlu değil tabii ki. Üyelerimiz isterse neden olmasın.

Sponsorlarımız
BisikletForum'a kayıtlı ve müdavimi olan siz değerli üyelerimiz için bazı güzellikler de düşünüyoruz. Mesela madem "bisiklet" diyoruz, madem gece gündüz buradan çıkmıyoruz, madem bisiklet kavramının büyümesini istiyoruz ve madem yine siz değerli üyelerimiz bu kadar ilgili, o halde bize de görev düşüyor çoğu zaman. Yani sponsorlarımızla sizlere bisiklet konusunda indirim yapmaları adına görüşmeler yapmayı, bu konunun üzerinde durmayı düşünüyoruz.

Açıklamamız bu kadar. Sorusu / sorunu olanlar yazabilirler.

İyi pedallamalar.
 
Scudo

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ağustos 2014
Mesaj
1.719
Tepki
3.299
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Salcano
Güzel bir açıklama olmuş. Vbulletin için trade modülü olacaktı. Hatta birde site içi gezinti yaparken oyun oynama modülü olacaktı. Bunları size önerebilirim.

Birde özellikle olmasını istediğim bir özellik eksik burada. O da ingilizce tabiriyle "event". Kendi şehirlerinde gezi ve tur yapmak isteyenler için event modülü kullanabilirsek çok memnun olurum.

Saygılarımla
 
  • Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Madem artık kendi sunucumuz var, daha önceden yaptığım öneriyi tekrarlıyorum :).
gpx, fit, vs. desteği bence hoş olur. Hatta bu tip dosyalar direk buraya yüklenir ve buradan açılır.
Tek bir kod ile harita, eğim verileri, -eğer yapılmış bir antrenmansa ve bu tip bilgileri içeriyorsa- kalp ritmi, kadans, hız ve sair görüntülenebilir.
İlla ki dışarıya bağımlı (google maps, openmaps ve sair) olacağız yine de ama olsun.

Bir nevi kendi Strava'mızı yaparız :p
 

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Kayıt
16 Şubat 2014
Mesaj
5.659
Tepki
5.026
Yaş
36
Şehir
54karya
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
güzel bi düzenleme olmuş sitede beğendim.
 

Sefa

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2013
Mesaj
978
Tepki
677
Bisiklet
Focus
Bildirimler sekmesi boşken (hiçbir bildirim yokken) tıklandığında sadece mesaj klasörüne değil, beğeniler ve alıntılar alanına yönlendirecek bağlantılar da olsa hoş olur. Hazır admin bu aralar sıkı çalışıyorken, işi pişkinliğe vurup geçen sene yaptığım şu talebi tekrarlayasım geldi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağlayan

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Haziran 2011
Mesaj
2.067
Tepki
7.943
Yaş
55
Şehir
Maltepe/İstanbul
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Bu güzel çalışmalar için emeği geçenlere teşekkür ederim.

- Performans: Sitenin performansı gözle görülür şekilde arttı.

- Reklamlar: Gerçekten de benim gözümde müthiş bir gelişme, her sayfada reklam olayı cidden can sıkıcı oluyordu. Ayrıca forumu şirkette de okuma fırsatım oluyor, bu hareketli reklamlar arkamdan geçenlerin de dikkatini çekiyordu.

- Ticaret geliştirme: Evet gerçekten harika bir özellik.

- Şirketteki websense engeli: Uzun süredir Bisikletforum'a websense nedeniyle şirket ağından erişemiyordum, sırf bu nedenle cep telefonumdan Wifi AP yapmak zorunda kalıyordum ve telefonun faturası kabarıyordu. Çok ilginçtir birkaç gündür Bisikletforum'a şirket ağından erişebiliyorum. Ne oldu ne değişti anlamadım!

