Bol Seçenekli İstanbul Turu

vahapaydin

Daimi Üye
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesaj
243
Tepki
175
Şehir
İstanbul
İsim
Vahap
Bisiklet
Merida
Efendim öncelikle tüm forum ahalisine selam eder, keyifli günler, bol pedallar dilerim. Zaman zaman forumu kontrol etmekte, başlıkları özenle okumakta, bilgim dahilinde tüm dostlara yardımcı olmaya çalışmaktayım elden geldiğince. Tabi bu süreç içerisinde iki farklı bisiklet ekibi ile şehir içi ve şehir dışı turlar düzenlemekte ve bunlara katılmaktayım. Forum vasıtası ile tanıştığım ve sağ olsun organize ettiği her tura arayıp davet eden Nevres hanım ile yapmış olduğumuz telefon görüşmesi sonrasında böyle bir tur açmanın uygun olacağında karar kıldık ve detaylarını biraz da zamanın şekillendireceği bir biçimde konuyu açmayı uygun gördük. Görev de haliyle bana düştü. Öncelikle belirtmem gerekiyor ki; bu konu benim forumda açmış olduğum ilk etkinlik konusu olacak. Efendim; Başlıkta da belirttiğim gibi turumuzu bol seçenekli bir tur olarak belirledik ve İstanbul ili sınırları dahilinde. Bol seçenekli diye de ekledim çünkü tur tarihi olarak 15 - 16 Şubat 2014 veya 22 - 23 Şubat 2014 tarih aralıklarından birini düşünmekteyiz.

Nevres hanımla konuşur iken kendisi bana Belgrad Ormanı'na bisikletiyle gitmek istediğini belirtti. Tabi işin içine ben girince o turun yalnızca Belgrad Ormanlarıyla sınırlı kalması söz konusu bile olamayacağından ötürü bol seçenekli bir rotaya dönüştü bir anda bu rota. Efendim öncelikle sabah erkenden kalkıyor ve evinin önünden Nevres Hanım'ı alıyorum. İşte burası çok önemli çünkü ilk buluşma noktamız burası olacak. Gerekli bilgileri Nevres Hanım kendisi verecektir. Sonrasında ise belirlediğim ve aşağıda da gerekli verilerini paylaştığım rotayı takip ederek Avrupa Yakası Bisiklet Yolu'na ulaşacağız. İkinci buluşma noktamız ise bu rota üzerinde yer alan ve hepimizin bildiği Bakırköy Capacity AVM önü olacak.

Buradan sonra doğruca bisiklet yoluna çıkacak ve sahilden doğruca Gülhane Parkı'na doğru pedallayacağız. Toplamda ise 20 km kadar bir sürüş gerçekleştirmiş olacağız ve eğer dilenir ise burada kısa bir mola vereceğiz. Sabah saatlerinde Gülhane Parkı'nda yer alan çay bahçesinin manzarası güzel olur ve kimsenin sıcak çaya hayır diyeceğini düşünmemekteyim. Tabi sürüşe katılan tüm bisikletlilerin fikirleri çok ama çok önemli olacak bu kararlarda. Gülhane Parkı'nın önüne geldikten sonra ne yapılacağına karar verilecek, ama sonrasında ise yine sahilden sürüşe devam edilecek ve Karaköy - Kabataş - Beşiktaş hattı takip edilerek Beşiktaş'a varılacak. Gülhane Parkı'nda mola verilmemiş ise Beşiktaş'ta kısa bir mola verilmesi söz konusu olabilir.

Beşiktaş'tan devam ettikten sonra Ortaköy'de yer alan Cemil Topuzlu Parkı'na kadar durmadan pedal çevirecek ve parkta köprü manzarasını da arkamıza alıp turun ilk fotoğrafını çekeceğiz. Sonrasında ise yeniden pedallamaya devam edecek ve soluğu Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nin kantininde alacağız. İşte burası gerçekten asıl mola vereceğimiz yer olacak. Not: Performans turlarımda bu noktaya kadar mola vermeden, aralıksız olarak sürüş yapmaktayım ancak söz konusu tur bir performans turu değil, vakit geçirmek amaçlı planlanan keyif turudur.

