diz için doktor önerisi - ankara

CandanC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2011
Mesaj
1.968
Tepki
1.347
Yaş
46
Şehir
Ankara
Bisiklet
Whistle
arkadaşlar annemin dizi bir süredir şiş, kırmızı ve ağrıyor... doktor eklemdeki sıvının yaşa bağlı olarak azaldığını ve fizik tedavinin işe yarayabileceğini söyledi. herhangi bir merhem veya ilaç vermedi. -- ancak aynı doktor, benim bileğimi de muayene etmişti, tetkik sonuçlarını göstermeye gittiğimde, "aa sana ilaç vermedim mi" diyince... ben bi irkildim tabi :D

malum günümüz tıp dünyası çok gelişti, bir sürü yeni tedavi ortaya çıktı, ekleme sıvı bile enjekte ediyolarmış...
bu konularda en iyi olan ve gelişmeleri en yakından takip eden doktorlar sporcularla ilgilenenlerdir diye düşünüyorum.
dolayısıyla, annemin dizini bu konuda uzmanlaşmış bi doktorun görmesi sanırım daha iyi olur, en azından aklımızda ? kalmaz

hastane fark etmez, ankara'da önerebileceğiniz isimler var mı?
 
Scudo
Kayıt
19 Haziran 2014
Mesaj
86
Tepki
10
Şehir
ankara
Bisiklet
Scott
tam gün yasası nedeniyle devlet hastanelerinin içi boşalmış. hepsi özel sektöre geçmiş bulunuyor. devlet hastanelerinde satj yapan tıp öğrencilerinden başka kimse yok desek yeridir. bende annem için fıtıktan dolayı bir çok hastane gezdim. fizik tedavi için değilse bile bir kaç sorundan dolayı medicanaya gitmiştim. fizik bölümü olup olmadığını bilmiyorum fakat bu hastaneyi önerebilirim. biraz tuzludur ama iyi bir hastane. geçmiş olsun bu arada.
 

CandanC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2011
Mesaj
1.968
Tepki
1.347
Yaş
46
Şehir
Ankara
Bisiklet
Whistle
teşekkür ederim, size de geçmiş olsun...

bu arada fizik için diil de, dizi önce başka bi doktora göstermek için soruyorum... belki başka ve daha kalıcı/etkili bi tedavi önerir diye... -- ilk mesajı da edit'ledim ki yanlış anlaşılmıyım :)

(EDIT: Edit'leyemedim ilk mesajı, süreci dolmuş.. neyse.. buraya yazmış oldum en azından :) )
 

kerem oktar

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Eylül 2013
Mesaj
477
Tepki
204
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Bianchi
Aaa size ilaç vermedim mi cümlesi şunu anlatıyor doktor Efendi'nin yanına bir tane mümessil efendi gitmiş bu ilaçtan ay içinde şu kadar satarsak size şu kadar ikramiye demiş doktor şimdi işe yarasın yada yaramasın herkese kakalayacak :)


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Kayıt
4 Mayıs 2014
Mesaj
68
Tepki
34
Şehir
Antalya
Bisiklet
Carraro
Ben Kova Sapı Tarzı Menisküs yırtığından ameliyat oldum. Bolu'da ameliyatımı yapan Tevfik Yetiş hocadır.
Hİkaye şöyle kayak yaparken düştüm bi sıkıntı oldu vs son olarak halı saha maçında düştüm dizim kitlendi. Antalya'da 2-3tane hastane gezdim. Bu hastaneler içinde antalya da zincir haline gelmiş darphane şeklinde çalışan özel hastane de var. Hepsi ameliyat dedi fakat ACL kopması olduğunu koskoca MR da göremediler. Ayrıca sonuçları incelemesine rağmen yine söylemediler bile.
Neyse Bolu'ya gittim memleketime. Orda bir özel hastanede ACL kopuk dediler inanmadım. 2-3 hastane daha gezdikten sonra İzzet Baysal Üniv. de ortopedi prof. la rica minnet görüşme yaptık. Adam dedi ki ben dizini ameliyat ederim fakat çok yoğunum iyi bir doktor bul her adamın yapacağı iş değil dedi. Ameliyatın şeklini anlattı.Tesadüf Tevfik Hocaya muayine oldum.Oda prof.un dediklerini onayladı 1/1 aynı. Güvendim ameliyat oldum. Bir sıkıntım yok.
Şimdi sizin konunuza bağlayacağım konuyu. Tevifk Hoca bana FTR (fizik tedavi) önerdi. Antalya'da bir tıp merkezinde fizik doktoru diz içine sıvı enjekte önerdi. Fakat hiçbir ortepedi doktoru bunu önermiyor.Diz ve omurilikten vurulan iğneler önerilmiyor. Emin olun sadece 1-2 aylığına ağrıyı hafifletmek için geçiçi çözüm.
Bu sıkıntıyı 4-5 yıldır çektiğim için beya bir bilgi sahibi oldum.

