Kron bisiklet kadro, maşa, model vb. konular hakkında

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Biri tayvandaydı zaten
Hem tayvan olmasın ben cin singapur tayvan cok gıdıp geldım iş icin...
 
Scudo

jimi1984

Daimi Üye
Kayıt
16 Nisan 2007
Mesaj
286
Tepki
99
Şehir
istanbul - çekmeköy
Fazla uzandı gibi konu hemde gereksiz yere :)
Burda anlamamız ve taktir etmemiz ne?
Bir türk firması KARBON kadro üretimine atılmış ve bu bence çok hoş/değerli bişey.
Kimse Scot yada Trek e kötü diyemez...Ama Kron da kötü değil..Budur ve bundan gurur duymalıyız.
Parası olan Scott alır az olan Kron alır..Herkezin Mercedes i yok.Aralarda Hondalar,Toyotalar,Suzukilerde var :)
Sonuç olarak hepsi gidiyor değil mi?
Peki kaç tane bu saydığım arabalardan bir tanesinin yolda kaldığını gördün?
Mercedes in tek farkı aşırı lüks..Farklı bir kaç uygulama...Ama Honda da hondadır :)

Çok aptalca bir örnek oldu aslında demek istediğimi anlatamadım ama :)
Kim ne derse desin Kron çok ama çok kaliteli bir marka..Ben 1000 euro verip XC 4000 alırım sen 6.000 euro verir başka bişey alırsın.Ama ikisininde gideceği yol bellidir.


Avrupa bisiklet yarışlarında neden hep Scott Canonnedale trek gibi markalar var? Bu bisiklet mükemmel olduğu için mi? (Tamam mükemmeller)Pilotajdandır..
Türkiye dağ bisikleti şampiyonasına bakın geçen izmirde KRON 2. oldu? O zaman ne anlarız bundan Kron da scott gibi güzel bir marka :D


Bu nedir anlamadım insanlar neden Kron'a bu kadar saldırıyor?Kötü mü?Berbat bir bisiklet mi?Hayır..Peki Scott kötü mü diyceksiniz o da hayır..

Bisiklete binin bol bol pedal çevirin..Üretimi düşünmeyin.Üretilen malımızı düşünmeyin..Kötüleyin hor görün..Dışarıdan yemeye devam edin..Dışarıdaki her zaman daha iyidir diyin :)

Eğer kendi parmağımız olduğu mallara sahip çıkmazsak bizden hiç bişey olmaz..Çocuklarımızada yaşanacak bir ülke kalmaz..Kalmayacak gibi de (KONU DIŞI)

Ekonomik kriz kapıda dikkatli olun..5 milyara aldığınız bisikletin taksitlerini çabuk bitirin :D
 
  • Beğen
Tepkiler: sönmez

sönmez

Daimi Üye
Kayıt
13 Ekim 2004
Mesaj
320
Tepki
217
Bu konunun çok uzadığını ve dağıtıldığını düşünüyorum.
Kron 4 yıldır pazardadır.Bundan sonrada pazarda olacaktır.Beğenenler alıp binecektir beğenmeyenler binmeyecektir.
Yapıcı eleştirilere her zaman açığız fakat ön yargılı eleştiriler ve dalga geçer gibi önerileri olanlarlada bundan sonra hiç bir zaman muhattap olmayacağız.
Bu konununda kapanmasını istiyorum. Kron xc 5000 karbon kadro gelmediğini farzedelim.
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Beğenilerimizi söylediğimiz gibi eleştirilerimizi de söyliycez. Dolu yapıcı eleştiri yapıldı. Siz bir tanesine bile şunda haklısınız demediniz; düzelticez demediniz; önümüzdeki zamanlarda olmıycak bunlar demediniz.

Umarım bundan sonrası için daha ciddi hareket edersiniz. Benden size ayrıca tavsiye kendinize bir danışman tutun. Sizin yerinize o yazsın; daha isabet olur. Belki o bizi muhattap olarak kabul eder de en azından bir eleştiriye açıklık getirebilir.