Molamızı verip iyice dinlendikten sonra benim için Belgrad Ormanları'nın gözbebeği olan bir mekana; Atatürk Arboretumu'na doğru pedal çevireceğiz. Yolun da asıl yorucu kısmı burada başlayacak. Arboretum'a doğru ufak tefek yokuşlar çıkacak karşımıza ve biraz da tırmanacağız. Arboretum'a giriş ücretli ancak söz konusu ücreti emin olun gözünüz görmüyor. Tabi doğaya aşık biriyseniz ve yeşillikleri seviyorsanız. Arboretum ve Belgrad Ormanlarında vakit geçirdikten sonra yavaş yavaş dönüş rotasına geçeceğiz ve istenir ise geldiğimiz yoldan, istenir ise de Rumeli Kavağı üzerinden sahile ulaşacak ve sahil hattını kullanarak geri döneceğiz. Geldiğimiz rotayı izleyerek Bakırköy üzerinden Bahçelievler'e kadar süreceğiz. Turun gidiş geliş toplam mesafesi; Rumeli Kavağı üzerinden dönüş yaparsak 108 km kadar tutuyor. Ancak Arboretum'dan sonrası sürekli olarak iniş olacağı için yorucu olacağını düşünmemekteyim. Tura ait rota, uzunluk ve yükseklik bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ben; düzenlemiş olduğum turlarda katılımcıların güvenliği ve sağlığına azami önem veririm. Bu sebepten ötürü turun temposunu en yavaş olanımız belirleyecek. Belirli sınırlar dahilinde kendisini zorlamaya çalışacağız ancak kesinlikle bir yaptırım söz konusu olmayacak. Gerekir ise yokuşlarda çıkabilenler bisikletleri ile çıkacak, yukarıda bekleyecek. Ben de çıkamayanlarla beraber bisikletimden ineceğim, bisikletlerimizi yürüyerek çıkartacağız. Ancak kesinlikle limitleri zorlamayacağız. Başta da belirttiğim gibi performans turundan ziyade keyif turudur ve rota üzerinde pek çok oynama yapılabilir. İklim şartları kesinlikle turu etkileyecektir. Zaman ve mesafe değişiklikleri görülebilir.

Her katılımcının kask ve eldivenlerini getirmeleri, kullanmaları zorunludur. Ayrıca turun bir bölümünde hava kararacağı için yeterli miktarda aydınlatma da bisikletlerde olmak zorundadır. Yanlış anlaşılmak ya da kırıcı olmak istemem ama kask takmadan, aydınlatmaları olmadan gelen arkadaşlarımızı kendi can güvenlikleri için geri çevirmek durumunda kalacağımı açıkça belirtmek isterim. (Çok ukala biriymişim gibi bir izlenim bırakabilir bu cümle, kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem ama can güvenliğinin söz konusu olduğu bir durumda taviz vermem de beklenmemeli. Anlayışınıza sığınıyorum.)

Grup sürüşü yapılacaktır. Bir öncü, bir artçı bir de yancı olmak üzere grubun en az üç sorumlusu olacaktır. Nevres Hanım; Abdullah isimli bir beyefendiden söz etti, kendisinin konularını da zevkle takip etmekteyim. Bu tura eşlik edebileceğini de belirttiği için kendisinin bu konuda bana yardımcı olabileceğini düşünmekteyim. Yardımcı olmak isteyen her arkadaşımızın da başımızın üzerinde yeri vardır. Tura katılan arkadaşlarımızın yanlarında kimlikleri, kan grubu kartları gibi bilgi kartlarını taşımaları, yedek iç lastik, yama ve mümkünse pompa almaları faydalı olacaktır. Tur rotası, güzergahı, tarihi vs... gibi bilgileri, görüş ve önerilerinizi tarafıma ister forum üzerinden, isterseniz de aşağıda vereceğim iletişim bilgilerimden iletebilirsiniz. Sevgi ve saygıyla kalın a dostlar. Tur günü görüşmek ümidiyle.
 
