Geri Git   Bisiklet Forum - Dünya`nın En Büyük Türkçe Bisiklet Forumu > Sağlık-Sporcu Sağlığı > Sağlık - Antrenman - Beslenme
Adınız Soyadınız
Şifre
Kayıt Sıkça Sorulanlar Üye Listesi Ajanda Konuları Okundu İşaretle

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-09-2009, 01:46   #1
face1tr
Kıdemli Üye

Giriş: 30-04-2005
Mesaj Adedi: 259
Ettiği Teşekkür: 162
89 Mesajına 193 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 106
Puanı: 3750
Derecesi : face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250

Kan Grubum:

Varsayılan Bisiklet Tepesindeyken Müzik Dinlemekten Vazgeçemeyenlere Güvenli Çözüm

Çoğumuz bisiklet sürüşünde güvenli olmadığını bilse de, gene bildiğini okuyor ve sürüş esnasında kulaklıkla müzik dinlemeye devam ediyor. Kiminiz uzun yolda zamanın başka türlü geçmediğini bahane gösterebilir, kiminiz şehir içindeyken o gürültü ve hengamenin kuşattığı absürtlüklerden biraz olsun yalıtılmak adına müzik dinlemekten vazgeçemediğimi savunabilir. Keyifli bir sürüş için yola çıkarken suluk, pompa, yama gibi alınacak malzemelerinizin yanına, muhakkak ki bir mp3 oynatıcı ya da telefonunuzun kulaklıklarını da alıyorsunuz. Şimdi bu işin tehlikesini geçecek, doğru olup olmadığını bir kenara bırakarak "trafiğin olmadığı" ortamlarda(!) müzik dinleyeceğinizi varsayarak, sürüş esnasında müzik dinleme kalitenizi arttıracak bazı teknolojik oyuncaklardan bahsedeceğiz.

Sürüş esnasında müzik dinlemenin getirdiği genel tehlikeyi ve bunun yanlış olduğunu bir tarafa atarsak, çoğumuz asıl tehlikeyi müzik değiştirmek, şarkıyı durdurmak... gibi işlemler için elini cebine, cihaza götürdüğünde atlatıyor; Kablo karmaşası, cihazın bir anlık elden kayarak aynakola ya da janta çarpması, kulaklık kablosunun son sürat giden bisikletin zincir veya tekerine dolanması, tuşlara basacam derken yaşanabilecek muhtemel denge kaybı, önüne o esnada bir şeyin fırlaması, öndeki bisikletin beklenmedik bir şekilde fren yapması gibi sayısız olasılıklar yüzünden kaza tehlikesi kat be kay artıyor.

Yani tek sorun trafik ilerlerken etrafınızdaki araç trafiğinin sesini duymamanız değil, bir anlık dalgınlığınız ya da hatanız zincirin, kulaklık kablosunu ve dolayısıyla kafanızı aşağıya doğru çekiştirmesi ve kaza yapmanıza sebep olabilir. Çoğu durumda kaskın klipslerine dolanan, takılan bi kulaklık ucu, kolay kolay kulağınızdan kurtulamayacaktır. yani olası problemlerle dağda bayırda yalnız başınıza bisiklet sürerken de maruz kalabilirsiniz.

Çözüm elbette bisiklet sürerken müzik dinlememek olmalı ancak kısmi bir çözüm, Stereo Bluetooth (Kablosuz) Kulaklık kullanımı olabilir.
Bluetooth A2DP teknolojisi, zorlanma, kalite kaybı olmadan bluetooth üzerinden "stereo seslerin aktarımını" "kablosuz olarak" gerçekleştirmeye olanak veren bir teknoloji. Telefonunuzda bluetooth A2DP desteği varsa eğer, gerçek stereo müzik deneyimini kablosuz olarak da eksiksiz yaşayabilmeniz mümkün...

Piyasada arandığı ( ebay, gittigidiyor.com ve benzeri alışveriş siteleri...) takdirde işinizi görebilecek bi kaç farklı markanın öne çıkan bazı modellerini bulabilmek mümkün. Motorola, Samsung, Nokia, Philips, Sagem, Sony, Jabra gibi çok geniş bir marka yelpazesine sahip Bluetooth kulaklık arenasında, elbette sizde kendinize uygun, gerek tasarımı gerek kullanım şekliyle hoşunuza gidecek bir model bulabilirsiniz. Kuşkusuz biraz incelendiğinde en dikkat çekici ürünlerden birinin Motorola s9 olduğu fikrinde hepiniz benimle fikir birliği içine gireceksiniz. Ama Samsun’unda bir kaç model seçeneğiyle Motorola s9 kadar albenili olmasa da bile, sunduğu güçlü ses iletimi özellikleriyle yarışı motorolayla birlikte önde götürdüğünü göreceksiniz. Ancak asıl önemli olan kulaklıkların tasarımı değil, ana cihaza elinizi götürmeden, bu cihazlar üzerindeki tuşları kullanarak şarkı durdurma, gelen çağrı cevaplama gibi işlevleri yönetebiliyor olmanızdır. Motorola s9 da bu işlev, cihazın arka kısmında yer alan dolgulu tuşlar ile yapılırken, diğer örneklerde tuşlar, kulaklarınızın üzerinde yer almaktadır.