Sizin ürünüze saygınız varsa eğer o kadroyu atölye köşelerinde yere koyarak çektirmezdiniz. Güzelce bir stüdyoya giderdiniz fotoğrafını çektirirdiniz. Madem ki kendinizi dünya markalarından aşağı kalır görmüyorsunuz.

Bunları yazmak istemezdim ama bu muhattap lafı bu başlığa imza atmış eleştiri getirmiş insanlara yapılmış çok büyük bir ayıptır. Kınıyorum sizi.
 

sprint

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Ekim 2006
Mesaj
572
Tepki
282
@Selim Çam




tek kelimeyle harika bir yorum müsadenle yazdıklarının altına bende imzamı atıyorum selim .
 
  • Beğen
Tepkiler: Selim Çam

sprint

Forum Demirbaşı
Kayıt
8 Ekim 2006
Mesaj
572
Tepki
282
ben yazılanlardan şunu anlıyorum .kardeşim size kadro getirdik beğenmiyorsunuz karbon getirdik beğenmiyorsunuz sizede iyilik yapılmıyor denmek isteniyor. bize bunları bedava vermiyorsunuz hemde oldukça pahalı satıyorsunuz uzakdoğu olmasına rağmen .ben müşteriyim türk olmuşum alman olmuşum bunun anlamı yok kalite herzaman para eder ben kron çok kalitesiz demiyorum ama fiyatına göre pahalı karbonu yakından inceleme firsatı bulamadım ama oda kadro olarak 1500 ytl yi geçiyor uzak doğu karbonu ile avrupa karbonu arasında dağlar kadar fark var.tabi herkes anlamaz aaa karbon der geçer bence karbon kron kullanılıp test edilecek sonucu hep birlikte görücez.
 

jimi1984

Daimi Üye
Kayıt
16 Nisan 2007
Mesaj
286
Tepki
99
Şehir
istanbul - çekmeköy
@Selim Çam


Bakın yukarıda sönmez bey'in demek istediği anlamak isterseniz eğer ilk sayfadan bir okumaya başlayın.Yazıları dikkatli okuyun.

Eleştri eğer şöyle yapılırsa doğru olur..
Rengi böyle değilde söyle olursa..Açıları şöyle olursa daha ivmeli olur..Kron yazısı söyle olsaydı daha albenisi olurdu gibi eleştiriler yerinde ;

Scott Kron u döver..Scott u da Trek döver..Ben bisiklete bisiklet demem bisiklet avrupalı olmadıkça.. yani garip yorumlar/eleştiriler var...

Şimdi sen sönmez bey'in yerinde olsan.(Empati yaparsan)Yeni bir ürünün olmuş ve bunu bisiklet sever insanlarla paylaşmak istesen..Olumlu olumsuz yorumlar görmek istersin..Ama onun yerine olumsuz bir eleştiriden çok kırıcı ve aşağılayıcı yorumlar görsen sende bozulursun..


Mesela benim eleştirim renk yönünden di..Ama eleştri değil öneriydi..
Örneğin ;
Benim kişisel görüşüm öyle bir bisiklet XC 4000 in rengi gibi mat ve koyu olması gerekir ki daha da ağır ve yakışıklı gözüksün diye :)

Eğer sizde bu tarz önerilerde bulunsaydınız bu konu böyle olmaz belkide önerdiğin şey bu insanların hoşlarına gider..Ve belkide senin önerin sayesinde Kron karbon senin önerdiğin şekilde üretilir..Ne olmuş olur sende küçük bir
arge araştırması elemanı olmuş olursun :)

Tartışmacı değilde yapıcı olmaya çalışsak daha güzel olurdu...
 
