Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

  • Evet

    Katılım: 21 13,8%
  • Hayır

    Katılım: 132 86,8%

  • Toplam katılım
    152

G. Sipahi

Üye
Kayıt
17 Haziran 2009
Mesaj
18
Tepki
46
Şehir
İstanbul Anadolu
Ayberk Türk'ün vermiş olduğu linkteki yöntem, bence en başarılı yöntemlerden birisi. Ben DVD'si olduğuynu bilmiyordum.
Bu yöntemin seminerleri düzenleniyor ve seminer ücreti 400 - 600 tl arasında değişiyor.
DVD'si varmış, az önce öğrendim :)
Bir de kitabı var. Kitabı 10 tl'ye tüm kitapçılarda satılıyor.

Ben 18 sene boyunca, hiç bırakmak istememecesine içtim. Bırak diyenlere kafa tuttum. Bir gün, internette gezerken kitabın e book versiyonunu gördüm, hakkında yapılan yorumlar ilginçti. Bu kitabın bir saadet zincirine dönüştüğü ve okuyup sigarayı bırakanların, kitabı sevdiklerine hediye ettiklerini bile yazmışlardı. Gülümseyerek indirdim kitabı. Ne yazmış olabilir ki dedim...

Meraktan okumaya başladım, aynı günün sonunda sigarayı ben de bırakmıştım. Hiç niyetim yokken. Hiçbir yan ürürne gerek duymadan. Kilo almadan.

Kendi kendime kızdım, 18 senelik bir alışkanlığı/bağımlılığı bir kitapla bırakacak kadar iradesiz olduğumu (!) anladım.

İnternetten bedavaya indirdiğim kitabın hayatıma kattıklarının karşılığında, teşekkür edebilmek için, dün gidip kitabın orjinalini aldım. Sigarayı bırakmayı düşünen bir sevdiğime ödünç verilmek üzere rafta bekliyor şimdilik.

DVD'sini bilmiyorum ama kitabını şiddetle tavsiye ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
Scudo

Serdar Pehlivan

Aktif Üye
Kayıt
4 Haziran 2009
Mesaj
100
Tepki
42
Şehir
istanbul
Arkadaşlar bende sigarayı bırakan biri olarak birşeyler söyleyeyim. Ben sigarayı 6 ay önce bıraktım o gündür içme teşebbüsünde bile bulunmadım çok şükür artık o mereti görmek bile istemiyorum. Nasıl bıraktığıma gelince Göğsümdeki ve boğazımdaki ağrılara rağmen inatla içiyordum bırakmak için bir zaman belirlemedim ama boğazımdaki ve göğsümdeki ağrılardan dolayı kanserden çok korkuyordum. Bir gün içmemeye karar verdim paketimide atmadım hatta bir hafta hiç kimseye bıraktığımı dahi söylemedim , başlarsam diye.Soranlarada hasta olduğumu içemediğimi söyledim canım sigara istediğinde sakız çiğnedim abur cubur yedim iki ay sonra bunlarda geçti. Bırakırsam çok agresif olurum sağa sola saldırırım diye düşünmeyin bende aynen öyle düşünüyordum. Ama sigarayı bırakınca eskisinden daha sakin bir adam haline geldim. Sigarayı bırakınca daha güçlü ve sağlıklıyım öksürmüyorum , hemen tıkanmıyorum , artık pis kokmuyorum. Bırakamam demeyin mutlaka deneyin bırakabilirsiniz. Biraz inanç ve inat yeterli kolay gelsin herkese sigarasız sağlıklı günler. Bu arada 5 kilo aldım vermeye çalışıyorum :D
 
Kayıt
26 Haziran 2009
Mesaj
34
Tepki
10
Şehir
ankara
ben içiyordum.gittikçe gücümü daha fazla kestiğini anlıyodum hep kendimi yatıştırıyodum...ama fazla olmaya başladı..bende her gördüğüme sigarayı bıraktığımı soledim.sözünde duran bi insan olmayı sigaraya tercih ettim.ve bıraktım.bu ii bi yöntem bence..
 

omurkadir

Daimi Üye
Kayıt
22 Ağustos 2008
Mesaj
251
Tepki
143
Şehir
Sinop&Konya&SAPANCA
Sigarayı bırakmamdan 1gün sonra Allen Carr'ın kitabını okumuştum çok faydası olmuştu.Bu başlık altında defalarca tavsiye ettim.DVD'si olduğunu bilmiyordum,izlemeyi çok izliyorum şimdi ama internetim kotalı olduğu için indiremeyeceğim.Eminim izlenmeye değerdir,kitabını da es geçmeyin derim.Sigarasız 11inci ayımdayım şükürler olsun ki.
 