Bugün bu ikinci güzel haber oldu. Neden mi? Bu sabah, 7-8 yıldır kullandığım Remember The Milk sitesi çalışanları uygulamayı baştan aşağı yenileyen bir sürü kod yazmışlar ve test etmem için bana da mesaj atmışlardı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin

Çağrı Soylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ağustos 2013
Mesaj
621
Tepki
686
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Focus
Benim de beğenilerimin yarısı kadar gitti. Gitsin ne olur ki? Beğeni adeti hiç yazmasa ne fark eder? :)

Dijital Pazarlama Uzmanı ve Türkiye'deki 3 büyük forumda yöneticilik yapmış biri olarak müsadenizle biraz ukalalık yapayım. Eğer sosyal medyada geniş kitleye kendinizi duyurmak istiyorsanız bu iş için para harcamanız gerekiyor. Ayrıca hangi kitleye, kime konuşacağınızı da iyi bir şekilde planlamanız gerekli. Sosyal medya diye genellemek yanlış. Facebook, twitter, G+ vs hepsi farklı kitleler içerir. Personanızı belirleyip buna uygun hedefleme yapmanız gerekir.
Forumu ikincil uygulamalar ile beslerseniz bunlar ile kullanıcı çekmeniz daha kolay olur. İşe yarayacak bir mobil uygulama ya da mikro site yaparak insanların ilgisini çekebilirsiniz.
Ticaret konusuna gelince. Bu biraz riskli. Siteyi kendi elinizle sadece alım satım için insan giren moduna getirme riski var. Buna dikkat edin dedim.
 

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Eylül 2013
Mesaj
902
Tepki
356
Şehir
İzmir
Bisiklet
Mosso
sponsorlar ile anlaşma ve indirim olayı formaya işine dönecekse hiç bulaşmayın lütfen.
delta bisiklet izmirde olmasına rağmen forma alamadık. ne ara geldi ne ara bitti anlayamamıştık.

forma takıntısı olan biri değilim. sadece o organizasyon kötüydü, hatırlatmak için söyledim.

reklam olayı iyi olmuş hiç rahatsız etmiyor. reklamlar küçük banner şeklinde olduktan sonra sıkıntı yok ancak sayfanın yarısını kapladımı sıkıntı.
 

Türka¥

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
1.784
Tepki
2.271
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Ghost
Google'daki dalgalanmaya yakalanmak ne demek, bunu da açıklayabilir misiniz?
 

Furkan TK

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Nisan 2014
Mesaj
1.134
Tepki
2.180
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cube
Reklamlar konusundan başlamak istiyorum. Kısa bir süre önce konu içine yerleştirdiğiniz 336x280 boyutunda ki adsense reklamı çok can sıkıyordu onu kaldırmanız çok iyi oldu çünkü konuyu okuyamıyorduk forum kullanımını olumsuz yönde etkiliyordu. Zaten adsense politikalarına göre konu içi mesaj yerleştirme sıkıntılı bir durum daha doğru bir yerleşim için başına "Sporsorlu Bağlantılar" yazısı eklenmeli. Forum'un sunucu giderleri olsun diğer çeşitli giderler olsun bunları karşılamak ve verilen onca emek, zamana karşın önemli gelirler elde edilmeli. Zaten bisikletforum gibi köklü alanın en iyisi olan bir site bunları yaptığından kuşkum yok. Yanlız söyle bir durum demişşiniz "Reklamlar artık misafirlere gözüküyor" bu da aslında biz üyeler için güzel olsada ben ziyaretçi olarak girdiğim web sitesinde beni rahatsız edecek kadar reklamla karşılaşşam hemen kapatırım. Tavsiye olarak 728x90 ölçüsünde reklamı header altına yerleştirebilirsiniz, üyeler rahatsız olmayacaktır.

Google bisikletforum gibi otoriter ve güncel bir sitenin dalgalanmalardan etkilenmesi çok nadir olur. Tabi sunucu değişikliği ve uzun süre erişim sorunlarında geçici olarak ziyaretçilerin azalması ve Google'da hafif düşmeler olması normal bir durum. Alexa 100k'da bu daha da düşecektir

Ticaret Puanı: Bu uygulamaya mutlak ihtiyaç var. Kişilerin birbirine güvenmesi için referans puanları gerçekden önemli oluyor.
 