  • Beğen
Tepkiler: arpac ve PhysX

PhysX

Aktif Üye
Kayıt
7 Ağustos 2007
Mesaj
174
Tepki
114
Şehir
İzmir
@sonmez

Benim duymak istediğim buydu krona kötü diyenimiz yok sadece beğenmediğmiz yerlerini eleştiriyoruz
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
sevgili jimi arkadaşım... benim ağzımdan çıkan yorumlar bellidir istersen tekrarlarım. Başkalarının ağzından çıkanlar da belli. Okuyanlar kararını verirler sanırım. Bu arada diksiyon denilen şey empati ve dialogdan kuruludur. Burada yapıcılık, tartışmacılık meselesi yok. Yapılan bir terbiyesizliğe karşı bir tavır söz konusu; hepsi bu kadar...

Teknik konulara da girdik ki yöneticilerden Önder abinin bilgilendirmeler için teşekkürünü de aldık. Sanırım sen tek taraflı bakmaya çalışıyorsun. Sanırım empati sorunu yaşayan sensin. Lütfen empati ile sempatiyi birbirine karıştırma. Bu arada ben bir psikolog adayıyım; bunu da hatırlatmak isterim :)
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Arkadaşlar konuyu kilitledim. Çünkü amacından şaştı.
Ülkemizde, yerli bir marka olarak ilk kez Sedona, arkasından Geotech karbon kadro üretti (veya ürettirdi) ve satışa sundu. Bu markaların arkasından hiç kimse bu kadar çok konuşmadı, ancak Kron örneğinde görüyoruz ki tartışma uzadıkça uzuyor. Demek ki insanların Kron'dan beklentileri çok fazla.
Bence Efor Bisiklet'in, Trek, Scott gibi markalarla, Kron markasının kıyaslanmasından keyif alması gerekir. Yukarıda Sönmez Abi de yazmış, 4 yıldır bu pazardalar. Diğer markalar ise yıllarını bu işe vermişler. Demek ki Kron hızla ilerliyor...
Tasarım, donanım vb konulardaki tüm eleştirileriniz aslında çok değerli üreticiler için. Çünkü kullanıcıdan gelen geri bildirimler ile ancak daha iyi ve daha güzele gidebilirler.
Kadronun tasarımının beğenilip beğenilmemesi ise aslında biraz komik. Çünkü bunun tartışması olmaz, zevkler ve renkler tartışılmaz. Bundan bir kaç yıl önce Giant kahverengi bir kadro yapmıştı. Ben beğenmiyordum, kimi arkadaşlarım ise "Kamuflaj olmuş çok tatlı" diyorlardı. Bu işler böyledir, herkesin zevki bir diğeri ile uyum sağlayacak diye bir şey yok.
Karbon kadroyu Scott yapar, Trek yapar diyen arkadaşlar lütfen o kadroların da fiyatına baksın. Uzak doğu kadrolar bu kadar para etmez diyen arkadaşlar da kadroların gümrükleme, nakliyat vb maliyetlerine bir baksın.
Sonuçta Sönmez Abi de söylemiş, kadro 5 yıl garantili demiş. Demek ki sağlamlıkta kendilerine güveniyorlar. Bundan bu sonuç çıkıyor. Diğer yandan 850 € ya 1150 gr kadro bulanınız varsa da kaçırmasın...
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Ayrıca burada kimse (ben dahil) Kron markasına negatif bir söz yazmadı. Benim yazdığım bir arkadaşın araştırmasına, üretimine milyon dolar harcanmış, dünya bisiklet teknolojisi tarihinde mihenk taşı olan bir kadroya "salak tasarım", koskoca dünyaçapında bir firmaya da "markadan başka bir şey" değil demesi tuhafıma gitmişti. (Gerçi sonradan düzeltti, grafiğini beğenmiyormuş. (Keşke "salak grafik" şeklinde yazsaydı):)Ayrıca elmayla armudu karşılaştırmak saçma oldu..
Hepimizin dileği iyi yolda yürüyen yerli markalarımızın da (Kron, Sedona, Geotech)teknolojisiyle, güzelliğiyle, servisiyle gelecekte birer dünya markaları olmasıdır tabii ki..