  • Beğen
Tepkiler: G. Sipahi
Kayıt
30 Haziran 2009
Mesaj
14
Tepki
3
Şehir
iStanbuL
Ben bi kaç deneme yapmıştım Sigarayı bırakmakla ilgili..Hiç birisinde 5 günü Geçemedim.. YanLış yaptıGım Şey,Kafamda bitiremiyordum..Canım Sıkkınken,yada Stresli bişey yaptıktan Sonra ki en Cok SınavLardan Sonra Tekrar BaşLıyordum..1 ay önce Artık boyumun eSkisi Gibi HızLa uzamaDıGını Farkettim..178 de kaLdım..3 Ay Sonra 18 e Giricem..Yani Artık en fazLa 3-5 cm uzayabiLirimki o da HerGün Süt içerSem.. Bu Çok dokundu bana.. Ve Paketten Son bir tane aLdım içtim,Sonra yetmedi bir tane daha aldım onuda yarısına GeLince Attım ve Geriye kaLan paket ki içinde 15 tane Vardı kırdım Hepsini Direk Çöpe Attım.. iLk Bir hafta çok Zordu şimdi iSe Çok Rahatım.. Düşünsenize Artık evden çıkarken yanıma Sigara ALmıyorum ve Cebim boş kaLıyor,paketi ve CakmaGı evde unuttuGum Zaman Tekrar Dönmek Gibi Bi Derdimde kaLmaDı. Size TavSiyem,kafanızda bitirin bu işi..
 
A

Adrenaturex

Misafir
""" allencar """ ın kitabını bulamadım arkadaslar konyada nasıl ulasabilirim ya da internetten satılan bir yer varmı bir arkadasıma alcam daha cok genc .. ozelden ulasırsanız sevinirim cd siyle beraber vermeyi planladım .. 1 kisiyi daha bıraktırabilirsem ne mutlu bana


TÜTÜNNE HAYIR NO SMOKİNG
 

Nail USANMAZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2007
Mesaj
1.361
Tepki
1.175
Şehir
İzmir-Karşıyaka
Bisiklet
Specialized
@Ayberk Türk

Selam.
Özel mesaj attım.
 

OZHAN ESEN

Üye
Kayıt
25 Haziran 2009
Mesaj
19
Tepki
28
Şehir
IZMIR
Herkese merhaba

Ben yaklasik 10 yildir sigara iciyordum, ozellikle son 2-3 yildir gunde 2 paketin altina hic dusmezdim.

Karar verdim hem de radikal bi karar verdim ve piyasada yeni sayilabilecek bir ilac satin aldim ve kullandim. Sadece 2 hafta icinde hic sigara icmemeye basladim. 1. ayin sonunda ilaci kullanmayi biraktim. yeni bir bisiklet satin aldim ve onunla mesgul olmaya basladim. Su anda sigara icmiyorum ve bisikletimle cok daha huzurlu ve saglikliyim.

Darisi basiniza arkadaslar..
 
  • Beğen
Tepkiler: G. Sipahi

Veli Bahtiyar

Daimi Üye
Kayıt
16 Mayıs 2009
Mesaj
298
Tepki
121
Şehir
İstanbul
Baba o hangi ilaçsa bana özelden yazarmısın.
Günde 1-1,5 paket içiyorum. Nefret ediyorum ama hayatımızın her anını sigarayla birleştirmişiz bir kere. Moralin bozuk iç, sevin iç, yemekten sonra iç, kahveyle iç, çayla iç, çok afedersiniz kaka yaparken bile iç... Nasıl olacak ?
 
  • Beğen
Tepkiler: kultigin

Şafak Atilla Akpınar

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Temmuz 2009
Mesaj
1.239
Tepki
1.587
Şehir
Ankara-Dikmen
Bisiklet
Trek
1.Sevgilin istedimi bırakıyorsun
2.Hele ki bir bisiklet sürüyorsan bırakıyorsun abicim :)
3 kere bırakıp başlamış biri olarak ''İrade'' diyorum.İsteyen bırakıyor....
 
Kayıt
23 Mayıs 2009
Mesaj
54
Tepki
25
Şehir
İzmir
6 ay oncesine kadar gunde ortalama 1 paket sigara içiyordum. yaklaşık 7 yıl once baslamıstım sigaraya. Hele arkadas ortamında 3. paketleri bile aldıgımı bilirim. Muhabbet=Sigara idi benim için.

Çok kereler ben de bıraktım tekrar basladım. Çok fazla onemsemiyordum. Bir gun aniden dank etti kafama. '' Ne yapıyorum ben.!?!? Yavas yavas öldürüyorum kendimi. Kanser olmak için mi yapıyorum bunu!?! '' diye düşündüm.

