Kron Xc 4000 Special Machine

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mart 2010
Mesaj
582
Tepki
354
Yaş
29
Şehir
İstanbul Samsun Giresun
Bisiklet
Whistle
Öncelikle merhabalar.Sizlere şimdi daha yeni toplamış olup kullanamadığım bisikletimin fotoğraflarını paylaşacağım. Bu bisikleti topladım fakat kullanmak nasip olmadı bana.Bu bende ki son günleri. Kadrosunu satıyorum inşallah yarın.Maşayı da satışa koymayı planlıyorum ama bakalım hayırlısı. Bu bende ki son günleri bisikletin.Şuan için hala benim.Benimken de fotoğraflarını paylaşayım dedim. Şöyle ki bu bisikleti çok büyük bir hevesle toplamıştım.Öğrenciyim, aylardır biriktirdiğim parayı ona yatırmıştım fakat şans benden yana olmadı.Gerek bu konuda tecrübesiz oluşum gerek acele etmem bana biraz pahalıya patladı.

Bu bisikleti toplarken eski upgrade ettiğim Salcano' mda ki Shimano Acera-Alivio-Deore karışımı komponentlerimi taktım.Aldığım sadece Kron Xc4000 kadro ve Suntour Epicon maşa.Bir de sele borusu, kelepçesi vs. Bu kadro ve maşaya bu komponent pek yakışmadı ama gerek elimde o parçaların oluşu gerekse daha fazla param olmaması sebebiyle bir süre böyle kullanmayı düşündüm. Neyse kadroyu aldım. Daha yeni almışım kadroyu; tertemiz, çiziksiz kadro.Hemen gittim Dc-fix aldım ve kadroyu kapladım.Acemilik vardı tabii ki ama çok dikkat etmedikçe anlamıyordunuz.Benim için sorun değil tabii ki.Önemli olan çizilmemesiydi benim için ve sonunda bisikleti topladım ve gerçekten hoşuma gitti, çok sevmiştim onu =)
Aldığım zaman dönem tatilindeydik ve havalarda güzeldi.Bir arkadaşım var yarışçı.Onun çevresi iyi bisiklet konusunda.Bir kaç gün gezdik onunla.Arkadaşlarının yanına gittik filan demesinler mi bana bu kadro sana büyük.Arazide kullanırken çok zorlanırsın.İyi kontrol edemezsin.Uzun turda sorun olmaz ama keşke araştırıp bir küçük boy alsaydın filan diye.Açıkçası ben de hiç araştırmamıştım kadro boyunu.Boyum 1.80 olduğu için 19" uyar diye düşünmüştüm ama sonra araştırdım ki gerçekten büyük bu kadro bana.Uzun turlara ideal fakat arazi de kullanım zorlu.Yani mtb bu da arazi de kullanmadan olur mu hiç =)

Bundan sonra yapacak bir şey yok.Ya kadroyu satacaksın ya da mecburen kullanmaya devam edeceksin.O kadar hevesle topladığım bisikletimde düştüğüm duruma bakın.Gerçekten hayal kırıklığıydı bu.Net 1, 1.5 ay filan bekledim satılsın kadro diye.Ama yok arkadaş, alıcı çıkmıyor.Tabii kullanamadım bisikleti.Lastikler de sorunluydu, bu bahane ile değiştirmedim..

Sonra baktım satılacağı yok, elimde kaldı kadro."Oğlum Ali sen kullanamaya devam et bisikletini." dedim kendi kendime.O ara sınavlara 1 2 hafta var, havalarda güzel.Sınıf arkadaşlarım ile Adalara gidelim dedik.Ben de zaten satılmıyor, satıştan çekeceğim diye bisikletimle gideyim dedim.Ama tabii sorun var.Arka lastik değişmesi gerekiyor.Bodrumda eski kalın lastiğimi buldum ve bir günlükte olsa kullanayım dedim.Sonra benzinliğe hava basmaya gittim.Hava basarken bisiklet düşüp çok ufak bir ezik oluşmasın mı? Dc-fix var Allah' tan.Çizilmedi tabii ki kadro.Ama ufacık bir ezik.Benim için sorun yok tabii ki ama alıcı çıkmaz artık diye 1 haftadan fazladır ilanı güncellemiyordum ki bir alıcı çıktı kadroma.Anlaştık ve bisikletin kadrosunu inşallah yarın gönderiyorum..

