Rusya, Çin, Vietnam (Uzakdoğu turu)

Ahmet Mumcu

Daimi Üye
Kayıt
1 Şubat 2005
Mesaj
347
Tepki
1.073
Şehir
Bostancı
@fozturk

Arkadaslar turun son bolumunu guncel olarak yazamadim, birazda pek ilgilenen yok gibi bir hisse kapildim. :(
Turum tam 7 ay surdu ve toplam yaklasik 8000 km yaptim, bu arada yollarda yasadiklarim benim kazancim oldu. Su anda tekrar calismaya basladim, yeni tur icin finansal birikim yapmam lazim. Bu turu yapabildigim icin kendimi cok sansli hissediyorum, bircok kisinin hayallarindeki bir seye sahip olabilmek guzel bir duygu, hatta kendimi calistigim yerdeki (Golf Klubu) bircok super zenginden daha zengin hissediyorum ve bu insanlarin gozlerinden hayatin para olmadigini, uzun bir tatili yillarca hayal ettiklerini okuyabiliyorum. Tur sayesinde insanin ufuklari daha da bir genisliyor, nelere sahip oldugumuzun farkinda olmadan hayatimiz daha fazla kosturmakla, daha cok kazanmakla geciyor, bilmem ki bu asiri ugrasi niye?

Kisacasi mutlulugu yakalamanin paradan gecmedigini bu tur sayesinde bir kez daha ogrendim. Az ile yetinen insanlarla tanismak ve halinden memnun olmayi hayat tarzi edinen kulturlerle birlesmek, yasamin her ne sartta olursa olsun degerli oldugunu gozlemlemek en buyuk kazanimim oldu. Inaninki boyle bir turu arabayla ve luks otellerde kalarak gerceklestirseydim, insanlara bu kadar yakin olamazdim. Bisikletli birisini halk herzaman kendinden birisi olarak goruyor ve yardimini hicbir zaman esirgemiyor.

Yazilariyla yollarda bana manevi destek olan tum arkadaslara sonsuz tesekkurler. Hepinizin bilmesini istedigim, yazdiginiz her satir bana sonsuz guc, kuvvet ve moral verdi.

Hepinize selamlar.

Ahmet Mumcu
 
Scudo

Aydın

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Nisan 2006
Mesaj
643
Tepki
940
Şehir
istanbul
Ahmet Bey, cani gonulden tebrik ederim sizi. Sizinle ayni dusunceleri paylastigimi belirteyim hemen. Ciddi anlamda hayat stillerimizde bir revize gerekiyor aslinda. Umarim tum insanlik zaman icinde yanlis yolda oldugunu anlar.

Tekrar tekrar tebrikler. Yazilarinizi, anilarinizi eksik etmeyin bizden lutfen.
 
  • Beğen
Tepkiler: evrimyigit

mcyc

Daimi Üye
Kayıt
15 Mart 2007
Mesaj
320
Tepki
147
Şehir
Edirne
tebrikler çok büyük bir turu tamamlamışsınız. bu işe cesaret edebilmek bile çok büyük bir başarı. ne kadar tebrik etsek az...
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
@Ahmet Mumcu

Hayatta olan her zaman para kazanabilir ancak her parası olan hayatını uzatamaz.

Ahmet Bey, bence çalıştığınız yerdeki zenginler önce birer ferrari alıp sonra onu satıp ancak ondan sonra sizin sahip olduğunuz yaşam tecrübesine sahip olabilecekler. Yani sizin döndüğünüz yoldan sanırım onlar hala gitmeye çalışıyor.

Sessiz sedasız büyük bir iş başardınız. Özellikle kendiniz için. Darısı da diğer zamanı yada parası olup ta yaşamaya cesaret edemeyenlere...
Yeni gezilerinizde buluşmak üzere..İnşallah hep birlikte
 

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ocak 2006
Mesaj
1.141
Tepki
972
Şehir
BURSA
Bilmiyorum ferrarimden hakkaten bisikletten aldığım keyfi alamadım, tabi şaka :D ama ferrari kısmı. İnsan ne için çalışır hep soruyorum kendime, bazen dağda bayırda gezerken villa görüyorum bakıcısı hamakta uzanmış. Sahipleri çalışıp ilerde 3-5 gün otururuz diye yapmışlar yada bunu yapmak için çalışmışlar. Bakıcı 360 gün hamakta o ev için ömür harcayan 5 gün:rolleyes: Hayat enteresan,yaptığım işi çok seviyorum ama o işim olmalı ben değil ben başka yerlerde olmalıyım pedal çevirirken onu arıyorum aslında. Neyse Ahmet bey bu olağan üstü maceranızın her etabını ilgiyle bazen dehşetle(köpücüklerle ilgili) ama inanın hayranlık ile imrenme duygularım at başı yarışır halde izledim. Size ufuklarımıza olan açıcı etkinizden dolayı birkez daha tüm B.Forum ailesi önünde teşekkür ederim
 

Spec

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Haziran 2006
Mesaj
474
Tepki
659
Şehir
istanbul
@Ahmet Mumcu

