Çağatay Avşar'ın Katilleri Halen Bulunamadı...

Hasan Söylemez/Bisikletle Türkiye Fotoğrafları Turu Yazı ve Resim Serisi

Geri Git   Bisiklet Forum - Dünya`nın En Büyük Türkçe Bisiklet Forumu > Geziler-Turlar-Yarışlar-Duyurular ve Organizasyonlar > Outdoor
Adınız Soyadınız
Şifre
Kayıt Sıkça Sorulanlar Üye Listesi Ajanda Konuları Okundu İşaretle

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-07-2010, 17:06   #1
SametAksuoğlu
Kıdemli Üye

Giriş: 30-04-2005
Mesaj Adedi: 309
Ettiği Teşekkür: 195
111 Mesajına 245 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 126
Puanı: 4907
Derecesi : SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750

Kan Grubum:

Varsayılan UÇaĞa Bİnerken Kamp Malzemelerİnİn Alinip Alinmamasi?

primus benzin ocağı, yakıt tankı, kamp yaparken, yemek yaparken..vs kullanacağım ekmek kesme tahtası, sivri ve keskin yapıda çeşitli bıçaklar(şef bıçağı..vs) alu tencere tava seti, çadır, mat...

ve bir de bisiklet

bunların hepsini roma uçağına yükleyip italyaya gitmek gibi bir düşüncem var. bilet ücretine dahil 20kg olarak belirttikleri bir sınır var.

ancak,
kg başına 8 lira vererek siz bu sınırı, uçak bagajında boş yer olması koşuluyla aşabiiyorsunuz.

bisiklet 15kg tutsa,
3,5 kg çadır
1kg portatif ocak
1 kg da mat ve polar tulum
5 kg da ıvır zıvır bıçak..vs

limit doldu da geçti.

bisiklet ve yukarda saydığım malzemeleri, bisiklet kutusuna doluştupup koyarsam eğer, derli toplu gözükecekler ancak bisiklet kutusunun da 2,5-3 kg gibi bir ağırlığı olacağını düşünüyorum.
öğrenmek istediğim bisikleti en direkt olarak bagaja sürebilir miyim, çıplak olarak?
Eski 17-07-2010, 18:21   #2
SametAksuoğlu
Kıdemli Üye

Derecesi : SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750SametAksuoğlu Kullanıcı Puanı +4750

Kan Grubum:

şimdi pegasus müşteri hizmetleriyle görüştüm, check in esnasında bisikleti onaylatırsanız (?) olur gibi bir şey dedi. anladığım kadarıyla taşıdığım yükün bisiklet olduğunu bir şekilde pasaporta ya da daha başka bir belgeye işleyecekler.

kutu olarak mı getirmeliyim dedim. onun hakkında bir gereklilik olduğuna dair bişey demedi. şeytan diyor ki sürerek git bisikletle sabiha gökçene, çadırı, matı ve heybeyi birbirine lastikleyip birleştir ve bir o parça haline getir, bisiklet ikinci bir parça olarak şekilde git check in masasına büyük kumar

arkadaşlar her türlü geyiğe açığım, yorumlarınız, deneyimleriniz benim için çok önemli
Eski 17-07-2010, 18:46   #3
mcanb
Forum Bağımlısı

mcanb kullanıcısının avatarı

Giriş: 16-12-2008
Mesaj Adedi: 655
Ettiği Teşekkür: 607
310 Mesajına 816 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 238
Puanı: 14508
Derecesi : mcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULLmcanb Kullanıcı Puanı FULL

Bisikletim:

Kan Grubum:

Bisikleti yüklemek için kesinlikle pedalların çıkarılmış ya da ters çevrilmiş ayrıca gidonun da çıkarılmış olması şartı aranıyor sanırım. Spor aleti olarak bisiklet için 15x8 değil belirli bir ücret ödemek yeterli. Ayrıca kutu veya çanta içerisinde olması sanırım, bana öyle demişlerdi ingilterede.

Yakıt tankı içi boşken sorun değil ama kartuş değil dimi, benzinli? Eğer kartuş ise hiç şansı yok. Bıçakları falan bagaja verirsen onda da sorun yok.

Check in görevlisi kılsa kıllık yapar değilse yapmaz. Ama bisiklet için önceden rezervasyon gerekiyor demişlerdi bana.

Çanta veya kutuda olmazsa uçaktan çıkışta bisikleti ağzı gözü dağılmış bulabilirsin. En azından bi kutu bişey ayarla. Tabi dönüş nası olur onu bilmiyorum. Soner Sarıhan var forumda, ona özel mesaj at o daha iyi yardımcı olur sanırım.

