Sevdiğiniz Antreman ve Gezi Rotaları

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Uzun zamandır düşüncemde olan bu başlığı sevdiğim bir abimizin de dile getirmesiyle bugün açıyorum.Konu rağbet görür ise sabit hale getireceğiz.

Burada antremana çıktığımız veya hoşumuza giden rotalarımızın eğim grafikli haritalarını paylaşalım.

Eğer gezi amaçlı tavsiye ediyor isek gidilmesi görülmesi gereken noktaları yemek yiyebileceğimiz veya konaklayacağımız mekanları yazalım.

Bunları yazarken hangi ilde olduğunu muhakkak belirtelim.Ayrıca haritalarımızı şehir merkezinden oluşturalım.Yemek ve konaklama yerlerini ya işaretleyelim yada iyi tarif edelim .Su noktalarını unutmayalım.

Şimdilik alıma gelenler bunlar eminim rağbet görecek giderek de gelişecektir.

Bu ilk mesajı genel konu anlatımına ve yapılması gerekenlere bırakıyorum Burada ekleme çıkarma yapabiliriz.ikinci mesaj olarak Eskişehirde çok sevdiğim bir rotayı örnek olsun diye yayınlayacağım.....
 
Scudo

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Eskişehir Dikey Limit Antreman rotası.
Bu rota çölün içinde bir vaha misali içanadolunun bozkırından bir anda cennet vadisine geçişi de yansıtır.Eskişehir merkezin kuzeyine Muttalip Yoluna (anadolu üniversitesi iki eylül kampüsü yolu) doğru yöneldikten sonra Muttalip ilçesini geçer geçmez hekimdağa tırmanmaya başlıyorsunuz.
Yaklaşık 10 km lik yüzde 10-15 lik tırmanıştan sonra zirveye varıp eğer mola vermek isterseniz zirvedeki hekimdağ köy kahvesinde bir çay yada mevsime göre dondurma alabiliyorsunuz.Bu arada merkezin rakımı 780 zirve 1350 metredir.
Zirvden 20 km lik sert ve virajlarla dolu parmak uçlarınızı donduracak kansız bırakacak inişe 100-150 rakıma iniyorsunuz.İsterseniz buradaki sakarılıca hamamlarında mola verebilir pide salonunda yemek yiyebilirsiniz.
10 kmlik düz yol (iniş ayarında) yaptıktan sonra rotanın en zevkli tarafı başlıyor tırmanıyorsunuz .Yaklaşık 20 km 100-150 rakımdan yeniden 1350 metreye çıkıyorsunuz.Eğim yine yüzde 10-15 arasında dolanıyor.
Zirvede bir alabalı ktesisi var isterseniz burada da yemek yiyebilirsiniz.
Sonra ufak ama sert bir iniş ve 20 km lik düz yol ile şehire çıktığınız yerin 2 km batısından eskişehirlilerin bileceği yanık kahve bölgesinden yeniden giriş yapıyorsunuz.
90 km lik kısa bir mesafede iki defa 1350 rakımlara tırmanmak hele hele bir tanesini 100-150 rakımdan başlamak oldukça yıpratıcı oluyor.Ben hiç yemek molası vermeden de yaptım bu rotayı o zaman ciddi bir tırmanış antremanı oluyor iki gün sonra normal turlarda eğiminden şikayet ettiğiniz rampalar nedense size çok kısa geliyor :)
İlk tırmanışta su noktası sadece zirveye 500 metre kala sol tarafta çukurda gözüküyor .İkinci tırmanışta tırmanış sertleştikten sonra 4-5 km tırmanınca solda 100 metre aralıklı 2 çeşme var bu çeşmelerden tam 4 km sonra yine zirveye 3-5 km kala ufak bir dağ köyü girişinde bir çeşme daha var.su kalitesi derseniz ilk karşılaşacağınız çeşmeden 100 metre sonra solda biraz daha içeride olan çeşmenin suyu çok kaliteli.
Hiç köpeğe rastlamadım köpek sıkıntısı yok :) öğlen saatlerine denk getirmeyin ağaçların gölgesi yola düşmüyor.İlk zirveden sonra turun tümü boyunca manzara ve doğa mükemmel asfalt kalitesi 23 lük lastiğe uygun.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar gelelim rotaya.....
http://img843.imageshack.us/img843/4675/dikeylimit2012son.png
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.464
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Şimdi fark ettim son yazılan mesajın sol tarafına site reklamı açıldıgından fotoğraf kalitesi düşüyor.Bu mesajı rota net gözüksün diye yazıyorum.Bu başlıkta sadece yukarıdaki örnekte görüldüğü şekilde resimli rotalar yazılıp anlatılırsa daha uygun olur.Altlarına yoruma başlarsak konu dağılır .Rota hakkında konuşmak isteyen arkadaşlar özelden konuşursa sanki daha doğru olacak diye düşünüyorum.
 

