Tamir seti tavsiyesi

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
Bugüne kadar bisikletlerimi hep tamircide yaptırdım. bundan sonra kendim yapmak istiyorum.
ayrıca bir bisiklet toplama projem var
bisiklet tamir seti önerir misiniz
bütün bisikleti söküp takabileceğim bir set var mı
yahut parçaları tek tek mi almalıyım?
akort ayarı gibi önemli şeyleri kendim yapmayacağım. başka tavsiyelere de açığım
 
Scudo

Ömer KARAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Aralık 2012
Mesaj
1.674
Tepki
1.688
Şehir
DENİZLİ
İsim
Ömer KARAN
Bisiklet
Bisan
Konuyu bende takip etmekteyim. İlk iki linkteki takımlar benim hoşuma gitti. İçerik daha iyi geldi açıkçası ama daha iyi öneriler olabilir belki.
 
  • Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek

Sefa

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2013
Mesaj
978
Tepki
677
Bisiklet
Focus
Şu aralar ben de bir alet edevat toparlama düşüncesindeyim, parça parça almaktansa set halinde olan ürünlere daha sıcak bakıyorum.

Şu an için benim gözüme kestirdiklerim bunlar;
(link)
(link)
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaslar ben asagidaki urunu siparis verdim. Beklerseniz geldiginde iyi mi oldu kotu mu bildirme sansim olur herhalde :)
(link)
Ben aldigimda 35.-€ = 105 TL geliyordu. Shimano setler icin ve hollowtec 2 gobek icin uyumlu olarak belirtilmis. Inceleyince de oyle gorunuyor. 8 Ocakta siparis verdim ve su anda bulundugum bolgeye girisi gozukuyor. Sanirim bu hafta ici elimegecer. Su anki fiyati aldigim sitede 30,38.-€.
75,00.-€ gumruksuz alisveris siniri. Site 60,00.-GBP uzeri alisverise ucretsiz kargo veriyor. Yaklasik 70,00.-€ yapar. Benim aldiklarim 73,00.-€ tuttu. Kargo bedava uygulandi. Malzeme gelsin detayli bilgi vermeye calisirim...
 
  • Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
@Sefa.

2. linkteki ürün zamanında Delta'da vardı, almıştım. Hala da duruyor, kullanıyorum. Bazı parçalar kullanmakta olduğum donanımdan dolayı işime yaramıyor. Mesela takımdaki 3 adet aleti hiç kullanmıyorum. Bazı parçaları ise takım içermiyor. Alyan anahtar yok mesela, sadece 8 numara anahtar tek olarak var. Gerçi bu modelde alyanlar boy boy var galiba, bendekinde yoktu. Eksik kalan diğer parçaları ise tek tek temin edip ekledim çantaya, kardeş kardeş yaşıyorlar orada. Bu arada malzeme kalitesi gayet güzel. Tek sorun anahtarların çantaya takıldığı yerlerin çok sıkı olması.
 
  • Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Pusuya yattım, bekliyorum. Benim de aklımda var böyle bir set almak. Ah paramız olacak ki İzeltaş'tan takımlar dizeceğiz evimize ama...
 
Kayıt
29 Aralık 2013
Mesaj
9
Tepki
4
Şehir
Ankara
Bence ihtiyaçlar doğrultusunda alet edinmek daha doğrudur. Topladığım 3. bisikleti henüz bitirdim ve daha öncekilerde dahil olmak üzere; bir büyük bir küçük kurbağacık, 9-19 arası anahtar seti, allen, düz ve yıldız uçları olan tornavida seti, aynakol çektirme anahtarı ve tel kesme makası dışında pek alete ihtiyaç duymadım. Toplam fiyatı piyasada satılanlardan daha ucuza gelmektedir, çünkü hepsi işporta malıdır :) Neden böyle düşünüyorum: Serden Us'un üstteki mesajda belirttiği gibi toplu halde satılan takımlar içinde eksik veya fazla aletler olabiliyor.
 