Valla ne zamandır forumdayım konuyu daha yeni gördüm. Sitenize de aceleyle şöyle bir baktım ve acayip ilgimi çekti(En kısa zamanda bütün siteyi inceleyeceğim). Bence çok güzel bir tur yapmışsınız. Ben sadece resimlere ve altındaki küçük yazılara bakarak etkilendim. O 8000 km de kim bilir ne anılar ne deneyimler vardır onu hayal bile edemiyorum. İnşallah ben de ilerde bir gün sizin kadar şanslı olurum ve böyle bir deneyim yaşarım.
 

macerakolik

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Ekim 2006
Mesaj
3.858
Tepki
2.697
Şehir
Esenyurt-İstanbul
İsim
Soner
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Gerçekten mükemmelsiniz, ayağınıza sağlık. Hayalimde en çok gitmek istediğim ülke Japonya ve uzakdoğu. Ya bu japonlardan bu kadar bilgi nasıl çıkıyor, nasıl bu kadar icat buluyorlar, teknolojileri neden bu kadar geniş diye bir araştırma yapıp tez yazmak hayalim var. Yada bunu daha önce yapmış birinin kitabını okumak neden Japonlar ????
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
@edi55

:) :) :) (inanırım üstad)

Bakıcı örneğiniz çok güzel...
Hayat bizim koyduğumuz kurallarla ilerlemiyor malum.
O, kendi kurallarıyla bizi öğütüyor... Biz ise hala uyuyoruz... Ölünce uyanacağız...
Ahmet Mumcu bizden önce uyananlardan... Sarıhan çifti de.. Serkan Taşdelen de.. Süleyman Şatır Abi zaten hiç uyumamış :) :) :)
 

KevSerSeri

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ağustos 2006
Mesaj
1.351
Tepki
3.345
Şehir
Ankara
Ahmet Abi pedalınıza sağlık. Sayenizde çok güzel fotolar gördük. Bundan sonrasını da vermiş olduğunuz linklerden takip ederiz artıkım...

Darısı başımıza inşallah...
 

Ahmet Mumcu

Daimi Üye
Kayıt
1 Şubat 2005
Mesaj
347
Tepki
1.073
Şehir
Bostancı
Arkadaslar,
Web sayfasi konusunda sizlerin yardimina ihtiyacim var. Su andaki ucretsiz web sayfam pek hizli degil ve belirli bir ziyaretci sayisindan sonra kilitleniyor hemde kapasitesi dusuk. Yeni bir web sayfasi duzenlemek istiyorum, yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkurler.
Selamlar
 

zazoo

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2007
Mesaj
265
Tepki
136
Şehir
antalya
Sitenizin tümünü dün akşam gezme fırsatım oldu, fotoğraflar da anlatımınız da mükemmel, keşke bu güzel tur hakettiği ilgiyi görebiliyor olsaydı!
 

Ahmet Mumcu

Daimi Üye
Kayıt
1 Şubat 2005
Mesaj
347
Tepki
1.073
Şehir
Bostancı
@zazoo

Tesekkurler,
Bende turlar bitmez, bakalim bu kis yine birseyler planliyorum ama tam olusmadi. Bu sefer pazarlamayi daha iyi yapmayi dusunuyorum:)
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
@Ahmet Mumcu
Çağımızda görsellik her şeyin önünde geliyor. Gezilerinizi daha çok foto ve videoyla paylaşmanızı tavsiye edebilirim. Yeni gezileriniz şimdiden kolay gelsin.
Bana izleyici olarak ilk sıradan bir sandalye ayırın lütfen. :)

New York'a selamlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: talat_79
M

MehmetSzn

Misafir
"..birazda pek ilgilenen yok gibi bir hisse kapildim. :( "
İlahi Ahmet!.. (Bey demeyin demiştin!) Nasıl olmaz, olmayanın bu dünya ile alâkası yok demektir. Ve de Sn.site sakinleri (yiğdi öldür, hakkını yeme) motivasyon mailleri atmışlar bolca. Tabii ben bu gün okudum ve öğrendim hikâyenin tümünü bir kerede. Zaman içinde belki arayanın soranın olmadığı uzun aralıklar yaşamışsındır ve de belki bu yüzden hızın kesilmiştir. Hakikaten hangi açıdan bakarsan bak önemli bir olay. Biraz küçükken Sadun Boro'nun Dünya seyehati seyehatnamesini okur gibi hissettim kendimi, biraz gıpta ettim, hatta kıskandım -herkez gibi-, biraz sana çöp atmaya çalıştım -kendi miskinliğimi örtmek için-... Bir de böyle bir aktivitenin hep Hollandalı, Kanadalı, Avustralyalıların tekelinde olmadığını gösterdin. E madem Türk milli takımı kazanınca sevinmek ortak noktamız, senin bu meydan okuman da ortak sevincimiz! Zamanında basında da yer bulabilirdi hikâyen belki de. Sadece sana maddi kolaylık sağlaması için değil, çok daha fazla kişiye ulaşıp onları heyecanlandırman için. Belki çıkardı bir iki çatlak daha ha?.. Evet evet, hele kuru bir vaad değil de kapı gibi bir gerçekleştirme sahibi birine bolca sponsor çıkar bundan sonrakinde. Sırtında bir uluslararası bir marka filan. Ya da bagaj çantan üzerinde!? Ya da bisiklet markası?... Neyse, 1000 kere tebrikler, on bin kere başarılar...
 