Ani bir kararla o gün bıraktım sigarayı. Tam 6 ay geçti, ağzıma sürmedim. Şimdi sigara içtiğim zamankine göre hiçbir kaybım yok. Ama ondan kurtuldum.

Velhasıl kelam, ani bir karar alıp bırakabiliriz bunu. 1-2 hafta sonra aklına bile gelmiyor insanın. Ben şimdi nasıl o kadar pofurdatıyormusum diyorum. Pis kokulu birşeymiş birde bu. İçen arkadaslarım içmedikler zaman bile kokuyorlar :D

Ekleme:

Bu arada 6 ay zarfında 20 kg kadar kilo aldım. Şimdi vermeye uğraşıyorum. Verince de aklıma sigaranın tekrar geleceğini hiç sanmıyorum. :)
 

omurkadir

Daimi Üye
Kayıt
22 Ağustos 2008
Mesaj
251
Tepki
143
Şehir
Sinop&Konya&SAPANCA
Ana haber bültenlerindeki bırakma yöntemleri çok saçma geliyor bana.Çoğu para tuzağı.İçerken para ver,bırakırken para ver nedir bu yahu.Bu paralı yöntemlerle bırakanlar da var ama para vermeden,yardım almadan da bırakılıyor.

Bu arada 19Temmuz'da bizler için daha sağlıklı ortamlar olacak artık,zorunlu pasif içicilikten de kurtuluyoruz.Gerçekten iyi bir adımdır.
 

kultigin

Üye
Kayıt
24 Nisan 2009
Mesaj
54
Tepki
38
Şehir
Ankara
19 yaşında özenti (maalesef böyle) nedeniyle sigaraya başladım.yaklaşık 10 yıldır sigara içtim.Çakmağımı sadece ilk sigaramı yakmada kullanır diğer sigaralarımı biten sigaramın ateşi ile yakar böylece çakmak gazından tasarruf ederdim.Böyle bilinçli ve çevreye saygılı bir tiryaki idim:eek: .Sevinçli günümde mutluluğumun üstüne bir sigara yaktım,efkarlandım sigara içtim,sinirlendim sigara içtim,başarılarımın gururunu sigara içerek kutladım.Sigara içmek için bahane bulmada çok başarılı idim.
Sigaranın bana neler kazandırdığını farketmem çok sürmedi.Özetle Sapsarı iğrenç görünümlü dişler,yorgunluk,uykuyu bir türlü alamama,tat duygusunun azalması,balgamlı ve geceleri kuş gibi sesler çıkaran bir akciğer.....Çakmak ve sigara gibi eşyaların hamallığını yapmak ceplere bunları sıkıştırmak için uğraşmak...Sigara içilmeyen ortam ve durumlarda sigara içmeye özlem duymak(ne işe yarıyorsa) bu nedenle sıkılmak bir an önce ordan çıkmak istemek...Grip nezle gibi hastalıkların daha ağır seyretmesi...kapalı alanlarda sigara içip içmeyen diğer insanlara işkence etmek,kul hakkı yemek,içmeyenlerin haklı eleştirileri durumunda cevap verememek...misafirlikte yada küçük çocukların oldukları yerlerde balkona çıkıp sigara içmek ve bu sırada kendini zavallı bir bağımlı gibi yada 2. sınıf özürlü biri gibi hissetmek...gece bitmesi durumunda stres olup illa dışarı çıkıp almaya çalışmakki sabah uyanır uyanmaz içilme gereği hissetmek,sabah kalkar kalkmaz içmek neticede kendini kötü hissetmek...Gırtlak kanseri,akciğer kanseri,kalp krizi vs gibi hastalıkların bir gün başımıza gelmesi olasılığını düşündükçe tırsmak...haybeye bi dünya para vermek sonra bu paralarla daha başka yararlı işler yapabilirdim diye hayıflanmak...sigara içerken arabanın camlarını açmak,arabanın toz olması,ateşinin koltukları delmesi......................................................
Terazinin bir kefesine koyduğum olumsuzluklara karşı diğer kefeye yararlı diyebileceğim hiç bir şey koyamadım.Sigara içmek bana işkence gibi gelmeye başladı.Ama bırakma konusunda kendime güvenemedim.Sanki bırakırsam zaman hiç geçmeyecek,çok yalnız kalacağım, canım çık sıkılacak gibi geliyordu.Bırakma zamanımı hep ileri tarihlere erteledim.10 yılda ancak biri istekli ve bilinçli(ki 1 yıl içmemiştim) 10 bırakma teşebbüsüm oldu.9 u bir kaçgünle sınırlı kaldı.