Admin

Yönetim Kurulu
Kayıt
5 Eylül 2004
Mesaj
1.737
Tepki
2.903
Bunları duymak çok güzel. Forma konusu o dönemlerde kaldı. Bundan sonra daha farklı olacaktır. Bu arada herkese yorum ve önerilerinden dolayı teşekkürler. Dikkate alınacaktır.
 

Berke

Road Bike Cyclist
Kayıt
21 Haziran 2013
Mesaj
5.419
Tepki
5.964
Yaş
26
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçen haftalarda ana sayfaya bir chatbox önerisi yapılmıştı. Basit, tek cevaplı sorular için konu açılmasının önüne geçilmesi ve sohbet amaçlı kullanılması hedefleniyordu.
Bununla ilgili bir şeyler planlanıyor mu veya böyle bir şey yapılabilir mi?
 

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Kayıt
16 Şubat 2014
Mesaj
5.659
Tepki
5.026
Yaş
36
Şehir
54karya
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
valla chatbox yapılırsa beni oraya op yapmanızı isterim :D
 

Oktay Erkan

Daimi Üye
Kayıt
26 Kasım 2013
Mesaj
332
Tepki
829
Şehir
Kadıköy İstanbul
Bisiklet
Trek
Güzel gelişmeler. Elinize sağlık.

Bu arada ben farkında değildim, daha önce (link) ana sayfadaki renklendirme de yapılmış, home-made eklentime gerek kalmadı :)
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
Site artık çok kullanışlı ve daha güzel oldu. Eskisi kadar kasmıyor ve hızlı çalışıyor. Yapımda, üretimde, tasarımda, uygulamada emeği geçen her kese şahsım adına teşekkür ederim. Ancak her giden beğenim adına bir gram altın ödenseydi çok zengin olabilirdim. Keşke böyle bir taahhüt olsaydı.. :) 1600 küsür beğeni adda ditti..
 

H.Genç

Daimi Üye
Kayıt
17 Kasım 2013
Mesaj
386
Tepki
155
Yaş
42
Şehir
KKTC
Bisiklet
Trek
Şahsen ben tapatalkta "banned" uyarısı dışında bir sorun yaşamadım. Oda sorundan ziyade göze hoş gelmiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: SerkanH

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Eylül 2013
Mesaj
902
Tepki
356
Şehir
İzmir
Bisiklet
Mosso
ikinci el bölümü hakkında önerim var.
satılan ilanlar tamamen silinse yada satılan yayından kalkan ilanlar diye bir başlık altında toplansa daha iyi olmazmı. aktif olan bir ilan bulmak için 10larca sayfa taramak zorunda kalıyoruz.

sadece aktif olan ilanları görebilelim. ve ilanlarda konu açan kişi 1ci mesajı zaman sınırlaması olmadan istediği zaman güncelleyebilsin
 

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
1. mesajın değiştirilmesi konusuna katılmıyorum.
Bazı durumlarda ilanlar kanıt olarak kullanılabilir. Atıyorum;
Ürün hasarlı ama açılan ilanda hasar gösterilmiyor.
Ürünü biri alıyor ve hasarlı olduğunu görüyor.
Bu sırada satıcı ilk mesajdaki fotoğrafları değiştirip hasarın göründüğü fotoğrafı koyuyor ve sonra da "Fotoğraflarda görünüyor, bunu görerek aldın" diyor.

Bu yüzden ilk mesajın değiştirilebilmesi bence uygun olmaz. Özellikle ikinci el konusunda :).
 

Hamit E.

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Eylül 2013
Mesaj
902
Tepki
356
Şehir
İzmir
Bisiklet
Mosso
evet edip bu açıdan haklısın. ozaman 2ci mesaj rezerve edilebilsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Edip D.
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.