İz Tv'de "Bisiklet Şehri" adlı belgesel

Scudo

Halil EROĞLU

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2012
Mesaj
1.747
Tepki
1.082
Şehir
İzmir/Ankara
Bisiklet
Salcano
İyi oldu bu. Akşam hangi saçma dizi varsa ondan kurtulmuş olduk. Şahsen haber dışında televizyonda hiçbir şey izlemiyorum. Bu aletin hakimiyetini eşime verdim. İzlemesem de aynı ortamda olduğumdan, gereksiz yayınlar kulağımı tırmalıyor ister istemez. Bugün biraz değişiklik yapalım bu vesileyle...
 
  • Beğen
Tepkiler: enes savaş

Oktay Erkan

Daimi Üye
Kayıt
26 Kasım 2013
Mesaj
332
Tepki
829
Şehir
Kadıköy İstanbul
Bisiklet
Trek
Şöyle tekrar bir baktım da; programın adı "Bisiklet Şehri" olunca insan bisiklet dostu, ne bileyim, bir Alman ya da bir Hollanda şehri bekliyor. İstanbul'u görünce insan garipsiyor... Zaten hikayesi anlatılan konuklardan hiçbiri İstanbul'da bisiklete binmek şöyle güzel d(iy)emiyor.

Sizce Türkiye'de bir "Bisiklet Şehri" seçilecek olsa hangisi olurdu? Hani yolumuz düşerse bisiklet kiralayıp keyfini süreriz diye...
 

enes savaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2013
Mesaj
1.569
Tepki
300
Şehir
İzmir
Bisiklet
Salcano
Videodaki 4. adam bizim tayfadan... :D

(Gürsel Akay)
 

Osman Kıtay

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2012
Mesaj
856
Tepki
1.091
Yaş
48
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Fuji
Belgeseli yayınlandığı gün 2 defa izledim. Türkiye de nadir yapılan bir belgesel olmasından dolayı beğendim. Ama bunların çeşitlendirilmesi lazım. Özellikle Türkiye de atılan turların belgesel olarak yapılması çok iyi olur.

@Barış Kılınç

Barış bey yapım sizin tarafınızdan mı gerçekleşti? İZ tv ile bağlantıyı nasıl kurdunuz? yaklaşımları nasıl oldu? Bilgilendirirseniz sevinirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo

çok hoş olmuş :) belgeseli 5e ayırlamaları(yol-klasik-katlanır-mtb-tur) ve her bisikletin kullanım alanına dikkat çekmeleri çok çok iyi olmuş. mtblerin asfaltta kullanılmasına oldum olası karşıyım ve şaşkınım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: serdar k ve Sefa

Tahir Keskin

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2013
Mesaj
2.145
Tepki
2.003
Yaş
39
Şehir
Kocaeli, Gölcük
İsim
Tahir Keskin
Bisiklet
Kron
Enfes bir çalışma olmuş. Keyifle izledim, tekrar izlemek için telefonuma da yükledim.
İlk bölümdeki arkadaşın Pinarello Dogma'sına hasta oldum. Diğer ekipmanlar da Specialized zaten.Havasından geçilmiyor maşallah :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Didem Aydoğan

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Az önce denk geldim bu belgesele.

İlk kısımdaki arkadaşın, Gökhan Kutluer'in yani, kişisel sitesinde vakit geçirmiştim bir-iki hafta evvel. Bilmeyenler için, işte o site:
(link)

Bence belgeseldeki en karizmatik bisikletçi, ikinci kısımda izlediğimiz Burçak Erbil.

En sıkıldığım kısım ise katlanır bisikletli arkadaşın olduğu üçüncü kısım. "Her türlü önlemimi alıyorum." demesine rağmen ayna kullanmıyor, ilginç.

İzlerken en çok da "tur bisikleti" kısmında kimi izleyeceğimizi merak ettim. Bence bu tam bir hayal kırıklığıydı. Turu sadece yabancılar mı yapar? Yine de çok güzel bir belgeseldi.
 

Sefa

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Haziran 2013
Mesaj
978
Tepki
677
Bisiklet
Focus
Tur bisikleti kısmında yabancı uyruklu bir bisiklet kullanıcısına yer verilmesini ben yerinde bir karar olarak gördüm açıkçası.

"Bakın bakın... Siz evinizde pineklerken, arabanızdan inmek bilmezken elin Avrupalısı kalkıp sizin memleketinizde bisiklet kullanıyor" alt metni ile iyi bir mesaj veriyor aslında. Yani mesajı veriyor ama anlamak isteyene elbette.
 

Burcuu

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Mart 2014
Mesaj
612
Tepki
691
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Nihayet izleme fırsatı buldum ve çok beğendim. Ben haftalık bir belgesel sanıyordum meğer tek bölümlükmüş :( Biraz daha uzun olabilirdi.

Yol - yarış bisikletlerine hiç merakım yok ama ilk bölümdeki Gökhan Bey' in dengetekeri isimli blogunu merak ettim, çok kaliteli bir blog !! Kendisini tanıttığı kısıma bayıldım. Çok matrak ve güzel bir yazı :alkis:

Burçak Bey kadro seçiminin kişilerin karakterlerini yansıttığına katılıyorum. Dediğiniz gibi bisiklet satın alırken birkaç seçim arasında karar vermek zorunluğu çok kötü. Mesela B'TWIN' in bir modelini çok beğendim ama renk seçeneği yok :mad: İstediğiniz şekil ve renklerde kadrolar üretebiliyor olmak şahane bir duygu olmalı gerçekten :D

Dağ bisikletinin tanıtıldığı bölümden çok keyif aldım ! Bisikletin yanı sıra ormanla, doğayla bütünleşmek duygusunun ne kadar mükemmel bir tecrübe olduğunu çok güzel anlattılar.

Katlanır bisikletin hakkını vererek kullanan bir hemcinsimi görmek gururlandırdı beni :rolleyes:

Kapanış şahane oldu. Heino' ya hayran kaldım cesaretine, bilgeliğine. Gerçi hemen hemen tüm turcular doğaya saygılı olmak konusuna insanların dikkatini çekmek istiyor ama Heino bir başkaydı. Kazasız yolculuklar dilerim, yolu açık olsun :alkis:
 

Atacan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2014
Mesaj
374
Tepki
385
Yaş
42
Şehir
Karşıyaka-İzmir
Bisiklet
Giant
Konuyu hortlatiyorum ama hortlasin yani, belki bu sayede 3-5 kisi daha izler :) 3 dakikalik facebook videolarina bile dayanamayan ben bir cirpida izledim. Ayakta aklisliyorum super olmus. Yayalim, kesin bilgi :)
 
Kayıt
3 Haziran 2015
Mesaj
8
Tepki
2
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Tern
Dün gece forumdan bağımsız olarak izledim. Tabii daha önceden burada konu oluşturulmuş olduğunu düşünmüştüm. Gerçekten bisikleti hem spor, hem de ulaşım aracı olarak kullanan ve kullanmak isteyen herkes için izlemesi çok keyifli bir prodüksiyon. İz TV büyük bir teşekkürü hak ediyor. Umarım bisiklet başlığı altında daha pek çok farklı belgesele imza atarlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: BerkEvren