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Ben de bugün yaptığım rotayı ekleyeyim bari..
Çok güzeldi; hem orman, hem deniz görmek çok mutlu etti beni =).

Eyüp'ten yolu takip ederek TEM'in altından Kemerburgaz yoluna girdim.. Burada yol deli gibi geniş o yüzden çok rahat, bir çok kamyona rağmen.
Kemerburgaz'a ulaştıktan sonra merkezdeki kahvenin bahçesine oturup soda içilebilir.. Semt merkezi olduğu için bir çok imkan var zaten yemelik, içmelik..

Oradan çıkıp Bahçeköy yoluna girdim, burası da inişli çıkışlı bir yol. MapMyRide'da en fazla %4 var ama ben km saatimde çokça %8 - %9 gördüm..
Orman içinde olması ayrı bir güzel, hafta sonu olmasına rağmen çok araç da yoktu bu yüzden keyifli keyifli gidilebiliyor.
Buranın sonunda Bahçeköy'e ulaşılıyor, burası da semt merkezi olduğu için bir çok imkan var..

Buradan da muhteşem bir rampadan Sarıyer'e indim.. Burası da çok güzel bir yol. Orman içinde geçe geçe denize iniyorsunuz, yol sonunda deniz tam karşınıza çıkıyor =).
Buradan sonrası zaten neredeyse düz (Yeniköy ve Emirgan'daki mini rampalar dışında). Ama hafta sonu burayı çok önermem, inanılmaz bir trafik vardı. İçim buruldu trafikten..

Bu da haritası;

http://i.imgur.com/aplXibl.jpg

Bahçeköy yolu:
http://i.imgur.com/47ZERPy.jpg http://i.imgur.com/NX8LIgy.jpg

Bebek:
http://i.imgur.com/GiVtPKA.jpg

Genel olarak Rota:
Eminönü - Eyüp - Kemerburgaz- Bahçeköy - Sarıyer - Beşiktaş - Eminönü (İstanbul)
Mesafe: 57.03 km
Toplam tırmanış: yaklaşık 1.200m.

(Ben Bahçelievler'den yaptım turu, toplam 105km mesafe ve 1.445m. tırmanış vardı)
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@ferhat köse

Giriş olarak çok güzel olmuş. Belki alt bölüm olarak bölge bölge ayrılsa, araştırınca daha da kolay bulunur. Mesela "Batı Akdeniz-Likya Antalya-Alanya" veya "İzmir civarı" veya "İstanbul Avrupa yakası" gibi. Bazı parkurlar bir kaç ili kapsayabilir. Coğrafi bölge olarak çok geniş olur.

Benim kullandığım belirli yol bisikleti sayfaları var. Bazılarında bütün Avrupa dağ geçitlerini harita-profil ve anlatım olarak iki yönde izah ediyor ve Ülke ve bölge olarak örneğin "Alpler-Avusturya", Kara Ormanlar-Almanya gibi ayırıyor. Oteller, konuyla alakalı kitaplar vs.

Örneğin: (link)


Hemen dikkatimi çeken bir nokta. Eğer bütün kullanıcılar parkurları aynı yazılım ve tarzda yapabilseler daha iyi olur. Yukarıda verdiğiniz örnekleri nasıl yaptığınızı açıklayan kısa bir açıklama aydınlatıcı olacaktır. Tabi başka web sayfaları ve yazılımlarla da olabilir, ama anlaşılabilirliği açısından bence benzer olmaları daha uygundur.
 