Bu konu başlığını açmamdaki amaç, başta bisiklet sürüşünde müzik dinlerken meydana gelebilecek tehlikeleri en aza indirmek, müzik dinleme konforunuzu arttırmak ve böyle bir teknolojinin alınabilir, ülkemizde ulaşılabilir olduğunu siz bisiklet severlere göstermektir. Konu başlığı sizilerin aktif katılmıyla yeni modellerle, sizlerin deneyim ve görüşlerinizle geliştirilebilir, farklı alternatifler ortaya atılabilir. Saygılar Sevgiler

face1tr

Samsung SBH500
http://www.akakce.com/bluetooth-kula...ti,015831.html

Motorola S9
http://www.akakce.com/bluetooth-kula...ti,036591.html

Southwing SA505
http://www.akakce.com/bluetooth-kula...ti,018172.html

Bu mesaj en son " 24-09-2009 " tarihinde saat 01:53 itibariyle face1tr tarafından düzenlenmiştir....
face1tr is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Linke gitmek için tıklayınız. Sponsored Links
face1tr adlı kullanıcının bu mesajına 8 üye teşekkür etti:
Eski 24-09-2009, 05:43   #2
mehty
Aktif Üye

mehty kullanıcısının avatarı

Giriş: 27-06-2007
Mesaj Adedi: 161
Ettiği Teşekkür: 112
53 Mesajına 151 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 76
Puanı: 4206
Derecesi : mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250mehty Kullanıcı Puanı +3250

Bisikletim:

Kan Grubum:

A2DP destekleyen telefon kullanıcıları için güzel ve kullanışlı ürünler..Artık bazı telefon modelleri kulaklıklarında bu teknolojiyi kullanmaya başladılar.Fakat benim için bu modellerde iki handikap var.Birincisi kulaklığın ayrıca pil tüketmesi (bu sorun yedek pil taşıyarak çözülebilir tabiki) diğeri ise bisiklet sürerken çift kulaklık takmanın gerçekten özellikle şehir içinde çok riskli olması(yekpare kulaklık modelleri için).Bahsettiğiniz gibi benim için de pompa,yama,eldiven neyse mp3 çalar da aynı şekilde bisiklete binerken olmazsa olmazlarımızdan oldu artık.Ancak kulaklık takarken yalnızca tek kulağıma takmayı alışkanlık haline getirdim, ikisini taktığımda dış dünyayla bağlantımız büyük oranda kesiliyor, görmediğimiz yerlerden gelecek tehlikelere karşı savunmamız kapanmış oluyor.Olaya belki abartarak bu şekilde bakıyor olabilirim fakat tesadüf sonucu başladığım bu alışkanlığımı bırakamıyorum.En son çok dik ve aşırı bozuk zeminli bir yangın yolunu fonda son ses çalan "Du Hast" ile inmeye kalkışınca yüksek sesli müzüğin dikkati ne oranda dağıttığını tecrübe ederek öğrenmiş oldum.O günden beri hem şehiriçinde hem de doğada da olsa çoğunlukla iki kulaklığı birden takmamaya özen gösteriyorum

(Standart kulaklıklar gibi olan ayrık tasarımlı a2dp kulaklık modelleri de bisiklet sürerken tekini takarak da kullanılabilir tabiki. )
Eski 25-09-2009, 11:02   #3
Hakan Yazman
Yönetici

Hakan Yazman kullanıcısının avatarı

Giriş: 31-10-2004
Konum: Alanya/İstanbul. Lisanslı bisiklet antrenörü ve Mtb-Yol yarışçı
Mesaj Adedi: 4,627
Ettiği Teşekkür: 3,169
1,752 Mesajına 5,614 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 2932
Puanı: 296136
Derecesi : Hakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULLHakan Yazman Kullanıcı Puanı FULL

Bisikletim:

