ilker ates tarafından yazılan mesajlar

  1. ilker ates

    Kahve kültürü

    Merhabalar. Hario ile demleme yapan kullanıcılara bir sorum olacak. Hario'nun V60 baskılı yeni kağıtlarını kullananlar acaba bu kağıttan memnun mu? İnanılmaz bir şekilde yavaş akış elde ediyorum, sizler de aynısını yaşıyor musunuz?
  2. ilker ates

    Kahve kültürü

    Yoğunluk nedeniyle son zamanlarda pek giremedim buraya yazmak için. Uzaktan uzağa yazı gelmiş mi diye kontrol ediyordum. Görüşmeyeli öğütücü ve okulda arkadaşlarımda kahve demlerken kırdığım chemex'imi aldım. Baratza Presico öğütücüm Chemex'im Hario'm
  3. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Onur Ali İmren Aeropress polimer, asla kırılmaz. Kampçılar ve bisikletciler çokça kullanir. F.press ile tercih yapacak olsam kesinlikle aeropress'i seçerdim. Standart dışı derken değişkenleri yorumladiktan sonra istediğiniz tatta bir kahve elde etmek bence harika bir şey.
  4. ilker ates

    Kahve kültürü

    @hucumkedi Harika, en sevdiğim arkadaşımdır hario v60.
  5. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Onur Ali İmren Makinede filtre, kağıt ise daha yumuşak içimli ve partikülsüz bir kahve elde edersiniz. Elbette yanınızda taşınamaz ve aynı miktar kahveden standart tat yakalarsınız(hoş ve heyecanlı değil açıkçası) Aeropress, makine ve f.press ile elde edeceğiniz kahvelerin tümünü aşağı yukarı...
  6. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Onur Ali İmren Dalgacı kahvecilerde çekirdekler geçici olur. Hasat, tedarik, ithalat gibi koşullar kahveleri her zaman değişken kılacaktır. Dönemsel farklılıklar mutlaka olur. Makine ya da aeropress'e geçebilirsiniz. Daha berrak kahveler elde edersiniz. Yavaş indirmenin esprisi de küçük...
  7. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Mustafa Kocabaş Kimya veya tıp malzemeleri satan yerlerden basit bir termometre alabilirsiniz aslında.
  8. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Mustafa Kocabaş Daha sıcak olursa uçucu yağ asitleri daha fazla çözülür, aromalar düşer. Kendini salan kahve istenmeyen tatları daha da fazla açığa çıkaracaktır. Çaydanlıkta kaynatıyorsanız çok daha fazla beklemelisiniz çünkü kettle gibi olmaz, ısıyı daha iyi muhafaza eder. Kettleda kaynatınca...
  9. ilker ates

    Kahve kültürü

    Az önce farklı demleme stilleriyle olacak olan tarif silsilesinin ilk hamlesini başlatmak üzere french press ile demleme yaptım. Evde olan ve değerlensin dediğin tchibo barista kahvesini kullandım. Kahve: 20 gr Su: 320ml / 92c derece. Ön demleme 60ml Oran: 1/16 Süre: 2.30 basma, 3.10 tamamen...
  10. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Mustafa Kocabaş Ben de 16 ve 12 almıştım. 16 çok ideal bence. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  11. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Mustafa Kocabaş Merhaba Mustafa Bey. Okul giderken ya da goy goy amaçlı bisiklete çıktığımda demlediğim filtre kahveyi termosta taşıyorum. Bir aralar starbucks'dan termos edinmiştim ama 20-30 liralık plastik bir üründü ve haliyle kahvenin tadını berbat hale getiriyordu. Travel mug konseptinde...
  12. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Sefa coskun Googlayip benim yazdıklarımın haricinde yerler bulabileceğiniz gibi bir kaç tane yazayım. Coffee deparment Petra roasting co. Coffee topia Coffee sapiens Dört Kadıköy(bisiklet sever bir işletme) Latife(reklam yapıyorum) Kronotrop Ayrıca imkan bulabiliyorsanız şu günlerde kahve...
  13. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Osman D. Merhaba. Öncelikle Istanbul'da yaşıyorsanız 3. dalga kahvecilere giderek baristalarla etkileşimli olarak kahve denemenizde fayda var. Tarzınızı belirleyip aşama aşama ekipmanlar alabilirsiniz. Benim ilk aletim french pressti. Daha sonra hario aldım. Tabi ben bunları alırken ev...
  14. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Kerem Özbayrak Tahmin yürütüyorum, tat yine aynı olacaktır ama kıvam orijinal halinde olduğu gibi yoğun olmayacaktır.
  15. ilker ates

    Kahve kültürü

    @_cihanbey_ Moka Pot'da inanılmaz hatalar yapmışız zamanında, akşam bir deneyip durumu bildireyim. Teşekkürler tarif için :)