Aylardır bekleyip büyük hevesle aldığım ama daha doğru dürüst kullanadığım kadromu aylar sonra satıyorum.Ama mutluyum tabii ki. Kadrom satılıyor. Tabii ki biz de gittik Büyük Ada' ya.Bu fotoğraflar da orada çekildi zaten.Yalnız arka lastik 26*2.10, ön lastik 26*1.75.Arka lastik sorunlu olduğundan bir günlüğüne idareten takmak zorunda kaldım ve sırada fotoğraflar var. Bu spora merak sarmama sebep olan ilk bisikletim. Bu benim upgrade ettiğim Salcano'm.Kendi çabam ile aldığım ilk bisikletim olması sebebi ile değeri çok büyüktü.Şimdi kadroyu sattıktan sonra maşayıda satıp eski komponentler ile bu bisikleti tekrar ayağı kaldıracağım. ((link))

Ve Kron Xc4000 Special Machinem =)

Teşekkür ederim.

Selamlar.
 
Scudo

Tolga Yücel

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ekim 2009
Mesaj
508
Tepki
328
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Bisiklet
Salcano
süper olmuş bisiklet.. güle güle kullanın.. kadro çok iyi olmuş yakışmış hemde.. kazasız belasız,iyi forumlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mart 2010
Mesaj
582
Tepki
354
Yaş
29
Şehir
İstanbul Samsun Giresun
Bisiklet
Whistle
@Tolga Yücel

Teşekkür ederim yorumunuz için.Okumadınız sanırım ama malesef bu bende ki son günleri sayılır bisikletin.Kadro gidiyor yakında ..
 

FarukDemir

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Haziran 2008
Mesaj
646
Tepki
397
Şehir
Almanya-NRW
Yalnız kron çok hoş olmuş gerçekten..

Neyse, sağlık olsun, daha iyilerini alırsın inşallah.. ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mart 2010
Mesaj
582
Tepki
354
Yaş
29
Şehir
İstanbul Samsun Giresun
Bisiklet
Whistle
@FarukDemir

Merhabalar.Kadroyu sattıktan sonra üzerine para ekleyip bir küçüğünü almaya planlıyordum ama bundan sonra kullanmaya pek vaktim olmayacağı için biraz bekleyeyim diyorum.Maşayı sattıktan sonra biraz daha para biriktirip üst model bir bisiklet almayı düşünüyorum.
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Selamlar ;)
 

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mart 2010
Mesaj
582
Tepki
354
Yaş
29
Şehir
İstanbul Samsun Giresun
Bisiklet
Whistle
@Kaan Kartalkaya

Ahaha sanırım bu son günleri ben de.Kadrosu büyük olduğu için satılıyor inşallah (=
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Selamlar ;)
 

akifberkant

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2010
Mesaj
1.234
Tepki
1.566
Şehir
-Kırklareli-İstanbul
Bisiklet
Salcano
Çok hüzünlü bir hikaye olmuş. Birçok sıkıntı, zorluk, heyecan ve hayallerle topladıktan sonra bunların yaşanması insanın yüreğini burkuyor. Herşey zaman ve deneyim işte, her acı ya da üzüntü bir tecrübe. Herşeyin hayırlısı olsun. Daha güzellerine de kavuşursun. Herşey gönlünce olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN

Cengizhan Terzi

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Ağustos 2009
Mesaj
724
Tepki
197
Şehir
Zeytinburnu
allah daha iyilerini nasip etsin .. bende bir öğrenci olduğum için seni en iyi ben anlarım :) ama tabi maddi imkanlar benim bisiklet bana yetiyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Herşey güzel düşünülmüş ve ortaya güzel bir bisiklet çıkmış, beyaz ayrı bir hava katmış, bisikletten anlaşılıyorki zevkli bir insansınız :), hayırlı olsun kazasız bol pedallar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN

ozii

Üye
Kayıt
8 Haziran 2008
Mesaj
35
Tepki
12
Şehir
Ankara
İsim
Ozan
Bisiklet
Kron
Umarım daha iyilerine sahip olursunuz;)