Fikir güzel ancak görüntülenen kulaklıklar dışarı sesini oldukça azaltan tipte, bunun yerine eski tip kulak içine giren ama dışarı sesini çok azaltmayan kulaklıklar kullanmak daha mantıklı, sanırım BT sistemli kulaklık seçimi yapabileceğimiz modeller de vardır.
İnsanlar bana yarış sonrası derecemi soruyorlar, gerçekte kaçıncı olduğunuzun bir önemi yoktur, eğer yarışta bütün herşeyinizi verdiyseniz, o ruhunuzu ve bedeninizi acıtan parkurun her metrekaresine ruhunuzu gömdüyseniz parkurdan bir şampiyon gibi ayrılabilirsiniz, eğer %100 ünüzü veremediyseniz, ne kadar iyi olursa olsun derecenin bir önemi yoktur. Hakan Yazman
Hakan Yazman is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Hakan Yazman adlı kullanıcının bu mesajına teşekkür edenler:
Eski 25-09-2009, 11:15   #4
Sencer KAN
Yasaklandı

Giriş: 30-03-2009
Mesaj Adedi: 875
Ettiği Teşekkür: 1,796
585 Mesajına 1,876 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 0
Puanı: 22454
Derecesi : Sencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULLSencer KAN Kullanıcı Puanı FULL

Bisikletim:

Kan Grubum:

Bluetooth kulaklık kullanımı hem üstün teknoloji hem de enerji gereksinimini arttıracaktır...

Bakınız şöyle, güzel, basit bir çözüm var..
Hem de kaliteli bir müzik deneyimi vaat ediyor..

Yalnızca enseniz etrafında kalan bir kablo ve iki küçük kulaklık..

Dilerseniz kolayca birleştirip taşıma kolaylığı sağlayabiliyorsunuz..

Hepsi bu

Üstelikte makul bir fiyattan kolayca elde edebiliyorsunuz..

İşte satıldığı yer ve fiyatı..
Sencer KAN is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Sencer KAN adlı kullanıcının bu mesajına 3 üye teşekkür etti:
Eski 25-09-2009, 22:41   #5
Hasan Kuru
Forum Bağımlısı

Hasan Kuru kullanıcısının avatarı

Giriş: 31-07-2009
Mesaj Adedi: 752
Ettiği Teşekkür: 637
289 Mesajına 560 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 247
Puanı: 14025
Derecesi : Hasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULLHasan Kuru Kullanıcı Puanı FULL

Bisikletim:

Kan Grubum:

Bende Samsung Sbh 700 Stero kulaklık (fiyatı vs. için)var.Çok memnunum yaklaşık bir sene oldu alalı.Daha hiç bir sorun çıkarmadı ve spor yaparken (koşu-bisiklet vb.) çok kolay oluyor.Kablo derdinden kurtulmuş olmak çok rahat.

_-Hasan Kuru-_

DBG

Denizli Bisiklet Grubu Facebook:
PHP Kodu:
http://www.facebook.com/group.php?gid=37973403662&ref=ts 
Satılık veya Takaslık Tommy Hilfiger Güneş Gözlüğü ( Fiyatı Siz Belirliyorsunuz)
PHP Kodu:
http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=46412 

Bu mesaj en son " 25-09-2009 " tarihinde saat 22:45 itibariyle Hasan Kuru tarafından düzenlenmiştir.... Neden: foto ekleme :)
Hasan Kuru is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Hasan Kuru adlı kullanıcının bu mesajına 2 üye teşekkür etti:
Eski 01-12-2009, 15:15   #6
face1tr
Kıdemli Üye

Giriş: 30-04-2005
Mesaj Adedi: 259
Ettiği Teşekkür: 162
89 Mesajına 193 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 106
Puanı: 3750
Derecesi : face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250face1tr Kullanıcı Puanı +3250

Kan Grubum:

@Hasan Kuru

hocam fiyatı bu tür bir ürün için kabul edilebilir seviyelerde duruyor. max. ses yüksekliği nasıldır bu aletin?

eğer görselden gördüğüm kadarıyla anladığım doğruysa, tasarımı tam da bisikletçilere göre. istediğiniz an kulaklıklardan bir ya da ikisini birden, ana ünitey, kafanızdan oynatmadan çıkartabiliyorsunuz. bisikletle giderken önce güvenlik diyerek çoğu durumda kulaklığın birini çıkarıyorum. sonra hareket esansında onu bir daha takmak tam bir işkenceye dönüşebiliyor.

