DH101: Kona Entourage

9magiko

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Kasım 2013
Mesaj
612
Tepki
606
Şehir
Ankara
İsim
Murat Ali Güneş
Bisiklet
Diğer
Yaklaşık 1 yıldır almayı istediğim ve sonunda indirime girdiğinde benim de bütçe ayırmayı başararak 10 gün önce siparişini verdiğim yeni bisikletim dün nihayet elime ulaştı. Türkiye'de satışını yapan herhangi bir bisikletçi olmadığı için yurtdışından sipariş vermek zorunda kaldım. Neyse ki sorunsuz bir şekilde geldi.

Bir CRC markası olan Nukeproof kutusunda göndermişler. Bir an için yanlış mı geldi düşüncesi oluştu ancak kutuyu açınca rahatladım. :in:
http://i.imgur.com/Klv7Qn4.jpg

Bisikletin kritik parçaları özenle sarılmış, ön lastik çıkarılıp araya bir karton koyularak bisiklete zarar vermesi önlenmiş, kutu da gayet sağlam. Gümrük üstten açıp kontrolünü gerçekleştirmiş ve tekrar bantlayarak PTT'ye teslim etmiş.
http://i.imgur.com/qmGMSOG.jpg

CRC ürünle beraber pedalları, kullanım kılavuzunu, faturayı, diğer belgeleri ve ön-arka reflektörleri göndermiş. Hediye olarak bir alyan takımı, zil ve resimde görünmeyen 2 paket High5 elektrolit tablet eklenmiş.
http://i.imgur.com/rVcine1.jpg

Bildiğiniz üzere CRC'de bisikletler gönderilmeden önce montajı ve ayarları yapılıyor, test edildikten sonra gidon ve üstündekiler, sele, sele borusu ile ön teker sökülerek paketleniyor ve bu şekilde kargoya veriliyor. Özetle, size ulaşan bisikleti tekrar bir araya getirmek için çok zaman harcamanız gerekmiyor.
http://i.imgur.com/Ktn5JHF.jpg
http://i.imgur.com/SSGTDXI.jpg
http://i.imgur.com/s32Avkd.jpg

Ben de hızlı bir şekilde montajı tamamlıyorum. Sele borusu ve saft borusunun bir miktar kısalması gerekiyor ancak bunları sonraya bırakıyorum. Kabaca ayarları kontrol ettikten sonra ince ayarları da sonraya bırakarak bisikleti hava almaya çıkartıyorum.
http://i.imgur.com/ynUo7TR.jpg
http://i.imgur.com/jQypsfz.jpg
http://i.imgur.com/67zac8z.jpg
http://i.imgur.com/4wyhMGt.jpg
http://i.imgur.com/ghxGCPI.jpg
http://i.imgur.com/pXFuhJn.jpg
http://i.imgur.com/MmGv3oa.jpg

Bisikleti bahçeye çıkardığımda hemen etrafında 3 tur atıp koklayan Can (Gerginho) ve Mathi (Tripattoni) , bisikletten çabuk bıkıyorlar ve peşinde koşacakları gün gelene kadar şimdilik birbirlerini kovalamayı tercih ediyorlar. Bundan sonraki resimler bisiklete ait değildir, bonus içerik diyelim ;)
http://i.imgur.com/Jodvy7a.jpg
http://i.imgur.com/KTfxd0E.jpg
http://i.imgur.com/dmfdXHy.jpg
http://i.imgur.com/gJ9tLet.jpg

Şimdilik bu kadar. Yakın zamanda ince ayarları ve diğer işleri bitirip doğal ortama çıkarak bisikleti test etmeyi ve ufak bir inceleme yazmayı planlıyorum. Umarım ilgilenen arkadaşlara da faydalı olur.
http://i.imgur.com/TSYKu1U.jpg

:bira:
 
Scudo

Cenk Yiğit

Daimi Üye
Kayıt
17 Mart 2014
Mesaj
241
Tepki
53
Şehir
izmir
Bisiklet
Merida
M.A.Güneş

Bisikletiniz hayırlı olsun. Yurtdışından getirdiğiniz için vergi konusunada değinebilirseniz iyi olur.

(link)

Aldığınız bisiklet bu sanırım yanlız 1500€ olan sınırı nasıl geçtiğinizi merak ediyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.786
Tepki
19.416
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Bisikletiniz hayirli ugurlu olsun, iyi bir secim olmus. Allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin. :in:
NOT: Masayi degistirin o bisiklete hic yakismamis ve istediginiz performasi vermez. Cift köprülü 180mm'lik masa takarsaniz daha iyi performans alairsiniz. Yanlis anlasma olmasin lütfen sadece bir öneri de bulunmak istedim.


@Cenk Yiğit
Linkini verdiginiz bisiklet shimano zee donanimli. Arkadasin bisikleti ise bu (link)
 

9magiko

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Kasım 2013
Mesaj
612
Tepki
606
Şehir
Ankara
İsim
Murat Ali Güneş
Bisiklet
Diğer
@Cenk Yiğit

Öncelikle teşekkürler. En önemli konuyu atlamışım, aldığım bisiklet bu:

(link)

CRC'de güzel bir indirim yapılmıştı 1537 Euro fiyatı var, benim de ufak bir indirim hakkım doğdu sitedeki alışverişlerimden, onu da kullanarak 1500 Euro'nun biraz altına almış oldum. Normalde fatura tutarına değil de asıl değerine bakılıyor gümrükte ama sanırım ufak bir fark olduğundan görmezden geldiler. Geçmeseydi gümrük müşavirliği ve evraklar, işlemler, masraflar derken 2300 Euro'yu bulacaktı. Ancak ben 700 TL civarında bir vergi ödeyerek teslim aldım. Kargosu zaten standart 120 Euro ancak gümrük hesabına dahil olmuyor. Özetle bisikletin 5400 TL gibi bir maliyeti oldu toplamda.

@Murat Cömez

Sağolun, ayrıca önceki yardımlarınız için de tekrar teşekkür ederim. Maşa aslında beklediğimden çok daha iyi çıktı ancak Lyrik ya da Boxxer ayarında değil elbette. Zaman içerisinde birkaç parçasında güncelleme olacak, biri de maşa ama önce biraz üstündekini eskiteyim. :in:

@Reha Oğuz Altuğ

Teşekkürler, gümrük ve vergiyi yukarıda açıklamaya çalıştım, başka sorunuz olursa yardımcı olabilirim.