Size bi kaç tane sorum olcak.pm için mesaj sayım yeterli olmadığı için atamadım konuyu kirletiyorum kusura bakmayın:))
Bende üniversite öğrencisiyim ve malum bütçeler sınırlı:) Benimde aklımda sağlam bi kadro ve maşa alıp üstüne idare edicek parçalar takmak ve zamanla (parayla oratnılı olarak tabiki) bu parçaları değiştirmek.Sanırım sizinde amacınız buydu ama sanırım.Bu işe yeni başlayan birisi olarak bana önerileriniz nelerdir? dışardan göründüğü gibi mi,zorlukları veya dikkat edilmesi gerekenler ve en önemlisi sizin bu konudaki tavsiye ve düşünceleriniz nelerdir?

Teşekkürler şimdiden,
Ozan.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mart 2010
Mesaj
582
Tepki
354
Yaş
29
Şehir
İstanbul Samsun Giresun
Bisiklet
Whistle
@akifberkant


Teşekkür ederim Akif abi.Şanssızlıklar üst üste geldi, hepsi beni buldu.Ve son bir şanssızlık daha.Kadro satışı iptal.Mecburen kullanmaya devam edeceğim yapacak birşey yok..Tekrardan güzel dileklerin için teşekkür ederim.

Selamlar ;)

@ozy87


Merhabalar.Sizi anlıyorum, bana benzer durumlar.Bütçe meselesi..
Dediğiniz gibi elimde o parçalar olduğu için sağlam bir kadro ve maşa üzerine kurdum sistemi.Ve elime para geçtikte donanımı yükseltecektim ki ben daha başta hata yapmışım, kadroyu büyük almışım.Gerçekten araştırılması gereken bir konu..
Bu sağlam bir zemine ev yapmak gibi aslında.Yani bisiklet toplamayı planlıyorsanız çok araştırın, ince eleyip sık dokuyun.Tecrübeli arkadaşlardan yardım isteyin.Sıfır almak yerine ikinci el temiz parçalar alın.Emin olun çok daha ucuza geliyor.
Mesela üst düzey kadro ve maşa alınabilir.Sonra jant seti ve vites sistemi öncelik sırası ile toplanabilir.Sağlam bir kadro ve maşa olduktan sonra ki jant seti de önemlidir.Bunların üstüne minimum 8 li sistem ile başlanabilir..
Ama bir de şu var tabii ki.Toplama yapmak bence akıl karı bir olay değil.Tamam istediğiniz gibi döşüyorsunuz bisikleti ama çok daha pahalıya geliyor.Ben kadro ve maşa alıp eski parçalarla topladığıma pişmanın şuan.Biraz daha para biriktirmiş olsam direk yeni bisiklet alabilirdim ki şuan o para elime geçti.Bu konuda gerçekten çok sıkıntı yaşadım..
Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama bence toplamaya girmeden sıfır ya da ikinci elde temiz bisiklet alın ve ne kadar yeni başlıyor olsanızda Shimano Deore altındaa almayın bence.Ve hidrolik sistem mevcut olsun en azından.Bisiklet sürekli alınan birşey olmadığından almışken kaliteli bir sistem alın ve uzun süre sıkıntısız, upgrade etmeden kullanabilin.Şuan ki tecrübemle başlasam ben öyle yapardım en azından..

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Ben teşekkür ederim.
Selamlar ;)

@Yunus YILMAZ

Yorumunuz için teşekkür ederim ama yeni bisiklet yattı şuan için.