Mehmet H.

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Haziran 2013
Mesaj
816
Tepki
363
Şehir
*
Bisiklet
Ghost
lazım olabilecekler listesine göre en uygun takımı seçmek gerekir.başta bir liste yapmak şart takip edecem konuyu
 
  • Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
öncelikle herkese teşekkür ederim
tam karar veremedim
tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum
***
şu faydalı yazıyı buldum. sanırım tam bir set bunları içeriyor. ancak verdiğim linkteki setler ihtiyacımı tam karşılar mı bilmiyorum
(link)
 
Kayıt
5 Temmuz 2012
Mesaj
95
Tepki
65
Şehir
antalya
topeak set bende var. bu ürün bisiklet toplamaktan ziyade yolda çantanızda bulunması gereken küçük bir set.
ama yine de birkaç ek aletle işinizi rahatlıkla görür.
 
  • Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.

VolkanS

Daimi Üye
Kayıt
30 Ocak 2014
Mesaj
335
Tepki
121
Şehir
adıyaman
Bisiklet
Ghost
Linkteki ürünü aldım, çok kaliteli birşey değil ama iş görür, zaten evde alet çantamda baya alet-edevat var.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Fethi Özyüksel

Altini düsünmeden cizebilecegim bir yaklasim tarzi!
Yukarida örnek olarak verilen setlere baktim. Bir kac tanesindeki bazi aletler hic kullanilmayacak ta olsa görünüs olarak kaliteli(!) - müneccim olmak lazim- ise yarar. Fakat Fethi Özyüksel' in yaklasimini daha dogru bulurum. Herseyden önce bir bisikleti olan insan ne tamir eder. Ne kadar siklikta tamir eder. Hele yeni baslayan birisi neyi tamir edebilir. Diger bir nokta da, eger insan iyi bisiklet kullanabiliyorsa, herseyin neden ve nicin o sekilde imal edildigini, nicin o sekilde kullanilmasi gerektigini biliyorsa, zaten bozulacak bir sey yoktur. Zaten her parcayi belirli bir süre sonra degistirmek gerekir. Yani kopmasini, yarilmasini, delinmesini, kirilmasini beklemek olmaz.
Daha hic fren telim kopmadi! Nicin? Ne zaman kopacagini bilmiyorum! 70 km/h tempo ile dagdan inerken kopmayacaginin garantisi varmi? Ne zaman hareketleri biraz sertlesir, frenlarin hareketleri biraz güclesir, teller degisir. Zincir keza! Belirli bir bosluk baslayinca hemen degsimesi gerekir. Yol bisikletimde bu sinir 2000-3000 km civarindadir. Hemen " o kilometre cok az" diyenler cikabilir. Ama bunal karsilik ayna dislile r30000 i, rubleler 20000 i buluyor. Zinciri 10 bin km. kullansam, yani dayanabilse 10 bin km.ye, rubleler de o kadar dyanacak, ayna dislilerde. Cünkü o kadar asinmis zincir, digerlerini de yeyip bitirecek.
Dolayisiyla bu saydiklarima bakinca bana zincir degistirmek icin, tel degistirmek icin, fren papucu degistirmek icin, lastik degistirmek icin aletler lazim. Zincir ve ruble sökme aleti, iki tornavida 3,4,5,6, belki 8 mm. alyan. Tel kesmek icin ve uclarina pimleri sikmak icin bir pense, 8,9,10. 13. 15 acik anahtar. Kurbagacik tavsiye etmem! :( Ayna kol hangi sistem ise (octolink, hollowtech...vs.) ona göre anahtarlar. Hepsi bu kadar. Bunlarin lastik degistirme, fren papucu degistirme, akort anahtari gibi olanlari, her bisikletcinin zaten cebinde tasimasi gereken aletler.
Zaman ilerledikce, direksiyon yatagi icin freze gibi cok pahali aletler de olabilir. Ama normel bisikletinin bakimini yapan insanlar icin gerekli seyler degildir. Burada sizleri biraz kiskandirmak amaciyla bir sey anlatayim; yasadigim sehirde bir bisiklet tamirhanesi var. Burada saati 3 euroya her türlü aleti kullanarak tamiratini kendiniz yapabiliyorsunuz. Son topladigin cyclocrossumun masa yataklarini ve krank yataklarini 1 euro verip burada taktim. Masa yataginin frezesi icin gerekli alet 150 euro! :)