Artık daha da uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum..
Selamlar..
 

aykut4646

Üye
Kayıt
16 Ağustos 2007
Mesaj
7
Tepki
0
Şehir
İSTANBUL
kardes ben xc 500 kadrosu gordum carbon olarak 2008 de uretılcek ve sadece kadro fıyatı 875€ dur
 

Samet Saglam

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Mart 2007
Mesaj
1.072
Tepki
127
Şehir
istanbul
Aynı ses bendede olmaya basladı ama sankı gobekten gelıyo gıbı butun heryeri söküp bi tekrar elden geçiriyim bisikleti bakalım
 
C

chaleon

Misafir
arkadaşlar ses göbekden geliyor..sökülüp toplandığından beri ses kesildi..
 
Kayıt
11 Ocak 2008
Mesaj
25
Tepki
5
Şehir
Istanbul/Zeytinburnu
Konunun üzerinden epeği zaman geçmiş ama ben yine de yazacağım.Adamlar on numara karbon kadro yapmış incelediğim kadarıyla.Şu an bende xc 500 var.Ben topladım parçaları ve beni uzun bir süre götürebileek kalitedeler.Abimle birbirimize bakıp diyoruz ki " Herhalde uçan bisikletler felan çıkarsa ancak o zaman kurabiliriz bir tane XC 5000 :) " Şimdilik bakmakla yetiniyoruz...
 
Kayıt
11 Ocak 2008
Mesaj
25
Tepki
5
Şehir
Istanbul/Zeytinburnu
Konunun üzerinden biraz vakit geçmiş ama olsun.Bende Kron XC500 topladım.İlk başlarda değil de biraz zaman sonra bende de aynı sorun baş gösterdi.Şu meşhur çıtırtı :) .Evimizin yakınındaki bir bisikletçiye götürdüm ve nedenini sordum.Aldığım cevap " Kardeşim millet sıfır araba alıyor,ondan bile ses geliyor.Senin bisikletinden gelmiş çok mu yani " :D .Daha sonra yaptığım gece sürüşlerinde dikkatimi sele ve sele borusuna verdim.ve anladım ki ses buradan kaynaklanıyor.Hemen silme ve yağlama işlemi yapıldıktan sonra ki test sürüşünde gördüm ki sesi kesmişim.Nedeni orasıymış :D. Ayağınızdan pedal eksik olmasın...
 

canerr

Üye
Kayıt
10 Mart 2008
Mesaj
79
Tepki
68
Şehir
istanbul
öncelıkle hepinize selamlar
ben kron xc 500 almayı düşünüyorum
bisiklet sert dağ koşulunda gidermi
veya
max.600 ytl'lik bi bisiklet onerirmisiniz

şimdiden teşekkurler
 

Serdar's Bike

Aktif Üye
Kayıt
6 Temmuz 2006
Mesaj
101
Tepki
36
Şehir
İZMİR
İsim
Serdar
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Fuji
Sert dağ koşullarından kasdın atlayıp zıplamak, zorlu engelleri aşmak, bayır aşağı hızla inmek vs. ise, bence XC 500 bu isteklerine yeterince cevap veremeyecektir. Zira Kron'un XC 500 - XC 1000 - XC 2000 ve XC 3000 modelleri amatör kullanıcılara hitap eden, giriş seviyesindeki modeller. Bu bisikletleri dağlık arazide istediğimiz gibi kullanmak ne yazık ki mümkün değil.
Ancak gelecek ay çıkması beklenen yeni modellerde ne gibi farklılıklar olacak merak konusu...

Kron'un sert koşullara cevap verebilen; daha sağlam bir kadroya (3 kez dipçiklenmiş 6066 alüminyum), daha iyi vites ve fren sistemlerine, daha iyi bir maşaya ve diğer parçalara sahip üst modelleri var (XC 4000 serileri). Bu modeller beklentilerini karşılayacaktır. Ama bunlara 600 YTL gibi bir fiyata sahip olabilmek hayal:)
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bu bilgi doğru mu? Bilenler bilmeyenlere anlatsın bakalım... :)