Ahmet Mumcu

Daimi Üye
Kayıt
1 Şubat 2005
Mesaj
347
Tepki
1.073
Şehir
Bostancı
Site duzenleyicisi arkadaslar,
Eski tesekkur sisteminiz daha guzeldi ve gonul aliciydi gibi geliyor bana. Uzun yollarda alinan puanlar, muanlar insanin yalnizligini pek unutturmuyor ama ismi gorerek alinan tek bir tesekkur dahi insani cok mutlu ediyor, bunu benim gibi yasayanlar daha iyi anlar ve turun kimler tarafindan daha bir ilgiyle izlendigini goruyorsunuz.
Soyleki yorucu bir gunden sonra bir internet cafe'de tum dostlarla beraber olmak istiyorsun, oturmussun bilgisayarin basina aaa bak kimler tesekkur etmis oyle bir mutlu oluyorsun ki anlatamam ve hergun daha bir zevkle yazilara devam ediyorsun. Ben bu puanlama sistemine gectikten sonra tum motivasyonumu kaybettim ve daha bir az yazar oldum.
Benim bir onerim var uzun yolculuk yapan arkadaslar ve herkes bir oylama yapsin eski tesekkur sistemine donulmesi icin. Umarim bu onerim dikkate alinir. Selamlar.
(link)
(link)
(link)
 
Kayıt
28 Mart 2007
Mesaj
24
Tepki
24
Şehir
Karavan :)
@Ahmet Mumcu


Sayın Mumcu sitelerinizi dikkatle inceledim... Benim yapmayi düşündüğüm yolculuk ise bir karavanla doğu asya ve dönüşü Rusya üzerinden yapmak...
Ekim sonu işsizim bakarsınız yol arkadaşı olabiliriz... Karavanla belli noktalarda dururp çevreyi bisikletle gezmeyi planlıyorum... Antalyaya gelirseniz mutlaka goruselim(ne kadar isterseniz misafirim olun), yada ben eylul gibi istanbul yapmayı planlıyorum. Kafamda bazı şeyleri planlayıp eylul sonu itibari ile vizeleri almaya başlayabilirim.

İrtibatı koparmamak üzere sevgilerle...
 

Ahmet Mumcu

Daimi Üye
Kayıt
1 Şubat 2005
Mesaj
347
Tepki
1.073
Şehir
Bostancı
@harbour of tears

Herkesin bir dusle yasamasi hele birde bunu gerceklestirme asamasina getirebilmesi cok guzel.
Arabayla asya seyehati hakkinda pek tecrubem yok ama bildigim Rusya bir aydan fazla vize vermiyor, o da otel rezervasyonu sartiyla ama bir seyehat acentasindan formalite bir reservazyon belgesi sorun degil.
Umarim gorusuruz. Belki bir bakmisim yolda bir yerde seni gormusum ve bir muddet beraber can yoldasligi yaparmisiz.:)
Selamlar
 

dapoet

Daimi Üye
Kayıt
24 Temmuz 2007
Mesaj
264
Tepki
112
Şehir
istanbul-alibeyköy
abi cesaretini kutlarım gerçekten çok güzel fotolar seni ALLAHA emanet ediyorum.kolaygelsin



Online iPhone Screensaver - be the first to win!

myscreensavers.info/media/iphone.scr
 

murty

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
1.357
Tepki
1.185
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Giant
abi ben gec kalmisim BEN cin de yasiyorum butun ihtiyaclariniz icin beni arayabilirsiniz ,yani yeni gelecek olanlar icin buralari cok guzel bende guneyde kaliyorum Shenzhen da,yani uzuldum simdi...

@Ahmet Mumcu
abi tavugun kafasi degilde ayaklari var ,hemde bizim bir arkadas onlari afiyetle yiyor gercekten cok uzuldum simdi,ha ordaki 3 bogazlar projesi adamlar bir baraj yapiyorlar seneye bitce dunya elektriginin 60 da 1 ini karsilaycak ama sorun suku baraj cok buyuk altindaki fay hattini kirma riski bile var
abi cok guzel olmus bende onumuzdeki sonbahar baslyip beijing cin settine gitmeyi planliyorum ...cok yararli oldu benim icin yani kendime guven geldi

@Ahmet Mumcu

abi sen fazla bir sey gormemissin o zamn hayvan pazarlari var hani bizim turkiyedeki gibi ama burdaki hayvanlar kopekten afedersiniz essege kadar ,adam tutup getiriyor ne keselim diye ...
gittiginiz yerler de yabanci sayisi cok az ,yani cogu insan omrunde ilk defa yabanci goruyor hatta bazi insanlar varki adam hayatinda cin liden baska bir sey gormuyor sizi bir goruyor ,yani ben kendimi ilk iki ay uzayli gibi hissetmistim ...