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
@ihtiyar

MapMyRide ile yapılıyor bunlar.. Alttaki grafik içinde Yükseklik tablosunun üstündeki "Show Elevation with Grades" e tıklamak yetiyor..
Ekranı tam görmek için ise soldaki menünün hemen sağında < işaretine tıklamak gerekiyor.
Daha sonra Print Screen ile herhangi bir görüntü işleme programında jpg olarak kaydedilebiliyor (paint olabilir örneğin). =)
 

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Burası benim oldukça sevdiğim bir rota. Yokuşla başlayıp yokuşla bitiyor. Toplam 620 metre tırmanış var dikey olarak. İlk bölüm biraz yoğun trafik olarak. Ayrıca bittikten sonra E5'e dönene kadar kamyonlarla birlikte sürmek zorunda kalıyorsunuz ama daha önce sorun yaşamadım hiç.

http://img600.imageshack.us/img600/9522/screenshot20130331at121.png

Şehirden çok uzaklaşmak istemeyenler için gayet uygun. Fakat bazı günler, özellikle gölün kuzeyi çok çok rüzgarlı oluyor. O nedenle rüzgar durumuna iyi bakıp çıkmak gerek.
 

Samet Koç

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Şubat 2012
Mesaj
914
Tepki
516
Şehir
Isparta-Antalya
Bende bir rota paylaşayım. Yeni başlayanlar için özellikle rotanın ilk başlarında hafif tırmanış var. Gaziemir çıkışına kadar trafik bildiğiniz gibi ama Torbalıya kadar yol güzel. Dönüşü ben belenbaşı tarafından yapıyorum. O kısımda hem güzel rampalar var hem de güzel manzaralar. Dönüşü yine iniş yaparak bitiriyorsunuz.
(link)
 

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Haziran 2011
Mesaj
2.067
Tepki
7.945
Yaş
56
Şehir
Maltepe/İstanbul
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Önerebileceğim bir rota İstanbul Anadolu yakasında Bostancı-Polonez rotası. Yol bisikletine müsait, yolu yenilenmiş olan Bağdat caddesinden geçiliyor, Boğaz sahil şeridinden geçiliyor, Polonez'de 7-9 derece eğimde rampalar alınıyor, bu bölgede motorlu araç gürültüsü nispeten azalıyor ve çoğu yerde tek başınıza gidiyorsunuz. Polonez'e varınca çay molası vermek gerçekten güzel oluyor ama bir de rampaları bol dönüşü de insanın aklına geldiği için fazla gevşememek gerekiyor. Toplam mesafe 82 km, 1400 metre irtifa alınıyor. Aşağıda önemli rampaların eğim bilgileri var.
https://www.bisikletforum.com/attachment.php?attachmentid=1990&d=1365138092
https://www.bisikletforum.com/attachment.php?attachmentid=1991&d=1365138092
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
 

Raven_35

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2006
Mesaj
2.340
Tepki
1.898
Tırmanış rotaları:

Önerebileceğim ve bahar klasiği yapmak istediğim güzel bir rota.Denizli Pamukkale arkasından Irlıganlı-Uzunpınar köyüne tırmanış,oradan Karahayıt'a iniş.Karahayıt'dan Pamukkale'ye dönüş.Yer yer %22 eğim ve ortalama %15 civarı tırmanma.Karahayıt'a bol virajlı bir iniş.Hors catagorie bir rota diyebilirim.

Denizli'den Sarayköye oradan Buldan yolu üzerinden Güney şelalesine gidiş.Ortalama %10 tırmanış.Uzun tırmanışlı bir rota.Bol virajlı inişler de mevcut.

Denizli'den Sarayköye oradan Buldan'a bol tırmanış.Sürekli tırmanma.Yer yer kısa %20'ye yakın eğim.İnerken 70+km/s hızlar garanti.

Denizli-Yenişehir-Başkarcı üzerinden Babadağ yapılabilir.Başkarcı üzerinden Yeşilova gibi kısa mesafeli tatlı tırmanışlı rotalarda var.Güveçlik ve Şirinköy'de Başkarcı tarafından gidilebilecek kısa mesafeli tatlı tırmanışlı rotalar.

Kayhan'dan Vali Recep Yazıcıoğlu barajı üzerinden karakurt köyünden honaz göz ve honaz yapıp,oradan pınarkent'e inip,Denizli'ye zamana karşı temposuyla pedallamak gibisi de yoktur.Sürekli tırmanışlı bir rota olup,yer yer %15'lik tırmanışlar ve genel olarak %10'luk tırmanma.Honaz Ege bölgesinin en yüksek dağı.

Denizli-Cankurtaran-Serinhisar yada Tavas yapılabilir.Tavas'ı biraz geçip Kale yapılabilir kondüsyon durumuna göre.

Zamana karşı ve sprint rotalar:

Denizli Buharkent arası.40 km civarı.Yer yer 45 km/s ortalamalar.Rüzgar arkada ise Buharkente 60+ km/s ortalama ile gidilebilir.