Merida
Dawes
Paris-Sport

Bu mesaj en son " 17-07-2010 " tarihinde saat 18:49 itibariyle mcanb tarafından düzenlenmiştir....
mcanb is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-2010, 00:06   #4
grideniz
Aktif Üye

Giriş: 05-05-2010
Mesaj Adedi: 107
Ettiği Teşekkür: 5
14 Mesajına 14 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 24
Puanı: 111
Derecesi : grideniz Kullanıcı Puanı +50grideniz Kullanıcı Puanı +50

Bisikletim:

Kan Grubum:

Biraz da karşindaki görevliye bağlı, bazen kıllık yapıp prosedür neyse onu uygulayıp seni mahvediyorlar bazen de insani davranıyorlar, tr de daha insani görevliler ama dönerken türk firması değilse kuralcı insanlara denk gelebilirsin benim gibi 5 kg fazla için 40€ ödemek zorunda kalabilirsin ,
Not: kiloyu dengelemek için el bagajını kullan, onu tartıya sokmuyorlar
grideniz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-07-2010, 09:16   #5
nuhcan
Forum Dostu

nuhcan kullanıcısının avatarı

Giriş: 03-07-2007
Mesaj Adedi: 1,491
Ettiği Teşekkür: 267
354 Mesajına 786 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 430
Puanı: 16839
Derecesi : nuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULLnuhcan Kullanıcı Puanı FULL

Bisikletim:

Kan Grubum:

Bisikleti güzel bir kutuya koyup, kamp malzemelerini gittiğin yerden almayı düşündün mü hiç?

Oralarda bu malzemeler daha ucuz değil mi? Hem kullan-at tarzı, daha ucuz birşeyler alabilrsin... Dönüşte de geri getirmen gerekmez... Böylece taşıma masraflarından ve en önemlisi görevlilerin ne diyeceği riskinden kurtulmuş olursun...
nuhcan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-07-2010, 00:00   #6
Abdulmecit Altınbaş
Yeni Üye

Giriş: 18-04-2010
Mesaj Adedi: 21
Ettiği Teşekkür: 5
2 Mesajına 2 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 7
Puanı: 35
Derecesi : Abdulmecit Altınbaş Kullanıcı Puanı +10

Bisikletim:

Kan Grubum:

THY ile gitmeyi düşünürsen onda kilo sınırı 32kg. bilet paranı hesaplarken kargo dahil ücretin thy parasını geçmesin. check in e gelince içeriye hiç birşeklide tüplü yada yanıcı gaz sokmak yasak farkederlerse canını sıkabilirler.
detaylı bilgi için
önceden haber verme olayı kargo dolma ihtimaline karşı ama çok büyük sorun olduğunu sanmam.
bisikleti yapabildiğin kadar paket haline getirmen senin avantajına olacaktır.
birde check in de bisikleti değerli eşya statüsünde alıp sigorta yapmak isteyeceklerdir. nekadar gerekli bilmiyorum. yarın tgs den bi arkdaşa sorayım.
iyi uçuşlar..
Abdulmecit Altınbaş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2010, 12:46   #7
ilkerturker
Aktif Üye

ilkerturker kullanıcısının avatarı

Giriş: 27-07-2008
Mesaj Adedi: 187
Ettiği Teşekkür: 106
53 Mesajına 87 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 53
Puanı: 460
Derecesi : ilkerturker Kullanıcı Puanı +10ilkerturker Kullanıcı Puanı +10ilkerturker Kullanıcı Puanı +10ilkerturker Kullanıcı Puanı +10ilkerturker Kullanıcı Puanı +10

Bisikletim:

Kan Grubum:

eski bir yolcu hizmetleri memuru olarka bu konuya açıklık getirmek istedim
öncelikle bisikleti güzelce bir kutuya koyarsınız ve check-in görevlisi size limited release isimli bir form hazırlar.bisikletiniz uçağa kadar elde taşınacak,zarar görmemesi için özen gösterilecek fakat bir zarar görürse de firma herhangi bir sorumluluk kabul etmez tarzında.
benzin ve benzeri yanıcı maddeler taşıyorsanız,bunlar uçağa kabul edilmiyor,herhangi bir kaza,alev alma gibi bir durum olmaması için.fakat benzin ocağı boşsa sorun çıkacagını sanmıyorum.
bıçakları da çantanızda uçak altına göndermeniz gerekiyor,öteki türlü baya bi işlem yapılıyor,bu da karşınızdaki check-in memurunun ılımlı yapısını tersine çevirebilir