Scudo

Barış Çavuş

Gezgin Kızanlar
Kayıt
7 Eylül 2009
Mesaj
285
Tepki
1.010
Şehir
İstanbul-Avrupa
Bisiklet
Sedona
Güzel bir organizasyon, hava şartları elverişli olursa mutlaka katılmaya çalışacağım. Rota çok güzel 108KM yi gözünüzde büyütmeyin grupla olunca ve böyle güzel bi rotada inanın farkına varmayacaksınız. Organizasyonda olan size ve Nevres Hanım'a teşekkürler :)

Ayrıca konu Gezi tur ve organizasyonlara taşınırsa daha uygun olur diye düşünüyorum.
 

vahapaydin

Daimi Üye
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesaj
243
Tepki
175
Şehir
İstanbul
İsim
Vahap
Bisiklet
Merida
Rota gerçekten güzel bir rota, gidişte trafik sorunumuz olmayacak ancak dönüşte yoğun bir trafik bekliyor olabilir bizi. Yine de problem edilecek hiç bir şey yok. 108 km gerçekten büyütülmemesi gereken bir mesafe hele bu eğimler söz konusu ise :)

Konuyu yanlış yere açmış olduğumu siz belirttikten sonra fark ettim. Forum yöneticileri uygun yere taşırlar ise memnuniyet duyarım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış Çavuş
Kayıt
3 Temmuz 2012
Mesaj
907
Tepki
1.359
Yaş
34
Şehir
istanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Raleigh-USA
Bisiklet türü
Katlanır
Normalde tek takılmayı seven birisiyim fakat, hava şartları izin verirse Gülhane Parkın'dan size katılabilirim.
Anadolu Yakasından gelecek olanlar Gülhane de buluşabilir en uygun konumda.
17 Ocak ta yine tek başıma çıktığım (1 gece konak) Sultanbeyli-Sultanahmet turumun konusu:
(link)

Belgrad ormanlarını da merak ediyordum bakalım kısmetse grup olarak katılabilirim.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
16 ya da 23 ü fark etmez pazar günü olduğu takdirde gelebilirim. Sizinle Gülhane Parkında buluşabilirim. Bildiğim bir rota. Gidişte belgrada tırmanmak biraz zorlayabilir fakat yolun güzelliği sizi daha çok pedal basmaya teşvik ediyor. Çok keyifli bir tur olacağından eminim.
 

vahapaydin

Daimi Üye
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesaj
243
Tepki
175
Şehir
İstanbul
İsim
Vahap
Bisiklet
Merida
Tura katılmaya istekli arkadaşları görmek beni mutlu etti açıkçası.

Ancak tekrar belirtme gereği hissediyorum; performans turundan ziyade keyif turu olarak planlanmış bir etkinlik bu. Ben de performans turu olsun isterim ancak turun mimari Nevres hanımdır ve rota tam bir keyif rotasıdır.

Grup sürüşleri ve ritm konusunda tecrübe kazanmak isteyen arkadaşların da katılmaları faydalı olacaktır kanaatindeyim.

Sorumlu ekipte yardımcı olmak isteyen tecrübeli arkadaşların olmasını istemişimdir her grup sürüşünde, sorumluluk paylaşımı ve koordinasyon kalite katacaktır tura :)

Kesin tarih zaman içerisinde belirlenecektir ancak herkese uyacak bir tarih olması benim de işime gelir.

Netice itibariyle güzel ve sorunsuz geçmesi için elden gelen her şey yapılacaktır :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Robert Knepper

mahden

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Temmuz 2013
Mesaj
470
Tepki
842
Şehir
istanbul/beşiktaş
Bisiklet
Sedona
17 milyonluk şehirde Atatürk Arboretumu'nur görmeyen 17 milyon buluruz, efsane bir yer sadece tekrar görmek için bile tura katılınır:)
 

vahapaydin

Daimi Üye
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesaj
243
Tepki
175
Şehir
İstanbul
İsim
Vahap
Bisiklet
Merida
@mahden

işte bu :) bekliyoruz efendim :)
 

Musti S.