Bisiklet konusunda yine bir şanssızlık yaşadım.Dün kadromu satıyorum, bu bisikletle son günlerim diyordum ama yalan oldu.Daha düne kadar herşey tamamken bugün herşey değişmiş durumda.Kadro, satış konusunda herşeyiyle anlaşılmış, günü belirlenmiş ve bir alışveriş sitesinde ilan açılmış olmasına rağmen satış iptal oldu, almaktan vazgeçildi.Ne kadar nasip kısmet de olsa söz verildikten sonra vazgeçmek benim kitabımda yazan şeyler değil.Zorla satmıyorduk elbet ama benim de birilerine yalancı çıkıyor olmam gerçekten güzel değil.Bu durum beni yine üzdü tabii ki.Satmış ya da satmamış olmamdan değil.Ailemden bu konuda izin almam, forumda paylaşmam ve sonunda olacağını düşündüğüm şeylerin olmaması ..
 
  • Beğen
Tepkiler: Yunus YILMAZ

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mart 2010
Mesaj
582
Tepki
354
Yaş
29
Şehir
İstanbul Samsun Giresun
Bisiklet
Whistle
@Yunus YILMAZ

Derler ya hani; "Yediğiniz kazıklar edindiğiniz tecrübelerin toplamıdır." diye.Aynı o hesap benim ki.Kaç gündür kadrom satıldı diye bir heyecan bir heyacan.Yeni planlar yapıyordum filan ki satış iptal.Soğuk duş gibi oldu bana bu.
Ama bundan sonra ürün alırmışım, satarmışım; herşey günü gününe olacak.Bekleme yok, sıkıntı yok..

Neyse artık yapacak birşey yok.Satışı güncelledim tekrar, inşallah satılır diye umudum var hala.Yollardan sıkıldım artık, parkura girmek istiyorum :D
 

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
1.182
Tepki
896
Şehir
izmir
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
Kardeşim bisikletini gerçekten güzel toplamışsın, kadro konusunda da yapacak birşey varsa oda senin dediğini yapmaktır, sana büyük olmasına rağmen oldukça iyi olduğunu bildiğim bir kadro. Hayırlısı olsun. Bende de Sedona 711 V 2010 var, kadrosu güzel ama ben daha rijit ve hafif olsun diye, ilerde 7005 alu ve 3 kez dipçiklenmiş bu kadroyu almayı planlıyorum. Yalnız forumda kadronun özellikleriyle ilgili bilgi toplarken, gözüme birşey ilişti, bu kadro her ne kadar rijidite olarak 6000 alu lere göre daha üstün olsada, hakkında "dansöz" tarzı tabirlerin kullanıldığını gördüm. Buna bir kullanıcısı olmuş olarak siz nasıl bakıyorsunuz? Esneklik elbette bir yere kadar iyi, ama pedala uygulanan kuvvetin bir kısmını absorbe ettiği için hem çok çabuk hızlanamıyorsunuz hem de uzun antrenman turlarında belki sizi daha çabuk yoruyor olabilir. Yanlışım varsa düzeltilmesi rica ederim. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Ali kardeşim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mart 2010
Mesaj
582
Tepki
354
Yaş
29
Şehir
İstanbul Samsun Giresun
Bisiklet
Whistle
@Harun Sayı

Öncelikle teşekkür ederim.Beğenmenize sevindim.Kron kadroyu aylardır düşünüyor olmama rağmen mavi-siyah modeli düşünmemiştim hiç ama beyaz ayrıntılar bence de gayet iyi oldu.Gidon ve gidon boğazı da beyaz olsa bence daha iyi olabilir..

Sorunuza gelecek olursak da ; bu bisikletle pek uzun yol yaptığım söylenemez, dediğim gibi bir kaç kez kullanmak nasip oldu ama yine de bende yorum yapacak kadar etki bıraktı..