ama sizdeki bu kulaklıkla yolda ya da turda giderken, bir kavşağa yaklaşır ya da trafiğin sıklaştığı bir noktaya vardığınızda tek hareketle kulaklıklardan birini yerinden çıkarabiliyorsunuz.
Eski 01-12-2009, 18:50   #7
burak sumer
Üye

Giriş: 14-11-2009
Mesaj Adedi: 50
Ettiği Teşekkür: 14
14 Mesajına 18 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 12
Puanı: 115
Derecesi : burak sumer Kullanıcı Puanı +10burak sumer Kullanıcı Puanı +10

Bisikletim:

Kan Grubum:

şahsen ben bisiklet için ayrılmamış yollarda müzik dinlemeyi tercih etmiyorum çünkü güvenliksiz hissediyorum kendimi ama konu için teşekkürler hoş bt kulaklıklar varmış
burak sumer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
burak sumer adlı kullanıcının bu mesajına teşekkür edenler:
Eski 01-12-2009, 19:51   #8
barış topcu
Aktif Üye

barış topcu kullanıcısının avatarı

Giriş: 02-07-2009
Mesaj Adedi: 187
Ettiği Teşekkür: 90
72 Mesajına 115 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 44
Puanı: 514
Derecesi : barış topcu Kullanıcı Puanı +150barış topcu Kullanıcı Puanı +150barış topcu Kullanıcı Puanı +150barış topcu Kullanıcı Puanı +150barış topcu Kullanıcı Puanı +150barış topcu Kullanıcı Puanı +150

Bisikletim:

Kan Grubum:

ben cep telefonu kulaklığı kullanıyorum mikrofon kısmında yakaya geçirme aparatı var yakaya sağlamca geçirdikten sonra ne kulaktan kulaklık çıksa aynakola veya herhangi tehlikeli bir yere uzanabiliyor nede müzik değiştirirken telefonu çıkarıyorum.. üzerinde bulunan tuş sayesinde hem biri aradığında hemde sevmediğim şarkı çıktığında tuşa basmam yetiyor...Bluetooth (Kablosuz) sistemler yüksek radyasyon yayıyor galiba diye biliyorum ve bu sistemler yarım saat üzerinde sadece açık olarak kullanılmadan bile dursa feci baş ağrıları oluşturuyor bildiklerim ve kullandıklarım bunlar saygılar
Eski 01-12-2009, 21:25   #9
Emre Özhan
Kıdemli Üye

Emre Özhan kullanıcısının avatarı

Giriş: 20-05-2009
Mesaj Adedi: 271
Ettiği Teşekkür: 874
119 Mesajına 290 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 71
Puanı: 1934
Derecesi : Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500Emre Özhan Kullanıcı Puanı +1500

Bisikletim:

bende tekli kulaklık kullanıyorum gayet güvenli kabloyuda içten geçirip aparatıyla sabitliyorum sorun olmuyo
Eski 02-12-2009, 09:31   #10
neverhood
Forum Demirbaşı

neverhood kullanıcısının avatarı

Giriş: 20-05-2007
Mesaj Adedi: 452
Ettiği Teşekkür: 444
317 Mesajına 848 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 138
Puanı: 4691
Derecesi : neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250neverhood Kullanıcı Puanı +3250

Bisikletim:

Kan Grubum:

Bende tek kulaklık dinleyenlerdenim fakat madem konu açılmış ürünlerde genişlesin diyorum ve önerimi sunuyorum

CSP-100-7DR

•Kronometre
•Düşük Pil Uyarısı
•Nabız Ölçümü
•Yakılan Kaloriyi Ölçme Özelliği
•FM Radyo
•Egzersiz İle İlgili Sesli Otomatik veya Manual Bilgi Verme

Biz kendi yolumuzda gitmeye inanırız
Dünyanın gerisi ne yöne giderse gitsin
Biz toza inanırız,yabani bitkilere,bağıran köpeklere,dağ gezilerine,gündoğumunu arkamıza alıp sürmeye
Biz her insanın hayatını kendi eliyle şekillendirdiğine inanırız
ve hayatı inanılmaz bir sürüşe çevirdiğine
Biz selesine oturduğumuz bisikletin
Dünyaya kim olduğumuzu gösterdiğine inanırız
Biz başkalarının neye inandığı ile ilgilenmeyiz
Kendi bildiğimize inanırız

Bu mesaj en son " 02-12-2009 " tarihinde saat 09:34 itibariyle neverhood tarafından düzenlenmiştir....
neverhood is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
neverhood adlı kullanıcının bu mesajına 2 üye teşekkür etti:
Yanıtla

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Hızlı Geçiş