Bisikletinizin tamiratini kendiniz yapmak istiyorsaniz, her seyden önce kullandiginiz bisikletin donanimlarinin nicin öyle yapildigini, dogru olarak nasil kullanilacagini iyice ögrenin. Bu sekilde kaza olmadigi sürece hic bir sey bozulmaz zaten.
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Ihtiyaca gore alet toplamak mantikli bir yaklasim. Ancak elinizde hicbirsey yoksa set almak ekonomik bir cozum. Dikkat edilmesi gereken konu aldiginiz set isinizi gorecek mi? Ayrica icindeki aletler kaliteli mi? Bu konuda yurticinde makul fiyat, kalite ve icerikte set maalesef bulamadim. Genelde yurtdisi alisveris yapanlarin kaliteli urun icin onerdigi siteleri tararken shimano donanimli bisikletim icin yeterli olacagini dusundugum 18 parca basit bir set ile karsilastim. Buna cok benzeyen setleri baska sitelerde de buldum ancak farkli markalarda ve genelde performans notlari kotu olarak yorumlanmis hatta bazi anahtarlarin uyum sorunu oldugu yazilmisti. Benim aldigim set bu:
(link)

Nereden aldigim ve alisverisin surecine ait bilgi ve aktarimlari merak edenler icin actigim konunun linki de bu:
(link)

Setin kalitesi amator kullanicilar icin gayet yeterli (profesyoneller icinde uygundur belki o konuda tecrube sahibi degilim).
Alyan anahtarlari her isinizi goruyor ve uclari zorlanmadan etkilenmedi. Ancak biraz uzun tutulduklari icin cok uctan tutarak zorlarsaniz govdede hafif bir egrilik olabiliyor ancak kolayca gideriliyor. Normal tuttugunuzda bir sorun yaratmiyor. Uzun olmasi da ulasilmasi problemli alyan vidalarda rahat calismanizi sagliyor.
Akort anahtarini kullandim, kaliteli ve 3,2 - 3,3 - 3,5 olculerindeki tel ayarlari icin uygun.
Zincir sokme aparatini kullandim, sorunsuz ve kaliteli. Ayrica uzerinde yedek pim acan aparati da var.
Acera aynakol ve dort kose (kare mil) orta gobek soktum. Gayet guclu ve kaliteli anahtarlar.
Yeni aldigim deore hollowtec 2 aynakol ve gobegi taktim. Bunun icin uretilmis olan anahtarlarda kaliteli ve uyumlu, sorunsuz calisiyor.
Pedal sokme anahtari ayni zamanda diger tarafi ile klasik aynakol sokme aparatini, klasik shimano orta gobek anahtarini ve ruble anahtarini kullanmanizi sagliyor. Metali kaliteli. Pedal sokerkende uyumlu ve sorunsuz calisti.