Zaten 2009 da Kron' un çıkardığı en üst seviye alu kadro bu.Gayet hafif.17,5" olan modeli 1450 gr civarında.Yine 7005 alu alaşım kullanılmış ve 6061 gibi alaşımlılara göre daha rijit bir kadro."Dansöz" diyenler kim bilmiyorum ama kullanmayan insanlar bile duydukları bir yerden kulaktan kulağa abartılıyor.Belki şunun için söyleniyor olabilir; V fren pivotları fren sırasında biraz esneme yapıyor olabilir.Emin olun abartılacak kadar değil.Ama mtb kullanıyorsun bee kardeşim, hidrolik fren tak değil mi ama :D

Onun haricinde de abartıldığı kadar esneme yok.Çok sert olsa kırılgan olur, çok esnek olsa güç kaybı çok olur vs ama bu konuda bence gayet iyi.En çok beğendiğimse rampa performansı.Açılar çok iyi ayarlanmış.Tırmanış olarak gerçekten iyi.Ve şu izlenimi yarattı bende, sanki kadro hiç kırılmayacakmış gibi.Çok sağlam bir izlenim uyandırdı bende.Kadronun büyük olması haricinde hiç bir şikayetim yok.Hani şimdi param olsa yine bu kadronun 17,5" olanını alırdım..

Ben de olduğu için söylemiyorum ama fiyatına göre alınabilecek en iyi kadrolardan biri diye düşünüyorum.Ayrıca ömür boyu garantilidir bu kadrolar.Bir Scott bir Trek gibi..Ne kadar güvendiklerini siz düşünün artık.Müşteri memnuniyeti olarak gayet tatmin edici bir durum bu..

Benim izlenimlerim şimdilik bu kadar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tekrar teşekkür ederim.
Selamlar ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cyclist999

M.Burak KARADAĞ

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
2.643
Tepki
1.894
Yaş
30
Şehir
İstanbul, tatil dönemlerinde Ankara
Bisiklet
Carraro
Alim senin adına nasıl sevindim bilemezsin.Bayağı üzülüyordum haddinden daha büyük bir kadroya binecektin diye.Keşke sen Ankarada yada ben İstanbulda olsamda bisikletini beraber toplasak beraber turlara falan çıksak.Ama kader işte.Kütahyada bisikletimi defalarca kez tamir eden abimizi (MURAT IRMAK) buldum.Ama gel de gör ki kader yine sevdiğim insanlada bir tur yapamıyorum.Birde sınav stresi girecek seneye işin içine bize :D off off.
Yemin ediyorum daha yüz yüze tanışmadan özledim seni kardeş :D

Böyle demşitim ama;
İkinci sayfadaki mesajlar hoşuma gitmedi :D
Satarsın inşallah :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mart 2010
Mesaj
582
Tepki
354
Yaş
29
Şehir
İstanbul Samsun Giresun
Bisiklet
Whistle
@M.Burak KARADAĞ

Ben de okuyunca ilk başta "Sanırım ikinci sayfayı okumadı." dedim ama sona gelince çakozladım olayı.Valla yapacak bir şey yok.Satıyorum sanmışım meğer kadroyu ama yine bir baktım ki kadro elimde kalmış :D

Keşkelerle yaşıyoruz bu hayatı.Keşkelerle güzelleşiyor bu hayat bir nebzede olsa.Hakikaten senin gibi kafa dengi bir dost bulmak zor buralarda..
Ama daha 17 yaşındayız, genciz.İstanbul' da olmak, Ankara' da olmak tur yapmamıza, görüşmemize engel değil.Benim en büyük isteklerimden biri Ankara' da okumak.Gün gelir Ankara' ya taşınırım ve tur yaparız belki.Ya da büyük amcam Ankara' da oturuyor.Bakarsın onun yanına gelirim, gelmişken seni de görürüm.Ya da sen İstanbul' a gelirsin ve görüşürüz.Ya da bakarsın bisikletle Türkiye turuna çıkarım ve Ankara' dan geçerken seninle de kullanırız bisiklet.Yani olmaz diye bir şey yok dostum, biz yeter ki isteyelim (=

Ayrıca güzel yorumun için teşekkür ederim.
İyi bak kendine.Görüşmek üzere.
Selamlar ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ

M.Burak KARADAĞ

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
2.643
Tepki
1.894
Yaş
30
Şehir
İstanbul, tatil dönemlerinde Ankara
Bisiklet
Carraro
@Ali ERTURAN

Kardeş iyi hoş :D
Sen Ankara istiyorsun ama gel gör ki bende İstanbul istiyorum :D
Ama elbet görüşürüz :)
Yeterki sen gel yada ben geleyim :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali ERTURAN