Korkma bilirim acıyı tedaviyi imkansızlığın kekremsi tadını
Dün insanlara baktım kendi kirli camımdan,
Terkedilmişler çoktan yaradan tarafından
ilkerturker is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2010, 12:49   #8
ilkerturker
Aktif Üye

ilkerturker kullanıcısının avatarı

Giriş: 27-07-2008
Mesaj Adedi: 187
Ettiği Teşekkür: 106
53 Mesajına 87 kez teşekkür edildi.
Puanlama Gücü: 53
Puanı: 460
Derecesi : ilkerturker Kullanıcı Puanı +10ilkerturker Kullanıcı Puanı +10ilkerturker Kullanıcı Puanı +10ilkerturker Kullanıcı Puanı +10ilkerturker Kullanıcı Puanı +10

Bisikletim:

Kan Grubum:

Alıntı:
SametAksuoğlu tarafından gönderildi

ancak,
kg başına 8 lira vererek siz bu sınırı, uçak bagajında boş yer olması koşuluyla aşabiiyorsunuz.

ve bir not: 450 yolculuğu hacı uçağı göndermiştik zamanında,onun bile ambarlarının doldugunu hatırlamıyorum
ve bence şirket temsilcileriyle konuşmaya çalışın mümkün oldukça,onlar da anlayışlı davranacaktır..

Korkma bilirim acıyı tedaviyi imkansızlığın kekremsi tadını
Dün insanlara baktım kendi kirli camımdan,
Terkedilmişler çoktan yaradan tarafından
ilkerturker is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-07-2010, 04:48   #9
SametAksuoğlu
Kıdemli Üye

Kan Grubum:

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler çok değerli.

15-16 kg/ portbagay demiri ve diğer ıvırı zıvırıyla bisiklet, 1000 tl
2 kg/ benzin ocağı ve boş benzin tankı 200 tl
3-5 kg/ çadır 350 tl
1,5 kg/ bambu ekmek kesme tahtası, pisliğin içinde yapılacak 2 aylık bir tur boyunca, antibakteriyel özelliği taşıyan bambu gibi bir malzeme kullanmayı hayati buluyorum.
700gr lık polar uyku tulumu 50 tl ama her yerde bulunmuyor.

bunları her şekilde götürmeliyim. italya özellikle de roma pahalı bir şehir. bu tür ciddi alışverişleri başlangıç eviyesi italyancamla gerçekleştiremem. benim kafamda bu eşyalarla gidip italyadaki bir bisikleçiden bisikletler için satılan remorklardan almak var.
daha sonra bu remorka migros, bim gibi bir marketten plastik tabak, kamp kaşığı, mat, pil, defter, kalem, tuz, pul biber, konserve açacağı gibi her türlü ıvır zıvırı alırım.

roma da bu işler için 1,5 günüm var. umarım sorun çıkmaz. 8 inde italya ya uçup, 11 inde havaalından 85 km uzaklıktaki chivatecchia dan sicilyya kalkacak gemiye bineceğim. 9 ve 10n unda bu işleri roma da halletmiş olmam gerekiyor.

çünkü 11 inden sonra, italyanların bile iletişim kurmakta zorlandıkları ve hatta korktukları mafyanın merkezine, carleone kasabası, etna yanardağı ve mafyanın doğduğu şehir palermoyu da kapsayan uun bir tur yapacağım sicilya ya gitmiş olacağım. sicilya da bisiklet ve kamp kompenentleri konusunda şanslı olacağımı sanmıyorum.

*** havaalanından çalışmış arkadaşatan öğrenmek istediğim bir şey daha var.

türkiyeden götüeceğim bisiklet, çadır gibi şeyleri türkiyeden italyaya götürdüğümünasıl kanıtlayabilirim. bunların fatursası yok, uzunca süreden beri kullandığım şeyler. italya dönüşü sorun çıkarsa mahfolurum.

Bu mesaj en son " 31-07-2010 " tarihinde saat 04:56 itibariyle SametAksuoğlu tarafından düzenlenmiştir....
SametAksuoğlu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-07-2010, 04:58   #10
SametAksuoğlu
Kıdemli Üye

Kan Grubum:

arkadaşlar, sert tabanlı, takunya gibi olanlardan spd (sidi) ile uçağa binebilir miyim? cinayet aleti gibiler ve arama esnasında muhahakkak öteceklerdir.

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Hızlı Geçiş