Vites ayarlari icin tornavidalari kullandim. Uclari uyumlu ve kaliteli gorunuyor. Kisa vadede ve dogru kullanimla bozulacagini dusunmuyorum.
Lastik levyeleri buyuk ve oldukca etli (kalin / oturakli). Evde kullanim icin cok rahat, ugrastirmiyor. Mecbur kalinirsa tamir kitine atilip yaninizda da tasiyabilirsiniz agir degiller ama biraz buyukler iste.
Su ana kadar sadece ruble anahtarini, zincirli kaset dişlileri sabitleme kolunu ve tekerlek gobekleri icin hazirlanan anahtarlari kullanmadim. Teker gobekleri icin anahtarlar ince olmalari gerektigi icin biraz zayif gorunuyorlar. Ancak dogru sekilde ve zorlanmadan kullanilirlarsa sorun cikaracak veya uclari kolayca bozulacak gibi degiller.
Umarim ilgilenenlere bir fikir verebildim.
Iyi forumlar :)
 

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
Alalı çok oldu ama yazmayı unutmuşum. Set almak yerine aşağıdaki Süperbike'nin ürününü aldım. Setlerde eksik ya da fazla alet olduğundan ve ihtiyaç oldukça lazım olan aletin alınması gerekeceğini düşündüğümden böyle karar verdim. Zaten elimde pompa, pense gibi aletler mevcuttu. Süperbike'nin ürünü 18+1 özellikli. +1 özelliği minik çantası oluyor. İçeriğinde iki adet plastik levye, alyanlar, tornavida uçları, zincir sökme aleti, akort anahatarı ve ne işe yaradığını bilmediğim:) siyah plastik zımbırtı var. Yolda lazım olabilecek her şey varken ne yazıkki düz uçlu tornavida yok. İki kez lazım oldu halbuki. Onu başka setlerden alıp buna geçireceğim sanırım. Taşıma kolaylığı açısından bunu aldım. Evde aşağıdaki aletlerden başka tornavida takımım ve çekiçlerim var. Çekiç ne iş diye sormayın İnanın o da lazım oluyor. Bilgi ve fikir veren herkese teşekkür ediyorum.
 

hakan64

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2014
Mesaj
1.130
Tepki
543
Şehir
-
İsim
hakan
bu iki setten hangisini tercih ederdiniz?

(link)

(link)
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Angel
2 yorum yukarida bu konuya dair bir paylasimim var. Verdiginiz linklerden (link) bulunan urunun birebir aynisi bende var ve cok memnunum. Bir yildir kullaniyorum. Markasi farkli sadece ancak kalitesi ayni ise her isinizi goreceginizi dusunuyorum. Sanirim bu urunler siparis veren musteriye gore marka basilip uretiliyor.
Diger urundeki lokma setine aldanmayin. Onemli olan bisiklete ozel anahtarlardir. Diger herseyi (alyan, lokma, tornavida uclari, siradan ingiliz anahtarlari vb.)kalitesine gore ucuz veya pahali yapi marketlerden kolayca bulabilirsiniz ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan64
Kayıt
2 Eylül 2014
Mesaj
32
Tepki
6
Şehir
Hatay
Bisiklet
Specialized
Aynen bende ikisi arasında kararsızım ama bir XLC kalitesinde mi ?
 

hakan64

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2014
Mesaj
1.130
Tepki
543
Şehir
-
İsim
hakan
@suat akman
hocam o setteki parçalarla kare milli aynakol göbeğini sökebilir miyiz? procraft la sizin aldığınız jobsworth baya benziyo birbirine sadece renkli farklı, büyük olasılık aynı yerde üretilmişlerdir
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Angel
Sokebilirsiniz. Aynakol cektirmenin guzel tarafi o zaten. Uzerinde kucuk siyah sokulebilir bir parca var. Bu sekilde hemen her tur aynakol/gobek uzerinde sokme yapabiliyorsunuz. Hollowtec II uyumlu anahtarlarla da hangi bisiklet uzerinde calisirsaniz calisin bu set yeterli oluyor. Setin eksigi ingiliz anahtari / anahtarlari. Birde duz ve yildiz tornavida standart uclu bisiklet icin genelde yeterli. Ancak lokma seti vb. ihtiyaciniz varsa bunlari ekstra almaniz gerekir ki yapi marketlerde bol fiyat - kalite secenegi var ;)