Sonuçta 2 aydır sigara içmiyorum.İlk haftalar gerçekten zor geldi. " lütfen bi tane içeyim başka içmem sadece bi tane lütfen "diye içimden gelen sesi bastırmam ilk haftalarda zor oldu.Duymadım kulak asmadım içimden gelen masum melek görünümlü aslında şeytani bu sese çünkü daha önceki bırakma-başlama tecrübelerimden biliyorum bu durumu. o ses çıkmaz oluyor,pek cılız çıkıyor yada pek nadir duyuluyor zaman ilerledikçe.Zamanla özgüven ve irade daha da güçleniyor.

Sigara gibi kötü bir alışkanlığı bırakmak bir insanın kendisine yapabileceği en büyük iyiliklerdendir.Sigarayı bırakmak isteyenler sigaranın zararlarını ve sigaranın kendilerine hiç bir faydasının olmadığının farkına varmaları ve bunu sonucunda bu alışkanlıklarından vazgeçmeyi istemeleri lazım.Bırakmayı istemek en önemli konu.Eğer bırakmak istenmiyorsa içmeye devam etsinler. "Sigara zararlı bir alışkanlıktır ve ben sigarayı bırakacağım.:) "Olay bence budur.Bırakmak isteyen neler yapması gerektiğini öğrenebilir heleki bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu günümüzde.İlaçmış nikotin sakızı imiş tesbihmiş çekirdekmiş hikaye bırakmak en büyük ödül zaten.Önce bırakmayı istemek lazım.


Sigarasız Sağlıklı günler
 

omurkadir

Daimi Üye
Kayıt
22 Ağustos 2008
Mesaj
251
Tepki
143
Şehir
Sinop&Konya&SAPANCA
@hidayet bozdoğan

İnşaallah bir daha içmezsiniz.Çok akıllıca bir karar vermişsiniz.Ben de sigaraya veda edeli 1seneye yakın bir zaman oldu.Hatta bu başlıktaki ilk mesajlarımda bırakıyordum.:) bıraktığımdan beri bu başlığı takip ediyorum.Ne yazık ki bırakıp,tekrar başlayan arkadaşlar oldu.Size ve tüm bırakanlara tavsiyem ne olursa olsun 1tane sigara değil 1nefes bile çekmeyin asla.Şu kadar zaman sonra geçiyor içme isteği diyemem,çünkü kişiden kişiye değişir.Fazla kafaya takmamak da lazım.Ben gayet memnunum,sağlıklıyım çok şükür sigarasız bir yıl sonunda.Darısı tüm içen arkadaşlara diyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: kultigin

çağdaş efe

Daimi Üye
Kayıt
5 Nisan 2008
Mesaj
200
Tepki
84
Şehir
antalya
@Nail USANMAZ

paketi kırıp atıyosun birdahada almıyorsun ikram ederlersa kullanmıyorum deyip havanı atıyosun. Bukadar.:p
 
  • Beğen
Tepkiler: kultigin

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Hayatında denizi hiç görmemiş birine siz denizi ne kadar anlatırsanız anlatın, deniz kıyısına götürüp işte deniz bu demedikçe onun idrakini artıramazsınız. Hele birde onu kaldırıp denize atsanız, hiçbir şekilde oluşturamayacağınız idraki oluşturuverirsiniz anında. Kısaca sigaranın zaralarını bilmeyen yok. İçen de içmeyen de biliyor. Ama idrak noktasında eksikler olduğu için bırakmayı hep erteliyorlar. İdrak mi ? çok kolay ; kalp damar hastalıkları hastanesine gidin ve orada sigara yüzünden el ve ayak parmakları kesilmiş onlarca insanı görün ve onlarla konuşun, göğüs hastalıkları hastanesine gidin ve orada sigara yüzünden akciğer kanseri olmuş, birkaç ay ömrü kalmış olan insanlarla konuşun. Bütün bunları kendiniz ve sevdikleriniz için yapın. Daha çok bisiklete binebilmek adına yapın. Ve bırakacağınıza yürekten inanın. Sigarasız bol pedallı ve sağlıklı günler dileklerimle...:)
 
A

Adrenaturex

Misafir
gercekten bu konu iyiki acılmıs ne kadar cok bırakan arkadas oldugunu goruyorsunuz bence hala gec degil ...
 

Nail USANMAZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2007
Mesaj
1.361
Tepki
1.175
Şehir
İzmir-Karşıyaka
Bisiklet
Specialized
@çağdaş efe

Aylar oldu, geçtik hepsini.:)