Aktif Üye
Kayıt
24 Haziran 2012
Mesaj
162
Tepki
58
Şehir
AMASYA
Bisiklet
Salcano
Şartlar uygun olursa bende katılırım :)
 

vahapaydin

Daimi Üye
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesaj
243
Tepki
175
Şehir
İstanbul
İsim
Vahap
Bisiklet
Merida
@tall81

Bence şartlar uygun olur, olmalı da :) Bekliyoruz mutlaka :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Musti S.

Abdullah.R

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
565
Tepki
958
Yaş
62
Şehir
Büyükçekmece & Anamur
İsim
Abdullah Ramazanoğlu
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@vahapaydinMerhaba Vahap bey,

Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve güven dolayısıyla çok mutlu oldum ve davetiniz için çok teşekkür ederim. :)

Bu tura katılabilmeyi isterdim ancak, planlı akşam sürüşleri yapmıyorum ve turlarımı karanlık olmadan geri dönmüş olacak şekilde planlıyorum. Bu yüzden kış aylarında nispeten kısa turlara çıkıyorum. Bu turda dönüş akşam karanlığına kalacağı için malesef katılamayacağım. İnşallah yaz aylarında benzer bir turda buluşuruz.

Turun herkes için mükemmel geçmesi dileklerimle. :)
 

FelixTheCat

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mayıs 2013
Mesaj
689
Tepki
896
Şehir
İstanbul
İsim
Betül
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Verilen bilgiler ve etkinliğin oluşturulması açısından forumda ihtiyaç duyulan bir konu olmuş. Bende katılmayı çok isterdim fakat Nevres abla biliyor durumumu. Çok keyifli olcağını düşünüyorum. Umarım giderken de gelirken de rüzgar arkanızda olur ve size destek verir. Keyifli sürüşler bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın. Fotoğraflarla özendilirip daha fazla katılımcı çekilebilir.
 

vahapaydin

Daimi Üye
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesaj
243
Tepki
175
Şehir
İstanbul
İsim
Vahap
Bisiklet
Merida
@Abdullah.R

İlginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim Abdullah Bey, umuyorum ki bir turda birlikte pedallarız kâh şehir içi olur kâh şehir dışı :) Saygılarımla

@Betül özkal

Fotoğraf konusunda ciddi ciddi bir şeyler yapabileceğimi ummaktayım ki gelemeyenler gerçekten üzülsün :) Şu cümleyi kurmuş olmam nasıl bir intiba bırakacak bilmiyorum ama bisiklet bir spor olmanın yanı sıra sanattır da aynı zamanda :) Tabi bence böyle :) Nevres hanım durumdan haberdar ise belki size de uyması açısından gerekli düzenlemeleri yapabilir, kendisinin takdirine kalmıştır bu durum. Gönlümüz katılımın üst düzeyde olmasından yana.

Hazır Belgrad'a gitmişken piknik yapalım, mangal yapalım gibi bir kaç öneri de geldi özelden. Tüm bunlar güzel öneriler, tüm katılımcıların onayına sunulabilir öneriler ancak spor hekimim ve diyetisyenimin acilen vermem gerektiğini söyledikleri fazladan 15 kilonun hesabını nasıl vereceğimi düşünmekteyim :D Yine de uyabilirim bu konuda sizlere :) Yoksa geçtiğimiz pazar gününe kadar mangal; benim uzun mesafe turlarımın değişmezleri arasındaydı :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Mangal fikri güzelmiş :) zaten bir şeyler yiyeceğiz o da mangal oluversin bu seferlik. Hatta enstrüman, top, ip, hamak vs. De getirip pikniğin özündeki ruhu ortaya çıkarma ayini düzenlemek hiç fena olmaz. Tamam abarttım blraz :)
 

vahapaydin

Daimi Üye
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesaj
243
Tepki
175
Şehir
İstanbul
İsim
Vahap
Bisiklet
Merida
@Ugur Basdag

Yalnız arboretumda bunlara izin verilmiyor :) Ancak arboretum çıkışında yapabiliriz tüm bunları :) Ya da Rumeli Kavağı'na indiğimizde düşünülebilir :)
 

Oktay Erkan

Daimi Üye
Kayıt
26 Kasım 2013
Mesaj
332
Tepki
829
Şehir
Kadıköy İstanbul
Bisiklet
Trek
Gerçekten güzel bir tur rotası planlamışsınız. Seçenekli olması ve performans turu olmaması bana daha uygun.