Denizli-Pınarkent-Kocabaş-Kaklık.35-40 km/s ortalama.

Denizli-Pamukkale.25-30 km'lik bir rota.

Denizli-Pınarkent üzerinden Çal-Çivril.Yer yer orta-üst zorlukta 3-4 km tırmanış var.Genel olarak düz.

Bu arada bizim takımlar neden Denizli gibi bisiklet kullanmanın rahat olduğu bir yeri kullanmazlar,anlamam.Çok güzel rotalar var.Yol kalitesi Türkiye ortalamasının üzerinde.Hem dağ,hem yol bisikleti kullanmanın çok rahat olduğu bir şehir.Tam bir bisiklet şehri diyebilirim.

Kötü yanı:Kışın hava kirliliği rahatsız edici.
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Sertaç EKİCİ

Yöreyi iyi taniyan birisi icin cok acik secik tarifler gibi görünse de, benim gibi 30 yilda bir ugrayan birisi icin biraz karmasik!
Rotalari tahmin(!) etmeye calistim. Googleearth' te bulmasi oldukca güc. Hangi yollarin asfalt kapli oldugunu bulmak neredeyse mümkün degil. Acaba bir harita üzerinde isaretlemek mümkün mü?
 

Raven_35

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2006
Mesaj
2.340
Tepki
1.898
Harita üzerinde göstereceğim,şimdilik bu rotaları kaydedin derim.Bu ülkeye neden aşık olduğumu anlayacaksınız.

Konya'ya gelirsek:

Tırmanış rotaları:

-Beyşehir-Huğlu-Derebucak-İbradı yapılabilir.44 km'lik çok sert rampa var.Ortalama %10'a yakın uzunluk 44 km.Toplamda 80 km üzeri tırmanış barındırıyor.Toroslara çıkış.Savanbeli(2580mt rakım) geçidinden geçip,Antalya'ya inilebilir.Eğer macera isterseniz Gündoğmuş'tan Alanya yapılabilir.Dar dağ yolları ve bol sert viraj içeriyor.Şakaya gelmez bir rota.1000 mt'den 3000 mt'ye çıkış.Dikkat feci kondüsyon gereklidir.Eğer yüksek rakıma alışık değilseniz ve virajlı yollardan korkuyorsanız tavsiye etmem.Hors catagorie,ciddi bir sertlik.
Not:Bu rota üzerinde görebileceğiniz manzaralar,hayatınızın en güzel anıları olacaktır.Fotograf makinesi ile gidilmesini şiddetle tavsiye ederim.

-Beyşehir-Seydişehir-Tınaztepe Magaraları yapılabilir.Bol bol tırmanış içerir.100 km'ye yakın rota.

-Konya-Altınapa Barajı yapılabilir.Kısa zevkli bir rota.

Zamana karşı ve Sprint rotaları:

-Beyşehir-Şarkikaraağaç arası 55 km'lik düz profil rota.

-Beyşehir-Seydişehir arası 45-50 km'lik düz profil rota.

-Beyşehir yada Seydişehir-Konya arası.Düz profil,yer yer tırmanışlı zevkli bir rota.

-Konya Meram-Selçuk Üniversitesi arası kısa tamamen düz profil rota.

-Konya-Kulu arası düz profil orta mesafeli bir rota.Yaklaşık 130 km civarı.

-Konya-Tuz Gölü.Çok zevkli,düz porfil bir rota.

-Beyşehir-Ilgın yada Höyük.Yer yer tırmanışlı,düz profil rota.
 
  • Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve Edip D.

Raven_35

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2006
Mesaj
2.340
Tepki
1.898
İzmir'e gelirsek:

Tırmanış rotaları:

-En güzel rota burası.Beton asfalt ve bol virajlı dağ yolu.2-3 günde bir kaçmak için birebir.İzmir-Karabağlar-Uzundere-Cennetçeşme tarafından Tırazlı köyü üzerinden askeri radar.Bu rota üzerinden Tırazlı'yı geçtikten sonra Efem Çukuru'na gidilebilir.Efem Çukuru'ndan Seferihisar'a akılabilir.Efem Çukuru kavşağından,Kavaklar köyü'ne dönüp,Güzelbahçe'ye akılabilir.Bu rotanın tersi de güzeldir.Güzelbahçe-Kavaklar köyü üzerinden radar oradan Cennetçeşme-Uzundere yapılabilir.