Size yazım saçma gelebilir fakat eklem ağrıları mutlaka ileri görüntüleme cihazlarıyla görüntülenip 1 doktorla sınırlı kalmadan değişik doktorların fikirleri alınmalı.
Özel hastaneler para için çalışan sağlık kuruluşları. Kesinlikle %100 güven vermiyor.
Şahsi görüşüm olmakla beraber birçok doktorun görüşü eklem içine sıvı enjektesi sağlıklı bi durum değil.

Geçmiş olsun dileklerimle.İyi forumlar
 

CandanC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2011
Mesaj
1.968
Tepki
1.347
Yaş
46
Şehir
Ankara
Bisiklet
Whistle
@kerem oktar

yok ya, öyle diildi havası, öyle olsa zaten çoktan kakalamıştı.. daha çok biraz şaşkınlık var gibiydi :)
kıkırdaktan şüphelenmişti, onda da bi'şey çıkmayınca sadece dinlendir, zorlama dedi... yine ilaç vermedi.

@Ferhat Ademir

çok teşekkürler, size de geçmiş olsun... bugün doktor bi tanıdıkla da konuştum, o da aynı şeyi söyledi... sürekli tekrarlamak lazımmış ve çözüm olmuyomuş.. üstüne üstlük enfeksiyon riskini arttırıyomuş...
 

erphan

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2010
Mesaj
823
Tepki
503
Yaş
51
Şehir
Ankara, İzmir
İsim
Erhan
Bisiklet
Scott
Ankara Ulus Devlet Hastanesinde, diz ameliyatları hususunda, Oprt. Dr. Sabri Dokuzoğuz hocam 1 numaradır diyebilirim. hastane ,evet, devlet hastanesi ve belki de kötü şöhretli olabilir ama doktor bey, bu konuda en iyilerden biridir. naçizane. şimdiden geçmiş olsun, Allah şifalar versin...
 

coffeeguy

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Mayıs 2014
Mesaj
915
Tepki
285
Şehir
Ankara
Bisiklet
Lapierre
ankara atatürk hastanesi ortopedi de şükrü solak. yıllardır benim dizimdeki kitle ile uğraşır çözüm arar ameliyat dışında ve başarılıdır da. sayesinde amerikan futbolu, snowboard vb sporlarda ufak ağrılar dışında sıkıntım olmadı. aklınızda bulunsun
 

Abdullah.R

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
565
Tepki
958
Yaş
62
Şehir
Büyükçekmece & Anamur
İsim
Abdullah Ramazanoğlu
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@CandanCCandan hanım öncelikle anneniz için geçmiş olsun. Bu meyanda siz ve tüm arkadaşlara bir de tavsiyede bulunmak isterim.

Aman diyeyim yüksek vites / düşük kadansta zorlayarak pedal çevirmeyin. Bisikletçilerin azımsanmayacak kısmı dizinden sakatlanıyor ve bunun başta gelen sebebi zorlayarak pedallamak. Önce kıkırdak yumuşamasına yol açıyor, kulak ardı edilirse kıkırdak hasarına kadar gidiyor. Kadınlar ve ileri yaş grupları daha yüksek risk taşıyor. Kıkırdak dokusu kendi kendini yenileme özelliğine sahip değil ve kıkırdak zedelenmeleri ya hiç geçmiyor veya uzun vadede hafiflese de, nüksetmeye meyilli oluyor.

Verilen ilaçların çoğu semptomatik tedavi yapıyor (ağrı dindirme, ödem indirme vs.) yani tedavi etmiyor. İşe yaradığı söylenen ilaçlar ise, sadece kıkırdak dokusunun kendi kendini reorganize etmesini (yenilemesi değil) teşvik edici nitelikte. Ameliyatla kıkırdak implantı yapılabiliyor ama onun da başarı hikayesini bilmiyorum.

Tavsiyem: Düşük viteste patinaj yapar gibi pedallayın ve asla abanmayın. En düşük viteste dahi abanmak zorunda kalacağınız yokuşları yürüyerek çıkın derim. Diz kıkırdağını bir defa zedelerseniz başınıza iş aldınız demektir.

Aşağıdaki başlığı da iliştireyim bu arada.

(link)
 

rassezgin

Üye
Kayıt
4 Nisan 2021
Mesaj
3
Tepki
1
Yaş
47
Şehir
Ankara
İsim
Rasim
Başlangıç
1963—64
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba,
Konu tarihi eski ama buraya uğrayanlar için faydalı olması açısından benim Ankara'da tanıdığım en iyi Fizik Tedavi uzmanı Prof. Dr. Birol Balaban. Web sitesinden birolbalaban.com uzmanlık alanlarını ve iletişim bilgilerini görebilirsiniz. Google yorumlarına da mutlaka göz atın derim. Keyifli sürüşler, sağlıklı günler.