Katılmayı çok isterdim. Ancak şimdiye kadar bir günde en çok 35km yaptım. Bilmiyorum bu yolu çıkarabilir miyim? Anadolu yakasındayım. Kadıköy'e gelip vapurla Eminönü, Karaköy veya Beşiktaş'tan katılabilirim.

Genelde herkese Pazar uyar ama bana Cumartesi daha uygun. Kısmet diyelim.


Vahap Bey, ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim; konu açılış mesajınız ders niteliğinde. Sunum gibi hazırlanmış. Konunun tüm detaylarını veriyor. Türkçe açısından da güzel bir kompozisyon ödevi gibi :) Tebrikler.
 
  • Beğen
Tepkiler: vahapaydin

vahapaydin

Daimi Üye
Kayıt
18 Haziran 2013
Mesaj
243
Tepki
175
Şehir
İstanbul
İsim
Vahap
Bisiklet
Merida
@Oktay Erkan

Öncelikle güzel düşünceleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. Anlaşılabilir olmaya olabildiğince çok özen gösteririm ve kullanmış olduğum dilin kurallarına titizlikle riayet ederim. Güzel bir dilimiz var ve güzel konuşmayı hak ediyor, gerçekten :)

Ola ki bu tura katılacak olursanız -ki sizi aramızda görmeyi gerçekten isterim- 108 km'yi rahatlıkla çıkartabileceğinizden emin olabilirsiniz. 50'li yaşlarında bir abimin bu rotayı performans turlarında benden daha iyi gittiğini söyleyebilirim. Siz de rahatlıkla çıkartabilirsiniz, zaten gerekli durumlarda dinleneceğiz, kimseyi yormayacağız.

Pedal çevireceğimiz tüm yolu çok uzun bir 35 km olarak düşünün, fazlası değil :)

Zaten dönüş rotası için bir kaç alternatif planlamaktayım da; Rumeli Kavağı'na geçmişken Anadolu Kavağı'na da geçebilir, oradan sahil hattı üzerinden de Kadıköy'e doğru pedallayabiliriz.

Bunları da planlamaktayım ve cidden tur tarihine kadar pek çok seçeneği sunmuş olacağım.
 
Kayıt
4 Aralık 2013
Mesaj
23
Tepki
12
Şehir
istanbul
Bisiklet
Salcano
henüz diğer cevap veren arkadaşları okumadım ama göktürkte oturan ve düzenli olarak bir grupla orman içinde pedallayan biri olarak vahap beyin belirttiği bir noktanın üzerinden geçmek isterim. özellikle dönüş yolunda hava kararacağı için orbitoriumdan çıkıştan sonra sahil yoluna ulaşacağınız ara güzergahta (ister rumeli kavağından inin -ki yol virajlı ve belli kesimlerde dardır ve araç trafiği vardır, isterseniz su kemerinin altından geçip direkt sahile inin -ki sanırım en kısa mesafe bu, yada sizi hacıosman üzerinden tarabyaya indirecek yolu kullanın -ki özellikle bu yol yoğun kamyon trafiği içerdiğinden, aydınlatma ekipmanı hayati önem taşıyacak. ayrıca bu yolda gece sürüşü yapan ehliyet adaylarına da denk gelebilirsiniz. bencede kimse vahap beye gücenmesin. zira hayırlısı ile turu bitirdiğiniz zaman aydınlatmanın ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. iyi pedallar şimdiden.
 

NEVRES KME

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2013
Mesaj
1.014
Tepki
1.510
Şehir
İstanbul ve Mersin
Bisiklet
Specialized
Sevgili Pedaldaşım Vahap,

Öncelikle emeğine ve gönlüne sağlık.
Çok güzel bir yazı olmuş. Daha okurken pedal çeviriyormuş gibi hissettim kendimi;)

Yorumlarla katılan arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

Konu demlensin ve sonrasında turumuzun saat ve mola yerlerini netleştiririz.

Herkese çok çok teşekkürler.

Pedalları birlikte çevirmek dileğiyle,

Esenlikler diliyorum