-Karabağlar-Esendere-Balçova yapılabilir.Şehir için bol tırmanış içeren yer yer %30'ları bulan eğimler.Diğer bir seçenek,Üçkuyular-Esendere-Basın Sitesi-Yeşilyurt üzerinden Karabağlar yapılabilir.

Buca Kaynaklar yapılabilir.Kısa ama dik rampalar içeren bir rota.

Buca Kaynaklar üzerinden Sabuncubeli-Belkahve yapılabilir.Bahar klasikleri hazırlığı niteliğinde rota.Bozuk zemin ve bol tırmanış.

Bornova-Sabuncubeli yapılabilir.

Bornova-Belkahve yapılabilir.Çiçekli'ye de uğramadan geçilmez.Çiçekli üzerinden Belkahve ve Sabuncubeli arası akabilirsiniz.

İzmir-Menderes-Ahmetbeyli-Özdere-Ürkmez-Gümüldür-Seferihisar-İzmir.200 km'ye yakın.Düz profil ve ciddi tırmanışlar içeren bir rota.Ciddi kondüsyon gereklidir.

Zamana karşı-sprint rotaları:

-Uzundere üzerinden Evka7-Gaziemir-Menderes-Ahmetbeyli yapılabilir.Ciddi kondüsyon isteyen bir rota.Düz profil.

-İzmir-Seferihisar-Sığacık yapılabilir.Orta mesafeli rota.

-Bornova-Karabağlar-Gaziemir-Kısıkköy-Torbalı.Mükemmel bir zamana karşı rotası.50 km/s ortalamalar görülebilir.

-İnciraltı-Güzelbahçe arası da mükkemmel zamana karşılık bir rotadır.Güzelbahçeyi geçip Urla yapılabilir.


İzmir'de rota çok.Aklıma geldikçe yazacağım.

Bu ülkede,bisiklet sürmek istediniz mi?Sürecek o kadar çok yer var ki ömür yetmez.
 

caner ünsal

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesaj
1.088
Tepki
485
Şehir
izmir
Bisiklet
Scott
Benim de bir rota listem var. rotaları paylaşmak çok iyi olur.
Bu konunun amacı hiç bilmeyen birisinin bizim tariflerimiz ya da haritalarımız ya da linklerimizi kullanarak aynı rotaları kolaylıkla bulup gezebilmesi olduğundan standart ve anlaşılabilir bir yöntemde anlaşmak lazım. İyi ve kullanışlı bir yöntem öneren olursa daha faydalı hatta kalıcı bir başlık olacağını düşünüyorum. Gönderilen işaretli harita rahatlıkla büyütülüp incelenebilmeli ki rota netleşsin tabi bu mümkün olursa
örn.
(link)
farklı öneriler gelirse daha güzel olabilir belki
 
  • Beğen
Tepkiler: ihtiyar

Baran Altilar

Aktif Üye
Kayıt
30 Ekim 2012
Mesaj
140
Tepki
109
Şehir
Antalya
Bisiklet
Scott
Antalya ve çevresi için rota önerisi olupta paylaşan olursa çok sevinirim,yol bisikletine yeni başladım,şöyle doya doya tadını çıkarabileceğim bir rota bulamadım bi türlü:)
 
  • Beğen
Tepkiler: ihtiyar

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.590
Tepki
3.579
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Samet Koç

Google' da "çubuk beli" yazıp arıyorum. Çıkan (link) çok neşeli! Bedia Akartürk ile başlayıp, " Çekemedim akça kızın göçünü ..." diye devam ediyor.
Bu başlığı açarken rica etmiştik. Lütfen yazdıklarınız, açıklamalarınız, yöreyi hiç bilmeyen insanların da işine yarayabilsin!:)

"Hisarçandır yokuşu" nu arayınca araya (link) çıktı.

Yani rotalar konusunda yazarken, daha önce forumda veya başka sitelerde yazılmış, resimlenmiş detayları eklemekte de yarar var demek ki! Yoksa "Kargasekmez iyidir", "Hacı Osman Bayırı"...... gibi tabirler oldukça yetersiz( 0,000..) kalıyor.
 

Batu.ers

Üye
Kayıt
24 Mart 2012
Mesaj
94
Tepki
80
Şehir
ankara
Ayrıyeten benim rotam. 00:19:54-52-55 bugünkü 3 turum toplam 1 saat sürüyor ve şehirden hiç uzaklaşmadan istediğiniz kadar iniş istediğinizden fazla kadar çıkış var. :in:
Doğu Aktulga Kışla Çevresi
http://img198.imageshack.us/img198/6893/adsztxw.png